CaleidoscopMelania MarinSerial: O doamnă pe Lună (M. Badea)

O doamnă pe lună: femeia cu Luna în Scorpion

Beyonce

Ai făcut vreodată raze la plămâni? Pe una dintre ușile policlinicii e o plăcuță bicoloră galben/negru care te avertizează că acolo n-ai voie sub nicio formă, că e periculos și nu poți intra decât atunci când ești chemat. Apoi intri și îți lipești pieptul de o placă rece și rigidă, după care îți este înmânată o foaie de celuloid fumurie, total neinteresantă (pentru tine) și ți se atrage atenția că, în următoarele 6 luni, e contraindicat să mai treci pe acolo. Dar fără parcurgerea acestei experiențe inconfortabile și ușor riscante, nu ești primit la școală, nu ești angajat, ba chiar se poate crede că ești inapt pentru diverse activități sociale. Deci, te-ai expus unui potențial pericol pentru a demonstra că tu însuți nu reprezinți un pericol pentru mediu. E periculos dacă treci pe aici, dar, dacă nu treci, nu ai ce căuta dincolo… Complicat, dar asta înseamnă să cunoști femeia cu Luna în Scorpion. Întâi îți face o radiografie: EA știe ce înțelege de pe film, tu nu! Pentru tine e cam neplăcut, pentru ea e absolut necesar.

Dacă din perspectiva doamnei precedente Luna reprezintă liniștea, din cea a doamnei luate acum în discuție, Luna este liniștea dinaintea furtunii. Sau chiar ochiul tornadei! Nu ești aici ca să dormi pe tine, ca să lenevești, ca să treci cu vederea, ca să te cocoloșești și să te maimuțărești. Nici urmă de “dolce far niente”, uită de toate astea! Apele stătătoare (Luna într-un semn de apă, fix) adună pe fundul lor un mâl rezultat din alge și viețuitoare descompuse, resturi puturoase, cleioase, fetide, letale. Cauți siguranță emoțională și adăpost?!… Mai gândește-te!

LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 08: Lady Gaga poses at the The 57th Annual GRAMMY Awards on February 8, 2015 in Los Angeles, California. (Photo by Steve Granitz/WireImage)

Supusă trăirilor lăuntrice intense, aflată într-o continuă combustie doar de ea știută, nativa născută când Luna se afla în Scorpion are capacitatea de a se privi inclusiv pe sine cu mare exigență și detașare, distanțându-se de propriile acțiuni și supunându-se unei examinări atente și profunde. Pe de o parte își cunoaște valoarea și importanța, dar în același timp devine lesne propriul său acuzator. Are o mobilitate emoțională cu efect de centrifugă: nutrind impulsuri și dorințe ascunse, dar extrem de puternice, se pune în mișcare (doar aparent) încet, atrăgând atenția și antrenându-i cu dibăcie și pe ceilalți în sensul stabilit de ea. Mânată de o ambiție remarcabilă, își manifestă voința cu hotărâre, chiar dacă exprimarea dorințelor sale este uneori doar subînțeleasă ori se lasă așteptată – atunci când o va exprima, ea va cădea ca un trăsnet.

Luna aflată în domiciliul a două personaje masculine, unul mai nemilos decât altul, Marte și Pluton, funcționează ca o conjuncție Lună-Marte-Pluton. Este un plasament deosebit de dificil pentru exprimarea însușirilor tipic feminine – blândețe, ocrotire, tandrețe, drăgălășenii, sensibilitate.

Luna aflată într-un semn fix va imprima o notă de persistență, de rigiditate în atitudinea Doamnei Lună în Scorpion, fără abateri de la natura firii sale. Ea caută mai degrabă să controleze mediul decât să fie în vreun fel influențată de acesta. Legăturile cu ceilalți sunt destul de labile, deoarece ea are un set de standarde de la care nu face rabat. Aceasta este și trăsătura cea mai importantă a nativei, din perspectiva trăsăturior specific feminine: intransigența afectivă.

jennifer-lopez 1

Vezi doi ochi care te fixează ca un sniper, de-nțepenești – pentru că, nu-i așa, cum să te radiografieze dacă te afli în mișcare?! Te gândești: “Sper să nu aibă glonț pe țeavă de data asta!” Chiar nu e veselă prima întâlnire cu ea și poate nici a doua…

Pentru că trebuie s-o spunem drept: dacă ești bărbat și ai întâlnit Domnișoara Lună în Scorpion, ai cam pus-o de mămăligă. Iar mămăliga ești tu, începând de azi. Poate nu te vei confrunta direct cu ea, dar de maică-sa sigur nu scapi!

Domnișoara Lună în Scorpion este foarte atrasă de sexul opus, dar întâmpină și dificultăți în relație cu acesta pentru că nu cunoaște sensul noțiunii de “compromis”, pentru că nu acceptă opoziția și nici tentativele de “ajustare” a planurilor sale de viață în favoarea unui scop comun, cât și datorită exigenței atât față de sine, cât și față de partener. Și pentru că temperamentul ei impulsiv nu-i permite să ia în considerare variante intermediare, nuanțe, puncte de vedere diferite. Influența plutoniană își spune în manieră extremistă cuvântul: ori ești cu ea, ori ești în afara relației.

