Aplicatii & ConcepteCristina Bodea

Tranzitul lui Marte: energie, eforturi si (re)actiuni intense

Autor: Cristina Bodeawww.astrovision.ro

Marte
Image by Nino Satria

Marte, simbolul luptelor, ambitiei si al modului in care ne folosim, constructiv sau nu, energiile strabate in tranzitul sau fiecare casa astrologica si semn zodiacal de pe harta natala personala pe parcursul unui an, generand manifestari impulsive, instinctuale, pasionale, competitive, combative si, deopotriva, refulari si degajari de energie interioara prin consum de resurse.

In acest mod, fiecare dintre noi suntem afectati pozitiv sau negativ, in functie de structura si evolutia personala si avem parte de perioade in care actionam sau reactionam atat din interior, cat si la stimulii ce vin spre noi din exterior.

Tranzitul lui Marte prin casele astrologice din harta natala reprezinta activarea in cadrul sectorului de viata respectiv (reprezentat de casa astrologica) evenimentelor generate chiar de noi prin intensificarea preocuparilor sau prin reactia la factorii ce se propaga catre noi din exterior.

In functie si de celalte elemente si aspecte din harta, tranzitul lui Marte are semnificatii destul de puternice atat la nivel individual, cat si in relatiile cu ceilalti. De aceea este recomandat sa ne consumam in mod cat mai echilibrat energiile si sa luam in calcul si faptul ca excesele dauneaza grav sanatatii fizice, psihice si mentale.

Tranzitul lui Marte prin casa 1 indica o perioada in care suntem mai energici, mai agitati, mai dispusi a face lucruri legate de propria persoana si dezvoltare. Acum avem tendinta de a actiona in forta, de a ne activa interesele proprii si de a ne simti capabili.

Personalitatea este manifestata demostrativ, suntem mai precupati sa facem impresie in jurul nostru si intreprindem multe lucruri. Avem curajul de a trece la actiune, de a initia anumite planuri. Totusi, nu dispunem de prea multa rabdare in atingerea obiectivelor, suntem mai precipitati si riscam sa cedam primului impuls.

In plus, din repezeala sau din neatentie, ne putem rani, lovi sau accidenta, mai ales in zona capului. Migrenele pot fi mai dese in aceasta perioada, de aceea se recomanda cumpatare sporita si evitarea exceselor de zel ce ne pot provoca dezechilibre.

Tranzitul lui Marte prin casa a 2-a se manifesta ca o perioada in care putem sa demaram planurile si actiunile gandite sau initiate in timpul tranzitului lui Marte prin casa I. Preocuparea noastra principala este legata de resursele de care dispunem pentru a face acele lucruri, inclusiv cele financiare. Apare motivatia de a face bani din munca si serviciile prestate, de ne „oferi” valoarea, de a ne folosi abilitatile existente in scop profitabil si de a investi in dezvoltarea calitatilor si  talentelor noastre.

Tentatia de a cheltui este in crestere sau ne putem trezi ca e nevoie sa cheltuim timp, energie si bani pentru a realiza ceea ce ne dorim, eventual intr-o masura mai mare decat ceea ce am prevazut initial. Este recomandata cumpatarea la cumparaturi si, in special, controlul impulsului de a achizitiona anumite lucruri despre care vom constata ca nu aveam neaparat nevoie.

Tranzitul lui Marte prin casa a 3-a creioneaza o perioada in care suntem motivati sau solicitati in discutii, negocieri, dezbateri. Pot avea loc examene, comunicarea este favorizata si suntem dispusi sa ne exprimam ideile si gandurile, dar si frustrarile, refuland intr-o maniera, daca nu agresiva, cel putin inversunata. Acest tranzit amplifica lipsa de rabdare si tendinta de a actiona la primul impuls, drept urmare putem atrage adevarate provocari de la si catre ceilalti.

Este un timp prielnic pentru a ne vinde ideile in baza unor contracte avantajoase. Astfel, resursele financiare pot fi in centrul atentiei, fie in legatura cu acte si contracte, fie legate de  modul in care putem obtine avantaje materiale din ceea ce intreprindem. Ne putem gandi in aceasta perioada la tranzactii privind achizitionarea unei noi masini, insa si riscul de accidente creste. In functie de aspectele ce se formeaza intre planete, e recomandabil sa fim vigilenti si sa incercam pe cat posibil sa ne temperam.

