Efemere

Marte in tranzit prelungit prin Fecioara – impuls si impas socio-economic

de Florina Marin

Ne aflam la vremea bilantului unui tranzit de 8 luni (11 noiembrie 2011 – 4 iulie 2012) pe care Marte l-a facut prin Fecioara. Un tranzit al lui in miscare directa, printr-un semn zodiacal, dureaza aproximativ doua luni (repetandu-se dupa an si 225 de zile, cat tine un circuit martian), dar periodic asistam la acest fenomen pe care miscarea aparent retrograda il ofera, aducand cu ea diferente semnificative. Referitor la ciclurile planetare, respectiv cel martian, Adrian Mindruta-Tanasescu spune: „putem sa asociem virtual fiecare tur zodiacal al lui Marte cu un semn zodiacal, cel in care se afla Saturn. Astfel, pentru o analiza mai detaliata (…) pozitia lui Saturn poate oferi o cheie importanta. In timp ce Saturn reprezinta frana, Marte este acceleratia. Saturn este inhibitia, retinerea de la actiune, in timp ce Marte este actiunea insasi.” ( http://www.mirabilys-magazin.ro/articole/ritmuri-cosmice-ciclul-lui-marte )

Inainte de a vedea prin ce s-au remarcat influentele martiene din ultimele 8 luni, trebuie sa amintim ca precedenta sa trecere prin Fecioara avusese loc intre 7 iunie si  30 iulie 2010, iar ultima trecere insotita de miscare retrograda prin acelasi Semn, a fost intre 30 octombrie 1996 si 19 iunie 1997 (cu periplu prin Balanta:  3 ianuarie – 8 martie 1997), avand astfel doua repere concrete asupra domeniilor de viata ce au fost activate de fiecare data, raportandu-ne la harta nasterii fiecaruia dintre noi, si evenimentelor ce ne-au ramas in memorie, legate de acele timpuri…

 Dincolo de faptul ca acest tranzit este, prin natura zodiei, menit sa ne induca preocupari concrete in sfera muncii, serviciului, a activitatilor din gospodarie, pentru sanatate si pentru o viata cat mai sanatoasa in general, cel putin din punct de vedere alimentar daca nu si al stilului de viata, este posibil ca tocmai aceste aspecte sa ne oblige la atentie marita pentru ca au fost neglijate anterior. Atat la nivel individual cat si colectiv, Fecioara imprima un ritm destul de alert, o grija continua fata de tot si toate – ceea ce nu aduce intotdeauna un plus de bine vietii noastre, accentueaza spiritul analitic dar si pe cel critic tensionand relatiile care nu sunt bine consolidate sau au ritmuri diferite. De aceea, ca prim pas al bilantului, va puteti intreba ce anume a fost marcant in viata dv., legat de calitatile si domeniile predilecte Fecioarei.

Acum 14-15 ani, cand s-a petrecut ultima miscare retrograda, Marte in Fecioara, au existat cateva elemente interesante si anume: Saturn traversa prin Berbec, iar Marte a avut trei intalniri cu Nodul Nord (NN sau Sensul vietii) in decurs de 5 luni: 3˚ Balanta pe 10 ianuarie 1997 in timp ce Saturn era in opozitie, deci conjunct cu Nodul Sud aducand tendinta de a repeta greseli din vietile anterioare sau de a bate pasul pe loc, a doua intalnire a fost  la 30˚ Fecioara, pe 9 martie ’97, chiar in momentul producerii unei eclipse  de Soare (Luna Noua, la 19˚ Pesti), iar a treia intalnire a fost la 25˚ Fecioara, pe 6 iunie 1997. Deasemeni, guvernatorul Fecioarei, Mercur, a fost in buna parte pe finalul acestui tranzit in aspect tensionat cu Uranus si cu Jupiter din Varsator, punand astfel piedici serioase schimbarilor si progresului mult dorit, in ciuda presiunii pe care un tranzit atat de lung si atatea atentionari ale directiei (NN) o presupun. Nesansa si ghinionul, pedeapsa in viata cum i se mai spune – Luna Negra era si ea in acest timp prin zodia Fecioarei – astfel ca, de va intrebati cum de s-au petrecut lucrurile intr-un anume fel, toate acestea dau raspunsul, respectiv au fost unele datorii de platit…incercari de trecut, sau „inaltimi” ridicate in calea  celor visatori.

