Andrew BevanMalvina IvanciuOrară

Cum fac să mă invite la o întâlnire?

de ANDREW BEVAN

Doamna care mă sunase, solicitanta, fusese invitată la o petrecere. Știa că o anumită persoană va fi prezentă acolo, un bărbat care o interesa și care, și el, la rândul lui, era posibil să aibă un interes în direcția ei. Întrebarea este cum anume să facă pentru a-l atrage să vină acasă la ea? Aici, putem foarte bine să folosim astrologia orară pentru a evalua situația. Și poate vom putea da acestei doamne și câteva idei despre cum ar putea să acționeze, într-un scop bun, potrivit dorințelor ei. Harta este făcută pentru ora 15:13, 11 martie 2023, Asker, 59N50, 10E26, Norvegia.

În primul rând, o estimare tehnică: întrebarea a fost pusă într-o sâmbătă, zi guvernată de Saturn, și la ora lui Marte. Ascendentul este în Leu. Întrebarea e radicală din două puncte de vedere; primul este că Marte, stăpânul orei, are aceleași puteri ca semnul de pe Ascendent. Și Marte, și Leul, sunt fierbinți și uscați. În plus, stăpânul orei are aceleași puteri ca stăpânul Ascendentului, care este Soarele, planetă caldă și uscată. Avem, deci, un stăpân al orei care este asociat Ascendentului în două moduri. Trebuie să menționez că aceste două criterii, sau cele câteva criterii după care o hartă se poate dovedi a fi radicală, nu urmează unul celuilalt în mod natural. Totuși, se întâmplă deseori ca o hartă să se dovedească a fi radicală în mai mult de un singur mod. În alte ocazii, nu avem nicio astfel de dovadă iar harta nu este radicală sau ”armonizată” sau echilibrată în mod corect. Ca să dau un exemplu de cum pot lucrurile să difere, dacă aveam în harta noastră ora Soarelui și Ascendentul în Scorpion, Soarele ar avea puterile lui Marte, care este guvernatorul Scorpionului, dar nu am avea armonie între Soare și Scorpion, pentru că Scorpionul este rece și umed. Totuși, harta ar fi radicală datorită prieteniei dintre stăpânului orei, Soarele, și stăpânul Ascendentului, Marte. Iar judecata ar putea fi făcută folosind tipul de contract care se încheie între stăpânul orei, Ascendentul și/sau stăpânul lui. Aceste contracte sunt diferite și sunt revelatoare prin natura lor, dar va trebui să dezvolt mai mult aceste idei cu o altă ocazie.

Pe scurt, pentru că Marte și Soarele sunt prieteni sau amici, iar Soarele este stăpânul orei, cei doi pot acționa în calitate de substitut natural și adjunct unul pentru celălalt în ceea ce privește administrarea unui semn zodiacal, iar Marte este recunoscut în relația sa cu Leul. Totuși, când stăpânul orei are aceleași puteri cu semnul de la Ascendent, adică Marte și Leul (sau dacă planeta ar fi fost în acest semn), atunci e considerat ca un ajutor la fața locului și își va aduce aportul la resursele acelui semn. În aceste moduri, operațiile vor funcționa, calificând momentul și harta orară. Harta radicală indică o întrebare și o abordare și o stare a lucrurilor care sunt echilibrate sau compuse în mod corect, ceea ce arată tipul corect de focalizare, de desfășurare a evenimentelor sau de relevanță a lor.

În exemplul nostru, dubla armonizare a lui Marte cu Ascendentul înseamnă că el își poate asuma controlul și conduce evenimentele în două feluri diferite. Dubla radicalitate este o mărturie dublă în favoarea puterii sau a importanței hărții și stăpânul orei este întotdeauna un indiciu pentru direcția în care trebuie să căutăm. Când o hartă este radicală, acest lucru sugerează că întrebarea este validă și formulată corect. Acordarea celestă arată calitate, echilibru și circumstanțe cooperante. Lucrurile se desfășoară mai ușor și în concordanță cu interesele și scopul solicitantului. O hartă care nu este radicală arată ceva care nu funcționează corect. Este ca și cum ar răsuna o notă disonantă din instrumentul celest. Uneori, întrebarea este irelevantă, inutilă sau incorect formulată. În alte ocazii, calitatea lasă de dorit sau evenimentele nu se rezolvă spre satisfacția solicitantului. E ca și cum am avea o hartă a unui act ratat. Solicitantul poate fi nemulțumit de astrolog sau de ceea ce va afla.

