Gabriela Dima (Minerva)Studii & Cercetari

Traind cu Pluto alaturi

Autor: Gabriela Dima (Minerva)
(Articolul are ca baza prezentarea sustinuta de autoare la Simpozionul de Astrologie 2009, organizat de AAR)

Traind cu Pluto alaturi
Traind cu Pluto alaturi

Sa vorbim despre Pluto este ca si cum am face o incursiune in necunoscut, dar intr-un necunoscut care sperie, avertizeaza si chiar obsedeaza, deoarece acceseaza constiinta si constientizarea momentului, activeaza stari si induce transforamari care, pe unii ii poate destabiliza, pe altii, dimpotriva, ii poate face sa constate ca ,de fapt, asta trebuiau sa faca.
Astfel ajungem la ceea ce semnifica Pluto in astrologie si implicit in viata noastra.
Generic, Pluto este numit planeta transformarii, o transformare care inseamna schimbare, daramarea unor structuri axiologice odata cu inlocuirea altora noi, reformularea sistemului de valori in raport cu societatea, cu sinele, cu ceilalti.

Pluto este cea mai indepartata planeta a sistemului solar, desi, daca ne luam dupa astronomi, nici nu mai este planeta, pentru ca intersecteaza orbita lui Neptun. Noi, astrologii, il preferam pe Pluto ca planeta.  Energia plutoniana patrunde pana in cele mai intime structuri ale constientului si subconstientului, alimenteaza continuu procesele de evolutie prin distrugerea a tot ceea ce este invechit, demodat, depasit, anacronic sau disfunctional – alegerea unui drum care nu este al nostru, modificarea destinului prin proprie vointa, alegerile care nu sunt conforme liniei cosmice careia ii apartinem, neacceptarea sau proasta asimilare a schimbarilor pe care le aduce experienta de viata si care ne conduc pe un drum gresit. Aceasta energie vine din insasi esenta lucrurilor cu care intram in contact sau care ne reprezinta si este extrem de intensa si puternica la nivel atomic, nuclear si cuantic. Ea atinge cele mai sensibile puncte ale viului si constiintei, modificand fiziologia functiilor in raport cu ceea ce trebuie sa devenim sau unde trebuie sa ajungem.

Am observat in hartile unui numar destul de mare de pacienti (lucrez cu un esantion de aproximativ 1000 de persoane pentru cercetarea mea, iar pentru prezentul material am ales doar acele temele in care se regasesc usor tiparele cosmice despre care voi vorbi – circa 200) felul in care se implica Pluto, anatomic si fiziologic, caci distrugerea unor structuri anatomice, de exemplu,  prin proliferarea celulelor atipice, cum se intampla in cazul cancerului automat, implica denaturarea functiei fiziologice.  Nivelurile sunt ordonate dupa cum urmeaza:
– glandular (secretia unor hormoni)
– genetic (numarul mare de malformatii din ultimul timp)
– ereditar (boli transmise pe cale ereditare)
– cancer (disfunctia tiparului replicativ din structurile nucleice de tip ADN si ARN)
– infectios (ca detonator al actiunilor lui Neptun atunci cand se pune problema epidemiilor)
– transplanturi

Pluto este implicat in procesele care se desfasoara la nivel subatomic, ca interactiune intre particule ce isi ocupa locul in schema pentru ca reactiile sa se desfasoare normal. El afecteaza reactiile moleculare, relatiile dintr-o structura moleculara mare, catalizeaza transformarea lor in carbohidrati, lipide, proteine sau acizi nucleici si, eventual, legarea lor intr-un lant molecular mult mai complex care asigura functia vitala a organismului. Prin aceasta, Pluto stapaneste, reactiile enzimatice in urma carora se defineste marimea  si forma celulelor organismului, a celulelor rosii si albe, elementele de baza ale sistemului de aparare a organismului, altfel incat orice celula modificata, mai devreme sau mai tarziu, va crea probleme in organism.