Tot in aceasta perioada, socializam cu prietenii, cercul de cunostinte se poate dezvolta, iar relatiile cu cei apropiati sunt in atentia noastra.

Un mod constrcutiv de consum al energiei este efortul intelectual exprimat prin hobby-uri si pasiuni.

Tranzitul lui Marte prin casa a 4-a indica posibile conflicte, discutii, tensiuni sau doar manifestarea eforturilor noastre in relatia cu familia, in camin, cu cei apropiati.

Scopul actiunilor si demersurilor noastre in aceasta perioada este obtinerea sau mentinerea sigurantei si stabilitatii in ceea ce priveste zona noastra de confort. Astfel, putem deveni ceva mai protectivi cu cei dragi, mult mai interesati de ceea ce se intampla in sanul familiei, chiar si legat de caminul nostru ca locatie. Este un timp favorabil, asadar, (re)amenajarii, achizitionarii unei locuinte sau mutarii in casa noua.

Pare a fi momentul potrivit in care ne putem da seama de trecutul nostru, de ceea ce nu mai vrem sa fim sau de ce anume am vrea sa ne detasam.

Tendinta de retragere din mijlocul evenimentelor, in oaza de liniste de acasa sau din natura este absolut normala, justificata si benefica, pregatindu-ne astfel pentru urmatoarea perioada in care iesirea la rampa devine obiectivul principal.

Tranzitul lui Marte prin casa a 5-a simbolizeaza o perioada destul de agitata, intrucat toata energia de care dispunem este indreptata spre noi insine, legat de modul cum ne prezentam in societate, aspectul esthetic si mai ales exprimarea de sine. Este un moment bun pentru a ne exprima creativitatea, talentele, dar si dragostea. Relatiile de iubire devin acum importante, dragostea se poate manifesta demonstrativ. Ne concentram energiile, eforturile si actiunile pentru placere si distractie. De aceea, farmecul este in crestere, motiv pentru care nu trecem neobservati.

Relatia cu copiii este foarte buna sau se poate imbunatati considerabil.

Avem impulsul sa uitam sa ne mai si odihnim, ceea ce poate duce la anumite semnale de alarma ale organismului, pe care ar fi recomandabil sa nu le ignoram.

Tranzitul lui Marte prin casa a 6-a reprezinta o perioada importanta pentru sanatate, fie prin faptul ca anumite indicii ne determina sa intelegem ca undeva am exagerat, fie ca devenim preocupati de stilul nostru de viata si facem eforturi pentru imbunatatirea acestuia (cure, terapii, sala etc) Este timpul sa avem grija de sanatate, sa fim atenti la orice neregula legata de organismul nostru, mai ales ca oboseala isi poate spune cuvantul.

In acelasi timp, relatia cu colegii de serviciu devine dinamica, avem mai mult de lucru, activitatile zilnice necesita din ce in ce mai multe eforturi din partea noastra. Toate acestea ne pot epuiza, deci dozarea energiilor este importanta. Eforturile pe care trebuie sa le depunem in aceasta perioada la munca sunt totusi motive de stres, frustrare si oboseala. Ne putem echilibra prin sport si odihna.

Tranzitul lui Marte prin casa a 7-a indica dinamizarea relatiilor cu ceilalti, in special a relatiei cu partenerul de viata, dar si cu partenerii de afaceri. Toata lumea parca vrea cate ceva de la noi, iar partenerul de viata ne poate perturba prin conflictele ce se pot naste acum.

Avand in vedere faptul ca e posibil ca ego-ul nostru sa fie lezat, exista riscul de a (re)actiona impulsiv si destul de agresiv sau de a determina un asemenea comportament din partea celuilalt. De aceea este indicat sa nu intretinem tensiunile si sa incercam sa le consumam intr-un mod cat mai constructiv. Nu este exclus ca eforturile noastre constructive sa genereze o buna intelegere in final sau chiar o impacare in urma unei discutii neplacute.

