Minola BratoveanuV.I.P.

Ben Affleck şi soţiile sale – astrocupluri provocatoare

de MINOLA BRATOVEANU

Ben Aflleck este un binecunoscut actor, regizor și producător de filme, care s-a impus ca o valoare autentică, de mulţi ani, în cinematografia mondială. Din punct de vedere relaţional, el a fost implicat în două relaţii de cuplu foarte semnificative, care au condus  la căsătorie: cu actriţa Jennifer Garner și cu actriţa și cântăreaţa Jennifer Lopez.

Benjamin Geza Affleck-Boldt s-a născut pe 15 august 1972, la ora 2:53, în Berkeley, California. El este fiul lui Timothy Byers Affleck şi al lui Chris Anne Boldt. Tatăl său, Timothy, a avut variate ocupaţii (barman, electrician, mecanic auto, tâmplar, dramaturg aspirant) iar, uneori, nu reuşea să aibă o activitate profesională stabilă. Mama sa a fost profesoară la şcoli gimnaziale, ea având studii  la Harvard. Cuplul Affleck a mai avut un fiu, Casey. Familia Affleck şi-a schimbat de mai multe ori reşedinţa iar Timothy și Chris au divorţat pe când Ben avea doar 11 ani; cauzele divorţului au fost dependenţa cronică a lui Affleck senior de consumul de alcool și comportamentele neplăcute frecvente pe care le avea când se afla în stare de ebrietate.

În harta natală a lui Ben, observăm un nativ Leu cu Ascendentul în Rac. Tatăl său este semnificat de Soarele din casa a III-a, aflat în conjuncţie cu Marte, ceea ce simbolizează un liber-profesionist, cu veleităţi literare, dar și accese de agresivitate. Mama sa este semnificată de Luna din casa a V-a, indicând o femeie implicată în procesul de educaţie  a copiilor de vârstă şcolară. Plasarea casei a IV-a (a familiei) în Fecioară (semn mobil) indică multiplele schimbări ale reşedinţei familiale.

În cadrul familiei lor, Ben și Casey au venit adesea în contact cu persoane care activau în domeniul artistic. Cei doi fii au participat la multe spectacole de teatru împreună cu mama lor. Chris Affleck avea relaţii de prietenie cu unii regizori, așa încât  fiii săi au ajuns să fie distribuiţi în variate filmuleţe cu caracter comercial. La vârsta de 13 ani, Ben a fost distribuit într-un program de televiziune pentru copii din Mexic, pentru aceasta el învăţând şi limba spaniolă. Chris Anne a încercat să îi orienteze pe băieţii săi spre o carieră în domeniul învăţământului, considerând că a fi profesor era o activitate mai respectabilă, mai stabilă, mai sigură, în comparaţie cu frivolitatea şi instabilitatea meseriei de actor.

Totuşi, Ben şi-a urmat vocaţia de artist. După finalizarea studiilor gimnaziale și a celor medii, el a încercat să urmeze şi studii superioare. El a devenit student la „Cambridge Ridge and Latin” și a început să joace în piesele de teatru puse în scenă în școală  , fiind inspirat de profesorul de dramă Gerry Speca. La acest colegiu el l-a cunoscut pe Matt Damon (devenit ulterior un actor celebru), amândoi urmărind să îşi construiască o carieră în cinematografie. Ben nu a finalizat aceste studii, alegând să studieze câteva luni limba spaniolă la Universitatea din Vermont (motivaţia reală fiind de a se afla mai aproape de iubita sa, pe când avea doar 18 ani). Apoi a urmat  studii superioare la Occidental College din Los Angeles (tot nefinalizate), doar pentru a fi mai aproape de studiourile de la Hollywood.

Această perioadă din viaţă  este înscrisă în tema sa natală. Soarele din Leu poate fi corelat cu manifestarea unei străluciri personale și a unor aptitudini native de actor. Mercur din Leu i-a permis să aibă o bună dicţie, să reproducă texte literare într-o manieră teatrală, convingătoare pentru public. Cuadratura dintre Mercur din Leu și Luna din Scorpion arată că Ben nu a urmat idealurile profesionale ale mamei sale, ci şi-a ascultat propria vocaţie. Casa a IX-a (a studiilor superioare) este plasată în Vărsător și Peşti, semnificând activitatea fluctuantă, instabilă, indecisă a lui Ben în domeniul universitar, precum și aptitudinea  lui pentru   limbi străine (Jupiter, un regent al Casei a IX-a, se află în Săgetător, semnul străinătăţii). Ascendentul din Rac poate fi asociat cu atingerea, progresivă, a notorietății, iar Venus, aflată în conjuncţie cu Ascendentul, se corelează cu o evidentă charismă, făcându-l să fie preferat de public sau „iubibil”.