Orice malformatie sau multiplicare a celulelor canceroase, orice defect ereditar sau transplantul de organe pot fi relationate cu prezenta lui Pluto foarte aproape de Ascendent, Mijlocul Cerului, Fundul Cerului sau Descendent, ca, de altfel, orice aspect greu – conjunctie, patrat, inconjunctie sau opozitie  intre Pluto si planetele care guverneaza o anumita glanda sau o anumita regiune anatomica, mai ales, daca sunt implicate in aspect si casele a 4-a, a 6-a sau a 12-a.

Exemple:

Cancer tiroidian,
Gabriela P., 04.01.1962, ora 04.00, Bucuresti

Ascendentul este in Scorpion la 13 gr 01, semn care raspunde de partea inferioara a abdomenului – organe genitale, vezica urinara, anus, rect, colon,  guvernat de Marte si de Pluto.

Marte este exaltat in Capricorn, la 7 gr 48, in decanul stapanit de Saturn (boala care actioneaza insiduos, pe ascuns). Pluto conjunct cu MC este pe axa imunitara in Fecioara la 9 gr 59, in decanul stapanit tot de Saturn, ca si in cazul lui Marte.

Reflexul polar al lui Neptun din Scorpion (13 gr 01), conjunct cu Ascendentul, se produce in Taur (in decanul stapanit de Mercur – sistemul hormonal), semn care guverneaza tiroida. Neptun se afla in decanul stapanit de el, deci actioneaza in voie.

Venus, guvernatoarea Taurului, este implicata in procesul hormonal, ea stapaneste nu doar tiroida ci si neurohormonii; nu numai ca este in Capricorn (7 gr 38) si peregrina, dar este si in decanul stapanit de Saturn si conjuncta cu Marte. Fiziologic, raspunde de echilibrarea secretiilor din organism inclusiv, de a celor hormonale.

Pluto este in opozitie cu Chiron (13 gr03, in Pesti, semn care raspunde de imunitate) conjunct cu Fundul Cerului. Medicii, desi se spune ca e greu de aflat ce declanseaza cancerul, banuiesc ca toate au pornit de la un soc septic in urma unei intreruperi de sarcina. Si ar putea fi asa deoarece, alaturi de Pluto se afla Luna Neagra (7 gr 24, in Fecioara) care poate semnala o sarcina nedorita si decizia de a avorta.

In Casa a 6-a, a bolilor acute nu sunt planete, in schimb, in Casa a 12-a, casa bolilor cronice si ascunse, a fatalitatii, este Neptun, al carui efect polar se resimte la nivelul Casei a 6-a.

Cancer laringian,
Marian B., 03.08.1987, 13.30, Rm Valcea

Ascendentul este in Scorpion (7 gr 13). Guvernatorii Scorpionului sunt Marte si Pluto.

Marte se afla in Leu, semn in care se simte foarte bine, la 17 gr 48; iata un grad care din punct de vedere medical semnaleaza boala cardiaca, in decanul stapanit de Jupiter. Faptul ca decanul este stapanit de Jupiter, presupune expansiunea celulelor atipice cu repeziciune, proces mediat de Marte,  care este energic, repezit, iute, fulgerator.

Marte este conjunct cu Soarele aflat in decanul stapanit de el, ambele planete conjuncte cu Mijlocul Cerului, deci avem o focalizare a evolutiei bolii sub semn de… Foc. Marte insa este talonat strans, printr-un trigon, de Saturn aflat in Sagetator la 14 gr 44. Culmea este ca acesta din urma se afla in decanul stapanit de Marte. Deci efectul anatagonic este si mai puternic. Din spusele lui Marian, boala a evoluat in pusee.

Pe de alta parte insa, Marte este intr-o relatie extrem de tensionata cu celalalt guvernator, Pluto aflat la 7 gr 13 Scorpion, in domiciliu si in decanul stapanit de el. As spune ca relatia subliniaza, in fapt, gravitatea bolii. Mai mult, Marte este in semi-patrat cu Nodul Sud si seschipatrat cu Nodul Nord, ceea ce sublineaza pe de o parte insuficienta hormonala, si aici as spune ca este vorba, pe de o parte, despre glandele suprarenale, pentru ca Nodul Sud este in Balanta, iar pe de alta parte despre interventiile chirurgicale sucesive in tentativa de a stopa proliferarea celulelor atipice.

