Aplicatii & ConcepteCristina Bodea

Tranzitul lui Neptun in Pesti – intre vis si realitate, in concret

de Cristina Bodea

NeptunNeptun reprezinta planeta visurilor/visarii, a (dez)iluziilor, idealurilor si a imaginatiei, a legaturilor puternice cu divinitatea, care poate contribui implicit si doar cu conditia trezirii constiintei proprii, la evolutia noastra personala si spirituala, resuscitand acest potential existent in noi, fie si in forma latenta. Cele mai importante influente sunt generate de conjunctiile lui Neptun cu planetele din harta natala si/sau aflate in tranzit, dar si de cuadraturi si opozitii, in sensul in care aspectele de trigon si sextil ne pot oferi cai si solutii mai facile de a ne desavarsi, integrand si facand unele lucruri in acord cu noi insine.

A 8-a planeta de la Soare in sistemul solar, Neptun strabate in tranzitul sau intreg cercul zodiacal (toate zodiile) in aproximativ 164 de ani si sta intr-un semn/zodie aproximativ 13-14 ani, influentandu-ne, in esenta, aproximativ doi ani.

In tranzitul sau lent, plin de mister si intensitate prin Pesti (4.02.2012-2026), Neptun are impact asupra fiecaruia dintre noi, afectand mai mult sau mai putin pozitiv anumite aspecte ale vietii, implicand atat personalitatea si modul in care gandim, percepem, (re)actionam, cat si diversi factori care vin spre noi din exterior. Influentele sunt subtile, marcheaza fondul psihic si emotional, determinandu-ne sa simtim un anume disconfort in luarea deciziilor sau in identificarea certitudinii. Ceata emotionala generata de Neptun ne poate afecta mental. De aceea, este esential sa cautam sa constientizam ceea ce ni se intampla si sa ne filtram propriile perceptii, senzatii, ganduri si actiuni prin filtrul utilizarii cat mai constructive si mai avantajoase a acestor efecte. Avem instinct si intuitie, insa modul cum ni le alimentam, hranim, “maturizam” si “utilizam” tine de capacitatea si dorinta noastra de a ne simti si implica propriul suflet.

Tranzitul lui Neptun prin Pesti ne ofera informatii si solutii nebanuite, ne invata iubirea neconditionata si iertarea, trezeste in noi constiinta, empatia si compasiunea si ne face sa ne indreptam mai mult spre sufletul nostru si al celorlalti. In sens evolutiv, ne inspira sa fim creativi si umani, sa ne gestionam energiile si emotiile, directionandu-le spre locul unde sufletul poate identifica si alege, chiar depasind (fie doar si la nivelul imaginatiei sau nu) granitele ratiunii, pragmatismului, concretului imediat. Directionate defectuos, energiile emise de Neptun (in combinatie cu alte elemente) pot degenera in confuzie, tulburari si oboseala psihica, dependente, iluzii si deziluzii, amagiri si dezamagiri, defaimare, false credinte si multe alte alterari ale sufletului, constientei si constiintei noastre.

Casa/sectorul tranzitat de Neptun semnifica domeniul vietii unde nutrim vise, sperante si dorinte sau exact de ceea ce fugim pentru ca nu ne satisfice realitatea. Este zona in care permitem sa se intample lucruri si apoi ne revoltam.

Echilibrul se poate atinge cel mai facil tinzand spre dezvoltare spirituala si/sau arta, prin acceptare si nicidecum prin incercarea de a gasi o justificare logica. De asemenea, este un moment bun pentru a dezvolta ceva nou care implica satisfactie interioara sau pentru indeplinirea unui vis si mai putin pentru gandirea in detaliu sau planificarea unei strategii.