Înainte să trecem mai departe, să ne îndreptăm atenția către relația dintre stăpânul orei și stăpânul zilei. Stăpânul orei este ca negustorul și ca vânzătorul din magazin, ca persoana din spatele tejghelei sau cea de la recepție, pe când stăpânul zilei este mai degrabă ca șeful de magazin așezat în biroul de la etaj ori în camera din spate. Înțelegerea între aceste două planete, natura și sensurile lor combinate, este de asemenea importantă pentru ce se dă și se primește și pentru cât de bine și de ușor merg lucrurile.

În această hartă, întrebarea a fost pusă la ora lui Marte și în ziua lui Saturn. Aceste două principii planetare nu se armonizează pentru că Marte e fierbinte iar Saturn e rece. Când Marte și Saturn se combină, este ca și cum cineva apasă pe accelerație și trage și frâna de mână în același timp. Rezultă fricțiune, frustrare și stres. Cu Marte și Saturn, observăm, de asemenea, că ambele sunt malefice și nu sunt planete delicate ci, mai degrabă, din topor și dure, în descrierea lor. Chiar și într-o zi bună, când Marte și Saturn acționează bine și aduc rezultate, ei tot măcar se plâng sau își exprimă rețineri, într-un fel sau altul. Totuși, Marte, stăpânul orei, este în semnul uman al Gemenilor și pe cuspida casei a XI-a (prieteni, socializare) deci există un eveniment social și o petrecere unde speranțele și dorințele pot deveni realitate. Cu această casă a XI-a avem mereu circumstanțe ajutătoare; sau o situație avantajoasă va apărea ca și cum a căzut din cer.

Solicitanta, cea care a pus întrebarea, este reprezentată de Ascendentul în Leu și de stăpânul lui, Soarele, care este în casa a VIII-a, în semnul Peștilor. Casa a VIII-a este o casă care necesită o perspectivă terapeutică, o rezolvare și o schimbare de capitol. Este important să se meargă înainte. Mai mult decât atât, casa a VIII-a este o casă succedantă (nici angulară, nici cadentă), ceea ce înseamnă că situația nu este nici imediată și evidentă, nici inabordabilă, ci se poate analiza și despacheta.

Cel la care se referă întrebarea, bărbatul de care este interesată solicitanta, este reprezentat de casa a VII-a și de stăpânul ei, și găsim Vărsătorul pe cuspida casei a VII-a, cu Saturn localizat în casa a VII-a la începutul Peștilor. De aici obținem o serie de descrieri variate, pentru că e adevărat și faptul că persoana despre care întreabă solicitanta are o profesie care are legătură cu marea. Ca tip de om, fiind reprezentat de Saturn, el poate fi rece, rezervat, și care creează distanțe practice. El are o personalitate mai degrabă complexă, este influențat de contexte sociale diferite care îl trag în direcții opuse. Mai mult decât atât, Peștii sunt un semn mut și nu au voce, așa încât această persoană nu este neapărat articulată sau foarte bună cu cuvintele ci, mai degrabă, introvertită și meditativă. Sau poate fi cineva care spune lucruri contrare (Saturn în Pești) sentimentelor, interesului și sensurilor lui.

Cel puțin în această hartă, Soarele (semnificatorul solicitantei) și Saturn (bărbatul despre care se întreabă) sunt în același semn, deci încă mai sunt speranțe. Dar Saturn nu este atât de rapid încât să îl prindă din urmă pe Soare și nu va îndeplini această promisiune. Dacă nu se mai întâmplă nimic între ei, cum ar fi o a treia planetă care să medieze situația, vom avea o ocazie pierdută.