Tumoare retro-nazala,
Ioan R., 24.09.1959, 04.00, Marghita

Ascendentul este in Fecioara, la 4 gr 49, si implica axa imunitara Fecioara – Pesti, in decanul stapanit de Mercur, stapanul sistemului glandular. Conjunctia cu Pluto avertizeaza ca se intampla ceva, mai ales ca in conjunctie intra si Venus, stapana neurohormonilor.

Guvernatorul Ascendentului este Mercur aflat la 5 gr 21 in Balanta, in decanul lui Uranus, subliniind posibilitatea ca secretiile hormonale haotice sa fi favorizat dezvoltarea celulelor tumorale. De ce spun aceasta? Pentru ca Mercur face un semi-patrat cu Jupiter din Scorpion (28 gr 00) – expansiunea celulelor atipice, semn care are in subordine…nasul, aflat in decanul patronat de Luna – secretiile din organism. De asemenea, face un semi-patrat si cu Uranus aflat in Leu, in decanul stapanit de Jupiter.

Dar Mercur mai este conjunct cu Soarele, 00 gr 16 Balanta in decanul adjudecat de Venus, si cu Nodul Nord tot in Balanta, dar la 3 gr 57, tot in decanul lui Venus. Si iata cum se creeaza un lant al slabiciunilor.

Casele de boala sunt profund implicate. Odata pentru ca pe axa 6 – 12 avem Chiron in opozitie cu Uranus, primul fiind in decanul stapanit de Venus, ultimul in cel stapanit de Jupiter. Apare iar tandemul Venus – Jupiter pe fundal.  Apoi,  in Casa a 4-a sunt Jupiter si Neptun, care actioneaza pe un fundal dirijat de Pluto si de Luna.

Configuratia de tip cruce fixa este considerata crucea functiilor vitale.  Ea implica polaritatea Taur – Scorpion si Leu – Varsator. Semnele fixe urmeaza celor cardinale, consolidand si prelungind impulsul initial al actiunii pana la finalizarea acesteia. De aceea semnele fixe sunt considerate semne care agrega, care coaguleaza, cu tendinta de a acumula toxine si de a prolifera celule atipice in regiunile anatomice aflate sub guvernarea semnelor in care se formeaza.

Tendinta de a amplifica aceste probleme o au Taurul si Scorpionul si este normal sa fie asa daca ne gandim ca Marte si Pluto, cei care acutizeaza si malignizeaza, sunt stapanii Scorpionului, semn implicat. La aceasta se adauga  prezenta lui Jupiter, cel care acumuleaza si expandeaza.

Laboratorul numit organismul uman

Haideti sa ne inchipuim organismul ca pe un laborator imens in care, la fiecare minut, se produc simultan o multime de reactii biochimice.  Acestea sunt interdependente, daca una nu iese cum trebuie, toate celelalte vor avea de suferit. Si asa rezulta starea de boala si…bolile.  O sanatate buna insa, mai inseamna si ca toate reactiile sa se produca la timpul lor, dar in proportia cuvenita.

Oxidarea este o reactie chimica in urma careia se degaja energie sub forma de caldura si, uneori , lumina. Aceasta se intampla cand substantele din atmosfera se combina cu oxigenul. Oxidarea rapida cu degajarea unei cantitati mari de energie si de lumina se numeste explozie sau ardere, pe cand oxidarea mai lenta degaja doar caldura. Organismul isi asigura energia tocmai din acest tip de reactii.

In fiecare  celula, oxigenul, provenit din aer, se combina cu zaharuri simple, de obicei glucoza, pentru a produce apa, bioxid de carbon si energie. Apa si bioxidul de carbon sunt prea putin folosite de organism si trebuie eliminate inainte ca ele sa apuce sa se acumleze. In schimb, energia este cea de care are nevoie corpul pentru a stimula toate celelalte reactii organice care se desfasoara la nivel celular. Acest proces vital de baza este sub stapanirea perechii Leu – Varsator (Axa cardio-respiratorie sau motorul organismului).

In ordinea in care se desfasoara fiecare relatie, substantele trebuie sa fie intr-un contact foarte strans astfel ca substantele nutritive sa ajunga de la celule in circulatia sanguina printr-un proces de penetrare a peretilor intestinului subtire numit osmoza, una din formele selective de absorbtie. Ele plutesc in apa citoplasmatica, lichidul care se gaseste in interiorul celulelor, alaturi de alti compusi necesari varietatii de reactii bio-chimice.

