EfemereHoraristaOrară

Exit Prigojin

Sursa foto: Telegram/@grey_zone/AFP/Getty Images

de HORARISTA

Journalist: Are you able to forgive?
Putin: Yes. But not everything.
Journalist: What is impossible to forgive?
Putin: Betrayal.[1]2018 documentary – cannot forgive betrayal: https://twitter.com/i/status/1694413511881887827

Am făcut orara imediat ce am văzut o știre care zicea că Prigojin ar fi murit într-un accident aviatic[2]”Flightradar24 online tracker showed that the Embraer plane registration number RA-02795 had dropped off the radar at 6:11 pm (1511 GMT). The aircraft, travelling from Moscow to St. Petersburg, … Continue reading. M-am gândit și eu, cum s-a gândit toată lumea, la cele doua scenarii principale.

Varianta 1 – E o înscenare și Prigojin e bine-mersi. Această variantă părea perfect plauzibilă.

Varianta 2 – Prigojin chiar e mort. Putin nu a uitat injuriile proferate de Prigojin chiar de ziua victoriei și nici ‘înjunghierea în spate’ din iunie. 

ANALIZA PE SCURT

O orară cu Ascendentul în Gemeni. Mercur bine așezat în Fecioară și angular. De fapt, în această hartă Mercur e planeta care se bucură de demnitățile esențiale cele mai înalte. Mercur părea a avea o poziție inexpugnabilă. Se putea spune că Prigojin e greu de ucis.

M-am uitat la Lună. Sumbră în Scorpion. Cadentă, deci acționând din culise, destul de rapidă și foarte ocupată! Luna era în contact cu fiecare din personajele din această orară. Luna tocmai se desprindea dintr-un un sextil cu Mercur, stăpânul hărții. Înainte de aspectul cu Mercur, adunase contribuții de la Saturn, Venus și Jupiter, livrase lui Mercur ce avea de livrat și se îndrepta spre restul întâlnirilor, toate cu malefici: Uranus, Neptun, Marte și Pluto.

Ce anume livrase Luna lui Mercur? Bunătăți? Clar, nu! Saturn, Venus și Jupiter, cu care Luna fusese deja în legatură, erau membri într-o conjurație implicând casa a VIII-a, a morții; casa a X-a, a conducerii statului; și casa a XII-a, a asasinatelor.

Situația lui Mercur cel cu multe demnități putea fi descrisă ca așezarea în mormânt a unui personaj redutabil. Orara spunea că lui Prigojin i se făcuse felul.

SĂ RELUĂM, CU CEVA DETALII

Carevasazică, după episodul din iunie, Prigojin fusese ‘iertat’ de Putin și exilat în Belarus. În loc să stea cuminte în Belarus, Prigojin zburda nonșalant prin Rusia. Nu oriunde, ci chiar în vecinătatea Kremlinului de unde a purces să se plimbe cu avionul spre Sankt Petersburg.

Harta arată funest. Luminătorii sub orizont și în case fatidice. Cu excepția lui Venus, planetele din această orară erau distribuite în case ne-norocite sau dure: a IV-a, a VI-a, a X-a și XII-a. Un singur jucator în semn cardinal. Jocurile erau făcute.

Semnificatorii

Aceasta nu e o orară personală. Așadar, Prigojin este reprezentat de stăpânul Ascendentului. Pentru a răspunde la prima întrebare, cercetăm conexiunea dintre stăpânul Ascendentului și stăpânul casei a VIII-a, a morții; pentru a răspunde la a doua întrebare, cercetăm casa a XII-a, a asasinatelor.

Luna e deopotrivă co-semnificatoare a lui Prigojin și un indicator general despre chestiunea în discuție și despre orară în ansamblu. Luna subversivă din Scorpion, dosnică într-o casă cadentă, imprimă atmosfera și dă tonul orarei.

Lăsând la o parte orice epitete și metafore, interpretarea acestei orare se reduce la următorul raționament:

Mercur (Prigojin) atacat de Saturn (moartea) printr-o acțiune orchestrată de Jupiter (Putin) prin Venus (asasinat).

Îngăduiți-mi să devin didactică: să reiau și să recapitulez.

Semnificatori principali Co-semnificatori
Prigojin Mercur stăpânul Ascendentului Luna
Moartea Saturn stăpânul casei a VIII-a Pluto aflat în casa a VIII-a
Marte, stăpânul prin exaltare
Asasinat Venus stăpâna casei a XII-a Jupiter și Uranus, aflați în casa a XII-a
Luna, stăpâna prin exaltare a casei a XII-a
Putin Jupiter stăpânul casei a X-a Saturn, stăpânul MC Venus, stăpâna prin exaltare a casei a X-a

De observat că semnificatorii principali sunt reflectați de ziua și ora planetare ale orarei: ziua lui Mercur; ora lui Saturn.

