Aplicatii & ConcepteSerial: O poveste de iubire (T. Muth)Teodora MuthV.I.P.

O poveste de iubire cu un final surprinzător (partea a IV-a)

de TEODORA MUTH,
cu ilustrații de Ana Adam

[Citește și partea I, a II-a și a III-a]

Ultimele luni ale lui 2009 au însemnat pentru Cosmin și Raluca o coborâre în Infern. Deznădăjduți și triști, au căutat soluții alternative, sperând într-o minune. Dar aceasta nu a venit, astfel că, pe 18 ianuarie 2010, Cosmin a părăsit planul existenței într-un corp omenesc.

Iată cum arătau tranzitele peste harta lui natală, în acea zi de luni:

Peste casa a VIII-a, a morții, tronează un stellium sumbru, care acoperă toată zodia Capricorn, cu Pluto la gradul 3 și Venus la gradul 29. Când am văzut această hartă, mi-am spus că e ca un bocet la o înmormântare. Interesante sunt mai multe suprapuneri din hartă: Marte este exact peste Saturn (stăpânul casei a VIII-a), la 14 grade în Leu, sugerând slăbirea forțelor fizice, devitalizarea, Uranus trece la două grade peste Venus, în Pești, anunțând parcă eliberarea sufletului în iubirea esențială, infintă. Saturn tranzitează casa a V-a, a bucuriei de viață, de parcă ar trage o cortină întunecată, de final, asupra acesteia. Saturn se îndreaptă spre Pluto, celălalt malefic, pentru ca mesajul său să fie cât se poate de clar. Ascendentul momentului, la 5 grade Taur, este exact peste Soarele Ralucăi și în casa a XII-a a lui Cosmin, ca un rămas bun.

Pentru Raluca, ziua de 18 ianuarie 2010, a arătat așa:

După cum spuneam, Ascendentul momentului se află peste Soarele Ralucăi, în casa a V-a a hărții ei natale. El face opoziție cu Uranus, descriindu-ne cu acuratețe șocul trăit în esența ființei ei (Soarele). Ea primește stellium-ul din Capricorn peste prima casă, Pluto situându-se exact peste Ascendentul ei natal. Dacă adăugăm la asta și tranzitul lui Saturn peste Luna natală, în careu cu Ascendentul ei din Capricorn și cu Saturn natal din Rac, înțelegem că Raluca traversa o perioadă de suferință cruntă. Întreaga ei lume s-a prăbușit, a colapsat într-un haos întunecat și nemărginit.

După ce a depășit fazele de negare a realității și a luptei cu nevoia de a-l readuce pe Cosmin alături de ea, încet încet, Raluca a căutat puncte de sprijin în noua lume care se năștea din durere, dor și iubire. Anul 2010 a fost un an de jale și doliu în izolare, în căutarea unor răspunsuri imposibile la întrebările existențiale care îi reveneau obsesiv în minte. Dar, ca întotdeauna în clipe de cumpănă, Raluca a primit un ajutor nesperat. Acesta a fost o carte intitulată Grație și forță, a filosofului și psihologului american Ken Wilber, cunoscut pentru studiile sale asupra conștiinței și a psihicului uman. În această carte, Ken Wilber își relatează povestea de viață alături de Treya, soția multiubită care a murit în urma unui foarte agresiv cancer la sân. Treya a fost diagnosticată cu această cumplită maladie la doar zece zile după ce ei s-au căsătorit, cei cinci ani ai mariajul lor reprezentând bătălia împotriva unui destin care s-a dovedit a fi implacabil.

În timpul trăit alături de Treya, afirmă Ken Wilber, ”încet-încet, am învățat că iubirea nu însemna să păstrez, așa cum am crezut mereu, ci mai degrabă să eliberez ceea ce iubesc.” Pentru Raluca, întâlnirea cu acest învățător a cărui experiență de viață era foarte asemănătoare cu a ei, a fost hotărâtoare. A înțeles că poate să transforme suferința lui Cosmin și a ei într-o altă formă a iubirii, că poate să dea un sens unui lucru care părea fără nicio noimă, boala. Sensul era chiar devenirea, integrarea stărilor întunecate și desprinderea unor înțelesuri menite să amplifice câmpul conștiinței. Așa se face că, după câteva luni, s-a născut ideea de a transforma urmele chinului lui Cosmin – buletine de analize, rețete medicale, corespondență cu medici, seringi, haine, medicamente care nu fuseseră consumate, note, însemnări, fotografii, bilete de tren, înregistrări – în artă! După multe discuții cu prieteni și cunoștințe apropiate, voci cunoscute în artele plastice timișorene și nu numai, la începutul anului 2011 s-a născut ideea unei expoziții dedicate lui Cosmin și iubirii lor. Raluca luase între timp legătura cu Ken Wilber care a fost foarte impresionat de povestea ei și și-a dat acordul ca expoziția să poarte numele cărții lui, Grație și forță.

Iată cum arată harta Revoluției Solare a Ralucăi, pentru 2011:

Axa Berbec – Balanță, a relațiilor, este foarte accentuată. Ascendentul în Balanță este acompaniat de Saturn, semn că durerea și sentimentul de pierdere sunt încă prezente. Avem jumătate dintre planete, Venus, Mercur, Marte, Jupiter și Uranus, plus Luna Neagră, în Berbec și casa a VII-a, a căsniciei. Saturn face opoziție pe semn cu toate. Soarele este în casa a VIII-a iar Luna, împreună cu Pluto, se află în Capricorn, zodie a doliului, și în casa a IV-a, a începuturilor și sfârșiturilor, a căminului. Saturn este implicat și într-un careu cu Luna și cu Pluto, după cum vedem. Venus, stăpână atât a Soarelui cât și a Ascendentului, este flancată de nonconformistul Uranus și de Lilith, Luna Neagră.

