Loredana ChiperiReportaj

Jurnalul ediției a XII-a a Congresului AAR 2016

aar-banner-congres-2016-lung

În weekendul 7 – 9 octombrie 2016 s-a desfășurat ediția a XII-a a Congresului și simpozionului de astrologie, organizat anual de Asociația Astrologilor din România (AAR) în București, unde invitat special a fost reputatul astrolog norvegian Andrew Bevan. Iată cum a decurs evenimentul…

Vineri, 7 octombrie

Vineri seara ne-am întâlnit într-un cadru mai restrâns, doar membrii activi ai Asociaţiei, pentru a desemna pentru o perioadă de 4 ani membrii Consiliului Director al AAR. Cu o majoritate covârşitoare, noua echipă a fost votată astfel:

  • Președinte: Diana Spinean
  • Vicepreședinți: Nicoleta Eşanu, Luminiţa Ristea şi Ioana Ispas
  • Secretar: Mihaela Ișfan
  • Cenzor: Loredana Chiperi
img_1402
Diana Spinean la Adunarea Generală din 2016 a membrilor AAR

Dorim şi pe această cale mult succes doamnelor aflate în fruntea acestei asociaţii, o colaborare strânsă şi fructuasă cu membrii ei şi o promovare inteligentă a astrologiei româneşti. Muţumirile se îndreaptă şi către cel ce ne-a păstorit cu drag şi înţelepciune vreme de 8 ani, în calitate de preşedinte, Dan Ciubotaru. De asemenea, privirile noastre se întorc cu recunoștință şi spre Elena Manea şi Corina Ion, fost vicepreședinte respectiv secretar.

Seara de vineri s-a încheiat frumos, la restaurantul Gambrinus unde ne-am hrănit atât corpul cât și spiritul în timp ce am depănant amintiri, am râs şi ne-am împrietenit cu simpaticul nostru invitat norvegian, Andrew, un om nesperat de cald (pentru cineva care provine dintr-o țară nordică!).

Trupa veselă de la Gambrinus
Andrew cu trupa veselă de la Gambrinus

Sâmbătă, 8 octombrie

Ziua de sâmbătă debutează în forţă, de la ora 10:00, la Hotel Parliament, într-o sală mare dar care în scurt timp a devenit neîncăpătoare! Numărul pasionaţilor de astrologie prezenți la eveniment ne-a depăşit aşteptările și le mulțumim pentru participare și pe această cale!

Programul conferințelor începe imediat după deschiderea evenimentului de către doi dintre membri fondatori ai AAR, Mihaela Dicu – preşedinte de onoare şi Firicel Ciarnău – vicepreşedinte de onoare. Cei doi reușesc să ne destindă frunțile și să ne atingă sufletele prin cuvintele și prin prezența lor, de fiecare dată!

reportaj-congres-aar-2016

Microfonul ajunge apoi la Valeriu Pănoiu, care ne vorbește despre actualul tranzit al lui Jupiter prin Balanţă. Întrebarea pe care ne-o adresăm este cum să fructificăm acest tranzit, cum să-l trăim pe Jupiter în Balanţă? Aflăm de la Valeriu care sunt valorile fundamentale pe care le promovează acest tranzit: bucurie şi uşurinţă. Aflăm principiile în baza cărora ar fi bine să acționăm: armonie şi echilibru, rezonanţă şi aprobare, dreptate şi corectitudine, acceptare a ceea ce este. Aflăm și un mic secret: e momentul să cerem dublu! Vezi dubla recepție dintre Jupiter în Balanță și Saturn în Săgetător. Merităm tot ce e mai bun de la viață, iar relația celor doi ne ajută în acest sens.

