Melania MarinStudii & Cercetari

Astro-profile: Criminalii – oameni neobisnuiti

Autor: Melania Marin
(Articol extras din conferinta sustinuta la Congresul AAR 2010)

Astro-profile: criminali
Astro-profile: criminali

Cum am ajuns sa fac munca de cercetare

Este o zi frumoasa de toamna. Un pic cam rece, dar lumina auriu-ruginie indulceste senzatia de frig pe care o simti cand iesi sa te plimbi un pic prin parc. Cine n-a sorbit cu toata inima, spectacolul neasemuit al naturii in zilele senine de octombrie? O cascada de culori, de la verdele inca crud, galbenul dulce ca mierea, pana la ruginiul aproape rosu, ca de foc, al frunzelor si al apusului… Cand se insereaza, in octombrie, soarele si frunzele vestede, uscate, par a fi cuprinse intr-un foc mocnit. Aerul e rece, dar natura parca arde… E rece, sau arde? E vie sau e pe cale sa inghete, sa se stinga?

Ca astrolog, am vazut in aceasta etalare a perfectiunii naturii insasi trecerea Soarelui de la semnul indragostit de frumusete al Balantei, la zvarcolirea incrancenata si tacuta  a Scorpionului. In unele carti, am citit ca cele mai potrivite culori pentru nativul Scorpion sunt rosu si negru. Adica cea mai energizanta si dinamica, alaturi de cea mai lipsita de viata non-culoare. Adica viata si non-viata….

Ma gandesc ca tot ceea ce exista pe lumea asta are un sens. Nu cunosc sensul tuturor lucrurilor, evident. Dar ma gandesc ca asa cum iubim lucrurile bune si frumoase, si facem din frumusete un ideal de viata, n-ar strica sa avem curiozitatea si curajul de a explora domeniile care ne starnesc teama, ori repulsia. Poate ar merita sa facem acest gest (asemeni Scorpionului) pentru a intelege ce se intampla sau pentru a ne testa propriile limite sau pentru a cauta explicatii ori solutii pentru problemele cele mai grele.

Asa cum exista viata, exista si moarte. Asa cum exista pace, cinste, fericire, la fel exista cruzime, durere, crima. E greu de acceptat, dar aceasta realitate (inca) face parte din existenta omenirii.

Intr-un alt context, dar urmand aceeasi idee, spuneam ca mi-a atras atentia expresia folosita in buletinele de stiri „victima a fost ucisa cu sange rece”. Si m-am intrebat in prima clipa: criminalul era vreo broscuta, vreun aligator sau gandac de bucatarie?

Astro-logic vorbind, este un pleonasm – sangele e cald si guvernat de Marte, planeta infocata, iar calitatea de „rece” revine lui Saturn. Alaturarea neobisnuita a celor doi termeni ma duce cu gandul la Uranus. Si tentatia de a cerceta un fenomen dezagreabil, dar inerent, o pun pe seama lui Lilith. Cam asa am vazut eu „ecuatia criminalitatii”.

Metode de cercetare in Astrologia criminalitatii

1) Urmand tehnica obisnuita a unei cercetari, am formulat intai ipoteza:
„Presupunem ca Marte, Saturn, Uranus si Lilith sunt implicate si activate intr-un fel anume in hartile persoanelor care au o predispozitie crescuta catre comportament criminal”.
2) Apoi am stabilit un esantion reprezentativ, constituit din 100 de harti de criminali celebri, selectate dintre cele peste 1900  aflate in AstroDataBank.
3) Am elaborat instrumentele de cercetare, si anume intocmirea unui tabel cu rubrici si coloane in care am notat pozitia planetelor sus amintite, a Ascendentului, guvernatorului Ascendentului si guvernatorului nativitatii si a relatiilor dintre ele.
4) Am evaluat rezultatele
5) Am tras concluziile.

