EfemereMihaela Dicu

2020: Despre Jupiter, Saturn, Pluto, niște eclipse și IRAN

Ali Khamenei

2020 stă sub semnul unei triple conjuncții Jupiter-Saturn-Pluto în Capricorn, care, chiar dacă se perfectează pe bucăți (combinații de câte două) și în momente diferite, funcționează mai tot anul1 ca un întreg indivizibil. Asta, din cauză că tranzitele planetelor rapide și ciclurile retrogradărilor lor (mai ales ale lui Mercur și Marte) transmit mereu lumina de la una dintre cele trei planete lente menționate la celelalte, forțând manifestarea conjuncțiilor dintre ele înainte de perfectare sau reactualizând conjuncțiile după perfectare.

Mai precis, avem următoarele conjuncții perfecte, cronologic :

 • Saturn-Pluto  – 12. 01.2020
 • Jupiter-Pluto – 05.04.2020, 30.06.2020 și 12.11.2020
 • Jupiter-Saturn – 21.12.2020

Tranzitele planetelor rapide prin Capricorn, precum și cele prin Berbec, Rac sau Balanță, ”fac legătura” între cele trei planete lente, fie prin conjuncții succesive, fie prin cuadraturi sau opoziții succesive, stimulându-le să se manifeste unitar, în mod sinergic și energic, vizibil, activ, provocator, turbulent sau, uneori, de-a dreptul violent.

Pozitiv, tripleta din Capricorn dă forță și determinare, puterea de a înlătura orice obstacol pentru a obține cele dorite. Poate pune piatra de temelie pentru înfăptuiri de mare importanță sau poate conduce la construcție-reconstrucție. Negativ, are un caracter dezechilibrat, copleșitor, dominator și distructiv. Poate însoți bulversări politice sau financiare, răsturnări de regimuri, revolte și conflicte armate, ruperi de relații diplomatice, precum și catastrofe naturale sau accidente mortale, cu victime multiple sau victime celebre.

Mai pe larg, despre toate astea, puteți citi în articolul ”2020, ce mai an!”, pe care îl găsiți aici: https://www.catchy.ro/2020-ce-mai-an/157169

Acumularea excesivă de forțe din Capricorn începe să se contureze din primele zile ale lui decembrie, odată cu intrarea lui Jupiter în Capricorn. Cele trei lente vor fi însă intens stimulate în ultima decadă a lui decembrie și în primele două din ianuarie de tranzitul Soarelui prin Capricorn și de cele două eclipse, de Soare și de Lună (de Soare, cu conjuncția Soare-Lună în Capricorn, pe 26 decembrie; de Lună, cu Luna în Rac, în opoziție cu Soarele din Capricorn). Tranzitul Soarelui aduce un surplus de energie, acolo unde deja era prea multă, iar eclipsele au, în general, un rol declanșator, mai ales cele de Soare.

Iar evenimentele bulversante nu întârzie să apară. Mă voi opri asupra a trei dintre ele, care au fost mult în atenția presei și încă mai reverberează: criza americano-iraniană (vezi în continuare), avionul doborât din eroare și situația Prințului Harry.

Criza americano-iraniană, cronologia faptelor

 • 26 decembrie 2019 – are loc eclipsa de Soare în Capricorn, unde se află deja Jupiter, Saturn și Pluto.
 • 27 decembrie 2019 – Baza K-1 din provincia Kirkuk din Irak , o bază militară care găzduia personal american, este atacată de 36 de rachete. În atac este ucis un subcontractant civil american și sunt răniți patru membri ai serviciului american și doi ai personalului forțelor de securitate irakiene. Statele Unite dau vina pe miliția Kataeb Hezbollah, un subgrup al Forțelor de Mobilizare Populară (PMU) din Irak, susținut de Iran.
 • 29 decembrie 2019 – Statele Unite răspund prin bombardarea a cinci locații ale Kataeb Hezbollah, ucigând cel puțin 25 de luptători de miliție și rănind 51.
 • 31 decembrie 2019 – mii de membri și susținători ai Kataeb Hezbollah intră pe terenul Ambasadei Statelor Unite la Bagdad și incendiază mai multe bunuri, înainte de a se retrage sub presiunea autorităților irakiene.
 • 1 ianuarie 2020 – președintele SUA, Donald Trump, amenință Iranul, afirmând că este pe deplin responsabil pentru atacurile anterioare.
 • 3 ianuarie 2020 – o dronă americană efectuează un atac țintit în apropierea aeroportului din Bagdad, ucigându-i pe generalul iranian Qassem Soleimani, comandantul șef al Forței Al-Quds2, pe Abu Mehdi al-Muhandis, liderul Kataeb Hezbollah și a ramurei militară a Hashd al-Chaabi, precum și patru ofițeri iranieni și patru membri ai Hashd al-Chaabi.
 • noaptea de 7 spre 8 ianuarie 2020 – Iranul trimite circa 20 de rachete la sol–sol asupra bazelor aeriene irakiene din Ain al-Assad și Erbil, care adăposteau soldați americani.
 • 8 ianuarie 2020, ora 6:14 – un avion Boeing 737, aparținând Ukraine International Airlines, care decolase la ora 6:12 de pe aeroportul din Teheran, cu destinația Kiev, este doborât din greșeală de apărarea antiaeriană iraniană. Toți cei 176 de oameni aflați la bord își pierd viața.

