CaleidoscopFlorina Marin

Anul 2010 pentru fiecare zodie…

Autor: Florina Marin

Horoscop 2010
Horoscop 2010

Nota: Cititi zodia Nativitatii, dar si pe cea a Ascendentului dv.

Berbec

Pe toata perioada sederii lui Saturn in Balanta, nativii Berbec vor fi conditionati pe axa relatiilor sociale/ parteneriat/ asocieri/ casatorie si va fi nevoie sa tina seama de persoanele pe care le implica aceste domenii. In general, este bine sa nu se manifeste impulsiv sau dictatorial, mai ales in iunie, iulie si august, cand pot deveni niste revolutionari de temut.

Pana in martie, se straduiesc din greu sa-si refaca sau sa-si mentina relatiile sentimentale deja existente, dupa care vor fi in ofensiva cu mai multa forta decat au avut in 2009. Pentru casatorie si parteneriate/ asocieri sunt recomandabile perioadele 7aprilie – 20 mai si 10 iunie – 22 iulie, desi in mod particular, in functie de Horoscopul Personal, pot exista si aspecte favorabile in restul anului.

Sanatatea este un obiectiv important din aprilie pana in august si pe toate perioadele de miscare retrograda a lui Mercur. A doua jumatate a anului poate fi mai dificila prin afectiuni care pot deveni cronice, fie se pot activa in ascuns unele disfunctii, care se vor manifesta ulterior. Abaterile de la norme si reguli, viciile, ritmul si stilul de viata nesanatos ar putea deveni cauza unor multiple neplaceri in anul urmator, 2011.

De aceea, este bine sa aiba in vedere un mod de viata si o atitudine corecta, morala si umanista fata de cei din jur si sa-si urmeze calea afirmarii in profesie, in viata publica (dupa caz) cu seriozitate si rabdare, cu daruire si chiar sacrificiu daca este nevoie, pentru ca Sensul Vietii (Nodul Nord Lunar) le tranziteaza in acest an Casa afirmarii si imaginii publice si este sectorul de viata pe care este bine sa-l puna in prim-planul activitatii lor. Sunt protejati intregul an prin Vointa Divina si, in special, din iunie pana in septembrie isi pot manifesta din plin personalitatea, initiativa, curajul, optiunile, cu foarte mult Liber Arbitru. Sa-si folosesca din plin talentul, gandirea, lectiile asimilate din propriile experiente anterioare, sa-si dezvolte cunoasterea si comunicarea si sa se fereasca de iluzii, impostori, vicii ascunse in orice vor intreprinde!

Taur

Dificultatile, revendicarile si problemele de rezolvat se concentreaza pe axa Camin/ Familie vs. Cariera/ Pozitie sociala pana iulie, si este bine sa-si coreleze dorintele cu posibilitatile, cu ritmul si contextual social, asa incat sa fie feriti de deceptii si deziluzii din cauza unor planuri gresite, fanteziste, fara acoperire in realitate. Incrancenarea si ambitia pot sa le aduca mai mult efort pentru aceeasi munca, nerecunoasterea meritelor, pierderi. Pe domeniul munca si serviciu pot avea loc restructurari, frustrari si procese de constiinta (sau procese la propriu) din cauza unor alegeri anterioare gresite.

Sectorul de viata catre care sunt, de fapt, chemati sa-si indrepte atentia este cel al strainatatii sau al comunicarii la distanta, al studiilor superioare si religiei. Odata cu intrarea lui Jupiter in Pesti, vor resimti mai mult ajutorul Divin, ajutorul de la prieteni sau de la persoanele iubite. Sentimental, isi pot rezolva problemele prin solutii  neasteptate si decizii bruste, dupa ~ 2 ani de tergiversari sau asteptare.

Intre 9 oct si 19 nov este bine sa aiba in atentie axa parteneriat/ casatorie, intrucat Venus retrograda pe acest sector, fie le poate produce dificultati (rupturi, divergente, dezamagiri, concurenti), fie isi pot gasi partenerul prin intalniri karmice cu impact emotional puternic, dramatic, ce ii poate tensiona  pe termen lung. Un punct de sprijin constant pentru nativii Taur este credinta, smerenia, rugaciunea, comunicarea cu Dumnezeu si constiinta spirituala, stiind ca Nodul Nord sau Sensul Vietii este acum in Casa religiei.

