CaleidoscopMelania MarinSerial: O doamnă pe Lună (M. Badea)

O doamnă pe lună: femeia cu Luna în Balanță

Cuando Harry encontrĂł a Sally USA 1989 1

Ați văzut filmul “When Harry met Sally”, cu Meg Ryan și Billy Crystal? Între Sally și Harry exista o diferență de opinie referitoare la natura și limitele relațiilor dintre un bărbat și o femeie. Ea susținea că între cei doi poate exista o relație strict amicală, în timp ce el susținea contrariul, și anume că întotdeauna va interveni atracția sexuală. Apare un conflict. Urmează, după 5 ani, o nouă negociere și, după alți 5, armistițiu. Pace și great love.

Să fie, oare, relațiile dintre bărbați și femei doar amicale? Sau inevitabil devin și erotice? Pe cele două talere ale Balanței, obligatoriu trebuie să existe câte un argument de fiecare parte. Pot fi relațiile doar sociale? Putem colabora deși avem păreri diferite? Chiar există mereu atracție? Și dacă nu mai există atracție, atunci mai există relație? Pentru fiecare întrebare putem oferi același răspuns: “Da, dar…”

Când Luna se află în semnul Balanței, este “da, dar…” – și de aici începe povestea. Pentru că vorbim despre emoții trăite în acord cu nevoia celuilalt, despre bucurii și dureri împărtășite, despre o permanentă nevoie de oglindire dar și de confirmare a nevoilor noastre sufletești, nu-i așa? Negociem, negociem…

Sally era o tânără frumoasă, grațioasă, educată, manierată, elegantă și avea un cod de principii ferme conform căruia nu era corect ca Harry să îi facă avansuri, deoarece el era deja implicat într-o relație. Corectitudinea este un element foarte important pentru domnișoara Lună în Balanță, de asemeni dreptatea și păstrarea echilibrului sunt elemente centrale ale vieții ei afective. Sistemul său de valori se bazează obligatoriu pe egalitate, adevăr, bun simț și rafinament, atât în ceea ce o privește cât și în ceea ce caută în exterior.

Din nou discutăm despre poziția Lunii într-un semn stăpânit de Venus, așadar dăm acestei situări o semnificație asemănătoare conjuncției Lună-Venus într-un semn de aer, ceea ce corespunde unui atașament față de oameni și relații.

When Harry Met Sally

Orice planetă aflată în semn de aer pune gândirea la treabă – de multe ori excesivă și inutilă. La fel se întâmplă și în cazul Lunii în Balanță care induce, Doamnei noastre, mici obsesii, gânduri care nu-i dau pace, frământări de tipul: “ Da’ nu-i cinstit/ Da’ nu-i corect/ Da’ nu e drept/ Da’ nu-i frumos/ Da’ cum așa ceva?!” Oarecum asemănătoare poziției sale în Gemeni și în Fecioară, Luna, în semnul de aer al Balanței, determină mintea să funcționeze intens, dar instabil și, în consecință, trăirea emoțională a nativei trece prin filtrul gândirii ori se ridică la nivelul gândirii. Cu cât planul emoțional este mai solicitat, cu atât procesele cognitive sunt mai dinamice.

Domnișoara Lună în Balanță are maniere civilizate și își face prieteni cu ușurință deoarece este afectuoasă, plăcută, amabilă, veselă, are o concepție frumoasă despre viață în general. Acesta este principalul motiv pentru care ajunge să fie cautată de oameni, atât pentru compasiunea și înțelegerea cu care sunt întâmpinați cât și pentru sfaturile înțelepte și pline de bun-simț pe care le primesc. Are contacte sociale multiple și ca dovadă stau agenda telefonică foarte stufoasă și o droaie de invitații la petreceri, nunți și alte sindrofii. Adoră să danseze și își încurajează inclusiv copiii să facă acest lucru.

Domnișoara Lună în Balanță este exponenta curtoaziei, gingășiei și blândeții pe pământ. Atât timp cât își poate urma îndemnul inimii, ea își îndreaptă bunătatea și farmecul natural către orice formă de viață. Doar manifestările de agresivitate o opresc din efuziunea ei de bunăvoință.