Dacă suprapunem harta evenimentului peste cea a Ralucăi, avem rezultatul de mai jos:

Avem o dublă conjuncție Ascendent –Pluto: Ascendentul momentului (RS), împreună cu Saturn, vine peste conjuncția Pluto – Lună din harta natală, iar Pluto al momentului cade peste Ascendentul natal al Ralucăi. Și dacă ar fi doar aceste două aspecte active în hărți tot ar fi foarte grăitoare, indicând o suferință devastatoare, profundă și de lungă durată. Dar mai avem și stellium-ul din Berbec peste casa a IV-a natală a Ralucăi, casa căminului, în opoziție cu Saturn. După o muncă susținută de amintirea luminoasă a celui care fusese Cosmin, în inimile tuturor celor implicați s-a decis data și ora vernisării acestei neobișnuite expoziții – 19 iunie 2011, ora 18:00!

Harta evenimentului este aceasta:

Avem Soarele (stăpânul casei a X-a) în Gemeni, împreună cu Venus (stăpâna caselor a XII-a și a VII-a) și cu Nodul Sud lunar, în casa a VIII-a. Trimiterea la ideea de moarte este clară, mai ales că este confirmată, întărită, și de Ascendentul în Scorpion. Saturn din casa a XII-a, face aspecte de cuadratură cu Mercur și Pluto, precum și o opoziție cu Uranus din casa a VI-a. Se evidențiază, de altfel, o cruce cosmică pe semne cardinale, indicând o puternică motivație pentru realizarea unui scop. Jupiter se află în casa a VII-a, a partenerului de cuplu, iar Luna în casa a IV-a și în Vărsător sugerează conexiunea cu trecutul.

Dacă suprapunem harta evenimentului peste cea a Ralucăi, avem rezultatul de mai jos:

Mai multe lucruri atrag atenția: Pluto rămâne pe Ascendentul Ralucăi, la fel cum și Saturn rămâne peste conjuncția Pluto-Lună din natal, semn că suferința nu a dispărut. Nu avea cum să dispară! Dar îl găsim pe Jupiter exact peste Soarele ei din casa a V-a, ceea ce este un semn foarte bun, de împlinire și înțelepțire. De asemenea, Venus termină tocmai acum o rotație în jurul Soarelui și se află peste poziția ei din harta natală, marcând parcă încheierea unui ciclu afectiv și deschiderea unui altuia.

Am suprapus harta evenimentului și peste harta compusă a celor doi și iată ce s-a revelat:

Ascendentul evenimentului cade exact peste Nodul Nord al hărții compuse, sugerând faptul că este o continuare firească a relației: Soarele evenimentului, din Gemeni, se suprapune peste casa a IV-a a relației, Luna evenimentului, din Vărsător vine la diferență de un grad peste Marte al relației, la fel cum Jupiter al evenimentului se poziționează peste Venus a relației iar Pluto al evenimentului peste Luna relației. În casa a VIII-a compusă, unde se află Pluto, moartea, vine acum Saturn al evenimentului, la același grad cu Pluto, 10 Balanță. Aducere aminte, reînviere? Cine poate spune? Cert este că aceste puncte active ale hărților descriu o misiune care s-a împlinit. Expoziția Grație și forță a marcat eliberarea spiritului lui Cosmin și a deschis o poartă pentru ca el să se poată întoarce la Conștiința Sursă, așa cum spune Ken Wilber.

Teodora în deschiderea conferinței, la Astro-Festival Craiova 2023

Convinsă că nu întâmplător am avut imboldul de a prezenta extraordinara poveste a prietenilor mei iubitorilor de astrologie la Astro-Festivalul de la Craiova din acest an, am avut curiozitatea să văd cum se reflectă acest lucru în harta Ralucăi.

Mai jos, avem harta Astro-Festivalului suprapusă peste harta ei natală:

Cu Soarele Astro-Festivalului peste Venus natală a Ralucăi, cu Jupiter al evenimentului peste Soarele ei natal, cu Nodul Nord al Astro-Festivalului peste Mercur al Ralucăi și Nodul Sud peste Uranus al ei, mi-a devenit cât se poate de limpede că povestea se cerea împărtășită.

Am repetat procesul și cu harta compusă, obținând ceea ce vedem:

Soarele și Mijlocul Cerului Astro-Festivalului din Gemeni, se suprapun casei a treia compuse, cer comunicarea realităților acesteia, Luna și Ascendentul evenimentului, din Fecioară, cad peste casa a VI-a compusă, a muncii, Jupiter al evenimentului se suprapune lui Jupiter compus iar Neptun se află peste Soarele hărții compuse, descriind emanația iubirii spirituale și eterne, la fel cum o fac și planeta Venus a evenimentului unită într-o frumoasă conjuncție cu Saturn, în Rac, zodia familiei.

Nu am fost decât instrumentul prin intermediul căruia o minunată poveste de iubire și de viață s-a dezvăluit. Valențele acesteia, învățăturile, le veți extrage fiecare, după cum vi se potrivesc. Cât despre mine, experiența acestei analize mi-a demonstrat încă o dată că astrologia ne vorbește mereu, dacă știm să o ascultăm, să o prețuim și să-i respectăm principiile.

TEODORA MUTH,
vicepreședinte AAR și redactor-șef adjunct Astrele

Despre Dora
Articole scrise de Dora

Abonați-vă la newsletter-ul Astrele pentru a fi la curent cu tot ce publicăm în revistă! Veți fi anunțat/ă când publicăm ediții noi, articole de astrologie, exerciții/provocări. De asemenea, vă ținem la curent cu evenimentele AAR și cu atelierele și cursurile organizate de astrologii echipei Astrele și de partenerii noștri.

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close