Elena ManeaStudii & Cercetari

Influenta planetelor in insuficienta sexuala

Autori: Elena Manea si Gheorghe Soare
(Articol extras din conferinta sustinuta la Congresul AAR 2010)

Influenta planetelor in insuficienta sexuala
Influenta planetelor in insuficienta sexuala

Rezumat

Autorii prezentului studiu* incearca sa verifice daca radiatiile cosmice sosite de la planetele sistemului Solar au efect asupra functiei sexuale, in functie de pozitia acestora fata de Terra si fata de suprafata locului de nastere. Pentru aceasta, s-au utilizat astrogramele tuturor pacientilor care isi cunosteau ora de nastere si care s-au prezentat la consultatie, acuzand deficit sexual, la cabinetul de Andrologie al Institutului de Endocrinologie „C.I. Parhon” in perioada 1 ianuarie 1992 – 31 decembrie 1994.

In efectuarea studiului, autorii pornesc de la observatiile astrologice deja existente cu privire la functia organelor genitale si relatia lor cu:

 • semnul Scorpionului si Casa a VIII -a astrologica
 • axa Taur – Scorpion si axa II – VIII a Caselor asrtologice denumite de catre astrologi ca axe ale sexualitatii
 • planeta Marte ca fiind legata de impulsul sexual.

Cuvinte cheie: insuficienta sexuala, astrograma, organe genitale, senul zodiacal al Scorpionului, casa a VIII-a astrologica, axa sexualitatii.

Veche de mii de ani, astrologia era utilizata de medicii antichitatii pentru a urmari evolutia bolii si pentru a stabili momentele cele mai propice administrarii tratamentului. Dupa ce cunoaste o perioada de glorie in Renastere, cand functionau catedre de astrologie la toate marile Universitati ale Europei, astrologia intra intr-o perioada de declin, care s-a mentinut pana la inceputul secolului XX, odata cu inlocuirea sistemului geocentric, de raportare a Pamantului in raport cu celelalte corpuri ceresti, cu sistemul heliocentric si cu aparitia materialismului mecanicist. Totusi, asa cum scria Eugen Schieman, celebrul cardiolog american, in publicatia medicala Attidude: „Medicina astrologica, sustinuta de Hipocrate, perintele medicinii, si de Paracelsus, parintele terapeutici, cunoaste astazi o puternica revenire”. (1)

Intr-adevar, incepand cu primele decenii ale sec. XX, cercetatori ca Paul Choisnard, Michel Gauquelin (2; 3), K.E.Kraft (4), Allendy (5), Andre Barbault (6; 7) efectueaza diverse studii pornind de la observatiile astrologice. Studii in domeniul medicinei astrologice efectueaza si Dr.A. Siber (5), ginecologii Eugen Jonas (1)(5) si Breteche (5), Dr. Claude Michelot (5), Dr. Jacques Michaud (8), psihologul american Regis Riesenman (1).

Pornind de la observatiile astrologice si de la corespondenta pe care astrologia o face intre anumite semne zodiacale si sectoare ale cerului cu organele corpului omenesc, autorii acestui studiu incearca sa verifice daca aceasta corespondenta exista in cazul organelor genitale, precum si daca se poate afirma ca pozitia planetelor la nastere are influenta asupra functiei sexuale.

Metoda de lucru

Studiul a fost efectuat pe trei loturi.
Subiectii au fost alesi dintre pacientii care s-au prezentat pentru consultatie la cabinetul de Andrologie al institutului de Endocrinologie „C.I.Parhon”, in perioada 1 ian. 1992 – 31 dec.1994, fiind un studiu bazat pe observatii astrologice, au fost inclusi in studiu toti pacientii care isi cunosteau ora de nastere.
Loturile au fost urmatoarele:

 • Lotul I a fost alcatuit din 315 subiecti cu insuficienta sexuala.
 • Lotul II, alcatuit din 72 de subiecti cu insuficienta sexuala de debut, deci care au prezentat insuficienta sexuala de la inceputul vietii sexuale, spre deosebire de ceilalti pacienti din primul lot la care functia sexuala a fost normala pana la un moment dat. Acesti au fost inclusi si in primul lot.
 • Lotul III este un lot martor si a fost alcatuit din 74 de subiecti cu functie sexuala normala. Acesti pacienti s-au prezentat la consultatie pentru sterilitate de cuplu, dar functia lor sexuala era normala si spermograma s-a dovedit si ea a fi normala.