Observatii:
*Din lipsa de spatiu, ma voi rezuma la comentarii doar asupra situatiilor catre atrag in mod  deosebit atentia.
**Datorita diferentelor de opinii privind sistemul de domificare, am omis intentionat interpretarea pozitiei planetelor in case.

S-a scris foarte mult in literatura astrologica despre aceasta categorie socio-umana si comportamentala. De aceea, voi incerca sa prezint aici opiniile si observatiile proprii, cu mentiunea ca acest subiect este mult prea vast pentru a putea fi rezumat intr-un spatiu restrans.

Deci:
Cum credeti dumneavoastra ca arata un criminal? Cam la ce va ganditi cand auziti acest cuvant? Si, daca studiati astrologia, la ce semn/ semne zodiacale sunteti tentati sa va ganditi?

Sa incepem cu inceputul.
Calculele statistice au relevat ca in hartile criminalilor semnul Ascendent se situeaza dupa cum urmeaza:
Balanta – 16%
Scorpion – 14%
Leu – 10%
Rac – 9%
Taur, Fecioara, Sagetator – 8%
Gemeni – 7%
Capricorn – 6%
Berbec, Varsator – 5%
Pesti – 4%

Ascendentul in Balanta conduce catre concluzia ca persoanele respective cauta de cele mai multe ori pacea si echilibrul, fara a-l gasi insa. Dezechilibrul lor interior se manifesta prin actele de violenta la care recurg.

In cazul Ascendentului Scorpion este vorba despre o „escaladare” a dezechilibrului, o intensificare a sa pana la cota maxima admisibila, dincolo de care are loc o „eruptie vulcanica” a frustrarilor.

In cazul Ascendentului Leu, sunt implicate natura „animalica” si dorinta de a detine suprematia asupra victimei.
Ascendentul in Rac l-am regasit in cazul violatorilor de copii.

Cumuland procentele in functie de planetele guvernatoare, obtinem din nou suprematia lui Venus:
Ascendent venusian  – 24% fata de Ascendentul Saturnian – 11%
Aceasta releva criminalitatea ca avand drept suport o conditie fizica robusta si dependenta intr-o mare masura de placeri sau nevoi fizice. Intr-o alta ordine de idei, aspectul atragator (venusian) al criminalilor induce in eroare victimele, favorizand faptele ulterioare.

Pozitia guvernatorului Ascendentului in semne :
Leu – 13%
Gemeni – 12%
Capricorn – 11%
Fecioara, Scorpion -10%
Taur, Rac, Balanta – 8%
Sagetator – 6%
Berbec, Varsator – 5%
Pesti – 4%

Am putea rezuma astfel: in cazul acestor nativi, predomina instinctul si dorinta de dominare, ratiunea excesiva, uscaciunea emotionala.

Dupa pozitia Soarelui in semnele zodiacale, rezultatele sunt urmatoarele:
Taur, Gemeni – 12%
Balanta -10%
Leu,Fecioara,Scorpion – 9%
Sagetator, Capricorn – 8%
Rac,Pesti – 7%
Berbec – 5%
Varsator – 4%

Observam ca Soarele plasat in semne guvernate de Venus si Mercur confera personalitatii o mai mare inclinare catre acte reprobabile . Pe de o parte, poate fi vorba despre un autocontrol scazut – judecad dupa faptul ca cele mai multe (36) se afla in semne mutabile (duble), dar si despre tipare de conduita ce nu pot fi depasite (34 in semne fixe). Pe de alta parte, predominanta semnelor de pamant (29) arata natura grosiera, care cauta satisfactie in planul material, concret.