Odata substantele necesare adunate, se da comanda pentru ca reactia sa inceapa enzimelor care sunt un amestec electrizant de proteine inlantuite sau molecule colectoare, cum le numesc Omar Garisson in Medical Astrology si C.R. Jansky in Astrology Nutrition and Health.

Fiecare categorie de enzime se leaga de compusul de care are nevoie pentru a rezulta reactia particulara Si odata aduse impreuna, acestea inter-reactioneaza. Enzimele propriu-zise nu intra direct in desfasurarea reactiilor ci faciliteaza desfasurarea lor prin atat de cunoscutul proces de catalizare. Enzimele mai sunt numite si markeri celulari, deoarece aranjeaza ordinea in care compusii intra in reactie. Si pentru ca ele sunt lanturi de proteine ele pot fi schimbate sau inlocuite.

Notiunea de proteina nu defineste o substanta chimica, ci desemneaza o clasa de compusi chimici care este formata din carbon, hidrogen, oxigen, azot si sulf. Molecula de proteine este mai mare decat oricare molecula dintr-o alta substanta. Este extrem de complexa, continand sute de atomi din fiecare element chimic de baza. Abia recent, folosind instrumente electronice de mare finete, cercetatorii au inceput sa descifreze tainele moleculei de proteina. Datorita complexitatii structurii proteinei, astrologii nu au prea putut sa stabileasca astrul care guverneaza acesti compusi. Pentru aceasta, haideti sa aruncam o privire asupra proteinelor.

Organismul este constituit din proteine foarte simple care se coaguleaza intr-un lant care poarta denumirea de aminoacizi. Exista 26 de aminoacizi. Sunt cunoscute ca si compozitie chimica aproape toti aminoacizii, dar functia lor nu este indeajuns de accesibila. Asa cum o comunitate umana, sa spunem, este identificata dupa limba vorbita, fiecare specie isi construieste propria specificitate de proteine. De exemplu, pe cate vreme carnea de vita si de porc au la baza proteinele constitutive, gustul lor este diferit, pentru ca nu este vorba despre acelasi grup de proteine. Fiecare vietuitoare este constituita din grupe de aminoacizi de diversitate si varietate tipica speciei careia ii apartine.

Pentru a intelege cum decurge digestia, este esential sa intelegem modul prin care fiecare organism produce propriile proteine care sa intre in constitutia aminoacizilor. Sa incepem cu aminoacizii, si implicit proteinele, pe care organismul le ia din alimentele pe care le ingeram. Trebuie spus ca noi nu absorbim aceste proteine direct, primo, pentru ca ele nu sunt solubile in apa, si secundo, deoarece combinatiile de aminoacizi sunt diferite de proteinele din organism.

Proteinele pe care le mancam trebuie mai intai descompuse in particule care intra in combinatia aminoacizilor, cele care sunt solubile in apa si, totodata, digerabile, apoi reasamblate in celulele corpului pentru a forma proteinele care sunt caracteristice speciei umane si care sunt de altfel tiparul ereditar ancestral. Nu exista doi oameni identici, doar in cazul in care sunt clonati, iar organismul nostru respinge proteina pe care nu o recunoaste. Astfel se explica de ce uneori transplantul de organe este respins, cu exceptia celui care este compatibil.

In prima faza a digerarii proteinelor care se petrece in stomac, proteina pe care am ingerat-o este descompusa in componentele sale de baza de catre acizii din stomac si de catre diverse enzime digestive, cum este pepsina. Enzimele continua procesul de metabolizare pana in intestinul subtire. Spre deosebire de proteine, aminoacizii sunt solubili in apa si astfel pot fi absorbitei in organism prin peretii intestinului subtire.