Repartitia numarului de cazuri in functie de data nasterii, pe perioade de zece ani, este trecuta in tabelul nr 1.

(Vezi pagina cu tabele)

Observatii astrologice cu privire la functia sexuala, pe care am dorit sa le verificam:

 1. Semnul zodiacal al SCORPIONULUI si CASA a VIII-a astrologica corespund, din punct de vedere anatomic, organelor genitale interne si externe, colonului, rectului, prostatei si anusului.
 2. ASCENDENTUL indica temperamentul, aspectul fizic si tendintele patologice ale individului. Prezenta Ascendentului, la nastere, in Scorpion, intr-o relatie disarmonica cu o planeta si in special cu planeta Saturn, poate predispune nativul la o patologie sexuala.
 3. Dintre cele SASE AXE ASTROLOGICE, axa TAUR – SCORPION si axa corespunzatoare, din punct de vedere al caselor astrologice, deci axa caselor II – VIII sunt denumite AXE ale SEXUALITATII. Prezenta unei opozitii planetare pe aceste axe predispune individul la o disfunctie a organelor genitale sau a altor organe influentate de aceste axe.
 4. Prezenta planetei SATURN, a LUNII NEGRE, sau a altei planete, afectata de un aspect stresant cu o alta planeta, in cea de a VIII -a casa astrologica poate predispune individul la o patologie sexuala. Planeta SATURN este considerata ca avand efect stresant asupra organelor anatomice corespunzatoare casei astrologice in care se afla situata la nastere, deoarece are o actiune de blocare, de diminuare, de incetinire a functiei organului respectiv. LUNA NEAGRA joaca, in general, un rol important in patologie, si in special in patologia sexuala.
 5. O planeta actioneaza direct in sectorul in care se afla si, indirect, in sectorul opus celui in care este situata la nastere. Deci o planeta situata in casa a II -a astrologica poate actiona indirect asupra organelor genitale ce corespund casei opuse.
 6. Planeta MARTE este considerata ca avand influenta asupra functiei sexuale, iar aspectele dizarmonice ale acestei planete ar putea avea efect negativ asupra acestei functii.

Rezultate

1. Repartitia planetelor si a Ascendentului in semnele Zodiacale
In prima etapa, am analizat repartitia planetelor si a Ascendntului in Semnele Zodiacale. In aceasta analiza nu am avut in vedere decat planetele rapide precum si Soarele si Luna. Rezultatele obtinute au fost trecute in tabelul nr.2

(Vezi pagina cu tabele)

Din tabelul nr.2 se constata, in cazul lotului cu insuficienta sexuala de debut, ca in afara de Luna si de Venus, care sunt situate intr-un numar relativ crescut de cazuri ( 15,3 % din numarul de cazuri) in semnul Berbecului, repartitia celorlalte planete nu prezinta cresteri semnificative pentru nici un alt semn zodiacal. In cazul repartitiei Ascendentului, se constata o crestere, cu 53,7 %, a numarului de cazuri ce au ASC. situat in Scorpion.

Pentru un studiu statistic al repartitiei Ascendentului in zodii, exista o particularitate de care trebuie sa tinem cont, si anume ca in toate tarile in afara celor situate pe linia Ecuatorului, semnele zodiacale nu au un timp egal pentru a se ridica deasupra orizontului, astfel avem semne cu ascensiune lunga: Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion si Sagetator si semne zodiacale cu ascensiune scurta: Capricorn, Varsator, Pesti, Berbec, Taur, Gemeni. Astfel Pestii se ridica deasupra orizontului in cca. o ora, in timp ce Fecioarei ii trebuie 2h50min si, ca atare, se vor naste mai multi copii cu ASC. in Fecioara decat in Pesti. C. Kerneiz a facut un studiu pentru a determina repartitia Ascendentului in zodii, pentru latitudinea de 45°, latitudine pe care este situata si tara noastra, pe un lot de cca. patru mii de persoane considerate normale, iar rezultatele pe care le-a obtinut sunt cele trecute in coloana K.