Natura profund feminină a acestei poziționări a Lunii depășeste, ca nivel de influență, poziția Soarelui în acest semn. Ea este la fel de atrasă de divertisment, societate, plăceri, arte frumoase, muzică, pictură, literatură, ca orice persoană născută sub influența planetei Venus. Are același comportament ”venusian” cordial și diplomatic. Spre deosebire însă, de Doamna Lună în Taur și de nativa Soare în Balanță, ea își subordonează interesele personale celor parteneriale. Loialitatea este trăsătura ei esențială. Astfel, viața sa personală se desfășoara într-o permanentă corelare cu a celorlalți.

harrysally

Căutând în mod constant echilibrul și așteptând un feedback de la celălalt, ea nu caută recunoașterea socială – decât în situații excepționale, atunci când este născută într-un semn fix ori masculin, și când dorința de a se evidenția vine dintr-o altă direcție a temei natale. Prioritatea ei în viață fiind păstrarea echilibrului, nu acordă interes afirmării, deoarece afirmarea presupune efort, luptă, ambiție, competiție, așa-zisa “ieșire din zona de confort”.

Profesional, Doamna Lună în Balanță se află în aceeași relație de afinitate cu asocierile și parteneriatele. Preferă să își desfășoare activitatea în strânsă legătură cu alți oameni, să fie parte integrantă a unui grup. Simte nevoia de aprobare, de cooperare și coabitare. Cred ca acesta este încă unul dintre motivele principale pentru care nativa nu se afirmă și nici nu își dorește cu adevărat să se facă remarcată. Cu greu am găsit câteva nume de femei născute sub această poziție astrală, care au atins în vreun fel celebritatea. Este important de menționat că în hărțile lor existau influențe puternice din alte direcții (spre exemplu: Soare aflat în semne fixe ori masculine, ori puternic aspectat de planete masculine). Altfel, nativa alege să sprijine colectivul ori partenerul și se multumește cu această ipostază.

În viața personală, Doamna Lună în Balanță își interpreteză magistral partitura. Pentru ea dragostea și căsătoria sunt un scop în viață, mai mult sau mai puțin declarat. Cu o exprimare aleasă și având un compliment veșnic pregătit, este de la sine înțeles că mariajul va interveni foarte curând în viața ei – orice bărbat și-ar dori prezența acestei făpturi minunate, plină de farmec și cu maniere impecabile. Ca orice femeie, însă, îi place să vorbească – conversația (chiar și în exces) este o necesitate vitală pentru ea – dar fiind dotată cu multă inteligență, atenție și memorie, nu pierde totuși din vedere subiectul principal.

În postura de soție, se asimilează cu ușurință intereselor partenerului, așa cum am mai spus, urmărind menținerea legăturii și supraviețuirea cuplului. De aici derivă o serie de slăbiciuni ale acestei native: neîncredere în sine, pasivitate, răbdare exagerată, melancolie, autocompătimire, indecizie, capricii mărunte. În variantele mai puțin favorabile, dorința ei de asociere o poate determina să se implice în relații nepotrivite – pe de o parte pentru că are capacitatea de a atrage aproape pe oricine, și pe de altă parte pentru că ea însăși poate fi sedusă de aspectul exterior al partenerului.

Uneori, dorința Doamnei de a păstra armonia o determină să folosească diplomația ca pe o umbrelă, pentru mascarea adevărului neplacut, ori o poate împinge către duplicitate. De aici până la încălcarea normelor morale în numele plăcerilor, nu este decât un pas – după cum știm, influența planetei Venus se manifestă deseori în acest mod. Când cade într-o pasă de neîncredere, Doamna Lună în Balanță ajunge să se îndoiască atât de sine cât și de celălalt, și atunci apar în cuplu momente de gelozie accentuată. Alteori, nativa se concentrează doar pe păstrarea aparențelor, pe aspectul vestimentar, pe utilizarea unui vocabular elevat. Se preocupă de amănunte ocolind problemele de fond. Nutrește dorința intensă, uneori irațională, de a menține liniștea în relație, inclusiv în acele conjuncturi în care doar o răsturnare a lucrurilor poate însănătoși situația.