Descompunerea proteinelor in aminoacizi este un proces guvernat de Marte, deoarece conform teoriei astro-nutritioniste,  Marte simbolizeaza descompunerea unor compusi chimici complecsi in compusi simpli. Ca si acizii, aminoacizii sunt guvernati tot de Marte. Recombinarea organica a acestor acizi in proteine este un proces mediat de Venus, pentru ca Venus, la randul ei, simbolizeaza transformarea unor substante simple intr-unele complexe. Prin traditie, Marte si Venus simbolizeaza antagonismul sau opozitia in astrologie. Luandu-ne dupa acest simbolism, un argument in plus pentru ceea ce spuneam mai inainte, este perechea Venus – Jupiter, Micul si Marele Benefic, asa cum sunt Marte – Saturn, Micul si Marele Malefic. Jupiter simbolizeaza finalizarea proceselor venusiene, iar Saturn pe cele martiene. Astfel, intelegem de ce Jupiter stapaneste grasimile – despre care vom vorbi mai pe larg intr-un alt material, si cresterea in greutate, in timp ce Saturn stapaneste pierderile in greutate. Organismul stocheaza compusii jupiterieni si cauta sa elimine produsii de natura saturniana. Cum spuneam mai sus, bioxidul de carbon este un produs al respiratiei guvernat de Saturn, de exemplu.

Carei planete deci, ii vom atribui stapanirea proteinelor, singurele capabile sa mentina viata? Pentru a raspunde cat mai corect acestei intrebari, sa aruncam o privire asupra exaltarii planetelor. Ce planeta este in exaltare in semnele guvernate de Venus, Taur si Balanta? Luna este in exaltare in Taur dar in acelasi timp stim ca ea guverneaza toate fluidele din organism. La fel, Saturn este in exaltare in Balanta si guverneaza proteinele. Luna determina forma corpului, care include scheletul stapanit de Saturn. Apoi, Saturn este exaltat in Balanta, semnul lui Venus, in timp ce Marte este exaltat in Capricorn, semnul lui Saturn. Deci Saturn uneste procesele venusiene si martiene dandu-le un anume sens.

Soarele guverneaza arderile din organism, arderi care duc la o serie de procese chimice, biochimice si enzimatice..
Luna, opozabila Soarelui, exclude caldura excesiva, ea dilueaza prin apa, si incetineste toate arderile, iar transpiratia face sa nu simtim caldura emanata de aceste arderi.

Jupiter, care este exaltat in Rac, guverneaza grasimile care de asemenea, incetinesc activitatea fizica dar si metabolizarea glucozei, care este esentiala in producerea energiei. Nu vom putea intelege procesul metabolismului si al nutritiei daca vom tine cont doar de bine si de rau, conotatii jupiteriene si saturniene, stabilite de vechii astrologi.

Tiparul genetic

Pluto, care reprezinta ereditatea tuturor proceselor replicative, este cel care controleaza finalitatea procesului de recompunere atunci cand proteina descompusa este inlocuita cu una noua. Dupa cum spuneam insa, Pluto stapaneste si nucleul celular, cel care contine tiparul ereditar dupa care se recombina aminoacizii pentru a forma o noua proteina.

Cand se produce o modificare a acestui tipar genetic, metabolismul celular poate determina aparitia unor celule atipice, care cu timpul se pot transforma in celule canceroase, procese degenerative de care raspunde Pluto. Pe urma, nu tot ce face Saturn este rau sau tot ce face Jupiter este bun. Aceste doua notiuni ar trebui eliminate din gandirea astrologica. Este benefic faptul ca organismul elimina produsii de care nu are nevoie si este rau cand acumuleaza grasimi. Saturn cenzureaza excesele jupiteriene.

Enzimele se afla si ele sub guvernarea lui Pluto si seamana cu orice proces de replicare, cum ar fi printarea, daca vreti, xerografierea, adica celulele se reproduc in cea mai mare parte dupa anumite tehnici  si tipare. Multe dintre otravuri, guvernate de Neptun, sunt substante care intrand in combinatie cu enzimele, le distrug pe acestea din urma. Observati deci efectul antagonist Neptun – Pluto.

Exemplu:

Malformatie a ureterului (hipospadias),
Mircea Gabriel P., 06.02.1989, 09.45, Pitesti.

