Aplicatii & ConcepteMinola Bratoveanu

Soarele, iubirea, pasiunile

de Minola Bratoveanu

soare-iubire-pasiuneDesi s-au scris numeroase lucrari de initiere in astrologie (despre astrologie natala, casele horoscopului etc.), au mai ramas inca destule de spus in aceste directii. Semnele zodiacale, casele, planetele au o multitudine de semnificatii care pot conduce la interpretari ample, complexe, ale unei astrograme natale. Totusi, nu putem scrie capitole sau pagini intregi despre o singura pozitie (ex: Marte in Pesti), asa ca ne multumim cu interpretari ce sunt uneori schematice, concise sau chiar telegrafice (de exemplu, pentru Marte in Pesti: actiuni confuze).

In aceste conditii, putem incerca sa realizam anumite interpretari prin axarea doar pe una–doua semnificatii punctuale. In acest sens, putem porni de la analogia semn–casa–zodie. Prima planeta luata in considerare in interpretarea astrologica este Soarele. Soarele guverneaza semnul Leului, iar Leul este in analogie cu casa a V-a. Avem, asadar, triada analogica Soare–Leu–casa a V-a.

Prin analogia Soare–casa a V-a, intelegem ca Soarele are si o semnificatie legata de iubire (exprimand o anumita latura a planului afectiv), dar si una legata de pasiuni, hobby-uri de care ne ocupam in timpul liber (prin analogia Soare–Leu, acesta fiind clar un semn pasional). Este evident ca nu intotdeauna pasiunile noastre coincid cu pregatirea pe care o avem in plan profesional, iar munca pe care o realizam cotidian (pentru a ne castiga existenta) nu reprezinta, de multe ori, o placere, ci o obligatie. Sa vedem, deci, in functie de pozitia Soarelui, ce ne dezvaluie astrotema natala pe aceste subiecte.

Cu exceptia Soarelui in Leu, care este plasat in domiciliu, pentru celelalte pozitii ale Soarelui putem vorbi despre un guvernator care poate conduce energia solara fie in acelasi semn zodiacal (guvernatorul plasat in aceeasi zodie), fie in alt semn. Problema care se pune este aspectul pe care Soarele il realizeaza cu guvernatorul semnului sau, putand fi unul favorabil sau nefavorabil.

Soarele natal poate realiza aspecte cu:
-guvernatorul propriu natal, un aspect stabil;
-guvernatorul propriu in tranzit, un aspect tranzitoriu.

In afara guvernatorilor principali (traditionali si moderni), putem lua in considerare si guvernatorii secundari ai zodiilor (care sunt planetele exaltate in acea zodie). In plus, putem tine seama si de guvernatorii decanilor. Spre exemplu, pentru o zodie oarecare, sa spunem Balanta (Sori plasati in diversi decani ai Balantei):

– decanul I este Balanta-Balanta – aici vom examina, in principal, aspectul Soarelui cu Venus si, secundar, aspectul Soarelui cu Saturn; daca Saturn sau Venus se afla in Balanta, chiar fara a fi conjuncte cu Soarele, astrul zilei se va afla din plin sub puterea acestor planete, iar semnificatiile si manifestarile solare vor fi clar debilitate;
– decanul II este Balanta-Varsator – aici vom examina, desigur, pe Venus si Saturn, dar vom fi atenti si la guvernatorii de decan, adica ne vom reintalni cu Saturn, dar si cu Uranus, dar si aici Soarele este debilitat in manifestari, mai ales daca are aspecte nefavorabile cu Uranus (Uranus in Capricorn, ce cuadrateaza Soarele);
– decanul III este Balanta-Gemeni – aici vom examina, pe langa celelalte, si pozitia lui Mercur, guvernatorul de decan, despre care stim cu siguranta ca nu poate face aspecte negative cu Soarele, dar astrul zilei este si aici debilitat.

Soare in Berbec
In plan afectiv, o persoana se poate manifesta impulsiv, agresiv, punandu-si in evidenta propriile calitati, atu-urile propriei personalitati (insistand pe deja celebrul”eu sunt…”). Initial, nativul poate realiza o curte intensa unei persoane de sex opus, insistand in cucerirea acesteia (dupa ce o cucereste, se poate plictisi, pornind in cautarea unei noi iubiri). Nativul Berbec poate fi pasionat de activitati militare, competitii sportive, metalurgie, armament, oierit.
Vom examina aici aspectele cu Marte:
– conjunctia Soare–Marte sporeste dinamismul si agresivitatea Soarelui, subordonandu-i-l lui Marte (dar si Marte este combust, adica „ars” de Soare); energia solara este bine focalizata;
– sextilul sau trigonul Soare–Marte aduce mai multa flexibilitate manifestarilor solare, dar mai putina focalizare, desi exista mai multa armonie;
– cuadratura sau opozitia Soare–Marte genereaza conflicte, tensiuni interioare, dispersie energetica, posibile tensiuni cu persoanele apropiate, agresivitate.