Saturn, stăpânul casei a VII-a, se află în propriul decan (față), adică în primele 10 grade ale Peștilor. Când o planetă se află în propriul decan, ea iese la suprafață, își face apariția, își arată fața. Deși bărbatul despre care se întreabă este pe mare la momentul întrebării și întoarcerea lui a fost amânată (i.e. Saturn este o planetă lentă), el se va întoarce acasă până la urmă și va fi invitat la petrecere. Saturn în propria față și în casă angulară este o indicație că va veni la petrecere. El este o persoană matură (Saturn) și, totuși, este atrăgător și are farmec și charismă, după cum ne indică semnificatorul lui în propriul decan. Această demnitate minoră îi permite să profite de moment și să se lase dus de val, chiar dacă nu are și alte planuri, loialități sau intenții dincolo de aceste momente. O planetă în propria față este de asemenea bună pentru o aventură de o noapte. Ea ne poate oferi oportunitatea pe care o căutăm. Dar, dincolo de aceasta, vom mai avea nevoie, totuși, de planete cu demnități esențiale mai înalte pentru a avea puncte de sprijin pe alte niveluri dacă intenția este de a construi o relație cu viitor. Fețele ne oferă o imagine, ca o reclamă, dar nu au puterea de a menține lucrurile. Fețele sunt un început bun, dar ele nu durează. Te vor conduce și te vor distra pe termen scurt, chiar dacă nu din plin.

În această hartă, putem găsi două planete care pot media lucrurile între Soare și Saturn, semnificatorii solicitantei și al celui despre care se întreabă, dacă ne străduim. Una este Mercur, care este localizat în Pești, adică în același semn cu Soarele și Saturn. Mercur este și stăpânul casei a XI-a (prieteni și soluții), și dispozitorul stăpânului orei (scop și planuri). Mercur vine dinspre Saturn, deși aliniamentul între Mercur și Saturn a fost în semnul precedent, la sfârșitul Vărsătorului. Aceasta este o evidentă legătură cu o ocazie sau un eveniment trecut. Apoi, Hermes călătorește în direcția Soarelui. Mercur este stăpânul casei a XI-a, deci poate semnifica un prieten comun sau chiar evenimentul social însuși va crea ceea ce e necesar în această situație. Stăpânul casei a XI-a este întotdeauna orientat către găsirea de soluții. Mercur este în exil și în cădere în Pești, ceea ce, în mod normal, îl face slab (Peștii = diversificare), dar el se găsește, totuși, în propriul termen care ține de la gradul 14 până la gradul 20 Pești. O planetă în propriul termen arată că este calificat, deci pregătit și capabil. Chiar dacă este în exil și cădere, este foarte asemănătoare cuiva care se află într-o misiune, cuiva care are control și care este soluția unei probleme. El e persoana potrivită pe câmpul de bătălie (probabil pentru că e în locul nepotrivit și departe de casă) dar din motivele potrivite.

Cealaltă planetă care poate ajuta este Luna, iar ea este co-semnificator în orice întrebare. Ea este parțial stăpână a casei a XI-a, din moment ce Racul este interceptat în casa a XI-a. Astfel, ea este mai înclinată să aducă suprize și să apară brusc și neașteptat. Luna este în cădere, deci ceva este aici agitat și nenatural, totuși ea păstrează puterile Scorpionului, semnul unde se află ea (Luna și Scorpionul sunt ambele umede și reci), deci și ea își aduce contribuția la această situație chiar dacă este într-o poziție neconvenabilă. Pentru că, totuși, Luna nu își are locul în Scorpion, nu are demnitate esențială în acest semn, ceea ce o face să fie precum cineva care își aduce contribuția în mod accidental. Cineva care nu are legătură cu situația propriu-zisă ci doar e în trecere pe lângă acea situație. Ea se află în casa a IV-a, casă angulară, care o pune în prim plan. Angularitatea ei este un argument că va participa și va fi activă, deci ea este mai potrivită pentru a avea control asupra evenimentelor și a le aduce o rezolvare momentană.

Casele angulare arată ceea ce este evident și ceea ce nu durează mult. Putem înțelege că vor fi anumite riscuri sau neplăceri din cauza plasării Lunii în Scorpion. De asemenea, și din faptul că ea se separă de Coada Dragonului (Nodul Sud al Lunii), care este în același semn cu ea. Deci este important să nu se meargă pe obiceiuri vechi sau rutine – pentru că, altfel, lucrurile se pot scurtcircuita sau pot retalia. Dar, după cum putem vedea, Luna tocmai iese dintr-un trigon favorabil (120°) cu Saturn (cel despre care se întreabă), deci circumstanțele pot oferi anumite contribuții și pot ajuta.