La jumatatea ciclului Saturnian(aprox. 28 ani), acum cand acesta trece pe ultimul decan din Balanta, am putea face si un bilant al perioadei 1996-2012, care poate fi foarte relevant  din punct de vedere politic (asocierile de interese, prietenii liber alesi, organizatiile non-profit), nu doar social si economic. Va las pe dv. sa punctati evenimentele, transferurile  de putere, sa atribuiti merite celor ce s-au maturizat in acest timp construind, si responsabilitati celor ce au infranat progresul, si ma refer aici atat in plan personal cat si la nivel colectiv.

Analizand acum penultimul tranzit al lui Marte prin Fecioara, cel din iunie-iulie 2010, am putea spune ca a fost mult mai armonizat celorlalte forte cosmice, facand aspecte favorabile cu NN din Capricorn si avandu-l aliat pe Saturn de aceasta data pe acelasi semn, Fecioara, in sensul  in  care s-au putut preveni anumite tendinte nefericite, excese de natura muncii fara rost, risipirii energiei sau a produselor (veniturilor) obtinute de pe urma muncii, si poate va amintiti cata opozitie s-a facut modului aberant de cheltuire a banilor publici, arogantei unor lideri, s.a., cel putin. Cu alte cuvinte a fost o perioada relativ linistita, cu multa caldura… si la propriu dar si in plan emotional, interior.

Pentru tranzitul din noiembrie 2011 si pana in iulie 2012, putem spune ca Marte a fost nestingherit prin Fecioara, manifestandu-se mai liber desi cu o nevoie acuta de a puncta in stilul caracteristic, rolul de „detonator”, de mana forte care actioneaza, care realizeaza, dovedeste, cucereste si se impune. Cu Saturn in Balanta, si-a directionat actiunile mai mult in sensul de a impune ordine, siguranta, colaborare, interese ale colectivitatilor, sau de a le pune in discutie acolo unde acestea nu erau respectate, urmand ca in aceasta a doua jumatate a anului sa urmeze o solutionare si o asezare pe alte baze a tuturor rascolirilor produse in cele 8 luni. La nivel individual, puteti sa va definiti tendintele in functie de evolutia si evenimentele traite, experietele acumulate inca de la Saturn in Berbec, adica 1997, si va puteti orienta, desigur, pe termen lung, pentru alti  aproximativ 14 ani… Spun acest lucru, intrucat ceea ce traim astazi este rodul evolutiei si experientelor acumulate de noi si putem vedea daca am urmat o directie buna sau nu, daca vrem sa schimbam ceva, este momentul in perioada urmatoare, desigur la momentul potrivit fiecaruia. Daca atat timp cat Marte era retrograd (25 ianuarie – 15 aprilie 2012) nu am putut remarca un ritm de lucru optim, o sansa pentru investitii sau dezvoltare economica, in tandem cu schimbari la nivel administrativ si politic atat intern cat si in Uniunea Europeana, in lunile urmatoare am asistat la o redirectionare a fortelor, o revizuire a pozitiilor, reformulari si contestari ale puterii, ale legilor si ale celor care sunt reprezentanti ai acestora. Cu Uranus aflat in Berbec, configuratia actuala este mult mai favorabila schimbarilor si actiunilor impulsive, de forta, decat a fost pana acum, doar ca orice neregula sau abuz devine cu aceeasi masura imediat sanctionat (Saturn exaltat in Balanta), lucru nefavorabil oricui este inclinat catre ignorarea legalitatii si chiar a conventiilor scrise sau nescrise.

La nivelul relatiilor, Marte in Fecioara a fost un fel de „bomba” pusa in siguranta spre a nu fi detonata accidental, ca sa spun asa, masura a calculului, rabdarii, efortului si conlucrarii spre binele comun.

Privind acum catre statisticile furnizate de I.G.S.U., pentru perioada noiembrie 2011- iunie 2012 ( http://www.igsu.ro/ ) ca si din datele solicitate personal, am putut concluziona urmatoarele date la nivel de tara:

1. In perioada 18 nov.2011-25 ian.2012, (Marte in miscare directa timp de 71 zile) s-au inregistrat 1621 interventii pentru stingerea incendiilor in locuinte (gospodarii si ferme), cu o medie de 22,8 evenimente pe zi;

1.1. Evenimente deosebite in aceeasi perioada:

– lunile noiembrie si decembrie s-au remarcat prin incendii de vegetatie si padure, si mai multe incendii de mari proportii in locuinte si firme, in zilele de 12 si 13 decembrie 2011 (in jud. Bistrita-Nasaud, Maramures, Prahova), acestea fiind reflectarea unor pozitii planetare favorizante (Marte – guvernat de Mercur retrograd – cudrat Soare+NN din Sagetator – guvernator Jupiter R in conjunctie cu Lilith, Marte si Soare impreuna fiind in careuT cu Ceres din Pesti, si nu in ultimul rand careu in T cu Luna, Pluton si Uranus, pe Semne cardinale, respectiv Rac, Capricorn, Berbec);