In stransa legatura cu Soarele, si coordonand subtil dar sigur actiunile acestuia, este guvernatorul nativitatii, pozitionat in :
Leu – 17%
Gemeni – 16%
Taur, Fecioara – 11%
Scorpion – 10%
Berbec, Balanta – 8%
Pesti – 6%
Sagetator – 5%
Rac, Varsator – 4%
Capricorn – 3%

Ce putem deduce? Ca atunci cand guvernatorul nativitatii (care nativitate e desemnata de Soare) se afla in domiciliul Soarelui, puterea acestuia este mult sporita. Un lucru similar se petrece in cazul in care guvernatorul nativitatii se afla in semne mercuriene – se spune despre Mercur ca este „locotenentul” Soarelui. Aceasta teorie este sustinuta de prezenta scazuta a guvernatorului natal in semnele ne-propice Soarelui – Rac (domiciliul Lunii) sau in semne „de iarna”: Varsator (exilul Soarelui) si Capricorn(domiciliul lui Saturn).

Plasamentul Lunii, indicatorul emotiilor si al subconstientului, este deosebit de important in studiul acesta.
Leu – 13%
Balanta, Sagetator – 10%
Berbec, Taur, Pesti – 9%
Capricorn – 8%
Varsator, Scorpion – 7% (*)
Gemeni, Rac, Fecioara – 6%

Se pare ca  exista o „inflamare” (32 in semne de foc) a tendintelor si cerintelor subconstientului, care se cer exprimate in forta.

Aici, Luna plasata cel mai slab in semnele rationale (Varsator, Gemeni, Fecioara) indica detasare, raceala sufleteasca, neimplicare, aplatizarea emotiilor. Este interesanta pozitia sa in Rac, in procent scazut (aici este cazul criminalilor care comit acte bazate pe frustrari anterioare, acumulate si sedimentate) si cea a Lunii in Scorpion care, (*) in mai mult de jumatate din situatii am regasit-o in harti de mafioti. Scopurile cu totul ascunse si complicate ale acelor crime sunt reflectate de aceasta pozitionare. De altfel, in hartile crimelor sau actelor infractionale care au o miza financiara deosebita, apare obligatoriu un marcaj de Scorpion.

Procentul destul de ridicat al Lunii in Balanta ne atrage din nou atentia asupra semnelor venusiene, a cautarii (nereusite – in aceste cazuri) echilibrului.

Foarte frecvent, dar nu obligatoriu, copilaria acestor nativi este foarte zbuciumata, lipseste siguranta unui camin. Mediul familial, relatiile cu si dintre parinti sunt foarte afectate, asa incat pozitia Lunii si aspectele sale disonante evidentiaza factorii predispozanti emotionali dar si conjuncturali, ai infractionalitatii .

O planeta a carei influenta ne atrage in mod special atentia in acest studiu, este bineinteles, Marte, cu conotatia sa negativa de indicator al violentei, agresivitatii, distrugerii.
Marte se prezinta asa:
Leu – 16%
Taur – 12%
Fecioara -11%
Sagetator – 10%
Gemeni – 9%
Balanta, Pesti – 8%
Varsator – 7%
Berbec,Capricorn – 6%
Scorpion – 4% (*)
Rac – 3%

S-ar putea spune ca persoanele care au Marte in semnul Leului sunt mai inclinate catre violenta datorita surplusului de energie. Procentul ridicat al pozitiei in Taur sugereaza motivatia frecventa a crimelor, obtinerea satisfactiilor senzuale ori sexuale.

Pozitia in semn a lui Marte este un bun indiciu legat de modul cum se savarseste crima si care zone anatomice ale victimei sunt vizate mai frecvent.

Procentul mic al prezentei in Rac lasa de inteles mai degraba lipsa curajului. Iar cel surprinzator de mic al lui Marte in Scorpion, cu mentiunea ca jumatate din cazuri se intalnesc la membrii Mafiei, indica de data aceasta abilitatea cu care posesorii acestei pozitii planetare stiu sa isi stearga urmele. Printre acestia se numara cei care sunt implicati in crime cu autori ramasi neidentificati .