Valeriu Pănoiu
Valeriu Pănoiu

Urmează la microfon Sorin Bratoveanu, din Galaţi, care ne vorbeşte despre relațiile dintre… casele astrologice! Aflăm cum să depistăm (dintr-o privire!) interdependența existentă între sectoarele concrete ale vieții noastre, așa încât să fim conștienți că acționând într-un anumit domeniu al vieții putem influența semnificativ și un altul. Pare un subiect simplu pentru cunoscătorii de astrologie, dar ușor de trecut cu vederea de către începători. Expunerea lui Sorin curge limpede, iar hărțile aduse pentru exemplificare punctează esențialul, după cum vă veți putea convinge singuri lecturând aici materialul care a stat la baza prezentării sale.

Sorin Bratoveanu
Sorin Bratoveanu

Prima pauză de cafea ne aduce împreună cu prieteni mai vechi sau mai noi. Nu știm cu care să vorbim mai întâi și nici nu apucăm să dăm drumul discuţiei că deja pauza e gata! În hol, cele câteva cărți aduse pentru Anticariatul Astrologic au dispărut cât ai zice ”Gemeni”, nici n-am fi știut c-au fost dacă nu am fi văzut câțiva participanți fluturându-și fericiți achizițiile…

Dan Ciubotaru
Dan Ciubotaru

Urmează un mini-seminar susținut de Dan Ciubotaru, cu titlul ”Monarhia britanică, încotro?”. Încotro se îndreaptă monarhia britanică putem afla doar după ce ne este clar încotro s-o apucăm noi, ca cercetători curiși, în studiul acestui subiect vast de astrologie mundană! Inițial, ne-am pus problema ridicării hărților corespunzătoare momentelor importante din istoria Marii Britanii, dar, fiind atât de multe, ideea ne-a dezarmat! Noroc cu Dan care, foarte calm, ne-a explicat o metodă simplă. Primul și cel mai important reper după care să ne ghidăm îl găsim în hărțile ridicate pentru momentele de ingres ale Soarelui în Berbec, pentru locația și anii care ne interesează. Iar anii care ne interesează sunt în primul rând cei care au trecut, pentru că doar studiind ce s-a întâmplat deja putem prezice ce va urma. Aflăm cum să depistăm semnătura astrală a unui anumit tip de eveniment (tiparul), într-un păienjeniș de configurații planetare, și cum să-l căutăm apoi în hărți ridicate pentru momente viitoare. Cheia reușitei stă în capacitatea noastră de a ne focusa și de a avea… răbdare!

Din nou un conferențiar din Galaţi, de data aceasta o domnișoară, Elena Angheloiu, care ne-a fermecat povestindu-ne despre iubire. Aflăm cum să interpretăm relația Lună – Luna Neagră în hărțile și-n relațiile noastre, care ne sunt nevoile emoţionale (Luna) şi cum putem depista eventualele blocaje (Luna Neagră). Prezentarea Elenei trece prin toate semnele zodiacale și poate fi lecturată aici.

Elena Angheloiu
Elena Angheloiu

După ce am scotocit prin pivnițe întunecate în căutarea propriilor blocaje afective, tânjim după o rază de lumină! Ne ajută în acest sens Mihaela Dicu, cu o prezentare interesantă despre aplicațiile astrologiei orare în astrologia natală. Aflăm că harta natală este… vie! Dinamica aspectelor planetare din momentul în care ne-am născut (aplicație, separație, ș.a.) se reflectă fidel în dinamica evenimentelor din viața noastră. Vorbim despre relaţii speciale între planete, cum sunt translaţia și colectarea de lumină (concepte tradiționale pe care cei interesați le pot găsi și-n cartea Mihaelei, ”Astrologia orară”, apărută în 2013 la Editura Polirom), pe care le testăm apoi în hărțile a două personalități fascinante, Marilyn Monroe și Mihai Eminescu.