Gemeni

In prima parte a anului vor continua sa fie solicitati pe domeniul comunicarii si drumurilor scurte, stresati de birocratie, de taxe si impozite, de ordine venite din afara in contextul cu care au avut de-a face cu aceleasi aspecte si catre sfarsitul lui 2009. Cauzele si efectele acestor influente se leaga de munca, de serviciu si de relatiile de serviciu. Este bine sa dovedeasca rabdare si sa nu protesteze foarte tare, sa nu se forteze nici macar pe ei insisi, sa fie rationali si flexibili, asa cum si sunt ei de obicei.

Comunicarea dificila, stresul cauzat de dificultati pot avea efecte si in ceea ce priveste sanatatea, asa incat cuvintele de ordine in acest an ar fi grija si protectia atat fata de sine, cat si fata de ceilalti. Revenirea si ameliorarea se vor resimti incepand din iulie, dar este bine sa fie atenti si la alte sectoare de viata in aceeasi masura, respectiv familie, latura sufleteasca, sentimente si copii. Aici pot interveni schimbari majore, care sunt rezultatul atitudinilor si actiunilor din ultimii doi ani. Ca si recomandare,ar fi sa-si analizeze profund sentimentele, scara valorilor si sa puna pret mai mult pe latura umana, pe constiinta fata de ceilalti, mai ales in familie, sa aprecieze mai mult ceea ce primesc si sa ofere neconditionat sprijin, afectiune, iubire, uitand de propriul Ego.

Sunt protejati in cariera, imagine si pozitia detinuta; pot schimba ceva aici in a doua jumatate a anului, dar cu multa atentie, pentru ca pot interveni si sanse care sunt doar frumos colorate, fara consistenta sau pot trece pe langa unele care sunt cu adevarat importante pentru evolutia lor. De asemenea, este bine sa fie ponderati in cheltuieli si in felul in care isi atrag veniturile in a doua jumatate a anului, sa dovedeasca respect si corectitudine fata de banii si valorile materiale si spirituale ale altora.

Rac

“Racii” pot fi si ei destul de solicitati, intrucat cerinta majora este de a-si depasi conditia si de a pasi catre un plan superior din punctul de vedere al stabilizarii lor comportamentale, adica instinctiv, afectiv, emotional,  fata de sine, fata de societate si partenerul de viata. Relatiile de familie, caminul, viata personala intra intr-un proces de restructurare, de echilibrare in balanta cu preocuparea pentru cariera si profesie.

Saturn in Balanta ii solicita sa faca pace intre cele doua sectoare de viata, sa se armonizeze cu cei din jur sau sa rupa acele legaturi care i-au chinuit sau frustrat pana acum. Reconcilierea se cere si pe axa relatiilor de cuplu, unde este bine sa dovedeasca  ratiune, organizare, respect, recunostinta fata de partener si sa-si depasesca tendinta catre satisfacerea propriilor dorinte, necesitati, instabilitatea emotionala, sensibilitatile exagerate uneori.

Desi sunt cu atentia indreptata mai mult catre sot/ sotie decat spre sine, pot avea mult succes in ceea ce intreprind in domenii ale cunoasterii (studii superioare, specializari, calatorii in strainatate), care le pot deschide noi orizonturi si la propriu si la figurat. Racii sunt printre Semnele cele mai solicitate in acest an datorita pozitionarii Sensului Vietii pe axa Rac-Capricorn si, ca urmare, producerea celor 5 eclipse din 2010 ii priveste direct. Ei pot prelua pozitiv influentele astrale prin concentrarea intensa asupra ideilor, mesajelor primite pe diverse cai, prin intuitie, prin informatiile bazate pe  principiul sincronicitatii, lasand ratiunea sa se odihneasca in momentele de tensiune.

Leu

In contextul in care Marte tranziteaza Semnul Leului intre 16 octombrie 2009 si 8 iunie 2010, atat individual cat si la nivel colectiv se resimte o concentrare maxima pe conservarea valorilor, pe restrucrurarea scarii valorilor, pe echilibrarea cheltuelilor cu veniturile. Din pacate, foarte multi vor alege sa faca acest lucru in detrimentul semenilor,  intrucat “Ego-ismul”  si interesul pentru binele personal poate atinge cotele cele mai inalte pe care le putem imagina, si aceasta in special intre decembrie 2009 si martie 2010, in timpul miscarii retrograde a lui Marte. Cei ce vor prelua influentele extremeiste si anume de avaritie, imbogatire cu orice pret, cheltuieli nemasurate pentru placere sau lux, vor resimti efectele in perioada urmatoare, dar mai ales la a doua trecere a lui Marte prin Fecioara, din  noiembrie 2011, pana in iulie 2012, cand va avea urmatoarea sedere indelungata (~ 8 luni) in acelasi Semn zodiacal.  Din Fecioara, Marte  ii va obliga, probabil, atunci la munca efectiva, la acomodare in colectivitate, la returnarea valorilor acumulate, la impartirea economica si justa a rezultatelor muncii, sau la decaderea din functii si pozitii importante.