Fiind vorba despre suferinta, obsesii, lucruri urate si in general tenebroase, am studiat pozitia lui Lilith:
Gemeni – 12%
Leu, Pesti -11 %
Berbec, Rac, Varsator – 10%
Sagetator, Capricorn – 8%
Balanta – 7%
Scorpion – 5%
Taur, Fecioara – 4%

Procentele mai ridicate ale semnelor guvernate de Mercur, Soare si Jupiter arata afectarea (intunecarea) mintii, a judecatii si a constiintei.

Prezenta lui Lilith in Varsator mi-a atras atentia in mod deosebit – nativii acestia avand capacitatea de a se detasa brusc si total de sentimente si emotii, uneori prin mare contrast cu atitudinea pe care o afiseaza in mod obisnuit. Ei dispretuiesc aceste trairi afective atat in ceea ce ii priveste, cat si in cazul celorlalti.

Inca o data, Scorpionul se afla pe un loc codas, si voi specifica aici, situatiile in care am gasit-o pe Lilith in acest semn : 1 caz de criminal in serie, 1 caz de frauda financiara  de proportii, 1 caz de apartenenta la Mafia si 2 cazuri in care s-a deschis focul asupra unor grupuri mari de persoane.

Cred ca este interesant de mentionat procentajul planetelor personale aflate in mers retrograd, acestea indicand diverse blocaje.
Marte  – 5%, Venus – 6%, Mercur – 15 %.
Procentul ridicat pentru Mercur arata, asa cum spunea cineva, ca „astia nu gandesc”. Cu siguranta  gandesc, dar gandesc „in reluare” , dupa scheme prestabilite , si/ sau in dezacord cu realitatea.

Desigur ca o personalitate cu tendinte criminale este o personalitate dizarmonica; avem de-a face cu persoane care prezinta o destructurare psihica si il vom regasi in aceste harti pe Mercur implicat in relatii dizarmonice cu Marte, Saturn, Uranus, Neptun, Lilith si, de asemenea, cuadratura ori opozitia Luna – Mercur.

Dar obiectul studiului este doar predispozitia catre criminalitate, fara sa aprofundam deocamdata prezenta ori absenta discernamantului. Cel putin la nivel formal, toti criminalii sunt considerati „nebuni” – dar nu toti nebunii sunt criminali.

Am luat in considerare pozitiile planetelor Venus, Jupiter si Neptun, doar in ipostaza de guvernatori al Ascendentului sau al nativitatii, deoarece scopul studiului a fost acela de a reliefa implicarea „maleficilor” si proportia acestor implicari.

Repartitia lui Saturn :
Sagetator – 13%
Taur – 12%
Fecioara, Balanta – 10%
Gemeni, Leu, Capricorn – 9%
Varsator – 7%
Scorpion, Pesti – 6%
Berbec – 5%
Rac – 4%

In cazul acesta, semnificatorul rezervei si al cumpatarii se declara „invins” in semne ale placerilor lumesti (Sagetator, Taur, Balanta, Leu), sau excesiv de lucid, rigid ori pretentios ( Fecioara, Gemeni, Capricorn).

Cel mai interesant bilant il reprezinta pozitionarea lui Uranus:
Gemeni – 22%
Rac – 18%
Taur -10
Leu, Fecioara, Berbec – 9%
Balanta – 8%
Sagetator, Capricorn – 5%
Scorpion, – 3%
Varsator – 2%
Pesti – 0%

Ajunsa in acest punct, am inteles ca am omis un factor foarte important atunci cand am inceput aceasta evaluare. Baza de date de care dispuneam continea informatii despre persoane inregistrate ca criminali, intr-un anumit interval de timp. Daca ne gandim la evidentele tinute in arhiva politiei, de exemplu, ne putem baza pe acuratetea acestora abia de prin anii ’30 -‘40.

Deoarece in perioada (aproximativ) 1928-1975 Uranus a tranzitat primele 7 semne ale zodiacului, iar cei inregistrati faceau parte cu precadere dintre cei nascuti in acea perioada si care ajunsi la maturitate au comis faptele incriminatorii aproximativ 20 de ani mai tarziu, statistica privind pozitionarea lui Uranus in semne mi s-a parut irelevanta.

