Diana SpineanProvocare

Răspunsurile cititorilor la provocarea ”Găsește trântorul / workaholic-ul!”

trantor-workaholic

Dragi cititori,

În ediția trecută v-am prezentat hărțile a doi bărbați, unul trântor și celălalt workaholic, lansându-vă provocarea de a descoperi care e harta unuia și care a celuilalt, și de a trimite răspunsurile voastre, argumentate astrologic, pe adresa redacției. Spre bucuria noastră, ați participat într-un număr mare la acest exercițiu și vă mulțumim! Majoritatea răspunsurilor pe care le-am primit au fost corecte, iar observațiile astrologice care le-au însoțit le-am considerat în mare parte pertinente. Am hotărât, așadar, să nu publicăm doar un singur răspuns ci să realizăm un colaj cu cele mai interesante argumente1 din expunerile voastre.

Transmitem un mare BRAVO tuturor! Am avut ce învăța din răspunsurile citite, iar experiența a fost mai bogată și mai interesantă prin faptul că unii ați lucrat în sistem Whole, iar alții în sistem Placidus.

Să vedem acum care era răspunsul corect și, mai ales, de ce!

(Găsiți mai jos cele două hărți în ambele sisteme de case pentru a putea urmări analiza în fiecare caz; click pe harta dorită)

Răspunsul corect

Trântorul nostru se numește George King și este posesorul hărții B. Workaholicul – sau Albinuța, cum l-ați numit unii dintre voi – se numește Gary Hart și este posesorul hărții A.

Varianta Whole
A-Varianta Whole

Gary Hart (harta A) este un politician american, diplomat, avocat, profesor și autor, fost candidat la președinția SUA. Gary provine dintr-o familie modestă, tatăl său fiind vânzător de mașini și echipamente agricole, iar mama sa o devotată membră a Bisericii Nazarinene (neoprotestante).

Varianta Placidus
A-Varianta Placidus

Urmând educația strictă oferită de mamă și dorința acesteia ca el să devină pastor, Gary a început să predice din amvon la doar 14 ani, devenind popular în comunitate. A urmat un liceu nazarinean, a fost fascinat de gândirea filosofului și teologului danez Søren Kierkegaard, și a absolvit mai târziu Dreptul la Universitatea Yale. Dar după ce a asistat la un discurs al senatorului John F. Kennedy, la începutul anilor `60, viața politică l-a prins în mrejele sale și i-a stimulat ambiția. Situl AstroDataBank.com îl descrie ca fiind carismatic și foarte harnic.

Varianta Whole
B-Varianta Whole

George King (harta B) provine dintr-o familie notabilă, tatăl său, Admiral King, fiind un distins comandant de navă în Marina americană.

Varianta Placidus
B-Varianta Placidus

A absolvit al 3-lea din promoția sa, la Academia Navală din Annapolis, dar la scurt timp a abandonat serviciul militar și a devenit un înflăcărat admirator al lui Hitler, înscriindu-se în Partidul Nazist American. Tatăl său a divorțat de mama sa, care devenise alcoolică, iar George a crescut și a trăit alături de ea (din banii tatălui). Situl AstroDataBank.com îl descrie ca fiind inteligent, haios și leneș – se pare că n-a avut niciodată o slujbă.

Observații desprinse la o primă citire a hărților

Valeria Grădinaru (sistemul de case folosit, Placidus):

Domnul 1933 (n.r. harta B, trântorul) are ocupată emisfera estică cu șase planete și cea de sud cu nouă (…). Interesele lui personale primează, este bine ce-i face lui bine. Egocentric, centrat pe sine și pe nevoile sale. (…) Domnul 1936 (n.r. harta A, workaholicul) prezintă o hartă mai echilibrată din punctul de vedere al distribuției planetare, cu accentuare pe emisfera vestică. Vorbim despre o conștiință socială activată, nativul evoluează în cadrul unor relații, se implică în acestea, destinul său este legat de al altora.