Copiii Doamnei Lună în Balanță simt din plin iubirea și ocrotirea ei, sunt crescuți frumos, foarte educați și rămân atașați multă vreme de mama lor. Dar, și mama la rândul său are așteptări – atunci când nu i se recunosc meritele și nu i se răspunde cu aceeași condescendență și respect, ea este dispusă să își retragă afecțiunea.

Pentru Doamna Lună în Balanță siguranța emoțională este condiționată de certitudinea și reciprocitatea relațională.

Când în harta natală Luna se află situată în Balanță, afectarea stării de sănătate poate fi determinată de unele influențe psihice:

  • Afectarea rinichilor: “Sunt cu adevărat dezamăgită. Ceea ce am plănuit, a eșuat. Ce va spune lumea?” – indică o raportare defectoasă atât față de societate cât și față de experiențele vieții. Necesită reformularea sensului pe care îl au succesul/eșecul – și care sunt doar surse de înțelepciune.
  • Inflamația vezicii urinare: “Nu voi permite nimănui să îmi modifice convingerile, pe care nu înțeleg de ce ar trebui să le schimb. Sunt sătulă până în gât de această porcărie legată de nou!” – semnifică atașamentul față de sisteme de protecție vechi. Necesită adaptabilitate crescută și acceptarea ideii că totul este efemer.
  • Probleme ale șoldurilor: “De câte ori am de luat decizii importante, îi las pe alții să preia controlul. Cred că sunt incapabilă de a duce lucrurile până la capăt” – reflecta teama, refuzul de a se implica în depășirea obstacolelor și de a merge mai departe. Necesită curaj și asumare.

Pentru Doamnele Lună în Balanță, astrele au avut o influența deosebit de accentuată în ultimii 7 ani.

Perioada care a debutat cu 2008 (de la intrarea lui Pluton în Capricorn, în cuadratură) a reprezentat începutul frământărilor și al perioadelor de suișuri și coborâșuri în viața personală.

Dacă pe parcursul anului 2009, Jupiter și Neptun în tranzit prin Vărsător le dădea suficiente motive de fericire, iar din nov. 2009 Saturn în tranzit prin Balanță le-a oferit un motiv de siguranță, începând din aprilie 2011, Uranus intrat în Berbec (acompaniat ulterior de Jupiter, în opoziție) a aruncat în aer tot ceea ce ele considerau a fi o certitudine dpdv emoțional.

Au avut și puțină liniște între aug. 2012 și iunie 2013, datorită trecerii lui Jupiter prin Gemeni, în trigon cu Luna lor din Balanță, dar nu pentru mult timp – din aug. 2012, Jupiter în Rac a intrat din nou în ”cercul inamicilor” care au stârnit conflicte după conflicte în viața nativelor.

Din iulie 2014 până în aug. 2015, Jupiter în tranzit prin Leu le-a mai întins o mână de ajutor – și odată cu bucuriile au venit și rezolvările pentru unele temeri din trecut. Din sept. 2015 pâna în dec. 2017, Saturn în tranzit prin Săgetător sperăm să le dea gândul înțelept și răbdarea de a găsi soluțiile cele mai bune și durabile pentru regăsirea liniștii sufletești de care au cam dus lipsă.

Sept. 2016 – oct 2017 (Jupiter în tranzit prin Balanță) corespunde unei perioade favorabile, de redresare a vieții afective, a sănătății, în care au șanse reale de a lua totul de la capăt, de a reînflori, cu condiția ca tot ceea ce gândesc și năzuiesc până atunci, să fie drept, corect și frumos.

Doamne Lună în Balanță care s-au remarcat prin rafinament, inteligență și delicatețe: Kate Winslet, Romy Schneider, Isabelle Adjani, Maria Callas, Alicia Keys, Shania Twain, Ornella Muti, Josephine Baker, Annete Bening, Agatha Cristie.

MELANIA MARIN

melania-marin-autor

Share

Lasă un răspuns

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close