Gabriela Dima (Minerva)Studii & Cercetari

Chiron si descoperirea virusului HIV

Autor: Gabriela Dima (Minerva)

Chiron si HIV
Chiron si HIV

S-a intrebat vreodata cineva de ce Chiron a fost descoperit tocmai la 1 noiembrie 1977, pe cand Pluto, cel care dezvaluie, aducea la lumina cele mai neasteptate lucruri, apropiindu-se tot mai mult de domiciliul sau,  tulburatoarea, chinuitoarea si revelatoarea zodie a Scorpionului? Pluto se afla la 1 noiembrie 1977, la 15gr06 Balanta, intrat pe ceea ce astrologii numesc Via Combusta (prefigura si incepea sa amplifice ingrozitoarea descoperire – boala SIDA), conjunct cu Mijlocul Cerului si in opozitie cu Chiron care in momentul descoperirii sale se afla in Taur, la 8gr03, conjunct cu Fundul Cerului.

Relatia dintre cei doi mi se pare foarte puternica, atat  Chiron cat si Pluto se gasesc in case angulare, deosebit de sustinute energetic. Si atunci ce ar putea face cei doi decat sa ne puna in fata unor crize carora noi trebuie sa le gasim solutia? Am putea spune ca Chiron este semnalul de alarma, iar Pluto –  exploratorul care scoate la lumina evenimente care deja se prefigurau.

Momentul descoperirii lui Chiron

Apoi, in Casa a 8-a, care este si o casa a sexualitatii, se gasea Marte, unul dintre stapanii acesteia, iar semnul in care cadea casa era cel al Leului, semnul puterii, care parea sa atentioneze ca urmeaza ceva ce ar putea zgudui lumea din temelii si in care vor fi implicati oameni puternici, cunoscuti in toata lumea. Marte, energic si violent, se afla intr-o casa extrem de slabita vibrational, actionand asadar si mai virulent.

Pe de alta parte, celalalt stapan, Pluto, cea mai lenta planeta a sistemului solar, isi facuse simtita trecerea dintr-un semn intr-altul sau dintr-o casa in alta cu mai bine de un an inainte. In plus era conjunct cu Mijlocul Cerului, semn ca impactul social va fi extrem de profund. Iata o configuratie care atrage atentia. Boala necunoscuta? Razboi? Cate ceva din fiecare. Si pentru ca tot am amintit de un razboi, sa privim putin harta momentului izbucnirii celui de-al doilea razboi mondial.

Momentul izbucnirii celui de-al Doilea Razboi Mondial

Chiron era conjunct cu Mijlocul Cerului in Rac, semn care stapaneste Casa familiei. Fiind intr-o casa slabita vibrational, in opozitie cu Marte, in Capricorn, exaltat intr-o casa sustinuta energetic, conjunct la randul sau cu Fundul Cerului, el prefigura disparitia multor familii. Acum, Chiron conjunct cu Fundul Cerului – familia, mostenirile, ereditatea – era in patrat cu Marte aflat in domiciliu si in Casa Mortii, semn ca multe vieti vor fi secerate violent si multe familii se vor destrama. Pluto era la mai putin de 19gr departare de Chiron, deci abia trecuse de Mijlocul Cerului.

Revenind la momentul descoperirii lui Chiron, haideti sa o privim pe Venus. Ea este in Casa a 10-a, care nu este doar o casa a elevarii sociale, ci reprezinta de asemenea casa clinicianului, in Balanta (atractia si armonia dintre parteneri), in domiciliu ca semn, la 19gr29, pe Via Combusta, si conjuncta cu Pluto (boli cu transmitere sexuala care produc leziuni la suprafata pielii). Casa a 10-a, clasic guvernata de Soare si de semnul Leului, era semnalul ca va izbucni ceva incendiar si aproape imposibil de stapanit legat de sexualitate.

Ce problema legata de sex se va ridica oare in fata medicilor in conditiile in care Pluto, planeta sexualitatii, o taloneaza atat de strans pe Venus care semnifica, printre altele, si relatiile sexuale? Peste nici doi ani o veste tulburatoare va da ocol lumii: aparitia bolii SIDA. Cum se transmite ea? Pe cale sexuala, in primul rand.

Soarele era si el in Scorpion, la 9gr12, tot pe Via Combusta, dar in Casa a 11-a, Casa prietenilor, si accentua odata in plus faptul ca lovitura va fi data prieteniilor bazate pe sex, in special celor de acelasi sex si, dupa cum stim, boala SIDA a fost identificata, la inceput, mai ales in comunitatea de homosexuali. Putem vorbi despre un razboi mondial, dar dus intru cu totul alta dimensiune.

