CaleidoscopMelania MarinSerial: O doamnă pe Lună (M. Badea)

O doamnă pe lună: femeia cu Luna în Fecioară

Michelle-Pfeiffer-3“Ia un loc, trage aer în piept…” – vorba cântecului. Am revenit în lumea rațională, aflată sub stăpânirea lui Mercur. Rațională nu doar teoretic, așa cum se întâmpla pe teritoriul Gemenilor, ci practic.

Fiecare femeie are vulnerabilitățile ei de sorginte “lunară”. În cazul unora, sensibilitatea e conectată la un sistem auxiliar de procesare a emoțiilor, bazat pe principii fizice și chimice. Adică: funcționează sinapsele – avem sensibilitate, nu funcționează – la revedere și-un praz verde! Și atunci se cheamă că doamna s-a născut când Luna se afla în semnul Fecioarei.

Încă de mică, Domnișoara se remarcă în perioada școlară prin capacitatea mentală bună. Foarte receptivă, învață repede și bine. Dotată cu memorie deosebită și atenție distributivă, ea se dovedește a fi pasionată de științe (în special chimie, biologie, fizică, geometrie). Pe de altă parte (un lucru surprinzător, deoarece aparține unui alt registru) ea deține și capacități psihometrice, intuiție și clarviziune – de unde și interesul față de subiecte oculte. Pe bună dreptate se consideră o persoană inteligentă şi, conștientă de propria valoare, își utilizează cu succes abilitățile intelectuale, străduindu-se ulterior să își câștige existența prin merite personale.

Domnișoara e deosebit de frumoasă, dar are o “frumusețe de porțelan” ce te duce cu gândul către o ușoară castitate, ceva pare puțin tangibil, nu știi ce… Are o atitudine rezervată provenită, probabil dintr-o disciplină afectivă dictată de fondul ei sufletesc structurat foarte rațional: fără excese emoționale, sentimentalisme ieftine, speranțe iluzorii, fluturași și steluțe.

Reacțiile emoționale ale Doamnei Lună în Fecioară sunt caracterizate de consecvență. Dacă știm că o enervează de obicei – de exemplu – culoarea verde și pitpalacul pestriț, cu siguranță și de data aceasta o vor enerva. Nu ne rezervă surprize la nivelul previzibilității reacțiilor, ci doar la cel al paletei stimulilor, care pot fi dintre cei mai bizari.

În domeniul sentimental este aproape imposibil de păcălit. Implică rațiunea în toate manifestarile ei afective și este un foarte fin psiholog, un excelent observator al naturii umane. Dacă nu există în harta natală alte configurații care să creeze predispoziții către dorința de a se face remarcată, ea păstrează atunci atitudinea neostentativă și plină de modestie. Nu încearcă să impresioneze prea tare prin înfățișare, dar ajunge să fie considerată de către cei din jur, o atotștiutoare. În tinerețe, datorită atitudinii rezervate, dar și a dorinței de a juca un rol folositor în viața celorlalți, atrage oameni care tind să îi facă confidențe și care primesc de la ea sfaturi utile. Nu pune prea multe întrebări personale și astfel câștigă încrederea celorlalți. Dar ce gândește în sinea sa, legat de aceștia…

Fiecare monedă are și un revers. Fecioara, semn dublu din punct de vedere astrologic, confirmă această realitate. Astfel, doamna Lună în Fecioară simbolizează ”Soacra zodiacului”. Ochiului său atent, critic și rațional, credeți că i-ar putea scăpa ceva? De-a lungul vieții, ea vede multe și din toate aceste informații, colectate și prelucrate, își perfecționează un sistem standardizat de apreciere lucidă a oamenilor – luciditate dusă până la cinismul cel mai tăios.