Repartitia planetelor in casele astrologice

Rezultatele obtinute in urma studierii repartitiei planetelor in casele astrologice sunt trecute in tabelul nr.3

(Vezi pagina cu tabele)

Din tabelul nr.3 , in lotul cu insuficienta sexuala de debut ( lot II ), atrag in mod deosebit atentia:

 • numarul crescut de cazuri in care Soarele este situat in casa a II-a, 18,0% din numarul total de cazuri, deci o crestere cu 112% fata de valoarea medie teoretica.
 • numarul crescut de cazuri in care Luna Neagra este situata in casa a VIII-a, 18,0% din numarul total de cazuri.
 • numarul crescut de cazuri in care Saturn este situat in casa a VIII-a, 20,8% din numarul total de cazuri, deci o crestere de 150% fata de valoarea medie teoretica.

Analiza relatiilor unghiulare existente intre planete

Vazute de pe Pamant, intre planete pot exista diverse relatii unghiulare numite aspecte planetare. In acest studiu am luat in consideratie doar aspectele majore, adica unghiurile de 0°, 60°, 90°, 120° si 180°. Dintre aceste aspecte, sunt considerate stresante sau dizarmonice unghiurile de 90° si 180°, precum si conjunctiile cu Saturn, Marte si planetele Uranus, Neptun si Pluto .

In tabelul nr.4 sunt trecute valorile procentuale pentru toate aspectele majore pe care Soarele, Luna, Venus si Marte le fac cu toate celelalte planete si cu Luna Neagra. Pentru analiza aspectelor trebuie sa se tina cont de faptul ca, intr-un anumit caz, o planeta oarecare poate sa nu prezinte niciun aspect, iar in alt caz poate prezenta mai multe aspecte simultan.

(Vezi pagina cu tabele)

Din tabelul nr.4 se constata ca nu exista cresteri semnificative ale valorilor procentuale pentru nici unul dintre cele cinci aspecte majore, la niciunul dintre cele patru corpuri ceresti.

Analiza opozitiilor planetare existente pe cele sase axe ale Semnelor zodiacale si ale Caselor astrologice

Deoarece este suficient sa existe o singura opozitie planetara pe o Axa, pentru ca Axa respectiva sa fie considerata afectata, iar pe o Axa pot exista mai multe opozitii planetare simultan, in acest studiu nu am luat in considerare numarul opozitiilor planetare existente pe o Axa, ci numarul de cazuri in care, pe fiecare din cele sase Axe, exista cel putin o opozitie planetara. Pot exista de asemenea opozitii planetare si pe mai multe axe simultan. Situatiile intalnite in cazul celor sase axe ale caselor astrologice au fost trecute in tabelul nr.5

(Vezi pagina cu tabele)

Rezultatele obtinute in urma analizarii numarului de cazuri ce contin opozitii planetare pe axele formate de cele douasprezece Semne zodiacale si cele douasprezece Case astrologice ce le corespund, pentru cele trei loturi, sunt redate in tabelele 6.a si 6.b.

(Vezi pagina cu tabele)

Din tabelul nr 6.b se constata ca, pentru ambele loturi cu insuficienta sexuala, exista o crestere semnificativa a numarului de cazuri ce contin cel putin o opozitie planetara pe axa II – VIII, acest numar fiind crescut atat in raport cu celelalte axe ale loturilor I si II dar si in raport cu axa II – VIII a lotului martor. In tabelul nr. 6.a nu se constata insa, pentru niciunul din loturi, o crestere semnificativa a numarului de cazuri ce contin opozitii planetare pe axa Taur – Scorpion.

Analiza existentei unei planete afectate in Semnele zodiacale si in Casele astrologice

Deoarece se considera ca un Semn zodiacal sau o Casa astrologica, si deci tot ceea ce aceasta casa influenteaza, sunt afectate daca contin cel putin o planeta afectata de o relatie unghiulara dizarmonica cu o alta planeta, in continuarea acestui studiu am determinat numarul de cazuri in care fiecare din cele douasprezece Semne zodiacale si Case astrologice au fost afectate. In studiu am luat in consideratie numai aspectele stresante majore, adica unghiurile de 90° si 180° si conjunctiile cu Saturn, Uranus, Neptun, Pluto si Luna Neagra, fara sa tinem cont de aspectele minore. Rezultatele obtinute au fost trecute in tebelele nr. 7.a si 7.b.

(Vezi pagina cu tabele)

Numarul total de Semne zodiacale sau de case astrologice nu poate coincide cu cel al numarului de cazuri luate in consideratie, deoarece au existat diverse situatii in care au fost afectate de la cel putin doua Semne sau case astrologice pana la opt simultan.

