Diana SpineanOrară

Vânzarea unui apartament. Deznodământ impresionant

N-am să trec pragul lui 2022 fără a discuta evoluția unei orare pe care v-am prezentat-o la începutul anului în articolul ”Orara și electiva în practică: vânzarea unui apartament”. Cred că este important să ne urmărim cazurile până la capăt, atunci când clientul ne permite asta. În acest fel, putem să ne evaluăm munca, să învățăm, să ne perfecționăm. Ce a urmat, în cazul prezentat, a depășit imaginația mea și a clientei și ne-a oferit un buchet de conștientizări prețioase!

Sinopsis

Povestim despre vânzarea unei proprietăți și o întrebare formulată în august 2021. Cristina dorea să știe dacă va reuși să vândă apartamentul în următoarele luni. După analiza hărții orare, răspunsul meu a fost că va reuși să-l vândă, la un moment dat, dar nu atât de rapid, nu în următoarele luni.

Pentru a scurta așteptarea, am hotărât să măsluim cărțile în favoarea ei și am ales un moment bun în care să publice anunțul de vânzare. Însă, dintr-o eroare a site-ului de imobiliare, anunțul a ieșit mai târziu decât voiam; a ieșit cu Saturn în Ascendent și, odată cu el, strașnicul marcaj pe zodii fixe, pe care încercam să-l îmbunăm, s-a mutat în unghiurile hărții. Apartamentul nu se lăsa vândut!

Reluăm și reevaluăm

Reluăm harta orară și câteva fragmente din acea analiză pentru a le evalua în lumina evenimentelor petrecute:

Semnificatorii Cristinei sunt: Jupiter, ca stăpân al Ascendentului (notat S1), și Luna, ca semnificator general al celui care întreabă și al situației.
Semnificatorul cumpărătorului: Mercur, ca stăpân al casei a VII-a din Gemeni (notat S7).
Semnificatorul apartamentului: Venus, ca almuten al casei a IV-a din Pești. Prefer să lucrez cu câte un singur semnificator, iar Jupiter o reprezenta deja pe Cristina. Mai mult, descrierea apartamentului (…) – stare bună, confort 1, zonă bună – se potrivea condiției planetei Venus din această hartă: în domiciliu, în casă bună.
Semnificatorul prețului: Marte, planeta conjunctă cu Mijlocul Cerului (Fecioară). Același motiv ca mai sus, Mercur semnifică deja cumpărătorul. (…)

Principalul lucru care ne interesează este un pact între semnificatorii Cristinei și semnificatorul cumpărătorului: un aspect aplicant care se și perfectează și care va simboliza încheierea unei tranzacții. Nu trebuie să ne bazăm pe o legătură între apartament (Venus) și cumpărător (Mercur) – ea poate să arate simplul fapt că acesta vine să vadă apartamentul.
Și găsim aspectul care ne interesează: un trigon între Mercur (S7) și Jupiter (S1). Dar, când ne uităm mai atent, vedem că acest răspuns afirmativ care se insinuează se va lăsa așteptat: între cei doi intervin Saturn și Venus. Ce-i drept, Mercur face întâi un sextil cu AS dar el arată mai degrabă intenția, dorința de a cumpăra, nu acțiunea imediată. Apoi, Mercur ajunge într-adevăr la Jupiter dar începe să dea înapoi, retrogradează de la gr. 26 Balanță. (…)

Cineva a venit și a vizionat apartamentul de două ori; i-a plăcut ce a văzut. Cât despre prețul așteptat de Cristina și cel propus de acest potențial cumpărător, spuneam următoarele:

Marte (prețul) este în exilul lui Jupiter (Cristina) și în căderea lui Venus (apartamentul), deci suma nu o să-i convină prea tare [Cristinei]. Și apoi, Marte este maleficul contrar sectei – un alt indiciu că prețul ar putea să nu fie formulat în favoarea ei. (…)

Într-adevăr, oferta potențialului cumpărător a fost sub ceea ce Cristina spera să obțină.

Știam că va dura, dar nu mă îndoiam: Mercur (cumpărătorul) va bate palma cu Jupiter (vânzătorul). Era doar o chestiune de timp. Fraternizam cu dorința Cristinei de a vinde și îmi pusesem speranțe în viitorul aspect dintre Mercur și Jupiter.

Pe termen scurt, primul aspect aplicant al Lunii, trigonul la Venus, întărea legătura dintre Cristina și apartament, deci apartamentul rămânea în proprietatea ei, cel puțin ”în următoarele luni”. Așa a fost. Și așa a rămas și astăzi.

Ce învățăm de aici? 1) Să menținem o distanță sănătoasă față de dorințele și aștepările clientului. 2) Prudență. Este riscant să te avânți cu interpretarea prea departe și să te bizui pe un aspect complicat. Când între semnificatori intervin alte planete și mai are loc și o schimbare a direcției, situația se poate transforma în așa hal încât acea întâlnire dintre semnificatori să devină irelevantă în noul context sau să însemne altceva. Asta e o lecție grea pentru un orarist entuziast și cu potențial de scenarist! Oricât de buni ați fi tu și clientul în a elabora scenarii, amintește-ți că Universul este infinit mai creativ!

Așadar, răspunsul la întrebare era dat în principal de primul aspect aplicant al Lunii (la Venus) și întărit de relația complicată dintre Mercur și Jupiter.

Acum, să urmărim evoluția lucrurilor:

Următorul aspect al Lunii era careul cu Marte. Luna era împreună cu Nodul Nord și Aldebaran, stea de natura lui Marte. Iar Marte era pe Mijlocul Cerului și în opoziție cu Neptun. Îmi puteam imagina oferte de preț nerealiste (înaintate sau primite), negocieri aprige și alte probleme din sfera marțian-neptuniană, dificultăți potențate de axa nodurilor. Dar chiar un război nu-mi imaginam!