Eclipsa totala de Soare din octombrie 1977

Este foarte interesant apoi de urmarit eclipsa totala de Soare din 12 octombrie 1977, care a precedat descoperirea lui Chiron. Ea avea loc la 19gr24 in Balanta, deci pe Via Combusta. In acel moment, in Scorpion, dar inca pe aceeasi Via Combusta, se afla si Uranus, la 10gr42, semn ca evenimentele care vor urma vor lua prin surprindere pe toata lumea.

Pluto, la 14gr17 in Balanta, se pregatea sa intre pe Via Combusta. Saturn in Leu, in Casa a 8-a, la 27gr29, sugera o boala legata de sexualitate care actiona deja insidios, iar virusul HIV, cel care declanseaza boala SIDA, are o perioada de incubatie de pana la 5 ani.

Prezenta lui Venus in Casa a 8-a, in Fecioara, la 24gr47, pe axa imunitara, dadea indicii clare ca boala va fi legata de imunitate ori stim ca SIDA distruge tocmai sistemul imunitar.

Unul dintre cele mai puternice puncte mijlocii, chiar fatidice as spune, este cel dintre Chiron si Pluto. Punctul median dintre cele doua planete se afla la 7gr30 Leu, semnul mundan al puterii. Foarte aproape, la 3gr26 se afla Marte, care poate fi foarte bine acceptat ca punct median intre Chiron din Taur si Soarele din Scorpion, aflat la 9gr11. In acest caz putem vorbi despre o conjunctie intre Punctul median Chiron-Pluto si Marte, astfel ecuatia devine: Marte punct median intre Chiron si Pluto. Astrologii care se ocupa de studiul lui Chiron considera acest punct extrem de sensibil, de puternic si de o virulenta iesita din comun (vezi modul si rapiditatea cum s-a raspandit virusul HIV si maladia SIDA in lume!).

Pe de alta parte, Chiron era in quincunx (inconjunctie) cu Neptun, aflat la 14gr34 Sagetator. Punctul median dintre ele se afla la 62gr30 adica la 3gr15 de Mijlocul Cerului, deci putem spune ca MC este punctul median dintre Chiron si Neptun. Neptun inseamna visare si creativitate, insa la fel de bine poate insemna viciu si agonie. Exact in perioada aceea, o noua substanta isi facea intrarea pe piata drogurilor: Ecstasy.

Iata cadrul si momentul in care Chiron a fost descoperit. Intrebarea care se pune este daca  nu cumva descoperirea lui, in conditii de un tragism iesit din comun (pentru ca foarte multe personalitati, mai ales cele din domeniul artelor, au fost doborate de SIDA), semnala o alternativa la abordarea conceptului de sanatate. Cred ca raspunsul trebuie cautat la sfarsitul anilor ’80, cand s-a remarcat o revenire in forta a homeopatiei, a medicinei vibrationale, cand atentia omenirii s-a indreptat spre noi forme de energie la care se adauga dimensiunea spirituala, iar centrul de greutate s-a mutat dinspre colectivitate pe individ, si a dus la aparitia unor noi axiome legate de viata si de moarte, de liber arbitru in ceea ce priveste propria persoana disociata, de aceasta data, de cutumele sociale si politice, de traditii si eresuri.

Este perioada in care dr. Jack Kervorkian punea in practica pentru prima oara metoda de eutanasiere a persoanelor cu boli incurabile in ideea de a elibera fiinta de durere si de suferinta, mai ales in fazele terminale ale bolii. Desi public a fost hulit si metoda sa dezavuata, in mediile medicale, atitudinea medicului a fost mult mai atent analizata. Ca psiholog insa, sunt convinsa ca s-a procedat asa deoarece multora dintre noi nu ne place sa vorbim despre moarte.

Ofensiva pe frontul cercetarii medicale este la inceput. Ce ne va rezerva viitorul, vom vedea.

Ciclul chironian

Odata stabiliti acesti parametri, sa ne amintim ca lui Chiron i se mai spune Nonconformistul si, prin analogie, sa ne imaginam boala SIDA ca pe o boala nonconformista. Iar SIDA este in mod cert o boala nonconformista. Tot ea este prima pandemie cunoscuta raspandita pe glob intr-un timp atat de scurt si care a afectat atata lume. Cum a fost posibil acest fapt? Decesul din cauze de tuberculoza, cancer sau probleme cardiovasculare era cunoscut de pe vremea faraonilor. Cauzele trebuiau cautate in alta parte, si atunci astrologii si-au intors privirile asupra ciclului chironian din perioada in care s-a declansat, cu atata virulenta, sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA). Iar un vaccin anti – SIDA va fi extrem de dificil de creat daca ne gandim cu cata furie rezista virusul HIV in fata cercetarii medicale.

