Aplicatii & ConcepteCristina Bodea

Tranzitul lui Saturn – secretul evolutiei / recompensa vietii (partea I)

Autor: Cristina Bodeawww.astrovision.ro

Tranzitul lui Saturn
Saturn prin Case

Saturn – planeta profesor – asa cum este denumita in astrologie, este „maestrul” care ne determina sa ne maturizam, sa devenim mai responsabili, ne invata acceptarea si asumarea intentiilor si actiunilor noastre, astfel incat sa invatam ce e mai pretios din ceea ce ne ofera viata si sa intelegem ca viata traita prin evolutie este cel mai de pret dar.

Ce este mai pretios pentru noi aflam atunci cand ne este bine, dar mai ales atunci cand provocarile vietii presupun obstacole, amanari, bulversari sau dificultati in legatura cu noi insine, in relatiile cu cei din jur sau in legatura cu planurile vietii noastre, momente delicate pentru provocarea din noi – aceea de a realiza/constientiza ce avem de fapt, cine suntem, ce putem avea si ce putem fi.

In astrograma natala, Saturn se poate afla intr-o anumita zodie si casa, marcand astfel destinul nostru in legatura cu lectiile de invatat in calatoria noastra spre evolutie si implinire.

Saturn in tranzitul sau, parcurge un semn zodiacal in jur de 2 ani si jumatate, influentand astfel mai mult sau mai putin pozitiv un anumit plan al vietii noastre (in functie de aspectele pe care le formeaza si in functie de valorificarea personala a vietii si ofertei ei), unde a venit practic timpul sa indreptam greselile pe care suntem obisnuiti sa le facem prin felul nostru de a fi, sau avem tendinta sa le facem ca mostenire din vietile anterioare (mosteniri karmice).

Pe unde trece Saturn in tranzitul sau, lasa urme, placute sau mai putin placute, determinand transformari in abordarea vietii, uneori radicale, insa cu siguranta benefice pentru a deveni mai buni, mai intelepti, mai maturi si mai responsabili, mai evoluati.

Astfel, Maestrul Saturn, realizeaza un ciclu complet al zodiacului in aproximativ 30 de ani, trecand prin fiecare sector al vietii noastre o data la 2-3 ani, unde vine sa aduca schimbare (uneori prin renuntare) acolo unde este cazul, stabilitate acolo unde trebuie, provocari din care sa intelegem viata noastra cu adevarat si sa ne intelegem pe noi, vine sa trieze, firesc sau fortat daca situatia o impune, pastrand doar ceea ce este necesar si inlocuind sau schimband radical ce nu mai trebuie cu consistenta si esenta, astfel incat suntem invitati sa ne facem ordine in viata, sa ne stabilim prioritatile in planul vietii, sa indreptam lucrurile, devenind pregatiti pentru ceea ce meritam.

„Dupa fapta si rasplata” spune Saturn, conform legii nescrise ca in viata trebuie sa avem atat cat trebuie, nici mai mult, nici mai putin; putinul nu este niciodata prea putin, insa generozitatea lui Saturn se manifesta doar cu pretul constientizarii valorii si valorificarii vietii noastre.

Intelegerea si invatarea/insusirea lectiilor de viata – oferta lui Saturn – uneori doar complexe, alteori dure deopotriva, ne ajuta sa evoluam, sa devenim mai intelepti, sa ne implinim menirea, realizand propria valoare si misiunea de indeplinit in aceasta viata. Saturn nu ofera nimic gratis, ci cu pretul evolutiei si al intelepciunii, un pret ce merita cu adevarat.

Prin alegerea persoanala a fiecaruia dintre noi de a actiona in consecinta, ne vom descoperi potentialul interior, uneori nebanuit, primind doar in schimbul valorii personale, drept recompensa, o mina de aur: noi insine si o viata demna si implinita – o viata pentru care merita sa traim frumos.

Tranzitul lui Saturn prin casa I, indica o perioada in care suntem invitati sa ne redescoperim, sa aflam cu adevarat cine suntem, sa ne maturizam si sa realizam viata cu ceea ce ne ofera ea.

Ceea ce ne poate parea azi monotonie, rutina, poate fi de fapt stabilitatea de maine ce se formeaza in viata noastra. Asta cere insa si incredere din partea noastra, in noi si in viata, rabdare, implicare, corectitudine si resposabilizare.

Incepe practic pregatirea noastra pentru ce are viata sa ne ofere, pentru recompensele minunate ce urmeaza sa le primim in schimbul luarii sinelui si a vietii in general, in serios.
Prin intelegerea lectiilor lui Saturn in perioada acestui tranzit, realizam stima de sine, increderea in fortele proprii, autocunoasterea, satisfactiile personale dobandite prin modestie si smerenie si valoarea potentialului nostru in calatoria noastra prin viata.