Soare in Taur
In plan afectiv, persoana poate fi sentimentala, blanda, rafinata si perseverenta. Pentru a impresiona un posibil partener, poate oferi cadouri (care puncteaza pe ideea de „eu am…”), poate asigura o ambinata placuta, o muzica adecvata, un decor floral. Are o latura de perseverenta in plan sentimental. Acest nativ poate fi pasionat de activitati artistice, financiar-bancare, agricultura (gradinarit, zootehnia bovina), de folosirea propriei voci.
Putem studia, aici, aspectele Soarelui cu Venus, care se reduc la:
– conjunctie  care feminizeaza Soarele, facandu-l sa fie mai preocupat de chestiuni practice (dar si Venus va fi combustionata de Soare);
– nici un aspect semnificativ sau doar un semisextil (unghi de 30 de grade), aspect benefic, dar slab, neglijabil.

Soare in Gemeni
In plan afectiv, persoana poate fi foarte comunicativa, abila, mobila, duplicitara, etaland din plin informatiile pe care le detine sau propria cultura generala (puncteaza la capitolul „eu stiu…”). Pentru o persoana iubita, acest nativ isi poate mobiliza relatiile, anturajul, abilitatile comerciale. Un nativ Gemeni poate fi pasionat de acumularea de informatii, deplasari, zboruri realizate in diverse moduri, cresterea sau ingrijirea pasarilor, reviste, studii, lecturi.
Aici vom studia aspectele Soarelui cu Mercur, care se reduc la:
– conjunctie care confera Soarelui o puternica vibratie de aer, versatilitate, inteligenta, mari abilitati de comunicare (dar Mercur va fi combustionat de focul solar);
– nici un aspect semnificativ sau doar un semisextil, aspect benefic, relativ neglijabil.

Soare in Rac
In plan afectiv, persoana poate fi sensibila, timida, interiorizata, nesigura (tematoare), foarte emotiva (insista pe ideea de „eu simt…”, aratand ce simte pentru si cu privire la persoana iubita). Aici putem vorbi despre pasiuni pentru istorie, gastronomie, traditii populare, psihologie, cresterea si/sau prepararea crustaceelor, amenajari interioare.
Aici vom studia aspectele Soarelui cu Luna:
– conjunctia indica un nativ nascut de Luna Noua, ceea ce arata o influenta lunara puternica in fiinta sa (dar Luna este combusta);
– sextilul sau trigonul genereaza o relativa armonie intre latura solara si latura lunara a fiintei, un anume echilibru interior;
– cuadratura sau opozitia indica un nativ nascut cu ocazia Primului Patrar sau a celui de al Doilea Patrar al Lunii, ceea ce indica un nativ Rac marcat de conflicte interioare, tensionat, cu dificultati de natura emotionala (Luna fiind plasata in Berbec sau in Balanta).

Soare in Leu
In plan afectiv, persoana poate fi expansiva, dinamica, dominatoare, foarte calda, pasionala, generoasa uneori (insista adesea pe ideea de „eu vreau…”, dorintele personale fiind bine precizate). Iubirea emanata de un Soare in Leu poate avea o intensitate maxima, dar este pigmentata cu iesiri colerice, gelozie, posesivitate sau chiar orgoliu. Pasiunile posibile ale acestui nativ sunt legate de arta (in general), teatru (in special), spectacole pline de sunet, lumina si culoare, copii, putere, afirmare personala, stralucire.
Aici putem examina aspectele Soarelui cu Neptun si cu Pluton (guvernatori secundari ai Leului, prin exaltare). Daca Soarele este plasat in decanul al doilea al zodiei (Leu–Sagetator), vom examina aspectul Soarelui cu Jupiter natal al nativului. Daca Soarele este plasat in decanul al treilea al zodiei (Leu–Berbec), vom examina aspectul sau cu Marte.

Soare in Fecioara
In plan afectiv, persoana poate fi retinuta, modesta, obiectiva, timida, realista, critica, perfectionista (insista pe „eu analizez…”, disecand atent calitatile si defectele iubitului/iubitei, inclusiv situatia sa profesionala si financiara). Iubirea este relativ sufocata aici de intelect. Pasiuni posibile: ordine, curatenie, medicina, stiinte exacte (chimie, matematica, fizica, biologie, biochimie), protectia mediului, animale de companie.
Aici vom proceda ca si la Soarele in Gemeni (examinam aspectul astrului zilei cu Mercur). Daca Soarele se plaseaza in decanul al doilea al zodiei (Fecioara–Capricorn), vom examina si aspectul astrului zilei cu Saturn. Daca Soarele se plaseaza in decanul al treilea al zodiei (Fecioara-Taur), vom examina si aspectul Soarelui cu Venus.