Ben Affleck este genul de actor care a avut un debut precoce, cariera sa având o primă etapă, de juniorat (copil și adolescent fiind), și etapa a doua, de maturitate. Prima parte a carierei sale s-a derulat, în cea mai mare parte, în decada anilor 1980, când a apărut în mai multe filme, seriale și emisiuni pentru copii: „The Voyage of Mimi” (1984), „ABC Afterschool Special” (1986), „Hands of a Stranger” (1987), „The Second Voyage of Mimi” (1988) ş.a.m.d. Etapa de maturitate a carierei sale a început în 1995, prin apariţia în două filme care nu mai erau destinate copiilor: „Mallrats” şi „Glory Daze”. A continuat apoi cu apariţiile în filmele „Chasing Amy” şi „Going All the Way” (ambele din 1997). Ben a avut un prim succes notabil   tot în 1997,  prin elaborarea, împreună cu prietenul său, Matt Damon, a scenariului pentru filmul „Good Will Hunting”. Scenariul a fost pus în scenă, Ben și Matt fiind și distribuiţi în această producţie care a avut un succes enorm (atestat și   de premiile Oscar decernate). După anul 2000, Ben s-a lansat în noi proiecte de filme şi producţii de televiziune. Rolul central din filmul „Daredevil”, din 2003, l-a consacrat definitiv ca vedetă cinematografică. Tot ce a urmat apoi s-a continuat într-o carieră de succes ca actor, regizor, producător și scenarist, în numeroase filme, dintre care amintim: „Elektra” (2005), „Gone Baby Gone” (2007), „The Town” (2010), „The Company Men” (2011), „Argo” (2012), „Runner Runner” (2013), „Gone Girl” (2014), „Batman vs. Superman: Dawn of Justice”, „Suicide Squad”, „Live by Night” (toate din 2016), „Justice League” (2017), „The Way Back” (2020) etc. Ca recunoaştere a meritelor sale, Ben a primit multe distincţii şi premii cinematografice (unii ziarişti au numărat 54 de premii obţinute şi 131 de nominalizări )  pentru prestațiile lui de actor, scenarist, producător şi regizor, fiind remarcat mai ales pentru filmele „Shakespeare in Love” (1998), „Good Will Hunting”, „Argo”, „Hollywoodland” şi „The Tender Bar”.

Observăm în tema natală a lui Ben MC plasat în Peşti, având regenţii, Jupiter și Neptun, plasaţi în domiciliu şi exaltare, în Săgetător, în casa a VI-a, ceea ce se traduce astfel: o apariţie publică fascinantă, charismatică, o carieră  marcată de versatilitate, bazată pe multă muncă, disciplină, inteligenţă practică. Soarele său natal din Leu i-a atras  lui Ben strălucire în lumea artei, prin premiile care i-au fost decernate. Unii observatori pot afirma că Ben ar fi meritat mai multă atenţie publică, mai multe distincţii, dar nu putem omite faptul că el îl are pe Saturn (planeta carierei) în Gemeni, în poziţie peregrină și în Casa a XII-a, Luna (regenta Ascendentului) în Scorpion, în cădere, și pe Marte, regent al Casei a X-a, în Fecioară, în poziţie peregrină.

Ben Affleck şi Jennifer Garner (născută pe 17 aprilie 1972, la Houston, Texas, la o oră  incertă) s-au cunoscut pe platourile de filmare ale producţiilor „Pearl Harbour” (2001) și „Daredevil” (2003) și s-au împrietenit. Ei s-au căsătorit în 2005, într-o ceremonie privată desfăşurată  pe una dintre insulele caraibiene Turks and Caicos. Au împreună trei copii – fiicele Violet Anne şi Seraphina Rose  şi fiul Samuel Garner. Din nefericire, Ben și Jennifer s-au separat în 2015 și au divorţat în 2017.