Tranzitul lui Saturn prin casa a II-a, indica o perioada de stabilitate sau stagnare in legatura cu resursele noastre, de la calitati si talente native care acum pot cunoaste o imbunatatire si pot atinge un nivel superior (prin munca si constiinciozitate), pana la resursele noastre materiale (obtinute prin munca proprie, castiguri in schimbul muncii).

Suntem invitati sa cunoastem suficienta materiala prin ceea ce avem, fara prea mari pretentii, sa apreciem cu adevarat ce avem deja si sa fim cerebrali in legatura cu ceea ce ne dorim, sa stim sa alegem constanta si siguranta in schimbul risipei, ambitiilor nefondate sau investitiilor speculative.

Investitiile favorizate in aceasta perioada sunt cele care ne valorifica gradul de satisfactie materiala in timp, incet si sigur. De aceea este bine sa gandim rational investitiile pe care le facem, fie ele si sufletesti deopotriva.

Sunt favorizate de asemenea acumularea financiara, economiile si reevaluarea cheltuielilor prin ajustarea acestora acolo unde este nevoie, conferind astfel calitate vietii printr-o valoare reala a castigurilor. Economisesc azi pentru maine, este deviza acestei perioade.

Prin invatarea lectiilor lui Saturn in perioada acestui tranzit, realizam valoarea banului, costul ambitiei de a obtine bunuri materiale cu orice pret, investitii, reechilibrarea bugetului si ratiunea de a cheltui facand balanta intre ceea ce castigam/avem si ceea ce putem avea prin ceea ce suntem.

Tranzitul lui Saturn prin casa a III-a, indica stabilitate in relatia cu cei apropiati, uneori chiar si prin racirea relatiilor care devin astfel mai serioase.

Relatiile interumane pe care le cream in aceasta perioada se vor dovedi a fi stabile si durabile in timp, dar in acelasi timp pot fi si incercate de blocaje de comunicare.

Se impune atentie si precautie referitor la contracte, negocieri, studii (in principiu de scurta durata). Studiile pe care le incepem, le urmam si le finalizam acum ne pot ajuta in drumul nostru spre o cariera de succes.

Putem simti in aceasta perioada nevoia de termen de comparatie sau confirmari din exterior pentru a fi siguri si a avea curajul sa actionam in sensul intuitiei si al nevoilor noastre.  Deasemenea putem deveni mai ambitiosi si mai perseverenti in ceea ce priveste studiile.

Prin invatarea lectiilor lui Saturn in perioada acestui tranzit, realizam importanta relatiei si comunicarii cu cei din jur, asimilarea si fundamentarea informatiilor, maturizarea relatiilor cu rudele, fratii si surorile sau cei apropiati, prietenii durabile in anturaj, maturitate in gandire prin intelegerea lumii concrete si a aspectelor practice ale vietii.

Tranzitul lui Saturn prin casa a IV-a, indica stabilitate in planul familial: familie, casa, camin.

Este o perioada benefica intemeierii unui camin, investitiei intr-o locuinta, asezare la casa noua.  Posibilitatea de mutare dintr-un loc in altul ca si oras / localitate / tara este redusa datorita dorintei noastre de stabilitate si a greutatii cu care suntem dispusi sa facem o astfel de schimbare radicala, care implica si riscuri. Legatura cu locul natal este puternica.

Exista posibilitatea ca toate acestea sa presupuna si mici dificultati sau piedici, insa Saturn ne invita la rabdare, disciplina, organizare si planificare eficienta astfel incat sa obtinem ceea ce ne-am propus, iar asta sa merite.
Sunt benefice de asemenea investiile legate de confortul casnic. Este o perioada buna pentru intemeierea unei familii iar sansele ca familia sa se intregeasca cu un nou membru sunt sustinute.

Prin invatarea lectiilor lui Saturn in perioada acestui tranzit, realizam relatii serioase si mature cu membrii familiei, stabilitate in ceea ce priveste casa si caminul, timp pretios petrecut mai mult in familie decat in afara ei, stabilitatea sentimentelor si a celor mai intime simtiri ale sufletului nostru.

Tranzitul lui Saturn prin casa a V-a, indica stabilizarea si asezarea relatiei sentimentale pe un teren mai sigur.

In aceasta perioada intervine seriozitatea, responsabilizarea si asumarea iubirii, a relatiei de dragoste in care suntem implicati, sentimentele tind sa devina mai bine definite si mai durabile.  Astfel, acordam mai multa importanta sentimentelor noastre, avem tendinta sa ne dorim o dragoste adevarata si solida in schimbul unei relatii de scurta durata sau superficiala.