Soare in Balanta
In plan afectiv, persoana poate fi amabila, deschisa, comunicativa, sociabila, rafinata, eleganta (insista pe „eu echilibrez…”, adica pe etalarea echilibrului interior si a echilibrului in relatia cu persoana iubita si cu alti oameni). Pasiuni posibile: moda, vestimentatie, viata sociala, justitie, arta, cultura, estetica (inclusiv pentru diverse genuri de „infrumusetare” sau „amenajari interioare”).
Aici, evident, vom examina aspectul Soarelui cu Venus.

Soare in Scorpion
In plan afectiv, persoana poate fi misterioasa, pasionala, senzuala, magnetica, interiorizata, uneori timida (insista pe ideea de „eu doresc…”, exprimandu-si dorintele cele mai profunde legate de fiinta iubita). Pasiuni posibile: ocultism, magie, erotism, alchimie, ezoterism, moarte, psihologie, afaceri, spionaj.
Aici vom examina, evident, aspectul Soarelui cu Marte (ca si pentru Soare in Berbec), dar vom studia si unghiul Soare–Pluto:
– conjunctia genereaza un Soare magnetic, misterios, carismatic, avand un mare potential pentru transformare (dar Pluton va fi combust);
– sextilul sau trigonul aduce o relatie mai flexibila intre Soare si Pluton, o doza sporita de armonie interioara;
– cuadratura sau opozitia determina puternice porniri distructive, tensiuni interioare, manifestari haotice ale energiei sexuale.

Soare in Sagetator
In plan afectiv, persoana poate fi expansiva, generoasa, joviala, mobila, ofertanta pe multiple planuri (insista pe ideea de „eu inteleg…”, caci manifesta intelegere pentru problemele si stilul de viata al persoanei iubite, avand o natura adaptabila). Pasiuni posibile: filozofie, spiritualitate, sport, calatorii lungi, la distante mari, studii universitare.
Vom examina aici aspectul Soare–Jupiter care poate fi:
– conjunctia aduce nativului o personalitate joviala, generoasa, expansiva (dar Jupiter va fi combust);
– sextilul sau trigonul releva abilitati pentru comunicare, creativitate, oportunitati pentru calatorii;
– cuadratura sau opozitia pot scoate la iveala defecte ale nativului Sagetator (excese, agresivitate, dispersie, instabilitate).

Soare in Capricorn
In plan afectiv, persoana poate fi retinuta, calma, pragmatica, realista, cu nevoie de stabilitate sau durabilitate (insista pe ideea de „eu folosesc…” care se refera si la utilizarea concreta a iubitului/iubitei in activitati practice, lucrative, financiare). Pasiuni posibile: geologie, politica, administratie, afaceri, arhitectura, constructii.
Vom studia, pentru nativul Capricorn, unghiul Soare–Saturn, care poate fi:
– conjunctia simbolizeaza un Soare rece, reprimat in manifestari, in expresia energiei sale, rigid (traditia afirma ca, in perioada iernii, Soarele sta in pamant, incalzindu-l pana la venirea primaverii);
– sextilul sau trigonul aduc armonie in relatia Soare–Saturn, o mai mare flexibilitate;
– cuadratura sau opozitia pot semnifica dificultati in cariera, probleme in relatia cu simtul timpului, diverse conflicte.

Soare in Varsator
In plan afectiv, persoana manifesta prietenie, altruism, deschidere, inventivitate, originalitate (insista pe ideea de „eu cunosc…”, adica isi etaleaza multitudinea de cunostinte acumulate). Pasiuni posibile: astronomie, electronica, ocultism, astrologie, cinematografie, meteorologie.
Pentru nativul Varsator, vom examina aspectele Soarelui cu Saturn, dar si cu Uranus. Conjunctia Soare–Uranus genereaza o personalitate uraniana, dar si un Uranus combust. Sextilul sau trigonul Soare–Uranus confera abilitati de comunicare, inspiratie, intuitie, bune relatii cu prietenii. Cuadratura sau opozitia celor doua planete indica un nativ Varsator relativ turbulent, exploziv, imprevizibil, haotic uneori in manifestari.

Soare in Pesti
In plan afectiv, persoana manifesta mister, nesiguranta, duplicitate, emotie, sensibilitate, confuzie uneori (insista pe ideea de „eu cred…”, etaland sistemul sau de credinte spirituale sau nevoia de incredere in persoana iubita). Pasiuni posibile: religie, calatorii pe apa, pescuit, medicina, terapii alternative vindecatoare, chimie, biochimie, psihologie sau parapsihologie.
Procedam ca si pentru un Soare in Sagetator, dar aici vom examina si unghiul Soare–Neptun. Conjunctia Soare–Neptun genereaza o personalitate fascinanta, cu nuante de misticism, carismatica, misterioasa, dar si un Neptun combust. Aspectele favorabile (sextil, trigon) confera imaginatie, intuitie, sensibilitate, creativitate. Aspectele nefavorabile (cuadratura, opozitie) genereaza confuzie, nesiguranta, ipocrizie, instabilitate majora.

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close