Tranzitul lui Marte prin casa a 8-a semnifica antrenarea energiilor de natura sexuala sau intima, in special legate de subconstient sau tot ceea ce ni se pare tabu. Dorim sa descoperim ce se ascunde in spatele a ceea ce vedem, ce se afla dincolo de aparente.

Ne putem mobiliza si angrena in studii spirituale. Acum parca incepem sa constientizam subtilitatile ce ne sunt transmise din exterior si avem dispozitia de a le intelege profound. In aceasta perioada, depunem eforturi  pentru a ne extinde activitatea sau de a identifica noi oportunitati de venituri. Asadar banii din alte surse sunt acum preocuparea noastra principala si suntem dispusi sa facem tot ceea ce este necesar pentru a obtine corect anumite drepturi.

Tranzitul lui Marte prin casa a 9-a indica o perioada foarte buna pentru a ne stradui sa ne perfectionam intr-un anumit domeniu, sa continuam anumite studii sau sa calatorim in strainatate. Facem eforturi pentru aceasta, iar spiritul de aventura este la cote maxime.

Cum acest sector al vietii noaste este in vizorul nostru, suntem foarte vehementi si inversunati in legatura cu princpiile noastre de viata, iar tot ceea ce consideram ca nu se regaseste in sistemul nostru de valori poate deveni motiv de tensiune in relatia cu ceilalti. Relatiile cu strainantatea/strainii ne solicita mai mult ca de obicei si ne putem afla in situatii in care ni se cere sa fim flexibili in gandire.

Tranzitul lui Marte prin casa a 10-a sugereaza o perioada in care imaginea, cariera si statutul socio-profesional devin extrem de importante. Se pot isca lupte de putere, (re)organizari si schimbari la nivel inalt care ne pot influenta direct sau indirect. Sefii pot deveni mai autoritari, iar noi ne putem manifesta ambitia si dorinta de a ne impune si de a ne face cunoscuti. Nu se recomanda intretinerea conflictelor, ci gasirea unei cai amiabile de rezolvare a eventualelor probleme.

Pe de alta parte, ne putem gandi la dezvoltarea carierei, fie intr-un alt domeniu sau chiar independent. Pentru acestea, sunt necesare eforturi pe care suntem pregatiti sa le depunem in special daca este vorba despre recunoasterea performantelor.

Tranzitul lui Marte prin casa a 11-a indica faptul ca prin tot ceea ce facem, in masura in care ne straduim, ne putem atragem sponsori si/sau sustinatori. De aceea putem lua in calcul asocierea cu diverse grupuri sau organizatii care ne poate ajuta sa ne atingem obiectivele. Prieteniile, relatiile sunt in atentia noastra in perioada aceasta si socializam cu scopuri precise. Dar sa nu uitam ca intretinerea relatiilor se face prin favoruri reciproce, fapt care ne poate solicita destul de mult.

Atentie deci la modul in care actionam si pe ce premise ne axam, caci putem simti ca dorinta de a conduce este mai puternica decat aceea de a urma sau de a fi doar un membru oarecare intr-un anumit grup.

Tranzitul lui Marte prin casa a 12-a simbolizeaza o perioada in care avem nevoie sa ne retragem, sa petrecem un timp pretios cu noi insine.

Prin urmare, putem reflecta la ceea ce s-a intamplat in ultima perioada, la ce ne dorim sa facem in continuare. Insa, analizand trecutul imediat, respectiv lucrurile pe care le-am facut sau nu le-am facut, putem ajunge la o oarecare agitatie interioara, chiar stres (fie si inconstient), frustrari sau regrete. Toate aceste trairi ne pot dezechilibra confortul psihic si ne pot perturba mai mult decat ne dam seama.

Aceste efecte se rasfrang asupra sanatatii si genereaza insomnii, cosmaruri, neliniste si diverse alte afectiuni nedorite. Este foarte important sa clarificam relatia cu noi insine, dar mai ales sa intelegem ca mai este timp si pentru a reface sau a schimba ceea ce vom intreprinde de acum inainte.

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close