În final, totul depinde de un fir subțire, pentru că singura demnitate a lui Saturn este decanul, iar aceasta înseamnă că el nu este întru totul bine organizat. Totuși, Nodul Nord al Lunii pe MC la sud poate crea o activitate socială plăcută care va fi fructuoasă pentru finalitatea întrebării. Și, cu Uranus în casa a X-a, lucrurile se pot desfășura subit, ieșind din obișnuit și luând o turnură neașteptată. Brusc, cineva poate profita de o situație. Pericolul se află la Nodul Sud al Lunii pe IC și Luna la nord (ascunsă sau contrară planului) în Scorpion. Căderea ei este o zodie nepotrivită pentru ea, deci este important ca ea să nu facă ceea ce face de obicei: să acționeze în rutină.

Cum să îl atragă? Saturn în Pești nu este bun la discuții și, cel mai probabil, va fi foarte reținut și înclinat să se adâncească în gânduri. Probabil nu va acționa el primul ci se va adapta la o situație (pentru că este în propriul decan). Dacă nu cumva se va retrage, din cauza vreunei provocări. Saturn are nevoie de confirmare înainte să se ”topească”. Din moment ce este doar în propria față, el nu își va asuma responsabilitatea ci va merge cu valul și va accepta ceea ce i se oferă.

Având în vedere că femeia este reprezentată de Soare, este important ca solicitanta să nu îl ”copleșească”, cum face Soarele uneori. Prin urmare, îi sugerez să îl abordeze cu întrebări simple, de tipul da/nu, și cu cât mai puține cuvinte posibil. Dacă ar găsi un scaun liber lângă el pe parcursul serii, ar fi foarte ușor dacă ar întreba: ”Este liber? Pot să mă așez?”. Răspunsul evident ar fi ”Da” sau ea ar putea depăși momentul spunând: ”Bine, mă așez doar pentru un moment”. Și, apoi, să pornească o discuție simplă pe o temă comună: ”Chiar este o petrecere drăguță. Au venit oameni simpatici. Cel puțin unii din ei” (e ușor să răspunzi ”da/nu!”, să zâmbești sau să râzi la astfel de replici). Și, în sfârșit, dacă vrea să afle ce va face el mai târziu în acea seară, în loc să întrebe: ”Ai vreun plan pentru mai târziu?”, ea ar putea încerca replica: ”Dacă nu ai alte planuri…” Și, la final, ”Dacă vrei să vii cu mine, ești binevenit! Nu mușc!”. Astfel, Saturn poate spune doar ”Da” și să aleagă astfel cea mai ușoară opțiune fără alte dificultăți.

*

Solicitanta mi-a trimis un mesaj a doua zi după petrecere și era foarte mulțumită. Bărbatul respectiv venise la petrecere și s-a comportat așa cum îl descrisesem. Strategia noastră a funcționat și, spre seară, când a văzut că marinarul s-a ridicat și s-a dus să plătescă, s-a strecurat afară din clădire fără să fie observată și l-a întâlnit la stația de autobuz. Acolo au stat împreună timp de 9 minute și, apoi, încă 8 minute, cât a ținut drumul cu autobuzul (Mercur). A fost un drum plăcut și, la momentul când ea a trebuit să coboare, l-a îmbrățișat. Dar l-a luat cu ea acasă? În acel moment, a decis că el băuse cam prea mult alcool (ziua lui Saturn, ora lui Marte, Saturn, stăpânul casei a VII-a în Pești), deci nu, nu l-a invitat la ea.

Nu cred că ar trebui să trecem cu vederea faptul că acesta era lucrul corect care trebuia făcut, pentru că prietenii au grijă unul de celălalt (Marte, stăpânul orei, în casa a XI-a și Mercur, stăpânul casei a XI-a, aplicând la Soare, stăpânul casei I) și acum s-a creat oportunitatea pentru ei doi de a se conecta în alte circumstanțe, mai cumpătate.

ANDREW BEVAN, QHP, DMS Astrol.
Membru de onoare al AAR,
Special Guest Editor Astrele

Website: www.bevan.no / www.astronor.com
Facebook: Astrolog Andrew Bevan / Astrologi123
Vegsundhaugen 28, 6020 Ålesund, Norvegia.

Traducere în limba română de MALVINA IVANCIU.
Articolul original, în limba engleză: https://www.astrele.ro/2023/04/28/how-should-i-pick-up-my-date/

Abonați-vă la newsletter-ul Astrele pentru a fi la curent cu tot ce publicăm în revistă! Veți fi anunțat/ă când publicăm ediții noi, articole de astrologie, exerciții/provocări. De asemenea, vă ținem la curent cu evenimentele AAR și cu atelierele și cursurile organizate de astrologii echipei Astrele și de partenerii noștri.

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close