CaleidoscopMelania MarinSerial: O doamnă pe Lună (M. Badea)

O doamnă pe lună: femeia cu Luna în Leu

femeia-luna-leu

(Subliniez încă o dată că, astrologic, influența Lunii nu se reflectă în trăsăturile de personalitate, principiile sau modul de gândire al persoanei, ci în atitudinea sa, în reacțiile emoționale, în natura sa intimă și în acele trăsături de caracter moștenite genetic. Chiar dacă în acest serial nu folosesc o terminologie strictă, fac precizarea că abordarea mea se axează doar pe elementele enumerate mai sus. În cazul femeilor, odată cu înaintarea în vârstă, reacțiile lor emoționale interferează cu trăsăturile de personalitate până în punctul în care, la o vârstă avansată, preiau controlul. În acest mod se explică frecvența cu care este folosit apelativul popular mai puțin onorabil “ babă nebună”- știut fiind că, tot popular, despre psihotici se mai spune că sunt “lunatici”. n.a.)

Fie vară, fie iarnă, când privești Soarele strălucind, nu mai vezi nimic altceva. Ești orbit. Când Luna se ridică pe cer în puterea zilei (nu a nopții, așa cum ii este firea) s-ar putea să ne întrebăm: oare ea strălucește sau Soarele?… Noi ne vom lămuri repede cum stă treaba, dar ea, nu.

Pentru că, privind lumea scăldată de lumină, Luna în Leu își imaginează că ea este sursa strălucirii mirobolante ce se pogoară peste pământ. Se identifică deci cu Soarele. Din punctul ei de vedere așa stau lucrurile și nu altfel.

Dacă Doamna precedentă lăcrima scriind poezele de amor și mirosind violete presate între paginile unui roman de dragoste, Doamna Lună în Leu nu-și pierde vremea nici măcar ascultând să i se vorbească despre așa ceva. De la înălțimea staturii și rangului său, consideră că rostul ei pe pământ este să i se acorde atenție și doar zeii, eventual și accidental, mai pot merita același tratament.

Are un sentiment profund al măreției și, uneori, chiar este o persoană remarcabilă, care se distinge în mijlocul anturajului din care face parte și pe care il domină. În adâncul sufletului nutrește convingerea că este o ființă cu totul specială și că merită să trăiască la un nivel deosebit de înalt. Acesta este motivul pentru care suferă sincer când este nevoită să trăiască în condiții obișnuite, banale. Un apartament la bloc, de exemplu, pentru ea reprezintă un spațiu cam mediocru, dacă nu chiar degradant…

luna leu 3

Nativa Lună în Leu este o femeie înzestrată cu multă încredere în sine, îndrăzneală și spirit independent. Are visuri mărețe, uneori grandioase, care se pot transforma în realitate datorită puterii cu care crede atât în ele, cât și în ea însăși. Are pretenții, visează la culmile gloriei și, în general, are priceperea de a se cățăra pe aceste culmi.

Domnișoara Lună în Leu reprezintă un fenomen interesant. Oricât de mică ar fi, ea “se dă mare”. Presupunem că are înălțimea de 1,30 m. Trecând pe lângă tine, iți va arunca “de sus” o privire atât de mândră încât mai-mai începi să crezi ca ai devenit peste noapte un purice. O Domnișoară Lună în Leu își poate cumpăra haine fără sa le probeze, iar când ajunge acasă constată că toate îi sunt largi și lungi. De ce? Pentru că așa se vede ea: mult mai mare decât este în realitate. Explicația auto-măgulitoare pe care o găsește tot ea sună cam în felul următor: “Ah, sunt chiar mai suplă (și mai frumoasă) decât mi-am închipuit!”… Uneori se privește în oglindă și se înfurie descoperind un coș sau o șuviță de păr rebelă. Deh, imaginea din oglindă iarăși nu corespunde cu imaginea perfectă pe care o are despre ea însăși!…

Mergând la un interviu de angajare, va fi revoltată că angajatorul (”un țăran misogin și prost”) nu a apreciat pregătirea și valoarea ei, net superioare față de a celorlalți. Se va simți foarte nedreptățită, cunoscându-și atât de bine valoarea excepțională! Atunci când rostește cu obidă: “Ei, n-ajung eu acolo!” – de fapt, ea exprimă frustrarea de a nu fi reușit din prima încercare să atingă locul din vârf pe care știe că îl merită.

Domnișoara Lună în Leu are pretenții foarte mari. Visează la succes și, deseori, chiar știe cum să îl obțină. Nu acceptă compromisuri de dragul siguranței și stabilității, nici în carieră, nici în relațiile sentimentale, și caută rapid variante de ieșire din situațiile care aduc prejudicii imaginii și onoarei sale.