Concluzie:
Planetele aspectate nefavorabil de Uranus, predispun la „scurt-circuit”
•    Acest lucru, in astrologie, are frecvent semnificatia de incetare a scanteii vietii.
•    Peste 20 de ani astrologii vor considera ca cei mai predispusi nativi catre crima sunt nativii tuturor zodiilor – deoarece, intre timp Uranus a strabatut tot Zodiacul si si-a lasat amprenta asupra tuturor zodiilor
•     toate persoanele in harta carora Uranus face un aspect disonant cu Soarele, Luna, Marte, Ascendent, guvernatorul Ascendentului, guvernatorul nativitatii, sunt mai expuse acestui risc.

Si inca ceva era important. Privind hartile in ansamblu si studiind configuratiile lor, am inteles ca, mai presus de situarea planetelor in anumite semne, era relatia dintre acestea. Asa incat:
–    In 30% din cazuri am gasit Soarele in aspect tensionat cu Marte – prin acesta inteleg conjunctia, cuadratura si opozitia – dintre care jumatate erau conjunctii!
–    In 22% din cazuri Soarele se afla in aspect tensionat cu Saturn.
–    In 27% Soarele se afla in aspect tensionat cu Uranus (jumatate dintre acestea fiind conjunctia Soare-Uranus).

De asemenea, afectarea Lunii de catre aceleasi 3 planete si aceleasi configuratii, cu o valoare mai mare a relatiei Luna-Saturn.

Guvernatorul nativitatii in aceleasi aspecte dizarmonice cu cele 3, cu un maxim al relatiei cu Marte.
Idem si foarte important, pentru guvernatorul Ascendentului.

Lilith joaca un rol hotarator, atunci cand este implicata in conjunctie, cuadratura sau opozitie cu oricare dintre planetele luate in discutie aici. Si, suplimentar, am analizat axa Nodurilor, la care initial nu ma gandisem, dar pe care am gasit-o implicata aproape negresit in aceste harti, prin conjunctia uneia dintre maleficele mentionate, cu unul dintre Noduri si, alteori, in cuadratura cu axa Nodurilor.

O observatie aparte o reprezinta plasarea in acelasi semn a doua sau mai multe planete ori elemente karmice, fara ca acestea sa respecte orbul indeobste admis. Spre exemplu, situarea in acelasi semn, indiferent de distanta sau de prezenta altor planete, a Soarelui si a lui Saturn, functioneaza ca o conjunctie. Si lucrul acesta se intampla deoarece ele vibreaza in acelasi mod. Frecvent, plasarea in semne opuse ori semne perpendiculare, de asemenea fara sa fie respectat orbul, functioneaza ca si opozitie ori cuadratura.

In vechime, astrologii aveau la dispozitie pentru analiza unei harti doar 7 planete. In prezent beneficiem de instrumente suplimentare. Uranus se dovedeste a fi foarte periculos atunci cand influenta sa este insuficient cunoscuta si constientizata. Neptun, in cazul analizei de fata, „tulbura apele si mintile”, iar Pluton, desi este deseori implicat, adanceste tensiunile ori le duce la extrem si este mai degraba un nelipsit „potentator de aroma” decat un factor raspunzator de actul in sine.