De cele mai multe ori viața sa personală, familială și amoroasă poate deveni subiect de telenovelă, datorită notei inevitabile de neobișnuit și dramatism (pe care nici nu-l prea sesizează, deoarece i se pare firesc să fie așa): lipsa unui părinte sau a amândurora (de unde unele carențe afective ale nativei), lipsa familiei proprii, incompatibilitate cu mama, nașteri dificile sau periculoase, lipsa copiilor ori plecarea acestora, despărțiri neașteptate, mariaj furtunos.

Dramele din viața personală sunt suportate cu dârzenie, pentru că în structura ei există o anumită forță pe care o degajă inclusiv în exterior – nu vom vedea la ea semne de slăbiciune, nu va cerși un umăr pe care să plângă. Își ține emoțiile bine ferecate și uneori își ascunde sentimentele chiar de ea însăși. Când o vei vedea râzând în hohote, întreabă-te dacă nu cumva în acel moment inima ei e sfâșiată și dacă, în mintea ei, n-a început deja să conceapă planul de răzbunare?

Uneori ignorând sau, dimpotrivă, adulmecând pericolul, provoacă o anumită dezordine în viața ei amoroasă din pasiune pentru lucrurile necunoscute, neștiute, ascunse și pentru toată gama de senzații tari – după normele sale, viața trebuie trăită intens! Desigur că, în viziunea ei, aspectul sexual al iubirii este mai proeminent decât în cazul altor domnișoare și doamne – aici intervin relațiile pasionale, dezinhibarea, lenjeria senzuală, așternuturile fine, ingredientele psihice ale femeii fatale, seducția periculoasă, dominarea partenerului. Și mai există inclusiv sexualitatea fără legătură cu afectivitatea, dar uneori, în legatură cu resursele…

Taylor,_Elizabeth_posed

În viața profesională este întreprinzătoare, încrezătoare în sine, motivată și, mai ales, capabilă de eforturi imense pentru a obține succesul râvnit. Își construiește strategii și planuri cu bătaie lungă, știe să își protejeze interesele și pielea. Și în acest domeniu de viață este la fel de independentă, dominantă și agresivă, curajoasă și hotărâtă ca și în viața personală. Nu este o colegă foarte comodă, chiar dacă ea așa se percepe. Unii nu pot ține ritmul cu ea sau nu îi înțeleg pretențiile. Altora le răspunde sarcastic atunci când devin invazivi ori sâcâitori. Nu acceptă slăbiciunile celor din jur, o enervează și îi disprețuiește.

Este foarte interesată de subiecte oculte și de natura psihicului uman, de aceea viața o poate călăuzi deseori către domenii care au legătură cu psihiatria, esoterismul, spitalele, închisorile, mănăstirile, cercetarea, investigațiile, poliția, justiția – în esență, toate domeniile ”subterane” în care ființa umană se află, într-un fel sau altul, în ipostaze lipsite de confort .

Lipsit de confort este și partenerul său, care se va confrunta cu o Doamnă pentru care viața nu aduce nimic fără luptă și pentru care intuițiile și presimțirile țin loc de dialog deseori, mai ales atunci când dânsul nu este dispus să ofere informații explicite… Când atitudinea ei devine agresivă, când deciziile sunt bruște și revoluționare, este semn că emoțiile sale au atins pragul critic și că încearcă să le înăbușe. În general, este suspicioasă și nu încetează să își supună partenerul la diverse teste, astfel încât, deși la suprafață poate părea liniștită și inofensivă, ea de fapt își ascunde cu grijă trăirile, chiar și după o viață petrecută împreună. Pentru Doamna Lună în Scorpion supărarea se transformă rapid în dorință de răzbunare, iar iubirea este un permanent teren al luptei pentru putere. Este o femeie dintr-o bucată, capabilă să aștepte oricât pentru a-și atinge scopurile.

Chiar și cea mai cumsecade (în funcție de semnul Solar natal) Doamnă Lună în Scorpion are tendința de a dirija situațiile sau chiar de a conspira, pentru a obține rezultatul dorit. În cazul ei, dorințele, mai ales cele neîmplinite, riscă să devină obsesii.

Bărbatul care se încumetă să conviețuiască împreună cu ea trebuie să își asume riscurile de a trăi alături de o persoană ce este sau poate deveni peste noapte cinică, arțăgoasă, manipulatoare, perfecționistă, ranchiunoasă, nemiloasă, excentrică, nesupusă. În consecință, el ar trebui să fie mult mai mult din toate acestea: un fel de Superman.

Trebuie menționat un aspect sensibil legat de această nativitate, ținând cont de poziția slăbită a Lunii în semn. În afara neplăcerilor provocate de mamă sau suportate din cauza acesteia și în afară de riscul privitor la tot ce ține de maternitate, există inclusiv o predispoziție către pericole ce au legătură cu apa. Este de dorit ca Doamna Lună în Scorpion să poată locui (sau să poată călători) în preajma unei ape curgătoare – mai ales mirosul apei proaspete îi este deosebit de benefic atât asupra sănătății fizice, cât și pentru echilibrarea stării emoționale.