Luna aflată în semn fix (Leu) determină implicit și anumite fixisme emoționale. Nativa e înzestrată cu multă stăpânire de sine și siguranță drept pentru care nu-și pierde ușor firea. Dar nici nu se înduioșează și nu empatizează prea des. Tinde să aibă o percepție limitată față de nevoile semenilor. Mai puțin introspectivă, ea nu acceptă sfaturi și refuză să admită când greșește. În cel mai bun caz, păstrează o atitudine cordială de aparență, pentru a nu-și știrbi imaginea pe care o dorește a fi impecabilă. Deseori manifestă generozitate cu scopul de a accede în cercuri sus-puse sau pentru a stabili relații importante.

luna leu 5

În domeniul profesional, oricât de restrâns sau de numeros ar fi colectivul din care face parte, într-un fel sau altul, ajunge să preia conducerea. Adevărul este că nici nu-i place să lucreze într-un colectiv – prezența celorlalți fiind doar o șansă pentru ea de a se face remarcată. Idealul ei secret este să nu muncească deloc, dar să îi fie recompensate cu generozitate însușirile, talentele, valoarea inestimabilă și de necontestat. Uneori, mai ales în tinerețe, poate fi foarte dezamagită văzând că visurile sale mărețe nu se îndeplinesc și nici meritele deosebite nu îi sunt recunoscute.

Foarte sigură pe sine, ea intră în conflicte cu superiorii deoarece nu suportă să fie dominată. La rândul lor, angajatorii o pot percepe ca fiind obraznică și revendicatoare, iar în ochii colegilor poate părea extravagantă, superficială, vicleană, lacomă ori “cu nasul pe sus”. (Aceastea sunt experiențele de viață în care ar fi util dacă și-ar recunoaște limitele…). În cazul Doamnei Lună în Leu, alegerea profesiei va fi determinată de alte indicii prezente în harta natală, nu de poziția Lunii. Aceasta din urmă doar veghează și alimentează dorința sa imensă de succes.

Doamna Lună în Leu nu prea intră în categoria ”mămici și tăntici”. Ea este mai degrabă cucoana și jupâneasa care își pune argații la treabă și în fața căreia, nimeni nu mișcă în front. Cui nu-i place e liber să plece.

Nativa “ruptă din Soare” (dar și puțin ruptă de realitate…) are o imagine falnică despre sine, imagine pe care nu-și dă silința să o demonstreze, crezând că toți văd cât e dumneaei de importantă. Luna în Leu este, în anumite privințe, mai arogantă și mai pretențioasă decât nativul Leu însuși. Atunci când realitatea nu se ridică la nivelul așteptărilor sale și e incapabilă să suporte frustrarea, devine o mare afurisită. De fapt, ea nu face altceva de-a lungul existenței decât să-și modeleze și împopoțoneze viața, în așa fel încât să corespundă imaginii pe care o are despre sine.

Femeia Lună în Leu caută să obțină bogăție materială deoarece, în viziunea ei, bunurile sunt o demonstrație a succesului obținut. Are aspirații înalte și, odată atinse, ea așteaptă și se bucură de laude. Este o femeie mândră și încrezătoare care, odată cu timpul, riscă să devină trufașă și vanitoasă.

luna leu 2În relațiile sentimentale, doamna Lună în Leu se simte minunat. Veselă, entuziastă, plină de viață, loială și pasionată, neobosită în a-și demonstra iubirea arzătoare, ea își oferă cu generozitate afecțiunea: “Îți dau voie să mă săruți! Acum!!”. Atât de mare este disponibilitatea ei în fața iubirii încât se îndrăgostește concomitent, atât de bărbatul iubit cât și de ea însăși. Prin iubire, ea își exprimă o latură foarte importantă a sufletului fremătător și a temperamentului coleric, oferind reprezentații, exagerând cu bună știință, făcând spectacol. Doamna Lună în Leu trăiește cu intensitate viața instinctuală, situație în care rațiunea pălește alarmant și lasă locul dorinței de a se simți venerată, înconjurată de lux, răsfățată, admirată și ținută în puf. Și încă un element deosebit de important: chiar dacă nu spune, așteaptă permanent plocoane (cadouri)!