patricia kaas

Profesional, Doamna Lună în Fecioară este angajatul perfect. Foarte organizată și muncitoare, dornică să se afirme în pătrățica ei, ea este dispusă permanet să ofere un set de soluții eficiente atât superiorilor cât și colegilor și este foarte mulțumită atunci când îi sunt urmate sfaturile și îi este recunoscută contribuția. Este o bună executantă și o angajată de încredere. Știe să-și aleagă subordonații și să împartă sarcinile. În schimb, este foarte pretențioasă și inflexibilă în privința termenelor. Are tendința de a deveni workoholică, de a uita de propriile nevoi primare (hrană, odihnă, viață personală) în favoarea activității profesionale. Buna ei pregătire, inteligența și sârguința o fac să aleagă profesii variate, dar care presupun valorificarea abilităților sale intelectuale – literatură, învățământ, contabilitate, chimie, farmacie, tehnică, cercetare în orice domeniu. În mod special manifestă o abilitate înnăscută pentru investigații de orice natură. Secretara care cunoaște tot ce mișcă într-o companie este foarte posibil să fie chiar doamna ori domnișoara despre care vorbim noi. Și în sfârșit, dar nu în ultimul rând, asistenta medicală sau consiliera pe probleme de nutriție este foarte probabil să facă parte tot din această categorie.

Deși profesional are foarte multe șanse de reușită, în plan personal Doamna Lună în Fecioară nu prea înregistrează același succes. În primul rând, emoțiile există pentru a fi exprimate, iar în viața afectivă emoțiile reprezintă scânteia. Nativa noastră, de obicei știe ce vrea dar nu poate exprima. Își raționalizează trăirile și le diseacă până într-acolo încât ajunge la concluzia că de fapt nu are nici un sentiment, și că, chiar dacă ar avea, la ce bun să îl exprime pentru că oricum asta nu duce la nimic, și nici ea parcă nu merită prea mult, și nici Făt-Frumos nu-i cine știe ce de capul lui, și ce să-și mai bată capul și cu ăsta, și… Și, ca urmare a unui lanț de refulări, ajunge să trăiască un sentiment persistent de insecuritate, uneori chiar devalorizare de sine, care în cele din urmă o îndepărtează de oameni.

Cum ajunge, totuși, să se căsătorească? Pentru că e tare frumușică, Domnișoara atrage partenerii – dar privește căsătoria mai degrabă prin prisma eficienței, ca pe o asociere de afaceri. Pragmatică fiind, nu i se pare nimic in neregulă. Ulterior însă, de-a lungul anilor, ajunge să ascundă cu dibăcie neplăcerile și nefericirile din căsnicie. Este discretă în manifestarea atât a iubirii cât și a suferinței. În funcție de ansamblul temei natale, Doamna Lună în Fecioară demonstrează deseori o mare răbdare și capacitate de a suporta un partener nepotrivit. Acest lucru nu reprezintă un efort pentru ea, deoarece, fiind destul de introvertită și rece în plan emoțional, rareori simte lipsa afecțiunii partenerului, de care o leagă mai mult preocuparea față de muncă, sănătate și activitățile de rutină.

Ar fi o nedreptate față de partenerul ei să nu recunoaștem că, în acest cuplu, el este cel care încasează mai mereu bobârnacele. În primul rând pentru câ Domnișoara Ipotetic-viitoare-doamnă este și sexy și glacială, și exigentă și neliniștită, și melancolică și plină de tabieturi, atașată de familie și cămin, dar distantă din punct de vedere romantic, uneori într-atât de calculată încât devine vicleană și înșelătoare. Pe de altă parte îi cam place singurătatea pentru că, în sinea ei, există două tendințe: ori se autoevaluează depreciativ, ori nimeni nu este suficient de bun pentru ea, iar ea este prea bună ca să-și irosească timpul și energia cu toți neisprăviții. Cum nu poate trece cu vederea detaliile nesemnificative pe care ceilalți nici nu le observă, își triază permanent pretendenții, până când ajunge să dețină un palmares impresionant de relații eșuate. Probabil că îi este mai bine trăind doar cu ea însăși – în felul acesta, (cel puțin) un bărbat va fi scutit de a i se da ordine, de îngrijorări, critici, certuri, cicăleli, avertismente și de un șir întreg de gânduri negative.

madonna

Copiii? Uneori puțini sau deloc, iar atunci când îi are, ei vor crește ca într-o farmacie. Corect, curat, punctual, steril, ireproșabil, decent. Drăgălășenii, slăbiciuni, compromisuri, răsfăț – tot în doze farmaceutice, pentru că ce-i prea mult strică… Dar aproape sigur există în cămin un animal domestic.

Pentru Doamna Lună în Fecioară, siguranța emoțională este echivalentă cu luciditatea dusă până-n pânzele albe.