Iată cum stau semnificatorii:

 • Prigojin e reprezentat de Mercur: la stația retrogradă, angular în casa a IV-a și puternic în domiciu și exaltare în Fecioară – îndeajuns de puternic încât să îndrăznească să-l umilească pe Putin; occidental și nocturn, deci în sectă. Mercur e și dispozitorul general al hărții.
 • Luna: în cădere în Scorpion, cadentă, în bucuria lui Marte. Totuși, puternică în propria triplicitate.
 • Moartea e reprezentată de Saturn: peregrin în Pești; angular în casa a X-a; maleficul contra-sectei, deci mai periculos.
 • Asasinatul e reprezentat de Venus: peregrină în Leu; retrogradă; conjunctă cu IC.
 • Putin e reprezentat de Jupiter și Saturn. Jupiter, Marele Păpușar e peregrin în Taur; conjunct Uranus. De remarcat că în perioada curentă în harta natală a lui Putin figurează o reîntoarcere a lui Jupiter. Astfel, Jupiter din orară e la numai câteva grade de Jupiter natal la 19°44’ în Taur.

Maleficii

Toți maleficii – tradiționali și transsaturnieni – sunt poziționați în case-cheie și par a avea misiuni legate de disparitia lui Prigojin. Toți sunt într-o relație sau alta cu Mercur și luminătorii.

 • Marte e cu Mercur și Soarele.
 • Saturn și Neptun îi atacă pe Mercur și Soarele prin opoziție; atacă Ascendentul prin careu superior. Pars Fortunae e prinsă între Saturn și Neptun.
 • Uranus cu Jupiter în casa a XII-a a asasinatelor sunt în aspect cu TOATE personajele din hartă. Este binecunoscută asocierea lui Uranus cu accidente în general, dezastre aviatice în special, deflagrații și explozii.
 • Pluto, în elementul său în casa a VIII-a, a morții și a serviciilor secrete, este și el în aspect cu toate personajele, mai puțin cu Venus.

CINE COLABOREAZĂ CU CINE

Grupurile de interese și relațiile lor sunt configurate de nenumărate recepții mixte (citește urzeli) din cele mai diverse, majoritatea întărite de aspecte. Multe din aceste legături sunt subtile, nu neaparat sau imediat evidente. De asemenea, aceste conexiuni sunt ne-egale sau ne-simetrice în ceea ce privește autoritatea sau rangul planetelor implicate. Profilul acestor jucători și teritoriul pe care ei operează sunt definite de domeniile caselor a VIII-a (moartea), a X-a (Putin) și a XII-a (asasinarea). Lista scurtă a cuvintelor-cheie este următoarea: moarte, autoritate supremă în stat, servicii secrete, complot, sabotaj, asasinate.

Venus lucrează cu Jupiter și Saturn

Recepțiile lui Venus cu Jupiter și Saturn conectează casa a XII-a (asasinate) cu a X-a (Putin) și a VIII-a (moartea). Venus e orientală, deci nu e o Venusică blândă și nici pașnică, ci pizmașă și vătămătoare. În Leu, retrogradă, e cu atât mai înclinată să reacționeze revanșard și chitită să răzbune lezări de ego, orgoliu sau imagine. Prin exaltare, Venus stăpânește casa a X-a (Putin).

 • Venus este în triplicitatea lui Jupiter; Jupiter în domiciliul lui Venus; Venus și Jupiter sunt în careu; Venus și Jupiter sunt în antiscia cu orb de numai 5 minute (Venus la 15°16’ Taur; Jupiter la 14°38 Leu).
 • Venus este în termenul lui Saturn, în timp ce Saturn este în exaltarea și termenul lui Venus.

Luna lucrează cu toată lumea dar în special cu Marte și Jupiter

Recepțiile Lunii cu Marte și Jupiter constituie un alt mănunchi de relații între casele a VI-a (logistica), a VIII-a (moartea), a X-a (Putin) și a XII-a (asasinarea). Prin triplicitate, Marte și Luna își împart hegemonia asupra majorității planetelor, dat fiind preponderența elementelor pământ și apă.

 • Luna și Marte sunt în sextil. Luna este în domiciliul și triplicitatea lui Marte, iar Marte în triplicitatea Lunii.
 • Luna este în termenul lui Jupiter; Jupiter în exaltarea și triplicitatea Lunii; Luna și Jupiter sunt în opoziție.

