CaleidoscopMelania MarinSerial: O doamnă pe Lună (M. Badea)

O doamnă pe lună: femeia cu Luna în Săgetător

tumblr_le0pm518My1qz7o2oo1_400Caii au un bine dezvoltat simț al echilibrului și instinctul de a lupta sau de a fugi în caz de pericol” (www.centrudeechiatie.ro)

Stimată Domnișoară, poate nu te-ai născut chiar cea mai frumoasă, cea mai bogată, cea mai talentată, cea mai cu moț și stea între stele, dar dacă s-a întâmplat să fie într-o noapte, ori zi, în care Luna ajunsese pe teritoriul lui Jupiter, atunci parcă lumea arată altfel! O fi ea, lumea, într-adevăr mai bună?! Sau, n-o fi dracu’ atât de negru?! Nici nu știi, dar mama-măsii, las’ că trec și astea până la urmă! Toți în jur se vaită și se dau de ceasu’ morții că au probleme. Tu, te uiți la tine: nu prea ai nimic în buzunare, părul îți stă vraiște, te-ai cam îngrășat și ”fostul” a fugit cu una în Australia, după ce ți-a lăsat pe cap și ratele la mașină, și nici șeful nu prea te înghite că i le cam servești… Și începi să povestești toate astea celei mai bune prietene, care săraca plângea în hohote că i s-a rupt acrilica tocmai când a apăsat pe butonul de la budă. Și povestindu-i ei despre ale tale, în cele din urmă, peste vreo 3 ore de narațiune tragi-comică ajungeți să râdeți amândouă de șlapii ăia albaștri pe care îi purta dobitocu’ și arăta ca Donald Duck în vacanță!… Hm!…

Pe fața Domnișoarei Lună în Săgetător, tristețea – cât o fi ea de grea – pur și simplu nu se prinde. Nu are aderență, mai exact. Da, suferă, plânge și ea, și uneori trece prin întâmplări și experiențe mult mai grele decât celelalte fiice ale Evei. Dar, norocul ei este că găsește atât forța cât și resursele de a trece peste toate, fără să rămână ancorată. Săgetătorul, cu natura lui patrupedă, ”împinge” Luna de la spate să gonească, să nu staționeze, să găsească soluții, resurse, variante, să faca salturi peste necazuri, precum caii la spectacolul de echitație. Adevărul este că încercările nu o ocolesc deloc, dar marele ei avantaj este că nu o arată, ori o face doar pentru scurt timp. Atitudinea de ansamblu a nativei este de femeie împăcată cu ea însăși și cu viața.

Luna, așa cum am tot spus, își lasă amprenta asupra exprimărilor noastre inconștiente și a atitudinii pe care o avem în viața de zi cu zi. Este un mare avantaj pentru o nativă cu o structură de personalitate mai framântată, pasivă ori mai introvertă, să se fi născut când Luna se afla în Săgetător. O ajută să fie mult mai tolerantă față de slăbiciunile omenești și, deși înzestrată cu o judecată foarte bună și corectă, să nu insiste totuși chiar întotdeauna în a-i corija pe cei care greșesc. Le ține predici, e adevărat, dar nu are obiceiul să manipuleze sau să joace murdar. Cel mai neplăcut aspect al caracterului său ar fi trântirea secrețiilor nazale fix în mijlocul iahniei de fasole – dar onestitatea ei fiind desăvârșită, dezarmează opozanții cârcotași.

Domnișoara Lună în Săgetător e înzestrată deopotrivă cu sensibilitate sufletească și curaj. Există undeva, în adâncul sufletului ei, intuiția și apoi convingerea că urmărind un scop se va îndrepta într-o direcție, că mișcându-se, chiar și mental, va ajunge undeva. Și de obicei chiar ajunge. O ajută mult firea ei optimistă, intuiția aproape profetică și dragostea față de libertatea obținută prin cunoaștere. Sigur, există situații în care tendința către independență o poate împinge, mai ales în adolescență, către imprudențe. O persoană cum este ea, care se vede nevoită să accepte limitările fizice (pe care de altfel nu le suportă) va avea, cum este de așteptat, reacții emoționale, fizice și verbale impulsive. În unele situații poate surprinde prin schimbări bruște, chiar violente de comportament sau prin scene neașteptate de mânie urmate repede de iertarea păcătosului.

Jennifer-Aniston

Tânără și liberă, convinsă că viața există pentru a fi trăită, ea este frecvent tentată să ignore realitatea (neplăcută) și să se situeze deasupra “mărunțișurilor” ce-i motivează pe ceilalți, mânată de un idealism ce o poate conduce către erori. Sinceră și sociabilă, se lasă condusă atât de speranțe cât și de marele ei vis de a călători, de a afla și de a înțelege.