In concluzie, Nativii Leu sunt supusi unor restrictii directe pana in martie si nu este nimerit sa se forteze in a-si impune parerile, in a-si depasi rivalii sau a porni in actiuni noi daca acestea nu au fost initiate inca din 2009. Dupa 11 martie, se vor simti mai siguri pe ei si isi vor face planuri pe termen lung, dar este bine sa nu exagereze in nicio directie, mai ales in legatura cu banii si mai ales atunci cand li se pare ca au prins afacerea cea mai profitabila. Pot avea parte de rasturnari de situatie, de evaluari incorecte, fanteziste, de promisiuni fara acoperire care pot duce la pierderi. Este bine sa se concentreze pe munca proprie, cinstita, bine gandita si organizata, in avantajul comun al lor si al partenerilor lor si pot, de asemenea, sa se desprinda de un grup sau de o colectivitate daca simt ca pot face ceva in mod independent, pe cont propriu, desigur dupa evaluarea realista a situatiei. De asemenea, ei vor trebui sa faca fata unor cerinte superioare calitativ din punctul de vedere al cunoasterii, al comunicarii, al relatiilor cu strainatatea si se vor pregati serios in acest sens.

Obiectivul principal in acest an: munca, serviciul si sanatatea.

Fecioara

Prima jumatate a lunii ianuarie este foarte benefica pentru a-si rezolva unele proleme sau dificultati in legatura cu serviciul, unde starile incerte si confuzia au domnit aproape tot anul 2009. Relatiile cu subalternii, cu colegii, cu partenerii sau asociatii se pot lamuri pentru multa vreme de acum inainte. Pentru santate: este bine sa aiba in vedere constant faptul ca pot avea surprize neplacute si ar trebui sa aiba un stil de viata ponderat si echilibrat, iar sanatatea ar putea fi un punct sensibil pentru ei, ca si pentru persoanele apropiate lor. Pana in iulie, isi pot cantari foarte bine prietenii si relatiile in care exista adversitate nedeclarata, dusmani destul de puternici pe care ii pot observa, dupa care vor sti ce anume ar trebui sa faca in legatura cu ei.

Limitarile si constrangerile din planul personalitatii se vor mai resimti, ca si in ultimii doi ani, in perioada aprilie – iulie, probabil pentru ca mai au de suportat niste umilinte si niste frustrari inainte de a se decide sa actioneze sau sa se puna in valoare. Acest an poate fi decisiv pentru relatiile lor de cuplu care au evoluat prin diverse incercari si schimbari, dar care nu s-au stabilizat pe o traiectorie. De asemenea, in acest context de decizie necesara, sunt implicate  sentimentele lor si copiii, de care vor tine cont si care ar trebui sa fie obiectivul central la care sa se raporteze constant in acest an, cu sinceritate, constiinta profunda, responsabilitate si foarte multa rabdare (un imperativ greu pentru Fecioare!) Acestea ar putea fi modalitatile prin care si-ar putea atinge obiectivele, planurile majore, fiind preocupate constant de ceea ce pot oferi, nu de ceea ce ar putea primi.

Balanta

In urmatorii ani, nativii Balanta se vor afla sub presiunea lui Saturn, care este acolo, pe Semnul lor, deja din 2009 si care i-a atentionat asupra nivelului asteptarilor lui: responsabilitate, retinere, restructurare, rationalizare, constiinta. Si ei au de impartit ceva cu sotul/ sotia sau vor fi nevoiti sa ia o atitudine fata de “institutia” casatoriei, in relatiile sociale, undeva prin iulie. Vor trebui sa faca fata “revolutiei” care vine dinspre partener sau unor evenimente surprinzatoare legate de acesta, de asociati sau colaboratori si vor putea  face dovada echilibrului lor fizic si psihic ca metoda de rezolvare. Unii vor prefera retragerea si purificarea, curatenia in relatii, asa incat isi vor reaseza viata personala, viata intima, casa, familia, pe alte criterii mai sanatoase, asezate pe alte valori decat pana acum. Acest sector de viata este obiectivul lor principal, chiar daca se vor simti atrasi, implicati in multe alte directii si este bine sa-i acorde cea mai mare atentie, plasandu-l pe primul plan. Daca vor dori sa fie in varful piramidei in cariera si ca imagine, ca recunoastere a pozitiei si meritelor, atunci ar trebui sa fie constienti ca sacrifica pentru aceast lucru, viata personala si familia sau cel mult o considera pe plan secund. Este alegerea lor.