– prima jumatate a lunii ianuarie a fost extrem de solicitanta ca numar de interventii la incendii dar si datorate fenomenelor meteo (peste 6000 pana pe 10 ian. 2012) si cu un varf de solicitari intre 14 si 16 ian., peste 2000; pe 16 ian. consemnandu-se doua explozii si scurgeri de gaze (Bucuresti, Pitesti, si jud. Dambovita) zi din a carei configuratie retinem opozitia Marte-Ceres, dar si trei planete pe Capricorn (Soare, Mercur – dispozitorul lui Marte, Pluton in cuadratura cu Saturn si cu Uranus, NN cuadrat Vesta).

2. In perioada 26 ianuarie – 15 aprilie 2012 (Marte in miscare aparent retrograda timp de 81 zile) s-au inregistrat 2056 interventii in locuinte si firme, cu o medie de 25,4 evenimente/pe zi.

2.1. Evenimente deosebite in aceeasi perioada:

– luna februarie a fost – inca de la sfarsit de ianuarie – marcata de ninsorile excesive,  interventiile s-au axat pe ajutorul populatiei izolate in locuinte cu efectele ulterioare binecunoscute, Marte fiind mai calm din punct de vedere al incendiilor, fiind mai bine aspectat, deci conlucrand la limitarea altor tensiuni; totusi, odata cu conjunctia Soare, Neptun, Mercur, si cuadratura Venus (guvernata de Marte din Berbec) cu Pluton, un eveniment deosebit a fost in ziua de 19 februarie, cand s-a inregistrat dubla explozie din Baia Mare soldata cu multe victime;

– luna martie, in a doua jumatate mai ales s-a remarcat printr-o crestere extraordinara a incendiilor de vegetatie, consemnata de noi la vremea respectiva, in aproximativ 10 zile s-au produs cca 4550 de incendii de vegetatie uscata, pasune sau forestiera, aproape cat in tot anul 2010 (5104incendii!) pe fondul retrogradarii lui Mercur in Berbec, situat acolo impreuna cu Soarele si Uranus, pana catre 15 aprilie, cand stapanul semnului Berbec, Marte, se intoarce in miscare directa. A fost replica mai serioasa a evenimentelor din noiembrie.

Ca observatii la aceasta trecere in revista a efectelor unui tranzit martian prin Fecioara, activitatea la nivelul gospodariilor si influentele asupra muncii-serviciului in sine, este evident ca au fost mult incetinite din pricina a tot felul de impedimente, multe care s-au datorat neglijentei directe, altele au fost aduse la suprafata prin manifestarile naturii. La nivel global retinem amplificarea numarului de incendii in gospodarii in perioada miscarii retrograde, si deasemeni, cresterea alarmanta a numarului de incendii de vegetatie. Din punct de vedere al comportamentului aglomerarilor urbane, proportia evenimentelor este inversa celorlalte zone, in sensul ca in perioada de mers direct au fost mai multe incendii (1,76/zi) decat  in cea de mers retrograd (1,54/zi) in Bucuresti, spre exemplu, insemnand ca  populatia urbana este mult mai receptiva la avertismente, la lectiile la care este supusa inerent, si mai instruita cu privire la acestea, daca este sa dam o interpretare influentelor produse de retrogradarea unei planete, pe acest segment de populatie. Poate fi aceasta o dovada ca depinde de noi modul cum ne insusim experientele si felul cum folosim capacitatea de decizie, respectiv Liberul arbitru.

Pentru perioada 15 aprilie – 4 iulie 2012, in care Marte a reluat acelasi traseu inceput in noiembrie 2011, voi sublinia doar ca el si-a desavarsit influenta asupra a ceea ce s-a petrecut intre timp, a reparat distrugerile atat cat s-a putut, a vindecat rani fizice sau a lasat sa treaca timp peste cele sufletesti. Cu alte cuvinte, multe distrugeri, putine realizari fizice vizibile, dar a existat impulsul catre ceea ce a fost necesar de faptuit, in contextul astral respectiv – angrenaj cosmic in care Marte este intotdeauna „scanteia”…

(Multumiri D-lui Col. Marcel Sorin Lucaciu si echipei I.G.S.U. pentru datele puse la dispozitie)

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close