Nevoia ei de mișcare este și o reflectare a spiritului său destul de neliniștit. Domnișoara atrage atenția semenilor prin bunăvoință, umor, generozitate – însușiri specific jupiteriene. Dar, în aceeași notă ea poate adopta o atitudine emoțională în exces, forțând limitele unor conjuncturi din viața personală. Astfel, deși foarte bine intenționată, ea poate face promisiuni pe care nu le poate onora, iar în viața sentimentală are tendința de a imprima și partenerului propriul ei ritm – când trap, când galop. Flirtează cu mare ușurință și cu o bucurie vizibilă, iar odată cu trecerea timpului, nestatornicia inimii sale și dorința de mai bine se concretizează prin câteva căsătorii pe care nu le regretă, ci din care, de obicei trage învățăminte.

Pentru partener/iubit/soț, ea este un mic animăluț ecvestru iubitor de libertate, vesel și greu de domesticit, ușor adaptabilă și capabilă să manipuleze un pic relația pentru a obține ceea ce dorește, dar, foarte important, nu în detrimentul celuilalt! Dacă el înțelege la timp că are de-a face cu o femeiușcă inteligentă și directă, căreia îi cam lipsește tactul din conversații și care nu prea acceptă din exterior altceva decât propriul punct de vedere, atunci va avea o viață nostimă și activă. Dacă nu, atunci ar trebui să se aștepte ca spectacolul de echitație să continue fără el în rolul principal – deoarece, o fi ea distractivă și încrezatoare la suprafață, dar în interior e neliniștită și gonește în căutarea dragostei în care chiar crede. Și nu se va sfii să ia povestea de la capăt, pe alte coordonate geografice, cu alt jocheu.

cfe274ec096c117e158840c8ba529b8bDoamna Lună în Săgetător rămâne aceeași femeie dornică de mișcare și la vârsta maturității. Își păstrează mobilitatea corporală inclusiv prin gimnastică sau drumeție, are un mers rapid, lucrează în ritm susținut. Își dorește o familie mare și unită, excursii cu întreg ”tribul” – la mare cu cortul, la munte cu rucsacul în spate. Adoră și se emoționează puternic la gândul călătoriilor în ținuturi îndepărtate. Spre deosebire de nativa Săgetător, ea participă emoțional mult mai intens, inclusiv la călătoriile pe care ceilalți membri ai familiei le fac. Achiziționează o gamă largă de suveniruri (aduse de ea sau de ai săi) din diverse colțuri ale lumii, casa ei ajungând uneori să arate ca un talcioc. Îi place să vadă, să cerceteze, să afle cât mai multe despre religie, drept, filozofie și afaceri externe, aidoma nativei Săgetător.

Dorește să împărtășească din cunoașterea ei, și dacă în harta natală există indicii că ar avea răbdare, ar putea fi un minunat dascăl, mai cu seamă datorită dorinței sale de a face reforme în sistemul de educație, pe care nu-l consideră niciodată suficient de bun. Iubește copiii, dar nu întodeauna are copii. Există Doamne Lună în Săgetător care, datorită firii caritabile și a entuziasmului, se implică mai mult în acțiuni de voluntariat și ajung să ocroteasca orfani și animaluțe, cu aceeași dragoste cu care s-ar fi ocupat de propriii copii, dacă ar fi avut timp să-i aibă… Un loc special în viața ei îl au deci, animalele de companie, care uneori pot prelua locul copiilor.

Doamna Lună în Săgetător, indiferent de meseria aleasă, este în primul rând o persoană care are ceva de spus, și asta deoarece consideră că posedă o capacitate superioară de a înțelege noțiunile de bine și de rău. Ea are mereu o istorioară nostimă de povestit colegilor, o atitudine dezinvoltă, o idee bună, o soluție salvatoare. Contează mai puțin domeniul în care ajunge să activeze, cât atitudinea ei detașată și naturalețea cu care își expune și argumentează opiniile. Când e foarte nemulțumită poate ajunge să emită idei pretențioase, să aibă reacții impulsive, necontrolate, să devină agitată și imprevizibilă.

Își folosește limbajul corporal atunci când consideră că vorbele sunt insuficient de convingătoare, și de regulă reușește să convingă. E conștientă de marea diferență dintre intenție și rezultatul concret, ceea ce se răsfrânge inclusiv asupra așteptărilor salariale: are o atitudine destul de relaxată față de bani, dar aceștia vin întotdeauna de-a lungul vieții și, statistic vorbind, nativii care au Luna în Săgetător sunt ori foarte înstăriți, ori protejați de neajunsuri de-a lungul întregii vieți.

Doamna Lună în Săgetător își găsește siguranța emoțională prin exprimarea deschisă, fără nici un ocoliș a ceea ce simte și crede că este adevărat.

Influența psihică a poziției Lunii în Săgetător în harta natală, poate avea repercursiuni la nivelul sănătății fizice.