Toate schimbarile care vor surveni in viata lor, mai mult in a doua parte a anului, sunt datorate contextului exterior, adica sunt surprinsi de evenimente in timp ce ei ar prefera retragerea si compromisul. De aceasta data, este posibil sa nu aiba de ales si vor fi nevoiti sa reactioneze.

Scorpion

Nativii Scorpion vor fi nevoiti sa recupereze cu multa munca si efort ceva important pentru cariera si afirmarea lor pana in martie, dupa care vor putea sa isi continue drumul ascendent asupra caruia se concentreaza inca din octombrie 2009. Rezultatele vor fi pe masura efortului. Pentru aceasta, vor pune in joc energia, timpul, cunostintele si pregatirea aprofundata. Pentru ei, axa comunicarii si cunoasterii este cea mai importanta ca obiectiv de urmarit in 2010, cu toate fatetele ei – perceptie, reprezentare, interpretare, exprimare  – orientate catre atingerea unei intelegeri superioare a vietii si existentei lor, a echilibrului fizic si mental. Vor avea de facut fata unor alegeri radicale, ca de pilda intre statutul actual si propria libertate si fericire. Vor cauta mediul potrivit, ambianta care ii incanta, casa si familia la care viseza de multa vreme si isi pot concretiza cautarile incepand din mai, iunie. Latura sentimentala se va stabiliza intr-o forma dupa multe incercari nereusite din ultimul timp, iar apoi vor continua prin a-si orandui activitatea concreta la serviciu sau relatiile de acolo.

Daca unii dintre ei sau dintre apropiatii lor au afectiuni cronice, acestea se pot agrava in situatia in care nu sunt preocupati permanent de tratament, iar dpdv psihic ar fi benefic sa apeleze la psihoterapie ori de cate ori apar stari emotionale, stres, tensiuni puternice fata de evenimentele sau contextul de viata propriu, ori atunci cand nu reusesc sa isi dozeze efortul ori sa gestioneze singuri provocarile.  De asemenea, ca preventie pentru o sanatate fizica si psihica, este bine sa-si reevalueze scara proprie de valori, pretul pe care il pun pe latura materiala si instinctuala a vietii, credinta, constiinta.

Sagetator

Patronul lor, Marele benefic, Jupiter le ofera protectie pe latura sufleteasca si in viata personala pana la inceputul lui iunie, cand vor trai schimbari importante sentimental sau in legatura cu copiii. Pentru toti aceia care vor sti sa folosesca in favoarea lor sansele care apar, prin grija Divina, vor depasi tensiunile si incercarile si vor sti sa mearga mai departe, deschisi catre noutate, catre locuri sau orizonturi noi. Acestea implica si diversificarea activitatii, noi responsabilitati sau chiar schimbarea domeniului de lucru, a locatiei unde muncesc sau poate a casei, a locuintei.

Pentru Sagetatori, ca obiectiv constant de urmarit este domeniul veniturilor din munca proprie si catre acesta ar trebui sa-si canalizeze efortul, atentia, cu consecventa si rabdare. Pastrarea verticalitatii, a principiilor sanatoase, corecte, in ciuda unor restrictii financiare, este foarte importanta pentru o evolutie favorabila, de perspectiva. Independenta fata de banii altora este o alta fateta a preocuparilor lor si ea isi poate gasi rezolvarea, solutia, folosindu-si abilitatile, inteligenta, oportunitatile la care este bine sa fie atenti si deschisi. Catre sfarsitul anului isi vor regasi calmul si linistea si se vor afla in fata unor noi proiecte si directii de viata pe termen lung.

Capricorn

Pentru “Capricorni” se intareste din octombrie 2009 incoace si in decursul lui 2010, oportunitatea de a-si folosi din plin calitatile native prin Nodul Nord, care se gaseste pe Semnul lor si ii canalizeaza implicit catre realizarea rostului lor de veriga de baza a evolutiei constiente, organizate, responsabile, morale atat in plan material, interior, dar si spiritual. Cu alte cuvinte, afirmarea personalitatii lor este un obiectiv, prin toate calitatile benefice specifice zodiei: verticalitate, responsabilitate, rabdare, ambitie, tenacitate. Lasand pe plan secund dorintele partenerului sau dorintele lor de moment,  vor putea in timp sa ia deciziile potrivite. A actiona sub impulsuri de moment sau sub presiune exterioara nu le este favorabil.