Tranzitul lui Neptun in Pesti – prin case

Tranzitul lui Neptun prin casa I indica o perioada in care accentul cade pe propria persoana si personalitate, proiectand o anumita imagine catre ceilalti. Imaginatia este implicata si devoltata in procesul de schitare a ceea ce vrem sa facem/oferim celor din jur. Putem tese vise mai mari decat capacitatea de concretizare, in schimb ne putem implica neconditionat si voluntar pentru a-i ajuta pe altii. Putem fi confuzi legat de ceea ce dorim sa facem in continuare sau de identificarea unei noi cai de urmat. Exista insa loc pentru evenimente, persoane sau revelatii care sa ne ajute sa urmam o cale/decizie favorabila sufletului, care sa ne intregeasca. Intuitia este cea care acum reprezinta un aliat de nadejde.

Tranzitul lui Neptun prin casa a II-a simbolizeaza un interval de timp in care investiile importante si implicarile in anumite proiecte cu efect financiar ar trebui evitate sau evaluate foarte rational. Efectele se pot intinde pe termen lung si pot avea legatura cu banii, resursele, dar si cu sanatatea. E indicat ca, preventive, sa stabilim inainte de aceasta perioada modul cum traim si ceea ce dispunem. Acest fond se poate resimti destul de intens si poate degenera in intoxicatii, exces/dependenta de medicamente.

Tranzitul lui Neptun prin casa a III-a semnifica un timp in care fictiunea, scrisul si imaginatia sunt favorizate Nu acelasi lucru este valabil in cazul in care comunicarea implica relatarea unor detalii exacte. Insa povestile tesute in jurul unui anumit subiect, fie zvonuri sau realitati, pot avea notorietate si pot influenta. Informatia, cunostintele si experientele acumulate acum pot contribui la noi perspective de gandire, idei noi. Atentia nu mai este la fel de ascutita, motiv pentru care se impune vigilenta la volan, dar si la tot ce implica colaborari, contracte, negocieri – informatia se poate pierde pe drum sau poate fi inteleasa/evaluata neavantajos.

Tranzitul lui Neptun prin casa a IV-a reprezinta o perioada in care mediul familial devine incert, increderea in sine este zdruncinata si avem nevoie sa redefinim/clarificam cine suntem si incotro ne indreptam. Chestiunile financiare legate de patrimoniu sunt afectate insa nu si daca este vorba de redecorare/amenajari interioare. Intelegerile in cadrul familiei pot fi intrigante, insa acasa poate fi oaza de inspiratie in activitati care implica imaginatia (scris, comunicare).

Tranzitul lui Neptun prin casa a V-a determina un timp in care creativitatea este alimentata si ne poate ajuta sa iesim din eventuale incurcaturi. In relatia cu copiii pot aparea neintelegeri, in relatiile sentimentale putem lua decizii pripite si ne putem trezi in situatia in care am permis sa se dizolve esenta, putem reconstrui, insa nu stim foarte clar cum. Avem tendinta de a idealiza ceea ce simtim si, astfel, sa traim deziluzii si dezamagiri raportat la ce inseamna o relatie cu baze solide.

Tranzitul lui Neptun prin casa a VI-a indica neintelegeri, perceptii eronate, confuzii si senzatia de inconsistenta in ceea ce priveste mediul de lucru, relatia cu colegii, activitatile de rutina si sanatatea. Se recomanda remediile naturiste si metodele de medicina alternativa ca tratamente. Diagnosticul poate fi confuz, avand in vedere ca anumite afectiuni pot conduce la cauze apreciate incorect datorita unor interpretari eronate ale efectelor. Serviciile oferite de altii, dar si cele pe care le oferim noi pot fi interpretate gresit, asadar este important sa punctam argumentat cat mai clar acele mesaje si informatii pe care dorim sa le transmitem. Exista posibilitatea ca ceilalti sa profite de pe urma eforturilor noastre in sensul in care, intial, parem motivati sa depunem anumite eforturi, iar, in final, sa traim dezamagirea ca nu a meritat.