Katy-Perry-Wallpaper

Corolar: am cunoscut o Doamnă Lună în Scorpion, care zicea așa: “Nu există emoții, nu există sex. Și reciproca.” Ea știa mai bine ce dorea să spună…

Activitatea psihică intensă datorată poziției Lunii în Scorpion poate determina afecțiuni fizice de tipul:

  • Sterilitate, avort: “Mi-ar plăcea enorm să am un copil, dar…”; “Copiii sunt o responsabilitate prea mare pentru mine”; “Mă tem să nu-mi pierd libertatea”; “Cum poate cineva să dea naștere unui copil într-o lume ca asta?” – reflectă teama de a trece printr-un proces de transformare, similar apariției unei noi vieți (parcurgerea procesului celulă-ou-organism vertebrat-ființă rațională) și necesită acceptarea faptului că nimeni nu ramâne veșnic tânăr, că trecerea omului prin viață presupune schimbare, maturizare, deteriorare. Că tinerețea veșnică este un concept abstract, dar perpetuu întruchipat prin existența copiilor.
  • Impotență, frigiditate: reflectă așteptări nerealiste legate de experiențele vieții sexuale, atât ale nativului, cât și ale partenerei sale. Anxietatea legată de propria performanță este îndeobște determinată de un nivel ridicat de exigență față de sine. Același efect îl au experiențele sexuale traumatice. Acceptarea faptului că pentru fiecare persoană există doar anumiți parteneri potriviți va avea un efect eliberator. Impotența se referă, în principal, la modul în care nativul percepe noțiunea de libertate – ce reprezintă aceasta, care sunt limitele și care este rolul ei în viața omului (Uranus se află în exaltare în Scorpion).
  • Tulburările ciclului menstrual: “Fără vreun motiv anume, îmi este greu să accept că sunt femeie”, “Sexualitatea mea mă tulbură. Cel mai bun lucru ar fi s-o ignor” – reflectă o reacție de respingere a propriei feminități, fie ca o consecință a sentimentului că nativa este respinsă de către partener, fie ea însăși refuză apropierea de el. Evaluarea corectă a motivelor pentru care femeia rămâne implicată în acea relație, limpezirea disonanței dintre dorințele ei și posibilitățile reale și, mai ales, înțelegerea faptului că sexualitatea este o exprimare a nevoilor sufletești sunt de mare ajutor în această situație.

Doamnele Lună în Scorpion, deși foarte rezistente, au avut și câțiva ani dificili…

Dacă între iunie 2011- iunie 2012 (Jupiter în tranzit prin Taur) s-au mulțumit cu o relație frumușică, dar nu au așteptat expres oficializarea ei și s-au putut detașa cu mare ușurință de persoanele care nu corespundeau așteptărilor lor, începând din octombrie 2012, odată cu intrarea lui Saturn în Scorpion, situația s-a schimbat. Apropierea lui Saturn de poziția natală a Lunii din hărțile lor a zbuciumat tot ceea ce credeau că au clădit sau că pot clădi, la nivelul vieții personale (domestice și afective). Cu cât au dorit mai mult să se fixeze, să își stabilizeze domiciliul ori relația, cu atât lucrurile s-au risipit, exact când s-au așteptat mai puțin. Au trecut cu bine peste aceste încercări acele native care au putut accepta schimbarea și pierderile.

Între iulie 2014 – august 2015 (Jupiter aflat în Leu, în cuadratură atât cu poziția Lunii natale, cât și a lui Saturn în tranzit) s-au accentuat neplăcerile având ca sursă mediul familial și riscul ruperii legăturii cu o persoană dragă.

Multe aspecte ale vieții personale au devenit nemulțumitoare, greu de gestionat. Au intervenit evenimente neplăcute legate de locuință, domiciliu, bunuri, proprietăți, legate de starea sănătății și de membrii familiei. Ieșirea lui Saturn din Scorpion a reprezentat o mare ușurare pentru native, chiar dacă unele dintre ele au rămas cu sufletul rănit…

Urmează o perioadă de reechilibrare, fără tensiuni majore, iar, din octombrie 2017 până în noiembrie 2018, trecerea lui Jupiter prin semnul lor lunar, va reprezenta perioada în care își pot reconstrui viața prin valorificarea propriului potențial, cu condiția să fie foarte cinstite atât față de sine, cât și față de ceilalți.

Doamne șocante, dramatice, ambițioase, puternice, imposibil de trecut cu vederea:
Jennifer Lopez, Beyonce Knowles, Scarlett Johansson, Lady Gaga, Katy Perry, Miley Cyrus, Mariah Carey, Elizabeth Taylor, Bjork, prințesa Carolina de Monaco, Kate Moss, Liz Hurley, Alanis Morisette, Shannen Doherty, Claudia Cardinale, Whoopi Goldberg, Cyndi Lauper, Raquel Welch, Priscilla Presley și multe alte nume remarcabile…

MELANIA MARIN

melania-marin-autor

Share

Lasă un răspuns

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close