Se pot confrunta, deasemenea, cu dilema asupra locului unde sa-si stabileasca locuinta, in tara sau in strainatate, cu parintii sau singuri, intr-un oras sau altul, etc. Pana in martie se vor reorienta in atitudinile pe care le-au avut in noiembrie si decembrie 2009, in conflictele create de ei sau vizavi de framantarile lor interioare, si acestea le pot produce neplaceri in starea de sanatate. De aceea este de evitat insingurarea, izolarea, deprimarea prin lipsa comunicarii. Viata activa si prioritatile lor sunt de natura sa-i tina departe de aceste posibile stari negative, cu atat mai mult cu cat au de rezolvat chestiuni importante, asa cum am spus la inceput. De asemenea, este bine sa stie ca ceea ce nu vor reusi sa finalizeze in 2010 vor urma sa incheie cu succes in 2011.

Varsator

Ei continua sa “viseze”, atata vreme cat Neptun va continua sa fie pe Semnul lor si sa creada in iluziile pe care de multe ori si le alimenteaza singuri, in ceea ce priveste persoana lor, imaginea pe care o afiseaza. Umanismul si inteligenta puse in slujba semenilor, credinta si altruismul isi pot gasi concretizarea si pot sa transforme aceste iluzii in fapte cu adevarat remarcabile. Altfel, este posibil sa se expuna la riscuri, sa fie perceputi gresit sau chiar sa faca impresii neplacute prin comportamentul lor. Prin autocontrol si analiza personala, prin autoobservarea propriei persoane din exterior, ar putea sa constientizeze ce anume este de indreptat si de evitat.

Pentru a doua jumatate a anului, acest element de slabiciune si de risc se regaseste pe Casa banilor, pe acumularile materiale si, de aceea, este de urmarit ca sectorul respectiv sa fie atent supervizat, sa limiteze cheltuielile, sau sa evite speculatiile, imprumuturile, artificiile.

Asocierile si parteneriatele, relatiile cu sotul/ sotia sunt intr-o perioada de stagnare/ refacere si urmeaza sa-si urmeze cursul firesc abia din martie incolo. Pentru munca si serviciu este mai bine sa adopte o pozitie defensiva, de limitare si de asteptare, de rabdare si chiar retragere, daca nu au un context favorabil pentru lucru, iar grija pentru sanatate poate sa primeze si sa le fie obiectivul principal. Este bine sa aprecieze grija si afectiunea pe care le primesc din partea celor apropiati, pentru ca tendinta va fi cea opusa, adica de a cauta vinovati pentru ce li se intampla, pentru starea lor de neputinta sau de frustrare pe care o resimt; de fapt, aceasta poate fi lectia lor de viata pe care o au de asimilat acum: de a aprecia ceea ce primesc si nu de a fi intr-un razboi continuu cu lumea, de a fi revoltatii si revolutionarii zodiacului .

Pesti

Nativii Pesti sunt in continua schimbare pana in mai si intr-o efervescenta care le consuma energia, ii face destul de imprastiati si greu de inteles, idealizand scopurile si posibilitatile, putand pierde controlul sau legatura cu realitatea. Prima parte a anului le ofera posibilitatea de a-si evalua rostul si scopul muncii, felul in care se comporta in relatiile de serviciu si obiectivele pe care si le-au asumat pentru perioada urmatoare. Aceasta, in sensul bun al influentelor astrale pe care le primesc. In sensul negativ, se vor considera nedreptatiti, infranati in avantul lor sau chiar uitati intr-un con de umbra de aceia care, de obicei, ii sustineau. Pot avea protectie, sansa, ajutor prin concentrarea propriilor eforturi asupra modului in care se prezinta, asupra personalitatii si comportamentului.

Analizandu-se atent si cat pot ei de obiectiv, isi pot descoperi acele slabiciuni cu care se lupta si care le fac tot felul de probleme, fata mai putin frumoasa pe care, altfel, o vor expune in continuare mai mult sau mai putin constient. Vulnerabili la influente exterioare lor, foarte perceptibili din fire, pot primi tot felul de influente obscure, fie prin energii negative, fie prin interactiunea cu persoane neprietenoase, rau intentionate, agresive sau ispititoare, prin dusmanii ascunse.

Iunie, iulie si august le pot imbunatati bugetul dar este bine sa fie prevazatori pentru ca beneficiul este de scurta durata comparativ cu cerintele.

Axa relatiilor de prietenie si a sentimentelor este cea care se cere acum urmarita atent si condusa catre implinire. In masura in care vor sti sa isi atraga oameni in armonie cu ei, cu care vor colabora in pace si liniste, vor avea succes in atingerea idealurilor de uniune, iubire, cuplu.

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close