img_7462

După ultima pauză de cafea, Diana Spinean și Mihaela Dicu ne invită să comentăm pe marginea configurațiilor care se vor forma pe cerul anului 2017. Discuţia odată deschisă, cu greu a putut fi oprită! Trecem în revistă eclipsele din următorul an, dezbatem actualul ciclu Jupiter-Saturn – ajuns în ultima fază din istoria relației celor doi, începută în mai 2000 în Taur și care se va încheia în decembrie 2020 în Vărsător -, punctăm câteva idei despre relația constructivă (de trigon) dintre Saturn și Uranus și posibilitatea de a implementa în sfârșit schimbările pe care ni le dorim, comentăm ciclul retrogradării lui Venus în Pești și Berbec, ale cărui efecte se vor întinde pe tot parcursul primei jumătăți a lui 2017 și, desigur, amintim momentele de retrogradare ale lui Mercur, care vor afecta zodiile de pământ și de foc, în special.

img_7450

Ziua se termină într-o atmosferă prietenoasă la restaurantul Thalia Tineretului, cu mâncare pe placul fiecăruia, băutură care să stingă focul discuţiilor aprinse, cu dans şi voie bună fără măsură. Ne aşteaptă încă o zi plină de astrologie, aşa că ne retragem în timp util pentru odihnă.

Firicel Ciarnău și trupa veselă de la Thalia
Firicel Ciarnău și trupa veselă de la Thalia
Duminică, 9 octombrie

Duminică, ziua cea mare! Ne strângem în sala Lipscani a Hotelului Cișmigiu, unde prietenul nostru, Andrew Bevan, ne prezintă, asistat de Adrian Cotora, tehnica Age Point în contextul astrologiei orare și nu numai! Această tehnică, pe care Andrew a descoperit-o citind cu atenție (și printre rânduri!) lucrările lăsate de Marcus Manillius și William Lilly, ne dezvăluie esența evenimentelor care au avut și care vor avea loc în viața noastră (vezi https://www.astrele.ro/category/articolele-autorilor/andrew-bevan/).Aceasta subliniază importanța cunoașterii istoriei personale, pe principiul că totul este ciclic, ceea ce a fost va mai fi… dacă e lăsat nerezolvat în noi! Aplicând-o pe propriile hărți, n-am putut să nu fim uimiți de rezultatul obținut într-o clipită!

img_1503

Andrew ne-a povestit cum a dezvoltat această tehnică din curiozitate și, mai ales, din necesitate. Lucra ca astrolog de serviciu la o companie furnizoare de servicii de consultanță prin telefon. Era obligat ca în doar câteva minute să ofere răspunsuri utile și la obiect la întrebările celor care sunau și care vizau, de regulă, viitorul lor. Folosind Age Point, Andrew a realizat o serie de predicții corecte, inclusiv la nivel mundan, iar acestea au atras atenția și respectul presei norvegiene pentru astrologie și pentru munca sa. În ce ne privește, am fost impresionați de profesionalismul său, de workshop-ul susținut și de omul vesel și binevoitor care este, și-l așteptăm cu drag în România și altă dată!

Andrew ne-a făcut bucuria de a accepta să devină Membru de Onoare al AAR și colaborator al revistei ”Astrele”.

img_6771

Finalul zilei de workshop ne găsește făcând fotografii de grup, îmbrățișându-ne, luându-ne rămas bun… până data viitoare!

***

Au trecut 12 ani de la înfiinţarea AAR, suntem o comunitate nici prea mică, nici prea mare, dar unită prin motivaţia noastră comună: să învățăm și să promovăm această disciplină pentru care am făcut o adevărată pasiune, Astrologia. În acest scop ne unim forțele pentru a realiza Congresul de la București, Astro-Festivalul de la Craiova și edițiile lunare ale revistei Astrele, ca să amintim acum doar cele mai vechi și mai cunoscute proiecte demarate. Te invităm cu drag și pe tine să te alături comunității AAR și să materializăm împreună evenimente și proiecte astrologice tot mai valoroase!

Mulțumim organizatorilor, partenerilor, invitaților și tuturor celor care au ales să fie alături de noi în aceste zile!

Din partea AAR,
LOREDANA CHIPERI
loredana-chiperi-autor

Share

Lasă un răspuns

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close