Exceptând cazurile în care Doamna chiar își găsește o pereche de aceeași anvergură, este destul de previzibil felul în care se simte partenerul său. Poate că la început este fermecat de compania uluitor de specială în care se află. După o vreme însă, există o mare probabilitate ca el să se simtă neglijat, marginalizat, manipulat sau incapabil de a satisface toate pretențiile și așteptările soției/iubitei “rupte din Soare”. Copiii nativei vor învăța de mici ce înseamnă cultul sinelui, mesele și îmbrăcămintea de lux, școlile elitiste. Vor învăța să aibă încredere în ei și să-și impună voința. Vor trebui de asemeni să înțeleagă că mama lor este “regina stupului” și ca orice regină, sigur că îi iubește enorm, dar în primul rând strălucește și – atenție! – poruncește!

De ce urcă Doamna Lună în Leu pe un soclu de statuie? Răspunsul ei este: “Sunt măreață și vă fac favoarea de a vă arăta și vouă acest lucru!”

Siguranța emoțională a Doamnei Lună în Leu este condiționată de recunoașterea importanței și a strălucirii ei.

Când Luna se află în semnul Leului, influențele psihice se pot răsfrânge asupra sănătății fizice astfel:

  • Diverse afecțiuni ale inimii: “Am inima frântă”, “Nu voi reuși niciodată să obțin aprecierea de care am nevoie” – indică refuzul exprimării dragostei și necesită deblocarea sentimentelor și renunțarea la mândrie/orgoliu.
  • Hipertensiune arterială: “Am o problemă veche pe care n-am reușit să o rezolv și cred că explodez. Vreau să găsesc o soluție prin care să dețin eu controlul” – reflectă respingerea variantelor neverificate. Necesită receptivitate la soluțiile venite din exterior.
  • Hipotensiune arterială: ”Ce sens are tot efortul? Oricum n-o să meargă!” – reflectă delăsare, comoditate, postură de victimă. Necesită curaj și implicare.
  • Anemia: “Îndoielile mele sunt justificate. Credeți că pesimismul meu vă indispune, dar în final veți gândi la fel ca mine. Dacă (eu) nu pot fi fericit(ă), atunci nu puteți fi nici voi” – arată disocierea bucuriei si satisfacției, de muncă și datorie. Necesită acceptarea muncii ca o activitate aducătoare de satisfație (muncim cu plăcere, sau ceea ce ne place).
  • Guta: “Eu sunt șeful(a) și toți dansează după cum le cânt eu. Cine n-o face, e expediat imediat” – reflectă un complex de superioritate. Necesită acceptarea egalității în drepturi și a cooperării.

luna leu 4

În perioada 2005-2007, tranzitul lui Saturn prin Leu (susținut de Pluton și NN, piramidă de foc) a deschis un nou ciclu de evenimente, pentru următorii 14 sau 28 de ani, pentru aceste native. Ele au simțit că dorințele și aspirațiile lor au șanse reale să prindă formă. În 2006 o parte dintre native și-au schimbat statutul marital (Jupiter în Scorpion, în cuadratură) ori reședința. Dar ceea ce au construit in perioada aceea le-a cam dezamăgit ori s-a destrămat (Neptun în Vărsător, opoziție).

Anul 2009 le-a forțat să facă un compromis sau să-și calce pe inimă pentru a putea păstra un parteneriat (Jupiter în Vărsător, opoziție). Anul 2010 a fost mai roditor, poate și-au cumpărat o locuință ori au născut un copil (Jupiter în Berbec, NN în Săgetător, piramidă de foc).

Din octombrie 2012 până în decembrie 2014 tranzitul lui Saturn prin Scorpion (în cuadratură) a produs multe suferințe în viața personală a nativelor Lună în Leu, care, pe lângă unele probleme financiare și de sănătate, au decis probabil să rupă definitiv legături vechi, să își schimbe domiciliul și implicit viața.

Cele care au făcut eforturi pentru păstrarea neschimbată a situației, vor experimenta consolidarea acesteia (în bine sau în rău) începând din 2014, odată cu tranzitul lui Saturn prin Săgetător, pentru următorii aproximativ 7 ani(pâna la opoziție). Există în egală măsură șansa de progres prin valorificarea spiritului de independență (Uranus în Berbec, trigon), dar și dificultăți datorate condițiilor sociale (Saturn cuadrat Neptun).

Anul 2014 (Jupiter în Leu) le-a oferit și momente plăcute, armonioase în relația sentimentală.

Doamne Lună în Leu, care au devenit mai mult sau mai puțin regine: Charlize Theron, Julia Roberts, Paris Hilton, Monica Belucci, Catherie Deneuve, Jane Fonda, Barbra Streisand, Marlene Dietrich, Anna Kournikova, Eva Peron, Cristine Lagarde, Margaret Thatcher, Regina Elisabeta aII-a.

MELANIA MARIN

melania-marin-autor

Share

Lasă un răspuns

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close