Tranzitul lui Neptun prin casa a VII-a determina dificultatea in luarea deciziillor ce au la baza relatia oficiala sau casnicia. Parca ceva lipseste si avem impresia ca stim totul. Nu se recomanda neaparat oficializarea casatoriilor sau decizii radicale legate de cuplu. Mesajul medicului poate ingrijora, asadar nu face rau validarea unor concluzii cu mai multe surse. Afacerile cu care intram acum in contact sunt supraevaluate si, de aici, se poate naste un entuziasm exagerat care ne face sa ignoram elementele esentiale, riscurile sau castigurile. Sunt avantajate in schimb relatiile 1 la 1 daca obiectivul are legatura cu dezvoltarea si evolutia noastra personala, sociala sau profesionala (coaching, psiholog, astrolog etc.)

Tranzitul lui Neptun prin casa a VIII-a semnifica o perioada in care resursele financiare provenite de la altii (credite de la banci, bani, colaborari extrajob etc.) sunt vizate. Intelegerile incheiate acum necesita o atentie deosebita pentru a evita amagirile, iluziile sau pacalelile. Nu este recomandat sa oferim bani cu imprumut, intrucat este posibil sa ii primim inapoi cu mare intarziere sau poate deloc. In cazul in care avem nevoie sa luam bani cu imprumut/credite, ar trebui sa ne asiguram ca putem inapoia sumele respective, mai ales pe termen lung. Este posibil sa promiteti anumite lucruri in colaborare cu partenerul de viata sau de afaceri si sa nu va puteti baza pe acesta in final. Sectorul vietii intime/sexuale poate fi alimentat cu fantezii dintre cele mai picante. Studiul stiintelor spirituale, astrologiei sau al altor domenii complementare este facilitat.

Tranzitul lui Neptun prin casa a IX-a indica un timp in care principiile de viata si valorile la care ne raportam pana acum pot suferi reconfigurari, insa nu si concluzionari reale. Filosofia de viata este alterata prin interpretarea experientelor pe care le traim. Studiile de perfectionare sunt acum avanatajate, in special daca implica creativitatea si orizonturi largi de gandire. Exista tendinta de a adera la o oarecare religie sau cult, din proprie convingere si fara prea multe argumente logice. Avantajele emigrarii in strainatate (ca deciei personala sau de job) ar trebui evaluate cat mai rational.

Tranzitul lui Neptun prin casa a X-a simbolizeaza o perioada in care imaginea publica si cariera sunt sectoarele vizate de confuzie, incertitudine sau, deopotriva, magnetism. Imaginea promovata si perceputa poate fi influentata sau interpretata gresit. Pentru cei angajati, sefii si autoritatile lanseaza o anume nesiguranta a consistentei companiei. Vizionarii si cei care au un mesaj de transmis sunt cei avantajati printr-o charisma inconstienta pe care o pot avea. De asemenea, sunt avantajati cei care se ocupa de arta sau care ocupa pozitii de lideri. Succesul socio-profesional este foarte strans legat acum de imaginatie, persuasiune si dedicare.

Tranzitul lui Neptun prin casa a XI-a determina un interval temporal in care prietenii si prieteniile se pot lega sau rupe din motive puerile sau false. Planurile de viitor sunt vagi, nu mai identificam atat de clar unde vrem sau e mai bine sa ajungem sau cum. Cel mai bine ar fi sa incercam sa luam in calcul scenariul pesimist si sa ne asumam eventuale nerealizari. Ne putem propune, in schimb, sa intram in anumite asociatii sau proiecte de voluntariat sau prin care sa oferim neconditionat o parte din sufletul nostru. Ne putem sacrifica in amor, sa acceptam sa iubim o anumita persoana, fara sa cantarim daca primim in mod egal inapoi.

Tranzitul lui Neptun prin casa a XII-a marcheaza o perioada destul de dificila. Trebuie sa invatam sa ne iubim mai mult, sa ne relaxam prin lucruri sau metode care ne fac placere si sa folosim energia neptuniana pentru evolutia si inspiratia noastra. Este un inceput al finalului de ciclu din care trebuie sa invatam sa ne dezvoltam intuitia si sa ne putem baza de ea, deci pe noi insine, ascultandu-ne vocea interioara. Ne putem confrunta cu stari de oboseala psihica, pe care le putem trata prin odihna, terapii de relaxare si muzica.

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close