Contextul astrologic

Eclipsa de Soare din 26 decembrie cade în casa I, pentru toate capitalele din Orientul Mijlociu. La fel și pentru Teheran, capitala Iranului.

Eclipsa, plus aglomerarea de planete lente din acest moment, în casa I, arată că Iranul ar putea trece prin evenimente deosebite în următoarea perioadă. Fiindcă în aceeași situație se află multe țări din Orientul Mijlociu, trebuie văzut dacă harta țării și cea a conducătorului țării confirmă această posibilitate.

Una dintre cele mai folosite hărți astrologice ale Iranului este harta întoarcerii ayatolahului Rouhollah Khomeini din exil, pe 1 februarie 1979. Momentul în care a coborât din avion și a pus piciorul pe pământ iranian este considerat momentul declanșator care a dus la instaurarea ulterioară a Republicii Islamice, al cărui lider suprem a fost Khomeini, până la moartea sa, în 1989.

Iată cum arată eclipsa din 26 decembrie suprapusă peste harta Iranului:

Eclipsa de Soare, plus toate planetele lente din Capricorn, se plasează în casa a X-a a Iranului, ceea ce confirmă că această țară va fi în centru atenției și va trece prin evenimente deosebite. Prezența lui Marte în casa a VIII-a, a morții, în conjuncție cu Uranus din harta Iranului, prevestește evenimente în care se pierd multe vieți omenești sau viața unor personaje foarte importante.

După moartea ayatolahului Khomeini, începând din 1989, liderul suprem al Iranului a devenit ayatolahul Ali Khamenei. Nu știm la ce oră s-a născut Khamenei, dar știm data, și putem face o hartă solară (cu pozițiile medii ale planetelor, calculate pentru ora 12, și cu Ascendentul în semnul Soarelui), spre a vedea cam cu cine avem de-a face. Iată această hartă solară:

Ali Khamenei este un Berbec, născut pe 19 aprilie 19393, cu Soare, Lună, Mercur și Saturn în Berbec, și cu Marte, stăpânul Berbecului, în Capricorn, în casa a X-a solară.

Iată cum apare eclipsa de Soare din 26 decembrie 2019 pe harta liderului suprem al Iranului:

Da, eclipsa si toate planetele lente din Capricorn cad peste Marte natal din harta lui Khamenei, Marte, care este dispozitorul Soarelui, Lunii, al lui Mercur și al lui Saturn din harta natală și care se află în casa a X-a de la Soare!

Să rezumăm: de ce a fost Iranul în mijlocul evenimentelor din iarna lui 2019/2020? Fiindcă eclipsa de Soare și cele trei planete lente din Capricorn s-au plasat:

 • în casa I din harta eclipsei, ridicată pentru capitala țării, Teheran
 • în casa a X-a a hărții Iranului (1 februarie 1979)
 • în casa a X-a de la Soare, peste Marte, din harta solară a liderului suprem al Iranului, Ali Khamenei, în condițiile în care Marte este chiar dispozitorul Soarelui (și al Lunii, și al lui Mercur, și al lui Saturn) din harta acestuia.

Dar lucrurile nu se opresc aici

Deocamdată, Iranul pare să se mai fi liniștit. Dar, în ceea ce mă privește, nu cred că turbulențele iraniene se opresc aici, fiindcă tripleta Jupiter-Saturn-Pluto rămâne, în continuare, în casa a X-a a Iranului și, în plus, pune mare presiune tot anul pe harta liderului suprem, ayatolahul Ali Khamenei. Cele trei lente vor fi din nou stimulate energic de:

Tranzitul lui Marte prin Capricorn (16 februarie – 30 martie); să vedem, cam pe la mijlocul acestui interval, cum se suprapune, de exemplu, harta Lunii Pline din 9 martie 2020 peste harta Iranului și peste cea a ayatolahului Khamenei:

De observat cum Marte tranzitează casa a X-a a Iranului și trece peste Marte natal din harta lui Khamenei, aplicând către careul cu Saturn și cu Luminătorii din harta lui Khamenei, în timp ce Saturn și Pluto sunt în careu strâns cu aceștia din urmă, iar Jupiter este în careu partil cu Saturn natal. Tensiunea perioadei este destul de mare…

