Ediția din (încă!) septembrie 2024
Ne vine sau nu a crede, ne aflăm la final de septembrie, după cel de-al XX-lea Congres al Asociației Astrologilor din România, care a fost un regal astrologic! E timpul să revenim la preocupările cărora le dedicăm pasiunea și energia noastră – Revista Astrele. Și pentru a ne face o revenire spectaculoasă, vă propunem o ediție de zile mari, cu articole excelente.
Gândul toamnei, de Teodora Muth:
Echinocțiul de toamnă a venit, implacabil, pentru a restabili echilibrul pierdut, între lumină și întuneric, între noapte și zi, între efervescența adolescentină a zilelor de vacanță și responsabilitățile la care ne întoarcem atunci când revenim la ceea ce, fiecare, numim acasă. Acest acasă nu este doar imobilul în care locuim, curtea sau strada bine-cunoscute, nici familia sau oamenii care înseamnă ceva în viața noastră. Acest acasă este în primul rând natura noastră autentică, neafectată de excesele verii sau ale iernii. Intervalul de acum, cu melancolia, cu nostalgia lui, este anotimpul în care suntem cel mai mult în contact cu propriile emoții și, simțim, precum spunea Nichita, că ”a venit toamna… și atunci mă apropii de pietre și tac, iau cuvintele și le înec în mare, șuier luna și o răsar și o prefac într-o dragoste mare.” Suntem mai vulnerabili și mai sensibili, în cel mai frumos și profund mod posibil. Aici, în vulnerabilitatea și sensibilitatea noastră suntem cu adevărat acasă, în toamnă. Să ne fie bine în noi, cu noi, să avem o toamnă bogată în roade!
(Coperta este interactivă; click pe titlurile articolelor din imagine)
Prezentarea ediției
Fiecare Congres al AAR de până acum a fost un eveniment special dar în acest an aniversar am avut ocazia să ne bucurăm de trei invitați care au susținut prezentări complexe. Diana Spinean a pregătit un reportaj pe această temă, reportaj ce cuprinde și opinii ”la cald” ale mai multor membri ai asociației, și fotografii!
Dan Ciubotaru deschide linia articolelor de astrologie cu o analiză foarte interesantă asupra unui moment de interes major pentru noi toți, alegerile prezidențiale din luna noiembrie. El evaluează șansele de succes ale candidaților dintre care se va selecta viitorul conducător al României folosind tehnici previzionale ce funcționează eficient. Suntem siguri că v-am făcut deja curioși, așa că vă invităm la lectură.
Nici nu pășim bine în luna octombrie că suntem întâmpinați de o eclipsă! Teodora Muth face radiografia acesteia dar și a lunației care îi urmează, la jumătatea lui octombrie. Prin intermediul Teodorei, zodia Balanță ne invită la… echilibru!
Despre echinocțiul de toamnă a scris Nicoleta Eșanu, un text frumos, pe care îl putem parcurge nu doar de echinocțiu, deoarece Nicoleta a știut să extragă din acest moment astral un înțeles valabil în fiecare zi.
Vă informăm cu bucurie că redacția noastră crește și una dintre noile noastre colege este Roxana Serescu, pasionată de astrologie orară și mundană. Acum ea vă propune să urmăriți analiza hărții orare pe care a ridicat-o atunci când marele campion David Popovici a înotat în cursa de 100 metri liber, la Olimpiada din acest an.
Malvina Ivanciu ne dă un foarte interesant exemplu despre felul în care putem interpreta tranzitul lui Uranus peste Luna natală. Ca întotdeauna, Malvina puncteză câteva aspecte esențiale pentru înțelegerea conceptelor astrologice.
O poveste cu mult tâlc, despre Mercur retrograd în Leu, ne aduce Aniela Bologa, care mereu ne lasă, după ce parcurgem articolele ei, într-o stare de uimire pură și înțelegere intuitivă. De data aceasta, Aniela reușește să ne zgâlțâie, punând o întrebare foarte simplă ”ce-i în capul tău?”
Traducerea manualului de astrologie electivă a lui Vivian E. Robson continuă cu Capitolul XIII, despre case și proprietăți, în care Robson descrie cum putem lua cele mai bune decizii atunci când vrem să construim o casă sau o hală industrială, să cumpărăm sau să ipotecăm o casă și nu doar atât ci și când e cel mai bun moment pentru a ne branșa proprietatea la rețeaua de curent electric sau la cea de apă.
Tot în sfera imobiliarelor se înscrie și articolul de astrologie orară a lui Andrew Bevan, în care colaboratorul nostru norvegian face o demonstrație briliantă a modului în care interpretarea rafinată a indiciilor furnizate de astrologia orară poate da informații detaliate despre felul cel mai probabil în care se va desfășura o anumită tranzacție.
Valeria Grădinaru trece în revistă ceea ce numește ”etapele de destin” din viața Reginei Maria, căsătoria, nașterea fiului moștenitor, încoronarea de la Alba Iulia, dar și unele mai puțin evidențiate public însă importante pentru ea: preluarea puterii la decesul fostului rege Carol l și moartea celui mai mic dintre copii, Mircea.
Donald Sutherland, de curând plecat într-o lume mai bună, este celebritatea asupra căreia s-a concentrat atenția Minolei Bratoveanu în această lună. Pe bună dreptate, deoarece marele actor american și-a pus amprenta asupra artei cinematografice și a lăsat în urmă multe personaje excepționale.
O perspectivă inedită asupra vieții lui Ernesto Guevara, care a rămas în istorie sub numele de Che Guevara, întrupând arhetipul revoluționarului, ne oferă Sorin Bratoveanu. Surpriza, pentru cei mai puțin familiarizați cu biografia lui Che, o veți găsi în articol!
Ce aromă de fructe coapte, de frunze ruginii și de abur tomnatic, ce atmosferă perfectă pentru a petrece o oră magică, citind! Lectură cu spor și bucurie, prieteni!
Din partea echipei,
Diana Spinean, redactor-șef
Teodora Muth, redactor-șef adjunct