  • Dureri sau disfuncții (traumatisme, anchilozări) ale zonei sacrale și coccisului – Întrebările care pot oferi inclusiv soluții, ar fi următoarele: ”Cum am înaintat în viață? Cum am mers? M-au interesat doar țintele exterioare? Unde m-am împotmolit sau rătăcit? ”. Necesită învățarea calmului și înțelegerea faptului că progresul, creșterea sunt procese dificile, care trebuie îndreptate către interiorul ființei, și mai puțin către exterior. În cazurile mai grave de afectare a șoldului (operații, protezare) semnificația se referă la faptul ca nativul nu mai poate sta pe propriile picioare, că este nevoie de foarte multă onestitate pentru a merge mai departe, deoarece el/ea se pare a încercat să progreseze în acțiuni exterioare sub imboldul unor idealuri care nu corespundeau naturii sale interne. Cu alte cuvinte, a încercat să dezvolte la exterior ceva ce nu era cu adevărat năzuit (sau posibil) în interior. Alte întrebări importante ar fi: ”Unde m-am lăsat prinsă și acaparată în visuri prea înalte? În ce direcție îmi supraapreciez posibilitățile?” – răspunsurile oferă soluția.
  • Predispoziția către îngrășare se referă la tendința de a exagera importanța anumitor factori externi (situații, persoane) și cărora le permite să-i influențeaza viața. Este un mod de apărare inconștient a nativului, care “se ascunde în spatele țesutului adipos” în loc să se confrunte cu problema ori persoana care îl deranjează ori îi invadează spațiul.

Oprah-Winfrey-Best-Life-LessonsPentru Doamnele Lună în Săgetător, tranzitele ultimilor ani au fost și bune, și mai puțin bune.

După 2008-2009, când tranzitul saturnian prin Fecioară le-a pus obstacole în calea dorinței lor de a dezvolta un plan, mai ales dacă acesta avea legatură cu locuința, a urmat 2010 – an ce a adus poate cele mai ciudate experiențe emoționale. Jupiter și Uranus în conjuncție, atât în Pești cât și în Barbec, au provocat evenimente total neașteptate, fără precedent dar și profund zguduitoare.

Din 2011, Neptun intrat în Pești și NN în Săgetător – a fost anul în care intuițiile nativei au fost deosebit de puternice dar a apărut și nevoia de a sta departe de ochii lumii, poate datorită problemelor de sănătate, a stării de slăbiciune, a unei stări de confuzie ori nesiguranță. Prezența lui Uranus în Berbec, însă, le-a fost și continuă să le fie un aliat foarte important în menținerea dorinței lor de cunoaștere și de exprimare a nevoii de înnoire și de independență, și o legătură bună cu copiii.

Între iunie 2012- august 2013, Jupiter s-a aflat în Gemeni (opoziție), contribuind la confuzia pe care Neptun în Pești oricum o întreținea de ceva timp. Siguranța nativei a slăbit mai mult, concomitent cu nevoia de libertate mai sus amintită.

Iulie 2014 – august 2015 a fost un an mult mai bun, grație tranzitului jupiterian prin Leu, în aspect favorabil cu Uranus în Berbec. An de expasiune, de dezvoltare, poate de călătorii, studii aprofundate, distracție, bucurie. Și, cel mai important, de încărcare a bateriilor pentru perioada următoare.

În august 2015, Jupiter (și apoi NN) intra în Fecioară, în aspect tensionat și restrictiv. Cel mai neplăcut și aducător de îngrijorare este tranzitul saturnian prin Săgetător combinat cu celelalte influențe dinspre semnele mutabile. Neîncrederea în forțele proprii, dorința de a renunța la o funcție, de a ieși dintr-un context în care nu mai simt că le este recunoscută valoarea, o stare permanentă de slăbiciune, teamă, diverse pierderi, dublate de dorința puternică de a depăși această situație, le poate da de furcă serios până în decembrie 2017. Cea mai călduroasă recomandare pe care le-o pot face acestor native este să experimenteze răbdarea, înțelepciunea, să adopte politica pașilor foarte mărunți, să accepte schimbările, și să se bucure cât mai mult de tihna bibliotecii. Acolo unde apar semne de îmbolnăvire, ele trebuiesc tratate rapid și cu seriozitate. (Aceleasi informații și recomandări sunt valabile pentru mamele nativelor, mai ales dacă sunt foarte tinere.)

Doamne împăcate cu sine și cu viața, convingătoare și învingătoare:
Jennifer Aniston, Oprah Winfrey, Joan Rivers, Marisa Tomei, Sharon Stone, Nicole Kidman, Naomi Campbell, Adele, Yoko Ono, Naomi Watts, Tony Braxton, Judy Garland, Iggy Azalea, Vanessa Williams, Regina Letizia a Spaniei, Liz Greene (astrolog).

MELANIA MARIN

melania-marin-autor

Share

Lasă un răspuns

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close