Sorina Ciurez (sistemul de case folosit, Whole):

La început m-am uitat în fugă la ambele hărți ținând cont de semnul ascendentului, de guvernatorul lui, de Marte și de posibilele configurații astrale care ar putea funcționa pentru hărți pe post de motor, adică ceva de genul: careu în T, cruce cosmică, zmeu etc. După această “scanare” scurtă am considerat că bărbatul din harta B este trântorul căutat. Marte nu m-a edificat în analiza mea. Ambii nativi au această planetă în rolul maleficului de sectă contrară și în detriment. Aceasta m-a determinat să mă gândesc că energia brută tinde în ambele cazuri către extreme (fie prea muncitor, fie prea leneș). (…) În linii mari, între cele două nativități există câteva detalii asemănătoare: au Soarele în semne de Foc, deasupra orizontului, Luna în Gemeni și Marte în Balanță. Diferența mare mi s-a părut între natura semnelor de la Asc. și de aici am pornit analiza mea când le-am privit mai atent. S-a adăugat mai apoi faptul că harta A are Asc. și luminariul sectei în semne de foc. Astfel, nativul are din start suficientă energie și motivație pentru a se implica, pentru a acționa, pentru a-și croi drum cu toată ardoarea.(…)

Detalii privind harta A (workaholicul)
Varianta Whole
A – Varianta Whole

Cătălina Mărăcineanu:

Domnul născut în 1936 este workoholic/ are predispoziția de a fi preocupat de carieră deoarece:
– casele vocaționale sunt în semne de pământ ceea ce denotă realism, perseverență, simț practic și analitic, prudență în planificarea carierei;
– mai mult, casa a X-a, a carierei și a imaginii sociale este în Capricorn, semn cunoscut pentru tenacitate și perseverență; putem deduce prin urmare că nativul nostru este preocupat de muncă și carieră, iar la un moment dat poate avea meritele recunoscute deoarece Venus, mica benefică, este în această casă, având și o poziție angulară. (…)

Nicu Diaconiuc:

– În primul rând, Asc. în Berbec denotă o persoană energică, întreprinzătoare, în niciun caz un leneș. Ca urmare, casa a VI este în Fecioară, semn caracterizat prin: tenacitate, harnicie, perfecționism, deci „workaholic” prin excelență.
– Deși stăpânul hărții, Marte, este în exil în Balanță, totuși este angular și face aspect benefic (sextil) cu stăpânul casei a VI-a (a muncii) și cu Soarele.
– Pe axa caselor VI-XII avem opoziția Saturn-Neptun. Casa a XII-a semnifică adicțiile, iar Saturn, tenacitatea și perseverența. Saturn fiind stăpânul casei a X-a (a carierei), vorbim de o persoană care este dependentă de carieră.
– Venus (stăpâna casei a II-a – banii câștigați din munca proprie) în Casa Carierei e de bun augur pentru muncă (indică recunoaștere), mai ales că este în propria ei triplicitate și în propriul termen.
Dezvălui și ce m-a făcut să ezit: Neptun în casa a VI-a (neîntrebuințare), Marte în Balanță e totuși în exil și face cuadratură cu Venus (stăpâna casei a II-a). Cele două planete sunt însă într-o recepție mixtă (Marte e exaltat în Capricorn, iar Venus e în domiciliu în Balanță). (…)

Sorina Ciurez:

Chiar dacă Marte, în calitatea lui de guvernator al semnului, este o planetă aflată în detriment și malefic de sectă contrară, gasește resursa necesară să pună lucrurile în mișcare. El se află în recepție mixtă cu Venus (guvernatoarea Balanței) și ea îi oferă sprijinul necesar la nevoie. Dacă luăm în considerare că Venus este în Capricorn, putem vorbi despre un nativ dornic să se realizeze, gata să facă tot ce se cere pentru asta, dispus la renunțări acolo unde trebuie și mai ales bun strateg. Harta are câteva aspecte care mă fac să cred că este vorba despre o personalitate implicată/activă cumva într-un act de comunicare (posibil un profesionist al presei, un speaker sau specialist PR.) (…)

Varianta Placidus
A – Varianta Placidus

Cristinel Tudose:

Ascendentul în Berbec îi imprimă multă inițiativă și tendința de a prelua conducerea în orice acțiune. Marte, planeta responsabilă cu acțiunea, este guvernatorul Ascendentului. Chiar dacă este slăbit în Balanță, este în sextil cu Soarele ceea ce conferă o energie debordantă și mare putere de muncă (grea, chiar). Marte se află chiar în casa muncii (a –VI-a), Luna în casa valorilor (a II-a) motivând persoana să acționeze pentru atragerea bunăstării. (…)