Prezența Lunii în semnul Fecioarei la data nașterii predispune la unele afecțiuni cu componentă psihică, după cum urmează:

  • Afecțiuni intestinale : “Pur și simplu nu am suficient timp să diger totul cum se cuvine. Și, chiar dacă aș avea timp, prefer să mă uit în altă parte și să-mi găsesc altă preocupare.” – reflectă nevoia de a înțelege și asimila trecutul cu toate lecțiile sale, în mod realist, fără regret, mânie sau vinovăție.
  • Constipația: “Trecutul are mai multe să îmi ofere decât prezentul sau viitorul. Nimeni nu îmi oferă nimic, deci nu veți scoate nimic de la mine!” – necesită înțelegerea faptului că tot ce se obține are un preț, iar viața trebuie trăită cu inima ușoară atât la nivel spiritual cât și fizic.
  • Obezitatea de orice grad : “Cum să mă protejez de rănirea amorului propriu?” “N-am avut parte niciodată de iubirea adevarată” (brațe); “Când am avut nevoie nu m-a ajutat nimeni, acum mă descurc și fără voi!”(abdomen); “N-am să-mi iert niciodată părinții pentru asta!” (șolduri); “N-am să-l iert niciodată pe tata pentru asta!” (coapse) – Creșterea în greutate reprezintă dificultatea de a ierta și în consecință acumularea resentimentelor. Ura (nerecunoscută) este rezultatul unor speranțe irosite, așteptări neîmplinite și a unor idealuri nerealiste.
  • Boli ale pancreasului: “Nimic din viața mea nu-mi mai oferă nici o plăcere. Totul trece pe lângă mine și nimic dulce nu-mi mai încântă gustul” – reflectă dificultatea de a depăși amărăciunile vieții și incapacitatea de a găsi frumusețea și plăcerea în traiul de zi cu zi.

Mă voi rezuma la o analiză foarte succintă a tranzitelor lente care au avut influență asupra nativelor cu Luna în Fecioara.

jodie-foster-3Până în 2008/2009 Pluton a făcut un aspect de cuadratură la Luna lor, așa încât situația familială a nativelor a trecut prin mutiple și profunde transformări – căsătorie, divorț, schimbarea domiciliului în țară ori străinătate, schimbarea profesiei, pierderea unui părinte.

Între sept. 2007-oct 2009, tranzitul lui Saturn prin Fecioară le-a creat un sentiment de împovărare, însingurare, le-a sporit îngrijorarea și le-a amplificat nevoia de prudență. Anul 2008 a fost cel mai intens: îndrăgostire + despărțire (ori viceversa), nașterea sau pierderea unui copil. A fost însă și un moment de debut al unei perioade de reconstrucție pe termen lung – prin intrarea lui Pluton în Capricorn.

În 2010, Jupiter și Uranus (în opoziție, în Pești) au determinat o alternanță a perioadelor bune cu altele de instabilitate. Începand din aprilie 2011, intrarea lui Neptun în Pești, în opoziție, atrage atenția asupra riscului de a intra în asocieri dubioase ori instabile.

Între 2012-2013, tranzitul lui Jupiter prin Gemeni le-a cam dat planurile peste cap, exact în acele domenii în care încercaseră să construiască ceva solid. În același timp, Saturn intrat în Scorpion le-a oferit și solutia de ieșire din impas, așa încât până la sfârșitul anului 2015 nativele deja au pornit cu hotărâre pe un drum nou.

Din toamna acestui an și până în decembrie 2017, Saturn în tranzit prin Săgetător le va da un ultim test de rezistență. Susținerea vine de la prezența lui Jupiter în semnul Lunii, în Fecioară, ceea ce înseamnă că vor avea de trecut cel mai important test al sincerității față de ele însele și față de propriile nevoi. Este perioada în care nativele Lună în Fecioară nu mai au voie să facă nici un fel de compromis în numele niciunei obligații sau convingeri rigide, și în care munca de menținere a curățeniei trupești și sufletești trebuie făcută zilnic. Obiectivul este purificarea absolută.

Doamne frumoase și pretențioase care s-au născut atunci cand Luna trecea prin semnul Fecioarei: Madonna, Jodie Foster, Natalie Portman, Carla Bruni, Michelle Pfeiffer, Courtney Cox, Linda Evangelista, Patricia Kaas, Shirley MacLane.

MELANIA MARIN

melania-marin-autor

 

Share

Lasă un răspuns

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close