Aplicatii
In conferinta pe care am sustinut-o la Congresul AAR, am prezentat o serie de exemple impartite pe categorii:

– Criminali „banali”:
David Carpenter –  http://www.astro.com/astro-databank/Carpenter%2C_David
Arthur Shawcross – (prezentat mai jos)
– Nazisti :
Josef Mengele – http://www.astro.com/astro-databank/Mengele%2C_Josef
– Spioni si teroristi :
George Blake – http://www.astro.com/astro-databank/Blake%2C_George
Carlos The Jackal –   http://www.astro.com/astro-databank/Carlos_the_Jackal
– Fraude financiare :
Martin Frankel – http://www.astro.com/astro-databank/Frankel%2C_Martin
– Serial killers:
Nathaniel Bar-Jonah – http://www.astro.com/astro-databank/Bar-Jonah%2C_Nathaniel
Dean Arnold Corll – http://www.astro.com/astro-databank/Corll%2C_Dean_Arnold
Jeffrey Dahmer –  http://www.astro.com/astro-databank/Dahmer%2C_Jeffrey
Cupluri : Ian Stewart Brady si Myra Hindley –
http://www.astro.com/astro-databank/Brady%2C_Ian_Stewart
http://www.astro.com/astro-databank/Hindley%2C_Myra
– Celebritati criminale :
Charles Manson – http://www.astro.com/astro-databank/Manson%2C_Charles
Ivan cel Groaznic – (prezentat mai jos)
– Necrofilia :
( Am studiat doua cazuri deosebite, dar datorita spatiului restrans si complexitatii acestor exemple, le-am pastrat in arhiva personala.)
– Femei ucigase:
Carill Ann Fugate – http://www.astro.com/astro-databank/Fugate%2C_Caril_Ann
Leonarda Cianciulli – (prezentata mai jos)
Susan Atkins – http://www.astro.com/astro-databank/Atkins%2C_Susan
– Violatori de copii:
Jean – Pierre Divoire – http://www.astro.com/astro-databank/Divoire%2C_Jean-Pierre
– O singura crima:
Bruno Hauptmann – http://www.astro.com/astro-databank/Hauptmann%2C_Bruno
– Clusterum de aer:
John Norman Collins – http://www.astro.com/astro-databank/Collins%2C_John_Norman
– Harta fara afectarea lui Marte :
Donato Bilancia – http://www.astro.com/astro-databank/Bilancia%2C_Donato
– Cruce cardinala pe malefice :
Albert DeSalvo – http://www.astro.com/astro-databank/DeSalvo%2C_Albert
– Violator fara crima:
Frederick Coe – http://www.astro.com/astro-databank/Coe%2C_Frederick
– Cuplu asasin-victima :
Lysian Bonnafous – http://www.astro.com/astro-databank/Bonnafous%2C_Lysian
Raymonde Bonnafous – http://www.astro.com/astro-databank/Bonnafous%2C_Raymonde
– Harta fara aspecte dizarmonice :
Robert Buell : http://www.astro.com/astro-databank/Buell%2C_Robert
– Victima accidentala:
Abigail Folger – http://www.astro.com/astro-databank/Folger%2C_Abigail

Pentru fiecare dintre aceste exemple am atasat un link cu ajutorul caruia puteti accesa pagina din AstrodataBank, unde gasiti hartile si detalii legate de nativitatile respective.

Am selectat cateva exemple pentru acest articol, unele diferite decat cele deja prezentate la Congres, dar la fel de relevante:

1) Arthur Shawcross

– Serial Killer      http://www.astro.com/astro-databank/Shawcross%2C_Arthur

aplicatia 1

As in Taur,
Soare conj. Uranus conj. guv.nat. in Gemeni
Luna conj Marte, cuadrat. Saturn
Saturn conj. Nodul Nord,
Lilith in Balanta cuadrat. Saturn, Axa Nodurilor, Lilith  opozitie Luna, Marte

2) Peter Sutcliffe

– British homicide  http://www.astro.com/astro-databank/Sutcliffe%2C_Peter

aplicatia 2

As. Sagetator,
Guv.As (Jupiter) cuadrat. Saturn
Soare  conj. Uranus, in Gemeni
Guv. nativitatii, Mercur conj. Uranus
Luna conj. Saturn
Lilith in Sagetator (in semnul As), pe Nodul Sud, in opozitie cu Uranus, Uranus conj. NN
Marte in Leu, in acelasi semn cu Pluton (intensificare a energiei martiene)