In cazul acestui tanar, malformatia o regasim in opozitia Pluto – Marte, cu Marte in domiciliu, in Scorpion iar Marte in exil, in Taur. Trebuia sa se petreaca ceva, ca doar n-o sta Marte cumintel mai ales in opozitie, nu? La nivel embrionar s-a petrecut ceva, dar va las placerea studiului pentru la vara cand va aparea volumul 2 din Initiere in Astrologia Medicala.

Este interesant de urmarit si de analizat bumerangul care se formeaza intre Pluto, Luna si Chiron pe post de focar.

Enzimele sunt formate din acid ribonucleic (ARN ). Moleculele de ARN, care s-au format pe baza materialului genetic in nucleul celulei, sunt sablonul pe baza caruia se formeaza enzimele. Iar Pluto guverneaza toate aceste procese. Cand un organism viu se naste cu un defect genetic sau cu o gena alterata, molecula de ARN nu este completa si la fel se poate intampla cu o enzima specifica care nu se formeaza sau isi pierde specificitatea. Reactiile de care depind aceste enzime fac ca acestea sa nu se produca si atunci vorbim despre un defect genetic. Iar daca aceste reactii sunt vitale pentru viata, organismul nu va supravietui.

Le-as alatura insa efectelor plutoniene si pe cele martine, plecand de la ipoteza lansata de Garisson si Harry Darling, si anume ca Pluto este nu doar ocatava superioara a lui Marte, ci este un Marte la puterea a 3-a. Avand in vedere ca organismul are nevoie de energie, ne aflam in fata unui proces continuu martiano-plutonian. Marte energic, impulsiv, repezit – Pluto distrugator, dar in comparatie cu Marte, comporta valente regeneratoare, de reintoire. Sa ne gandim doar la modul declansarii unor boli – hemoragiile masive care insotesc un diagnostic cum ar fi trombocitopenia sau animite forme de leucemii, accidentele , de autoturism sau in general, urmate de sangerari ori amputari care tin de Marte, reimplantarea si recuperarea functiei organismului amputat tine de aceasta data de Pluto,  sau la evolutiile galopante ale unor forme de cancer – cel de pancreas de pilda.

Luciano Pavarotti,
12.10.1935, ora 1.20, Modena

Dupa cum puteti observ,  Pluto este in Rac, in Casa a 12-a si face un trigon cu Jupiter aflat in Casa a 4-a. La prima vedere am spune ca este un aspect bun, dar atentie, orice aspect aparent benefic al unei plante lenter ascunde efecte dramatice. As spune ca obezitatea, problemele hepatice si pancreatice sunt mostenire de familie. La fel si pasiunea pentru mancare, deoarece Pavarotti era un gurmand fara egal.

Axa Rac – Capricorn este axa digestiei. Stapana Racului, Luna, este implicata intr-o cruce in semne cardinale: opozitia Luna – Soare si opozitia NN – NS. Daca luam in considerare un orb de 10 gr pentru conjunctie atunci  Pluto este conjunct cu Nodul Sud.

Deci boala hepatica dobandita  din tinerete – Jupiter, ignorata, dar care prin actiunea crucii cardinale si in special reflexul polar al Lunii natale peste Soare in Balanta (care raspunde, printre altele,  de pancreas) a degenerat in cancer pancreatic. Marte este in seschipatrat cu Pluto si cu NS. Se afla in Sagetator, in decanul guvernat chiar de el, semn care guverneaza ficatul si pancreasul.

Pe tema progresata se poate vedea momentul declansarii bolii canceroase.

Patrick Swayze,
18.08.1952, ora 8.10, Houston Heights, Texas

La Patrick Swayze intalnim tema chironiana. Chiron in Casa a 4-a, conjunct cu Fundul Cerului, functioneaza ca un pivot, in primul rand prin quincunx cu Jupiter aflat in Casa a 8-a, in Taur si un quincunx cu Pluto, aflat in Leu. Pe de alta parte, Jupiter face opozitie cu Marte din Scorpion si seconstituie in unul din bratele crucii in semne fixe. Celalalt brat este format din opozitia NN si, tineti-va bine, conjunctia Pluto – NS.  Iata acelasi tipar ca si la Pavarotti.  Nu este obligatoriu sa gasim acest tipar la toate cazurile de cancer pancreatic, pentru ca la Swayze este vorba despre o tema chironiana,  iar axa Leu – Varsator trebuie privita ca o axa energetica.