În iarnă a izbucnit războiul ruso-ucrainean. În primăvară, Cristina s-a răzgândit în privința vânzării apartamentului. A hotărât să facă un gest umanitar și să pună locuința la dispoziția unei familii de ucraineeni refugiați. Ei locuiesc acolo și acum.

Marte nu este doar Ares, zeul războiului, și nu este doar un semnificator al prețului, așa cum îl gândisem eu în această orară. Mai este și stăpânul casei a XII-a, adică semnificatorul exilaților, al refugiaților. Oricum, la momentul analizei n-aș fi găsit sens într-o astfel de semnificație. Cel mult, puteam să intuiesc în Marte un personaj peregrin, în tranzit, cum ar fi un chiriaș.

Dincolo, la semnificatorii principali: Mercur (cumpărătorul) retrograda la un moment dat și astfel îl întâlnea pe Jupiter (constant retrograd) de două ori – în mers direct și în mers retrograd. Persoana care dorea să cumpere a venit de două ori dar oferta i-a fost refuzată. Iar, la scurt timp, vânzătorul (Jupiter) a decis să nu mai vândă!

Ce învățăm de aici? Când unul dintre semnificatori își schimbă direcția, nu înseamnă neapărat că persoana respectivă va fi cea care va da înapoi, ci poate că va exista o răzgândire în acea situație, o reevaluare a ei. Să fim deci prudenți cui îi atribuim schimbarea de direcție!

În fnal, înainte de a părăsi Gemenii, Luna împlinea trigonul cu Jupiter. Dincolo de faptul că ambii sunt semnificatorii Cristinei, Jupiter este aici și stăpânul casei a IV-a. Ce treabă au originile și strămoșii în povestea asta? Vă invit să facem un pas dincolo de harta orară…

Dincolo de orară

Apartamentul este moștenirea pe care i-au lăsat-o bunicii, căminul în care Cristina a crescut și în care, la un moment dat, nu s-a mai regăsit. S-a mutat din loc în loc, a trăit ca un nomad. Dorea să facă ceva bun cu această moștenire, să vândă și, cu banii obținuți, să investească în viitorul copiilor ei și chiar să-și găsească un locșor tihnit.

Harta natală a Cristinei

Cristina are casa I și Ascendentul în Gemeni și casa a IV-a în Fecioară. Mercur, stăpânul ambelor case (și al Nodului Sud), se desparte de Saturn în casa a II-a (Rac) și aplică la careul cu Jupiter (stăpânul Nodului Nord). Avem imaginea unei moșteniri care se cere valorificată. Iar, când privești harta Cristinei în dinamica ei, ce să vezi? La o zi după naștere, Mercur staționează, nu mai înaintează spre Jupiter ci se întoarce la Saturn. Cu alte cuvinte, înainte de a se conecta și a integra energia jupiteriană, ea ar avea niște socoteli de încheiat cu bătrânul Saturn…

(Și, apoi, vă mai amintiți ce spuneam despre harta electivă compromisă de o eroare tehnică? Anunțul de vânzare a apartamentului ieșise cu Saturn în Ascendent!)

Ea știa și simțea că mai are de lucru cu Saturn. Astfel că, după izbucnirea războiului, Cristina a luat acea nouă decizie. Nu văd o încheiere mai potrivită și mai frumoasă pentru acest articol decât cea formulată chiar de ea, recent, într-o conversație prin email:

Mi-am muncit acel Saturn din Rac și am decis, ca un om matur, că nu vând această moștenire ci fac un Rai din ea. Este cel mai onest mod de a onora memoria strămoșilor mei. Găzduiesc familia din Ucraina, atât cât o să mai stea aici, o sprijin așa cum are nevoie și îmbunătățesc condițiile șederii ei în apartament.

Mi se pare absolut fascinant acest detaliu: în familia mea există o stră-stră-străbunică ucraineancă. M-am uitat pe harta Ucrainei[1]https://www.astro.com/astro-databank/Nation:_Ukraine și pe harta mea și superpozițiile planetelor sunt pline de sens! Nodul Sud al Ucrainei este conjunct cu Mercur natal, guvernatorul hărții mele. Mesajul l-am tradus așa: luminează și susține rădăcinile tale! Valorifică ceea ce ai primit în dar de la strămoșii tăi! O datorie din trecut pe care trebuie să o împlinesc și să o duc mai departe, prin asumare, maturitate și responsabilitate, exact energia din care ți-am scris atunci când am pus întrebarea despre apartament.

Cristina

DIANA SPINEAN,
președinte AAR și redactor-șef Astrele

Despre Diana

PS: Prima persoană care a citit acest articol, înainte de publicare, a fost Cristina. M-a rugat să public și feedback-ul pe care mi l-a dat:

Dragă Diana,
Am terminat de citit cu lacrimi în ochi… pentru căldura cu care ai redat și transmis mesajul meu, pentru profesionalismul cu care ai construit acest caz care ajută pe oricine care studiază astrologia, mesajul implicit că, dincolo de traducerea și semnificațiile energiilor din hărți, este un Cer de necuprins și un spațiu de explorare permanentă și că vocea Clientului este energia care merită observată, simțită și redată într-un mod autentic, de observator, detașat și totuși atotcuprinzător – asta, da, lecție de astrologie! Iar tu ai făcut asta într-un mod maiestuos, împlinitor și demn de pus în biblioteca Astrelor!

Cristina


Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close