3) Leonarda Cianciulli

http://www.astro.com/astro-databank/Cianciulli%2C_Leonarda

aplicatia 3

Un caz deosebit de interesant, petrecut in secolul trecut. Voi reda succint povestea sa:

Nascuta in 1894, inca din copilarie a fost afectata de epilepsie. De doua ori a incercat sa se sinucida. S-a casatorit la 17 ani si a ramas insarcinata de 18 ori, dar numai 4 copii au supravietuit. La 36 de ani  a inceput sa isi castige existenta ca ghicitoare in Tarot. Cand primul sau nascut a fost chemat in serviciul militar, teama ei de a nu-l pierde a luat proportii nebunesti. A devenit convinsa ca trebuie sa recurga la vrajitorie bazata pe sacrificii umane, ca sa apere vietile fiilor sai. Astfel, in 1939 a ucis o femeie, a fiert-o si a facut-o sapun. Acest procedeu l-a repetat cu inca doua femei, in 1940. A fost arestata si institutionalizata.

Observam:
Soare in Berbec, opozitie Saturn retro.
Guv. nat. Marte. in Varsator cuadrat Uranus retro.
As Balanta, cu Saturn si Luna in acelasi semn, Luna pe Nodul Sud, Saturn pe Nodul Sud.
Guv As, Venus, in Pesti cuadrat. Pluton, Neptun Jupiter.
Lilith in Capricorn, cuadrat. Saturn, Luna, Axa Nodurilor si Soare.
Ultimele doua configuratii (ale lui Venus si Lilith) spun multe in legatura cu pierderea copiilor dar mai ales cu credintele sale neobisnuite inclusiv in vrajitorie.

4) Ivan cel Groaznic

http://www.astro.com/astro-databank/Ivan_The_Terrible

aplicatia 4

Tar rus, a condus intre 1547 – 1584
A fost renumit pentru cruzimea sa. A ordonat uciderea si torturarea a mii de oameni, pe multi i-a ucis el insusi, inclusiv pe propriul fiu ca urmare a unei altercatii. Ramas orfan de ambii parinti, la 15 ani a preluat tronul. Fiind inconjurat de cruzime si viclenie, a ajuns sa se teama foarte mult pentru viata sa. Mama sa, Elena, se presupune ca ar fi fost otravita. A fost casatorit de 8 ori, iar istoria sotiilor sale e foarte complicata si tragica. A fost bolnav de sifilis, iar starea sa psihica era grav alterata.

Soare conj. Marte in Fecioara, Soare si Marte cuadrat. Saturn.
Guv. nat, Mercur, retro.
As in Varsator, guv As, Saturn, cuadrat. Marte.
Guv As, Uranus, in Rac, cuadrat Luna, Axa Nodurilor
Lilith in Sagetator, cuadrat Soare, Marte si opozitie guv As (Saturn).
Subliniez urmatoarele: Luminariile in cuadrat. cu guvernatorii Ascendentului –
Soare cuadrat. Saturn, Luna cuadrat. Uranus.

5) Marchizul de Sade

http://www.astro.com/astro-databank/Sade%2C_Marquis_de
aplicatia 5
Este un caz celebru, (nu il mai descriu aici) in harta caruia  mi-au atras atentia  urmatoarelor aspecte:
Soare (desi in conj cu Jupiter!) in Gemeni
As in Scorpion –  guv. As, Marte, cuadrat. Saturn si Axa Nodurilor, cuadrat. Uranus
Guv. nativitatii, Mercur in Taur cuadrat. Lilith in Leu
Saturn conj. Nodul Nord, Uranus conj. Nodul Sud.