Relatiile de iubire care se formeaza pe parcursul acestui tranzit au sansa sa fie unele durabile in timp si consistente. Uneori putem fi mai retinuti in exprimarea sentimentelor, accentul se pune acum pe fapte, astfel ca dragostea impartasita nu este stridenta, ci decenta si serioasa.

Acum ne putem concentra pe obtinerea unui anumit statut prin intermediul relatiei sentimentale pe care o dezvoltam, prin dorinta unor beneficii sigure si serioase, astfel ca ratiunea poate cantari puternic in alegerile noastre sentimentale.

A urmari si motive rationale pentru care ne dorim, cautam si acceptam o anumita relatie de iubire, nu inseamna decat validarea a ceea ce simtim din perspectiva maturizarii si a materializarii dorintelor sufletului nostru. A fi indragostit presupune acum si consideratii cerebrale.

Copiii pot aparea mai greu in aceasta perioada, este necesara intelegerea faptului ca un copil vine in viata noastra cu un scop si de aceea vine atunci cand trebuie si nu neaparat atunci cand vrem noi. Acest lucru nu inseamna nicidecum ca trebuie sa ne descurajam, ci sa ne consolidam speranta, cu rabdare si vointa.

Nu sunt avantajate speculatiile sau castigurile provenite din jocurile de noroc, ci dovada maturitatii si cumpatare inclusiv in legatura cu asteptarile noastre financiare.

Prin invatarea lectiilor lui Saturn in perioada acestui tranzit, realizam o maturizare in iubire, intelegerea iubirii ca o investitie serioasa pentru noi, analizand si partea rationala a sentimentelor noastre, invatam rabdarea in legatura cu copiii, evaluarea totala si corecta a sentimentelor noastre prin asumare si valorificare in acord cu interesele noastre emotionale si rationale deopotriva.

Tranzitul lui Saturn prin casa a VI-a, indica o perioada de stabilitate la locul de munca, de seriozitate acordata muncii noastre si sarcinilor de zi cu zi, implicand si o atentie mai accentuata pentru sanatate.

In aceasta perioada suntem invitati sa invatam modestia si smerenia in relatiile cu colegii de munca, precum si responsabilitatea in ceea ce priveste activitatea noastra profesionala, asumarea cu demnitate si seninatate a noilor sarcini si responsabilitati.

Este momentul in care ne putem construi o pozitie stabila la locul de munca si relatii solide cu cei cu care lucram in cadrul serviciului. Odata cu cresterea responsabilitatilor si sarcinilor, ne creste si aprecierea din partea celorlalti, dovedind ca suntem intr-adevar persoane de incredere, pe care se pot baza.

Este indicat sa evaluam corect activitatile ce ne revin, sa fim constienti de ceea ce suntem in stare si ce nu, fara sa fortam, ci sa ne demonstram capacitatile si abilitatile profesionale intr-un mod cat mai corect si mai onest.

De asemenea se impune precautie in asumarea muncii noastre, astfel incat sa ne concentram pe cultul lucrului bine facut, de preferat suficient si bine decat mult si prost.

In aceasta perioada putem confirma daca ceea ce facem este ceea ce ne trebuie si ce avem nevoie cu adevarat, daca ne regasim in ceea ce facem acum sau decidem sa ne reorientam profesional, pentru stabilitate pe termen lung.

Nu este favorizata fuga din fata dificultatilor, ci rabdarea, vointa si rezistenta de a le duce la bun sfarsit intr-un mod onorant pentru noi si ceilalti. Este de asemenea momentul fundamentarii cunostintelor profesionale acumulate in scopul perfectionarii si obtinerii de satisfactii si avantaje pe termen lung.

Este de preferat sa evaluam daca ceea ce muncim acum este ceea ce ne reprezinta cu adevarat. A munci fara placere poate genera mahnire si frustrari sufletesti, care, la randul lor, pot dezvolta o afectiune si ne pot periclita sanatatea.

Este important acum sa acordam o atentie deosebita sanatatii, sa ne revizuim stilul de viata si sa il inlocuim cu unul mai sanatos, evitand astfel o impunere generata de acest tranzit.

Prin invatarea lectiilor lui Saturn in perioda acestui tranzit, ajungem la maturizare in abordarea muncii si a serviciului nostru, respectul celor din jur, castigand atat stima de sine cat si a celorlalti, pentru ceea ce suntem sau am devenit: oameni de nadejde, seriosi, constiinciosi, perseverenti, asumandu-ne rezultatele muncii noastre. De acum inainte incepe o noua etapa profesionala sortita succesului, cu amendamentul ca eforturile noastre, pentru a fi rasplatite cum se cuvine, trebuie sa demonstreze rezistenta si consistenta.

Continuarea in numarul viitor…

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close