Chiron in Capricorn indica posibilitatea nativului cu aceasta pozitie de a deveni alcoolic in momentul in care dorinta de ascensiune sociala si de recunoastere publica devenie obsesiva pentru ca el se simte puternic motivat sa se justifice nu fata de societate, ci fata de sine. De aceea, acesti nativi vor avea mari probleme cu securitatea emotionala si permanent vor simti nevoia sa se autoprotejeze. Insingurarea ii transforma insa in adevarati invatacei capabili sa deprinda intelepciunea inaintasilor prin temeritate, tenacitate si incapatanare.

Alimentatia sa va lasa insa de dorit, pentru ca este tipul de om care face fixatie pentru un anumit tip de aliment pe care il va consuma toata viata daca trebuie. Ori Swayze s-a confruntat cu serioase probleme cu alcoolul, mai ales de cand intrase in conul de umbra dupa Dirty Dancing sau dupa Ghost  si fuma foarte mult.
Se spune ca locul unde apare Chiron este cel in care suntem capabili sa depasim obstacolele. Se pare ca indragitul actor nu a fost capabil sa-si depaseasca slabiciunile si, din pacate, danseaza acum pe undeva prin alte galaxii.

Medicina moderna cunoaste un numar destul de mare de defecte ereditare cauzate de absenta unor enzime. Organismul copiilor nascuti cu fenilcetonurie, de exemplu, este incapabil sa foloseasca fenil-alanina, un aminoacid, care se acumuleaza in organism si duce la otravirea acestuia din urma. Astrologia moderna explica aceste defecte prin afectarea lui Pluto. Neindoielnic, defectele ereditare sau mutatiile genetice nu sunt singurele care duc la deces, dar ele schimba chimismul organic. Cand o asemenea modificare se instaleaza, insasi evolutia specificitatii vietii este afectata.  In procesul evolutiei, care adesea implica mutatii non-letale, nu le afecteaza pe vietuitoarele uni- sau pluricelulare dar, animalele mari, implicit omul, au pierdut aceasta abilitate. Organismele animalelor mari sunt capabile sa produca o enzima intestinala care, la randul ei, poate produce vitamina C atunci cand aceasta nu se regaseste in alimentatie, pe cand organismul omului nu  o poate face. Organismul sau a pierdut aceasta abilitate si este nevoit sa ia din alimentatie vitamina C de care are nevoie.

Sindrom Gilbert,
Mihai Constantin I., 02.11.1988, 09.00, Curtea de Areges

Sindromul Gilbert defineste o maladie genetica ale carei manifestari pot fi confundate foarte usor cu o disfunctie hepatica, semn ca nivelul bilirubinei din sange este crescut prin alterare enzimatica, adica organismul nu secreta o anumita enzima, iar bolnavul are permanent ochii galbeni.
Pluto este in domiciliu, pe pragul dintre Casa a 11-a si a 12-a, in decanul stapanit de Neptun si in quincunx cu Marte, aflat si el in celalalt domiciliu, in Berbec si in Casa a 4-a, in decanul patronat de Pluto, deci sindromul este mostenire de familie.

O simpla raceala poate duce la malformatii

Cand virusii si bacteriile ataca organismul, ele interfereaza cu enzimele pe care le intalnesc si iata conditiile de boala intrunite. Si cum virusii si bacteriile sunt stapanite de Pluto, iata ca functia plutoniana a organismului este subtil alterata de prezenta primelor. Virusii, care sunt particule foarte mici ce se inoculeaza insidios in organism, sunt constituiti dintr-un material similar celui ereditar din nucleul celular.

Unii virusi pot fi asemanatori cu materialul nuclear, deoarece urmeaza acelasi sablon, si obliga celula sa produca un tip diferit de ARN, producand astfel noi enzime care sa satisfaca nevoile imediate ale virusilor. Cand celula se divide, celula fiica va fi diferita de celula mama Si astfel ne trezim in fata a ceea ce medicina denumeste frecvent, o celula canceroasa..