Daniela Drăghici:

(…) un tip care datorită evenimentelor exterioare lui, probabil o copilărie grea, într-un cămin marcat de lipsuri (posibil urmare și a crizei economice prin care-a trecut America din 1929 până-n 1933), cu o situație materială extrem de schimbătoare, dacă nu chiar precară, îl face să fie foarte determinat să devină dependent de muncă, convins că este singura care-l poate ridica. În sprijinul acestei afirmații vine accentul pe semne mutabile, care implică atât Soarele, cât și Luna și Mercur, ca planete personale. (…) Neptun din casa muncii poate însemna confuzie și iluzie, dar poate fi și cauza implicării totale, a idealizării muncii. (…) Acțiunea, activitatea zilnică pare a fi naturală, instinctuală cu Marte – planeta acțiunii – stăpân de Ascendent și-n casa muncii, în trigon partil cu Luna. Soarele aplică la un sextil cu Marte, spiritul întreprinzător fiind sprijinit de munca susținută. Marte este și planeta “cercetaș” a hărții, răsărind înaintea Soarelui și punându-și amprenta și ea asupra modului de expresie a nativului. (…)

Valeria Grădinaru:

Domnul 1936 are Soarele la 6° Săgetător, în Casa a opta. (…) Poziționarea în Casă îi conferă o anume capacitate de a-și asuma riscuri, eventuale pierderi. (…) Cel mai interesant aspect este, desigur, Luna Plină, ceea ce îi conferă obiectivitate mentală și abilitatea de a-și concretiza idealurile. (…) Luna domnului 1936 se afla la 9° Gemeni, în Casa a doua. Deci vorbim de nevoia de securitate materială, de o fluctuație a veniturilor. Domnul 1936 poate lucra în comerț, în presă, poate avea o afacere care să meargă când pe profit când pe pierdere, poate câștiga bani din “lucrul cu publicul”. Oricum, se folosește de ingeniozitate, de inteligență, de puterea cuvintelor. (…)

Valerica Grigoraș:

Cu Venus în Capricorn, Casa 10, plăcerea lui stă în a accede pe scara ierarhică, în a-și asuma responsabilități. (…) un Jupiter în Casa 9, în domiciliu (Săgetător), în conjuncție cu NN, tinde tot timpul către sus-înainte, are și spor în această direcție. Are și ”combustibil” cu trei planete în Săgetător (Soare, Mercur și Jupiter) dar și cu Palas-Athena și NN. Și AS în Berbec – este o persoană activă. (…)

Detalii privind harta B (trântorul)
Varianta Whole
B – Varianta Whole

Nicu Diaconiuc:

Cel de-al doilea caz (trântorul), mi s-a părut destul de evident și nu am ezitat prea mult, folosindu-mă mai ales de demnitățile esențiale ale stăpânilor caselor a VI-a și a II-a:
– Jupiter (stăpânul casei a VI-a) este în exil în Fecioară
– Marte (stăpânul casei a II-a) este în exil în Balanță
– Venus (stăpâna prin exaltare a casei a VI-a) este în cădere în Fecioară
– Stăpânii caselor II și VI nu se află în aspect (activități cotidiene – simbolizate de casa a VI-a – există, desigur, ca la orice persoană, însă ele nu sunt remunerate). (…)
Și pentru că o persoană care nu muncește trebuie să supraviețuiască totuși (în acest caz, pe spinarea altora), m-am uitat la indicii privind protectorii (filantropii săi):
– Soarele în domiciliu in casa a XI-a, conjunct cu Pars Fortunae
– Stăpâna casei a VIII-a (banii altora) conjunctă cu Jupiter (desi „debilitată”)
– O casa a IV-a puternică, având stăpânul, Saturn, în domiciliu, în Vărsător. Văzând opozițita dintre Saturn (stăpânul casei a IV-a, a înaintașilor) și Soare, aș spune chiar că, dincolo de avantajele financiare, renumele tatălui său a fost o piedică în afirmarea sa.
Ce m-ar fi deturnat de la acest răspuns? Marte în Casa I (…)