Affleck şi Garner sunt născuţi în acelaşi an, la câteva luni distanţă, așa încât, în sinastria lor, planetele grele (exceptându-l pe Jupiter) se află în aceleaşi semne. Este limpede că povestea lor de dragoste a pornit de la o colaborare profesională, Garner având Mercur și Chiron suprapuse peste Casa a X-a a lui Ben. Jen vine şi cu planetele Pluton și Uranus în casa a IV-a a lui Ben,  astfel   putând fi recreată atmosfera din familia natală a artistului. La nivel emoţional, Ben a resimţit, în relaţia cu Jen, o anumită familiaritate emoţională, un „deja vu” sau „deja connu”; din acest motiv ei au rezistat  în cuplu căsătorit, aproximativ 12 ani.

Jen vine cu planetele Marte, Venus şi Luna din Gemeni peste Saturn al lui Ben, ceea ce vorbeşte despre stimularea artistului multivalent Affleck de către soţia lui, în chestiuni care ţin de carieră. Totuşi, plasarea celor 4 planete din Gemeni (incluzându-l pe Saturn) ale lui Jen peste Casa a XII-a (casă considerată nefavorabilă) a lui Ben vorbeşte despre o anumită suferinţă, de neînţelegeri, dificultăţi de comunicare, chiar limitări chinuitoare. Înţelegem că relaţia lor a fost susţinută de trigoanele dintre planetele din Berbec ale lui Jen şi planetele din Leu ale lui Ben, de intersextilele Berbec – Gemeni și Leu – Gemeni. Durabilitatea relaţiei a fost subminată de interpoziţiile de pe axa Gemeni – Săgetător (care implică și pe Saturn, planeta timpului) şi de pe axa Berbec – Balanţă (planetele lui Jen în opoziţie cu planetele lui Ben).

Ben a avut o relaţie cu Jennifer Lopez (născută pe 24 iulie 1969 la New York, la o oră incertă), prima dată între anii 2002 şi 2004. Ei au colaborat la filmele „Gigli” şi „Jersey Girl”, J. Lo i-a dedicat lui Ben un album muzical, iar presa numea cuplul lor „Bennifer”. Ei s-au logodit, plănuiau să se căsătorească, dar au anulat căsătoria din cauza mediatizării excesive a relaţiei lor; ulterior, s-au despărţit. Ben și J. Lo au reînceput să aibă o relaţie de cuplu în 2021, s-au logodit în aprilie 2022 şi s-au căsătorit în Las Vegas în iulie 2022. Astfel, Ben a devenit tatăl vitreg al gemenilor lui J. Lo.

Examinând sinastria lor, remarcăm că J. Lo vine cu Luna și Neptun peste Casa a V-a a lui Ben, aceasta fiind o suprapunere foarte stimulantă în plan sentimental și erotic. Ambii au Soarele și Mercur în Leu, așa încât se poate spune, în acord cu refrenul unei melodii cunoscute, că ei „vorbesc la fel, gândesc la fel, simt la fel”, adică au o stare de comuniune mentală, sufletească, împărtăşind energii zodiacale identice. Venus a lui J. Lo se suprapune peste Saturn al lui Ben, ceea ce arată că și în cazul lor s-a pornit de la colaborări profesionale care au condus apoi spre o relaţie personală.

Relaţia lor este susţinută de interaspectele favorabile (trigoane) dintre Săgetător şi Leu, precum și dintre Săgetător şi Balanţă (sextile), pe de o parte, dar și dintre Leu şi Balanţă (sextile), pe de altă parte. Sunt multe planete în semne masculine, care aduc acestui cuplu dinamism, stimulare reciprocă, iniţiativă, strălucire (fiind doi nativi Leu), pasionalitate, creativitate și inspiraţie reciprocă.

Există și aspecte tensionate, precum cuadratura între poziţia lui Marte a fiecăruia (cu potenţial de conflicte, tensiuni) şi cuadratura dintre Saturn al lui J. Lo și planetele din Leu ale lui Ben (care poate ridica o problemă de durabilitate a relaţiei, dacă avem în vedere și „episoadele” prin care au trecut interacţiunile lor personale).

Aceasta este povestea vieţii unui mare artist polivalent, Ben Affleck, şi a relaţiilor cu soţiile sale faimoase.

Abonați-vă la newsletter-ul Astrele pentru a fi la curent cu tot ce publicăm în revistă! Veți fi anunțat/ă când publicăm ediții noi, articole de astrologie, exerciții/provocări. De asemenea, vă ținem la curent cu evenimentele AAR și cu atelierele și cursurile organizate de astrologii echipei Astrele și de partenerii noștri.

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close