Mercur, la ciclul retrogradării în Rac (29 mai – 5 august), făcând opoziție cu cele trei planete. De urmărit mai ales perioada în care Mercur va fi efectiv retrograd (18 iunie – 12 iulie), cu atât mai mult cu cât în aceasta perioadă avem și o pereche de eclipse pe axa Rac-Capricorn: eclipsă de Soare, cu Soarele în Rac, pe 21 iunie, și eclipsă de Lună, cu Luna (ghici unde?) în Capricorn, pe 5 iulie! Hai să vedem cum se suprapune harta eclipsei de Lună peste hărțile Iranului și ayatolahului Khamenei:

De observat cum eclipsa de Lună cade în casa a X-a a Iranului, în vecinătatea MC, în timp ce Marte, recent intrat în Berbec, se îndreaptă spre conjuncția cu Luna Iranului, aflată în careu partil cu Mercur retrograd. Luna stăpânește casa a IV-a, Mercur retrogradează în casa a IV-a, Soarele tranzitează casa a IV-a… E ca și când poporul sau opoziția ar avea un cuvânt important de spus în această perioadă. Casa a IV-a mai este legată și de sol, de pământ. Să sperăm că nu va fi vorba de alunecări de teren sau de vreun cutremur.

Eclipsa de Lună este într-o conjuncție destul de strânsă cu Marte din harta lui Khamenei, în timp ce Marte în tranzit a intrat în semnul solar și face conjuncție strânsă cu Mercur din natal, care este în careu cu Mercur retrograd în tranzit. Cu două săptămâni înainte, Mercur a fost staționar la 14.22 Rac, în opoziție cu orb de 1 grad cu Marte natal. De acolo începe să retrogradeze. Tranzitele încrucișate Marte-Mercur sunt semn de agitație, stres, declarații nepotrivite și decizii pripite, eronate, mai ales când Mercur este retrograd.

Marte, la ciclul retrogradării în Berbec (28 iunie 2020 – 6 ianuarie 2021), făcând careuri repetate cu cele trei planete lente din Capricorn. De urmărit mai ales perioada în care Marte va fi efectiv retrograd (10 septembrie – 14 noiembrie). Iată, de exemplu, cât de interesant se suprapune harta momentului în care Marte începe să retrogradeze peste harta solară a liderului suprem al Iranului, ayatolahul Ali Khamenei:

Cu Marte plimbându-se du-te vino prin semnul solar, timp de șase luni și mai bine, trecând de trei ori peste Lună și de trei ori peste Saturn din natal, Ali Khamenei se poate aștepta la necazuri mari în a doua parte a anului. Nu e scutit nici în prima parte, dar cea de-a doua s-ar putea să-i pună capac. Cel puțin autoritatea, dacă nu chiar viața, i-ar putea fi puse în pericol. De remarcat că Marte începe să retrogradeze la 28.09 Berbec, exact peste Soarele lui natal, iar conjuncția aceasta va dura destul, fiindcă Marte se mișcă foarte lent, fiind practic staționar la 27-28 grade Berbec de la finele lui august până în jur de 20 septembrie. Iar mersul direct și-l reia pe 14 noiembrie la 15.15 Berbec, în careu exact cu Marte natal. Și acest aspect va fi foarte puternic mult timp, fiindcă, aflat la stația directă, Marte se mișcă din nou foarte greu, rămânând în careu cu orb mai mic de 1 grad cu Marte natal aproape toată luna noiembrie.

În concluzie, mă aștept ca în Iran să se întâmple evenimente importante în 2020. Poate, cine știe, o mult sperată schimbare de regim. Mă gândesc la frământări interne, fiindcă este de presupus că liderii iranieni au destulă minte să nu arunce țara într-un conflict armat cu alte state. Sub astfel de tranzite ar mai exista și posibilitatea producerii unor cataclisme naturale. Totuși, având în vedere că tranzitele apasă greu pe harta liderului absolut, este de așteptat ca acesta să suporte cumva în mod foarte direct și personal efectul lor.

mihaela-dicu

MIHAELA DICU,
Senior editor și președintă de onoare a AAR

Despre Mihaela

 1. Saturn lipsește puțin din peisaj între 22 martie și 2 iulie, timp în care tatonează terenul în Vărsător, dar e greu de crezut că nu ține minte de unde a plecat și unde se va întoarce, adică în Capricorn, lângă tovarășii lui de drum, Jupiter și Pluto.
 2. Unitate de elită din Corpul Gărzii Revoluționare Islamice din Iran (IRGC), specializată în război neconvențional și operațiuni de informații militare și alte operațiuni externe.
 3. https://en.wikipedia.org/wiki/Ali_Khamenei#cite_note-13
Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close