Cătălina Mărăcineanu:

Domnul născut în 1933 are casele vocaționale în semne de apă (…)
– guvernatorul Ascendentului, Venus, este în casă cadentă, a XII-a, ceea ce ar putea indica un blocaj; Jupiter în aceeași casă a XII-a, ar putea indica o persoană mai puțin optimistă sau care ar putea fi descurajată ușor în cazul unui eșec.
– Pluto în casa a X-a ar putea indica eventualele obstacole pe care le-ar putea întâlni nativul în cariera sa. (…)

Sorina Ciurez:

Asc. în Balanță nu îl recomandă ca o fire foarte energică, gata oricând să pună lucrurile în mișcare. Venus, guvernatorul semnului, este în cădere și face o conjuncție aplicantă cu Jupiter care la rândul lui este în detriment. Am putea crede că asocierea celor două benefice este de bun augur, dar nu trebuie să pierdem din vedere că ambele planete sunt în poziții celeste care dezavantajează și pervertesc calitățile lor. Cu alte cuvinte, jovialul Jupiter devine distrat iar grațioasa Venus poate fi mai degrabă libertină sau oportunistă. Asocierea acestor trăsături sugerează un om dotat cu o inteligență mai degrabă speculativă și gata să își trăiască viața cât mai ușor. Am convingerea că acest nativ a fost “urmărit” de noroc deoarece Marte, guvernatorul Asc, este conjunct cu două stele fixe benefice: Spica și Arcturus. Despre această conjunctur astrală, V. Robson afirmă că aduce popularitate și suces social nativului, el poate avea raționamente bune însă deciziile-s pripite, iar rigiditatea si disputele violente în care se implică îl pun în lumină nefavorabilă. Arcturus aduce câștiguri considerabile, care se pierd mai apoi datorită cheltuielilor extravagante.
Disputele violente pe care le anunță conjncția Marte/Spica sunt susținute de careul în T pe semne cardinale (Marte/Uranus/Pluton) unde Pluton este planeta focar. O astfel de configurație indică tensiune puternică, iar planeta focar arată și sectorul de viață unde este ea degajată… Cu Pluton în casa IX, în semnul Racului, cred că avem un nativ care la un moment al vieții s-a remarcat din punct de vedere social cu niște viziuni extremiste, așa cum este și natura lui Pluton. Poate ar fi mai corect spus dacă în loc de ”viziuni” aș folosi ”idealuri” sau ”filozofie”. Mă gândesc aici la cineva care este posibil să fi aderat la mișcări sociale ce promovează extremismul naționalist sau, chiar dacă nu a ajuns până acolo încât să se implice total, a purtat cu îndărătnicie în sine convingeri de aceast gen.

Varianta Placidus
B – Varianta Placidus

Cristinel Tudose:

Ascendentul în Balanță îl predispune către indecizie și comoditate. (…) Soarele în Leu, (mai ales aproape de gradul nașterii lui Napoleon Bonaparte) ar fi trebuit să-i confere calități de conducător, organizator, însă este afectat de conjuncția cu Nodul Sud (…). Personalitatea principală este afectată (…) Nodul Sud în Leu conjunct cu Soarele face dificilă desprinderea de mentalitatea că totul i se cuvine, că nu trebuie să muncească. Marte, planeta responsabilă cu acțiunea este în Casa a XII-a, cea a izolării, deci aici va acționa. (…) Predispune la inactivitate, descurajare, lipsă de curaj și de motivație de a-și atinge un scop.

Valerica Grigoraș:

– Mai degrabă decât trântor este o persoană care nu suportă niciun fel de constrângeri. Are un Uranus pe Descendent, dorește libertate totală în orice parteneriat este angajat.
– În adâncul ființei sale vrea să își asume responsabilități, să aibă un statut social, dar este cam zburdalnic, poziția care i-a fost dată poate vreodată a luat-o în glumă, cu Mercur conjunct cu MC. Și nu întâmplător, are un NS în Casa 10, karmic aceste responsabilități nu o dată par că se întorc împotriva lui.(…)
– Saturn și Palas-Athena în Casa 4 în conjuncție cu NN, este foarte legat de casă, de părinți, de locul de baștină și/sau toată înțelepciunea și toată strălucirea personală este consumată pentru a-și construi un loc în care să se simtă protejat. (…)
– Este posibil să fi avut șansa unei moșteniri pe care a consumat-o cu prietenii sau la jocuri, în detrimentul carierei, deoarece cuadratura pe care o fac planetele din Casa 8 și cele din Casa 11 arată ca două săbii care se încrucișează chiar pe MC.
– Are Luna și Luna Neagră în Casa 8, în Gemeni, ispita ține de banii partenerului de viață și/sau de moșteniri pe care se bazează un pic cam mult. (…)