In cazul Semnelor zodiacale, din tabelul nr. 7.a se constata o crestere a numarului de cazuri ce contin cel putin o planeta afectata in Scorpion, insa aceasta crestere exista si in lotul martor si se datoreaza prezentei planetei Neptun in Scorpion la nasterea majoritatii subiectilor si dovedeste ca nu este suficient sa ai o planeta afectata in acest semn pentru a avea probleme pe plan sexual.

In cazul caselor astrologice se remarca, pentru ambele loturi cu insuficienta sexuala, o crestere semnificativa a numarului de cazuri ce contin o planeta afectata in casele II si VIII. Din tabelul 7.b rezulta ca 75% dintre cazurile lotului cu insuficienta sexuala de debut contin cel putin o planeta afectata in casa a VIII-a hartii lor natale.

In lotul martor nu se constata valori crescute semnificativ pentru niciuna dintre cele douasprezece Case astrologice. Pentru cazurile lotului cu insuficienta sexuala de debut care au prezentat in casa a VIII-a o planeta sau Luna Neagra in relatie dizarmonica cu o alta planeta, din analiza efectuata se constata:

 • in 57,4% dintre aceste cazuri a existat un singur element afectat
 • in 29,6% dintre cazuri doua elemente afectate simultan
 • in 7,4 % dintre cazuri au existat trei elemente afectate simultan
 • in 1,8% dintre cazuri au existat patru elemente afectate simultan
 • in 3,7% dintre cazuri au existat cinci elemente afectate simultan

Aceste elemente afectate au fost in ordine: Saturn si Luna Neagra (cate 25,9%), Uranus (18,5%), Pluto si Jupiter (cate 16,9%), Marte (14,8%), Soare si Luna (cate 12,9%), Venus si Neptun (cate 7,4%), Mercur (5,5%). Dintre acestea, Venus si Mercur nu au fost niciodata singurul element afectat.

Concluzii

Din rezultatele obtinute se pot trage urmatoarele concluzii:

 • numarul crescut de cazuri ce au la nastere Ascendentul situat in Scorpion, la ambele loturi cu insuficienta sexuala, este in acord cu observatiile astrologice, ce atribuie acestui semn zodiacal o influenta asupra organelor genitale si a functiei acestora.
 • numarul crescut de cazuri, in special in cazul lotului cu insuficienta sexuala de debut (48,6 % din numarul de cazuri), ce contin cel putin o opozitie planetara pe axa II – VIII a caselor astrologice, in comparatie celelalte axe ale lotului si cu axa respectiva a lotului martor, este in acord cu denumirea de axa a sexualitatii atribuita acestei axe. Faptul ca pe axa Taur – Scorpion nu exista o crestere semnificativa a numarului de cazuri ce contin cel putin o opozitie planetara, la nici unul dintre cele trei loturi, arata ca, la nivel individual, axa II – VIII este axa sexualitatii si ca ora de nastere este foarte importanta pentru a face un studiu corect.
 • cresterea numarului de cazuri ce contin cel putin o planeta afectata in semnul Scorpionului, la toate cele trei loturi studiate, s-ar putea datora faptului ca intre 20 oct. 1956 si 7 noiembrie 1970, deci in perioada in care s-au nascut cei mai multi dintre subiecti, planeta Neptun s-a aflat in Scorpion si deci probabilitatea ca sa existe o planeta afectata in acest semn a crescut. Explicatia nu este insa suficienta deoarece in aceeasi perioada, Pluto si, din noiembrie 1961, si Uranus s-au aflat in semnul Fecioarei si deci numarul de cazuri ce contin o planeta afectata in acest semn ar fi trebuit sa fie la fel de crescut ca in cazul Scorpionului. Totusi, o planeta , indiferent de zodia in care se afla, si in care se poate afla ani in sir, in fiecare zi trece succesiv prin toate cele douasprezece case astrologice datorita miscarii de rotatie a Terei.
 • cresterea semnificativa a numarului de cazuri ce contin cel putin o planeta afectata de un aspect dizarmonic major in casa a VIII-a, 75,0 % din numarul total de cazuri ale lotului cu insuficienta sexuala de debut), in comparatie cu celelalte case astrologice ale lotului respectiv si cu casa a VIII-a a lotului martor, confirma observatiile astrologilor ce atribuie acestui sector al hartii natale o influenta asupra organelor genitale si a functiei acestora. De asemenea, arata ca pozitia planetelor in casele astrologice, pozitie data de ora de nastere, este mai semnificativa pentru individ decat pozitia unei planete in zodie. De altfel, pozitia unei planete in semnul zodiacal indica modul cum actioneaza aceasta, in timp ce pozitia planetei in Casa indica in ce domeniu al vietii va actiona planeta respectiva.
 • numarul crescut de cazuri in care Saturn si Luna Neagra au fost situate in casa a VIII-a, respectiv 20,8 si 18% din numarul subiectilor, este in acord cu afirmatiile conform carora prezenta planetei Saturn sau a Lunii Negre in aceasta Casa astrologica ar predispune nativul la o disfunctie a organelor influentate de acest sector si deci si a organelor genitale.
 • numarul crescut de cazuri, respectiv 18%, in care Soarele este situat in Casa a II-a ar putea confirma observatia potrivit careia o planeta poate avea efect negativ indirect asupra sectorului opus celui in care se afla situata.
 • numarul crescut de cazuri in care Luna si Venus se afla situate Berbec, respectiv 15,3% din numarul ce subiecti ai lotului II, pentru ambele corpuri ceresti este justificat din punct de vedere astrologic, deoarece aceste pozitii planetare indica o tendinta catre impulsivitate, graba, nerabdare, ceea ce poate explica ejacularea precoce prezenta frecvent in cazurile studiate.
 • deoarece nu exista o crestere a numarului de aspecte disonante ale planetei Marte, in comparatie cu celelalte planete, asta ne face sa consideram ca nu este suficient ca Marte sa fie afectat de un aspect dizarmonic pentru a determina o disfunctie sexuala. Din rezultatele acestui studiu reiese ca pozitia planetelor la nastere si mai ales unghiul de incidenta pe care planetele il fac, in momentul nasterii, cu suprafata locului de nastere, deci pozitia pe care o au in Casele astrologice, pot avea efect asupra functiei si patologiei unor organe, in cazul de fata organele genitale. Este deci necesar un studiu sistematic asupra efectelor pe care radiatiile cosmice, sosite de la toate planetele sistemului nostru solar le au asupra vietii si sanatatii oamenilor, iar observatiile deja existente ale astrologiei ne pot usura munca.

Bibliografie

1. STEARN, Jess : A time for astrology, New American Library 1972
2. GAUQUELIN, Michel : L’Heredite planetaire, Ed. Plante 1966
3. GAUQUELIN, Michel : Influente cosmice asupra comportamentului uman, Ed. Divya 1995
4. KRAFFT,K.E. : Traite d’Astro-B iologie, Ed. Legrand 1939
5. MICHELOT, Claude : L’influence des astres sur votre sante, Ed. Pierre-Marcel Favre, Paris 1983
6. BARBAULT, Andre : De la psychanalise a l’astrologie, Ed.Le Seuil, Paris 1961
7. BARBAULT, Andre : Traite practique d’astrologie, Ed. Le Seuil, Paris 1963
8. MICHAUD, Jaques : Traite de Medicine Astrologique, Ed. Schamans 1984
9. The American Efemeris for the 20-th Century, ACS Publications, Inc.
10. The American Book of tables, ACS Publications, Inc. 1976
11. SACOIAN, Fr. & ACHER, L.:The Astrologer’s handbook, Ed. Peter Davies 1974
12. HEINDEL, Max: Le message des astres, Ed. Charconac, Paris 1939
13. PAQUE, Boris: Traite d’astrologie medicale, Ed. Flandre -Artois , 1983
14. KERNEIZ, C.: Le vrai visage de l’astrologie, Ed Jules Tallandier, Paris 1937

____________________________________________________________________________________________

* Titlul complet al studiului:  „Studiul influentei campului de radiatii electromagnetice al corpurilor ceresti apartinand sistemului solar asupra gonadelor masculine prin reflectarea acestei influente in patologia functiei sexuale”

*

Elena Manea sustine cursuri de astrologie in Bucuresti, la Universitatea Populara (sala Amzei), in fiecare miercuri de la orele 17 si conduce un club de astrologie ale carui intruniri au loc in prima si a doua sambata din luna, de la orele 11. Mai multe detalii la numarul de telefon: 0723065847

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close