S-a constatat ca Chiron are o perioada de revolutie ciudata, cuprinsa intre 49 si 51 de ani. Cand este la periheliu, punctul cel mai apropiat de Pamant, orbita lui este foarte aproape de cea a lui Saturn, iar cand este la afeliu, punctul cel mai departat de Pamant, Chiron este foarte aproape de orbita lui Uranus. Am putea spune astfel despre Chiron ca este legatura dintre Saturn si Uranus si de aceea eliptica sa dezordonata face sa stea in Balanta, de exemplu, doar 1,9 ani iar in Berbec, 8,4 ani.

Chiron guverneaza fuziunea dintre dimensiunea fizica si cea spirituala, iar acest lucru a dus din nou la focalizarea atentiei asupra conceptului de terapie alternativa care, la randul sau, pune accent pe contopirea dintre mental si trup. Sa ne gandim numai la variatele tehnici Reiki. Adesea suntem mirati de ce putem sa facem cu mainile goale. Apoi, el este direct legat de maternitate, nastere si medicina. De asemenea are o mare afinitate cu mediul si boala manifestata, legata de mediul in care traim – alergii, alimentatie. Insa este legat si de ecologie si sistemul imunitar – nu intamplator multi astrologi il fac coregent al Pestilor, alaturi de Jupiter si Neptun si in sfarsit, este legat de terapiile alternative si de noile metode de prezervare a sanatatii.

Primul patrat dintre Chiron natal si Chiron in tranzit

Primul patrat a lui Chiron s-a produs in perioada 1991 – 1992, intre 9gr Taur si 9gr Leu. Apoi, Chiron a intrat in retrogradare si a stationat intr-un patrat perfect din martie pana in mai 1992. Pluto era conjunct cu Mijlocul Cerului, in Scorpion la 17gr40, iar Marte in Casa a 8-a, adica in domiciliu, in semnul Fecioarei la 20gr24, pe Axa Imunitara – locul unde HIV loveste cu inversunare. Astfel, tot mai multi specialisti au inceput sa vorbeasca despre calitatea vietii, despre sumele imense, uneori fabuloase, investite in campaniile de cercetare din industria medicamentelor, despre felul cum se obtine aprobarea pentru a intra pe piata, despre interese care nu aveau nimic in comun cu sanatatea sau cu prevenirea unor maladii.

Opozitia Chiron natal - Chiron in tranzit

Si ca sa fim in ton cu cele spuse, in 1997, pe cand Chiron se afla in opozitie cu momentul descoperirii sale si conjunct cu Mijlocul Cerului, o alta maladie ameninta omenirea, in special persoanele de varsta a 3-a: Alzheimer. De aceasta data Marte era in Scorpion, 29gr57 (grad aneretic),  conjunct cu Pluto, intrat deja in Sagetator, la 3gr25. Cele doua planete erau in patrat cu Luna, cea care raspunde printre altele si de sinapsele care se produc la nivelul neuronilor, in Casa a 8-a, la 5gr11 in semnul Fecioarei.

In paralel, terapiile neconventionale se impun ca o alternativa la medicina alopata. Daca in perioada 1991 – 1992 se incerca distrugerea industriei de medicamente naturopate, din 1997 a inceput sa se investeasca din ce in ce mai mult in aceasta industrie. Mai mult, psihologia vine sa sprijine aceasta lupta si stabileste ca boala este direct proportionala cu sanatatea psihica a bolnavului. Sunt curioasa ce se va intampla in 2027 cand Chiron in tranzit va fi conjunct cu pozitia sa din 1977.

Oprindu-ne o clipa si asupra biologiei, nu putem sa nu remarcam o alta coincidenta tulburatoare, si anume ca descoperirea lui Chiron coincide cu dezvoltarea fara precedent a geneticii din perioada 1978 – 1987. In acea perioada barierele eticii medicale deveneau tot mai usor de trecut, iar cercetarile si aplicatiile din domeniul geneticii se intensificau. Apar alimente modificate genetic, materii prime care sunt folosite in industria alimentara – soiuri de grane selectate, si se manifesta febril dorinta de a experimenta legile geneticii pe OM.

Trebuie sa privim ciclul chironian ca pe ceva venit sa pregateasca terenul pentru evenimentele viitoare, dar si ca pe o provocare in a ne descoperi pe noi insine si a depasi, cum spuneam undeva mai sus, perioadele de criza din viata noastra. Intrarea in scena a bolii SIDA si virusului HIV de exemplu, este un test  de toleranta, dar si un test al capacitatii noastre de selectie, de lupta si de regenerare.

Share

Lasă un răspuns

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close