Daniela Drăghici:

Stăpânul caselor II și VI, Marte, este într-o poziție total nefavorabilă – pe sistemul de case folosit, ultima dintre planetele configurației [Pâlnia] și-n opoziție cu Uranus din Berbec – planeta incisivă. (…) Poate fi și un fel de șantajist, exploatând secretele pe care le poate afla din anturajul în care se învârte (aspectul Pluto-Venus-Jupiter) în interes personal, poate chiar în obținerea unor avantaje materiale.

Valeria Grădinaru:

Domnul 1933 are Soarele în Leu în Casa a zecea. Promite mult în sfera afirmării sociale (…) Armand Constantinescu spune în al său “Tratat de astrologie” că (Leul) “ține să stăpânească mai mult prin convingere, decât printr-o activitate înfrigurată”, ceea ce ar putea fi de luat în calcul în acest caz. (…) Primul, și cel considerat de mine determinant, este sextilul [Soarelui] cu Marte. Marte, aflat în exil în Balanță și plasat în Casa a douăsprezecea, deci de două ori în exil, putem spune, acționează mai puțin hotărât decât de obicei, mai puțin agresiv. Tendința este de a rezolva problemele prin compromis: decizia este fermă (Soarele în demnitate) dar acțiunea este ezitantă (Marte în detriment). (…) Soarele este în opoziție la Saturn, în Casa a patra: relațiile cu familia sunt marcate de o răceală sau de o atitudine nonconformistă. Nativul se raportează la autoritatea paterna prin opoziție sau chiar concurentă, simte nevoia de a-și depăși sau de a se detașa de familia de origine. (…) Relația Soarelui cu Uranus în Berbec în Casa a șasea: trigon, sugerând creativitate, șansă, armonie. Uranus în Berbec ar putea însemna impuls către o activitate, dar nu-i obligatoriu ca acea activitate să fie adusă la bun sfârșit… mai ales într-o Casă “slabă”! Mai degrabă, omul nostru respinge rutina, convențiile, munca de zi cu zi (…)
Luna domnului 1933, la 8° Gemeni, în Casa a opta, face aspect cu Mercur, Saturn, Neptun. (…) Intuitiv, va căuta să-și conserve energiile, aflate în pericol aici de a se risipi ușor (Luna în Casa a opta indică o pierdere de energie). Aspectul cel mai strâns (la doar 1°) este careul cu Neptun pe semne mobile: instabilitatea psihică poate conduce la nevoia de a evada din rutina zilnică, la propriu și la figurat; dezamăgit de realitate, își poate clădi o realitate paralelă (prin evadarea în lectură, în alcool) sau adera la ceea ce numim popular “secte”. Oricum, sunt laturi care îl îndepărtează de muncă. Aspectul cu Saturn îi conferă o frustrare afectivă, o lipsă de încredere. Interesanta este conjuncția Lunii cu punctul Vertex: poate fi soția sau mama cea care reprezintă “femeia vieții sale”, întâlnirea care i-a marcat existența. Un alt aspect care îl individualizează pe domnul 1933 este situația Lunii sale, aflată ”out of bounds”. Declinația planetei la 26°46’ semnalează un comportament în afara normelor curente, care respinge sau sfidează regulile general acceptate. (…)

Fragment din cea mai cursivă și mai plăcută expunere

Margareta Pavel:

Putem spune despre un nativ Leu că este un trântor? Cu siguranţă că nu putem generaliza, însă în cazul persoanei născute la 14 August 1933, 10.53 (GMT-5), Norfolk, Virginia, USA, acest cuvânt poate fi aplicat cu uşurinţă. Cum? De unde? Păi sa vedem.
Orice nativ Leu care se respectă îşi doreşte recunoaştere şi, când mai ai parte și de Mercur, Pars Fortunae şi Nodul Sud în Leu, deja putem vorbi despre o persoană care gândeşte lumea şi mediul înconjurător, situaţiile de viaţă şi starea lucrurilor din perspectiva aceluia căruia i se cuvine totul în viață, laudele şi consideraţiile supuşilor nu sunt suficiente pentru el. Mercur în Leu conferă nativului o mare forță de concentrare, însă partea proastă este ca nativul o concentrează pe toată asupra propriei persoane, una foarte importantă, de altfel. El este un membru important în cadrul elitei şi care se află sus, sus în ierarhia socială, acolo unde oamenii de rând nu prea au ce căuta, căci sunt prea mici, iar Zeii nu se încurcă chiar aşa cu oricine. Numai unora ca el care se scaldă în măreție, lux, glorie, strălucire, numai cei cărora destinul le-a zâmbit şi i-a cadorisit cu frumuseţe, inteligenţă, noroc şi iubire, numai lor li se cuvine acea măruntă treb’şoară de a conduce turma, căci nu-i aşa, până la urmă, el le-a făcut Zeilor favoarea de a se lăsa uns căpetenie. El este interesat de lucruri în ansamblul lor, nu se încurcă în detalii, nu îşi pierde vremea-i preţioasă cu oricine şi orice, iar pentru treaba minunată pe care o face, ar fi bine să-l apreciaţi, căci altă dată nu veţi mai avea onoarea de a fi în prezenţa Augustei sale persoane. Și, de parcă un Soare în Leu nu ar fi fost suficient pentru indolență, iată că avem parte și de un Ascendent în Balanță care nu este chiar cea mai harnică dintre zodii. (…)

Notele redacției la final de exercițiu (sau recomandări pentru următorii respondenți)

1) Unii dintre respondenți au dezvoltat răspunsul pe neașteptat de multe pagini, comentând aproape toate pozițiile planetare din cele două hărți, speculând inclusiv pe marginea unor chestiuni privind viețile anterioare (care, evident, nu pot fi confirmate) sau care nu vizau sarcina dată. Alții au fost mai conciși în expunere și s-au focusat doar pe anumiți semnificatori… Ca recomandare, pentru exercițiile viitoare, vă propunem cea din urmă abordare. Din analiză trebuie să rezulte că știți ce să urmăriți, că v-ați pus o anumită ordine în priorități înainte de a aborda hărțile și că vă puteți sintetiza concluziile.

2) Un cititor ne-a avertizat că oferind datele natale și ratingul hărților, le facem ușor de găsit pe internet. Cu alte cuvinte, respondenților le este facil să afle răspunsul corect folosind… Google! 🙂 Dorim să precizăm că nu avem intenția de a testa pe nimeni, nu dăm extemporale! A fi cinstit, a juca fair play tocmai în condițiile în care este ușor să trișezi nu poate fi decât un auto-test. Pe noi ne interesează argumentația astrologică, dincolo de corectitudinea răspunsului sau a respondentului.

3) Altcineva a venit cu ideea ca respondenții să capete șansa de a veni la rândul lor cu o provocare astrologică pentru cititori. Ni se pare o idee foarte bună și o vom implementa pentru următorul exercițiu ”Astrele”.

O parte din autorii răspunsurilor pot fi găsiți online la:
https://www.facebook.com/dana.astrolog (Daniela Drăghici)
http://www.astrologie-reiki.ro/ (Valerica Grigoraș)
http://ann-astrology.ro/ (Valeria Grădinaru)
http://www.facebook.com/sorina.ciurez (Sorina Ciurez)

Din partea redacției,
DIANA SPINEAN,
Redactor-șef & Președinte AAR.

diana-spinean(2)-autor

  1. Am ales pentru prezentare doar ideile care ne ajută să răspundem la întrebarea lansată, fără a include supozițiile autorului despre alte aspecte ale destinului sau personalității celor doi. Când același argument a fost adus de mai mulți respondenți, am ales acele fragmente de text în care acesta era exprimat cel mai clar sau mai complet. Fragmentele alese au fost trunchiate în scopul de a exprima ideea cât mai la obiect.
Share

Lasă un răspuns

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close