6) Thedore Kaczinsky

http://www.astro.com/astro-databank/Kaczynski%2C_Theodore
aplicatia 6
Cazul unui terorist celebru in SUA, numit Unabomber. Un om educat, deosebit de inteligent, licentiat la Harvard, doctor in matematica. La un moment dat e renuntat la activitatile intelectuale si s-a retras intr-o cabana, unde a inceput sa confectioneze bombe artizanale pe care le trimitea personalitatilor din lumea universitara, insotite de avertismentul ca progresul tehnologic este nociv si trebuie oprit. Diagnosticat cu parafrenie.

As. necunoscut.
Soare conj. Uranus conj. Saturn, guv. nat. in acelasi semn, in Gemeni.
Lilith conj. guv. nat. Mercur, in Gemeni.
Toate acestea, in cuadrat cu Axa Nodurilor.

7) Amy Fisher

http://www.astro.com/astro-databank/Fisher%2C_Amy
aplicatia 7
Am ales acest caz, nu pentru complexitatea sa ci, dimpotriva, pentru a scoate in evidenta puterea influentei uraniene asupra planetelor personale. Amy Fisher este o femeie cu o personalitate iesita din comun. Dar, desi harta sa nu este neaparat dizarmonica, contine elementele minime pentru implicarea intr-o crima. (Ea a comis o singura crima)  Lilith in opozitie Soare, Venus, Marte cuadrat. Axa Nodurilor si Luna conj. Uranus.

Incheiere:

As mai fi avut foarte, foarte multe de spus.
Fiecare dintre cazurile studiate reprezinta o provocare pentru un astrolog si sunt departe de a fi reusit sa surprind toate elementele caracteristice ale nativilor cu predispozitii catre comportamente criminale.

Am observat cum, in aceste harti, lectia obligatorie impusa de Saturn se pare ca nu fusese depasita –  astfel incat accesul la treapta superioara, la valorile lui Uranus au insemnat in realitate distrugere. In aceste cazuri, scanteia de geniu, libertatea interioara, perspectiva asupra viitorului, evolutia umana in general au fost inlocuite de „scurt-circuitari” tipic uraniene, explozive si, in consecinta, destine uraniene, iesite din comun.

Atunci cand am ajuns la analiza hartii in care Marte nu avea aspecte, mi-a venit o idee: nu cumva, in loc sa caut in primul rand afectarea „maleficelor”, ar fi trebuit sa  cercetez afectarea trio-ului Jupiter, Neptun, Venus – bucurie, speranta, iubire? Pentru ca, in fond, acesti indivizi despre care am discutat erau niste mari nefericiti  – numai ca, lipsa acestor trairi duce de regula persoana catre depresie si cam atat… Iar in cazul lor, e mult mai mult decat atat.

Din pacate, criminalitatea exista. Cred ca este fenomenul cel mai crunt, fateta cea mai inspaimantatoare a lumii in care traim. Mai rau decat nefericirea, saracia sau boala.

Vazand aceste cazuri care ne cutremura, avem nevoie sa intelegem ce se intampla, care este principiul dupa care functioneaza acesti nativi. Este esential sa privim obiectiv harta si persoana; sa nu judecam, ci sa le luam ca atare.

Pentru evolutia noastra este necesara intelegerea dramei lor interioare, conflictul interior caruia nu i-au facut fata si care ii macina. Lor le lipseau – sau le lipsesc – instrumentele prin care sa le poata rezolva. Dintr-un conflict dus la extrem nu poate rezulta decat distrugere, moarte. Iar ei au exprimat aceasta distrugere, „moartea” lor interioara, sufleteasca, emotionala, proiectand-o in exterior. Este ca si cum, prin actele lor criminale, abominabile, si-ar comunica lumii emotiile: „Asta simt in mine –  conflict, durere, chin, moarte. Asta este in mine, deci asta va arat si voua”.

Vazand aceste destine tragice, neobisnuite, devenim constienti de norocul pe care il avem noi, oamenii obisnuiti, ca avem acces la valorile cu adevarat importante:
Jupiter – Bucuria, Neptun – Speranta, Venus – Iubirea.

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close