Medicina trateaza cancerul (sub guvernarea lui Pluto) cu medicamente (guvernate de Neptun). Si din nou ne lovim de antagonismul Pluto – Neptun. Bacteriile actioneaza subversiv intr-o celula normala, subtil, fara urme, pe ascuns si saboteaza din umbra chimismul celular, toate aceste stand sub semnatura lui Pluto. Daca il socotim pe Neptun antiteza lui Pluto,  sa recunoastem de unde provine deceptia. Functia psihologica a semnului Pesti, guvernata de Neptun, este de a recunoaste substantele straine care intra in organism, pe care le distruge ori le neutralizeaza prin raspunsul antigenelor si a celulelor albe.

Timusul, guvernat de Neptun joaca in particular, un important rol in protectia organismului fata de bacterii si virusi, din momentul nasterii pana cand organismul invata sa se apere singur de aceste atacuri.

Mai sus am amintit cele doua situatii ale organismului – reactiile cu un complex chimic care este redus la ceva mai simplu sau cand in calitate de compus mai simplu, se combina cu substante mai complexe. Daca enzimele cauzeaza aceste reactii, atunci enzimele trebuie sa fie guvernate de aceeasi planeta care stapaneste reactivitatea lor. Enzimele care se implica in catabolism sunt guvernate de Saturn, este vorba despre descompunerea substantei complexe in alte substante mai simple, iar cele implicate in anabolism sunt guvernate Jupiter, adica moleculele substantelor formeaza o substanta mai complexa decat cea de la care s-a pornit.

Pluto ramane guvernatorul tuturor enzimelor, Jupiter si Saturn fiind guvernatori adjuncti, deoarece ele raspund doar de functia enzimatica. Un exemplu de enzima catabolica (Saturn) este renina care se gaseste in sucul gastric al copiilor pana la 2 ani. Functia acesteia este de a reduce lacto-globulina, un complex proteic, care se gaseste in lapte, intr-o substanta mai simpla. Un alt exemplu este ptialina, care se formeaza in saliva si a carei functie este sa sparga rigiditatea moleculara a dextrozei in molecule simple de glucid. Una dintre enzimele de anabolism (Jupiter) este clorofila din plante care, combinata cu apa, bioxid de carbon si energie solara, dau forma plantei.

Fiecare enzima are o formula chimica unica. Multe dintre molecule sunt compuse din proteine, o secventa dintr-un cordon de aminoacizi, secventele de aminoacizi fiind de altfel caracteristice oricarei enzime. Dar acum este vorba despre mai mult decat despre compozitia enzimelor. Poate v-a mirat faptul ca vitaminele si mineralele sunt esentiale in viata noastra. Motivul este ca fiecare molecula de enzima contine vitamine si cel putin un mineral.

Mineralul da enzimei energie cu care aceasta se leaga de controversatul material brut care serveste drept catalizator in cadrul reactiei. Vitaminele completeaza structura unei anumite enzime. Organismul nostru are nevoie zilnic de vitamine si de minerale pentru a ajuta continuarea procesului enzimatic. Ca sa vedem cum lucreaza enzimele, sa analizam putin etilaza care contine vitamina B-1, tiamina. Functia acesteia este de a converti alcoolul etilic in bioxid de carbon si apa. Daca o persoana bea prea mult, etilaza nu mai poate converti intreaga cantitate de alcool ingerata, astfel sunt distruse proteinele, iar persoana in cauza devine mahmura. Toate remediile anti-mahmureala contin vitamina B – 1, care ajuta ficatul sa produca etilaza, care este folosita in procesul de dezintoxicatie alcoolica. Fara aceasta enzima, alcoolul devine o adevarata otrava pentru ficat si distruge organismul.

Etilaza este guvernata de Pluto, dar si de catre Saturn, deoarece reduce complexul alcoolic in substante simple. Alcoolul este guvernat de Neptun care poate fi , cel mult, convertit in grasimi, aflate sub stapanirea lui Jupiter, adica Pluto versus Neptun si Saturn versus Jupiter, un tablou astrologic superb.
Tiparele cele mai frecvete sunt:
• Pluto conjunct cu Nodul Sud
• Soarele conjunct cu Nodul Nord
• Casele de boala 6 – 12
• Pluto conjunct cu Asc, MC, FC sau Dsc.

Share

Lasă un răspuns

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close