Mercur și Marte

Mercur și Marte sunt în conjuncție. Mercur în termenul lui Marte; Marte în domiciliul și exaltarea lui Mercur. Având în vedere apropierea dintre cele două planete, faptul că Marte e stăpânul casei a VI-a și prezența Lunii în casa a VI-a, ar putea fi luată în considerație existența unui logistician sau sabotor tehnic în anturajul lui Prigojin.[3]”Experts said that the very large debris field […] indicated that the aircraft sustained a catastrophic mid-flight breakup that could not be explained by a simple mechanical failure.According … Continue reading

Există o amprentă mercuriană în profilul participanților și în evenimentele care au dus la acest deznodământ. Diatriba lui Prigojin[4]https://www.businessinsider.com/wagner-boss-prigozhin-mocks-putin-russia-ukraine-war-2023-5 revărsând un torent de spurcăciuni verbale asupra ceremoniilor de ziua victoriei a fost lansată pe tranzitul lui Mercur în Taur, retrograd, în apropiere de stația directă. Rebeliunea din iunie a avut loc pe tranzitul lui Mercur în Gemeni. Prigojin este Gemeni. Utkin, co-fondator și ‘nașul’ grupului Wagner, co-pasager în avionul prăbușit, e tot Gemeni[5]”On 27 August the Russian Investigative Committee confirmed the identities of all the crash victims through DNA testing, including Prigozhin.The passengers included Wagner Group founder Yevgeny … Continue reading.

MAI MULT DECÂT O DECAPITARE

Dacă mai avea cineva vreun dubiu cu privire la natura sinistră a acestei orare sau la profilul de măcelari și derbedei planetari al personajelor sale, Nemesis împreună cu Algol în casa a XII-a spulberă orice îndoială. Nemesis sau Lotul lui Saturn la 26°16’ Taur se contopește cu poziția curentă a lui Algol la 26°29’ Taur. Algol are multe și nefaste nume, printre care ‘stiva de cadavre’. Algol este și steaua fixă categoric și fără echivoc asociată cu decapitarea.

Interpretarea unei orare nu e infailibilă. Nu avem cum să știm ce s-a întâmplat de fapt. Un lucru e clar, totuși: Wagner nu rămâne ce a fost. Planurile lui Putin merg dincolo de satisfacerea poftei de răzbunare prin înlăturarea capilor Wagner. Pe 23 iunie, Putin trebuie să fi avut un moment de încremenire văzând că nimeni din sistem nu opune vreo rezistență înaintării lui Prigojin spre Kremlin. Ca în clanul sicilienilor, Putin nu are nici o problemă să acuze trădarea, apoi să mimeze o împăciuire și să accepte un aranjament pe care ulterior să-l trădeze el însuși. La trei zile după dispariția lui Prigojin, Putin a semnat un decret ordonând membrilor Wagner să depună jurământ de credință statului rus.

Dar Putin nu stă grozav. Luna își continuă parcursul din Scorpion cu întâlniri exclusiv cu malefici. Ce ar fi de zis de următoarele aspecte ale Lunii? Într-un cuvânt, nașpa. Luna se conectează prin aspecte ptolemaice cu Uranus în casa a XII-a; cu Neptun în casa a X-a; cu Marte în casa a IV-a; și în final cu Pluto în casa a VIII-a. Planetele care-l reprezintă pe Putin – Jupiter și Saturn – sunt peregrine și în afara sectei. Venus și Luna, stăpânele semnelor în care se află Jupiter și Saturn, nu stau nici ele grozav. Jupiter are o singură demnitate esențială: este în propriul termen. Altfel, e în casa a XII-a și împreună cu Uranus. Saturn se întâmplă să fie angular în cea mai puternică casă din hartă, dar nu are nici o demnitate esențială și e cu Neptun. Prin comparație, Mercur în domiciliu și exaltare îi conferă lui Prigojin un soi de prestigiu pe care Putin nu îl are și pe care probabil l-a invidiat. Nu m-aș mira ca Prigojin, deja glorificat în multe cercuri, să ajungă să fie declarat martir al neamului. Cu Mercur în exaltare în casa a IV-a sunt toate șansele.

O VORBĂ DESPRE HĂRȚILE CONEXE

Câteva spicuiri din analiza hărților conexe. De exemplu, harta prăbușirii are Ascendentul în Capricorn, în casa morții a orarei. În harta dodecatemoria calculată de la orară, Mercur e proiectat în casa a XII-a, lângă Jupiter, Uranus, Algol și Nemesis.

Dar cele mai interesante sunt următoarele două:

 • harta opoziției exacte dintre Mercur (Prigojin) cu Saturn (moartea), care a avut loc înainte de eveniment și pe care Luna l-a activat în orară; și
 • harta ultimului aspect al Lunii, sextilul cu Pluto.

Opoziția Mercur în Fecioară cu Saturn în Pești este exactă pe 2 august la 07:17, într-o hartă cu Ascendentul în primul grad al Fecioarei, deci ambele planete sunt angulare. Ca în orară, Pars Fortunae e în conjuncție cu Saturn. Partea Necesității e și ea lângă Saturn. Și în această hartă Mercur e puternic, în demnitate și propria bucurie. Dar e străjuit de Marte, stăpânul c8, și de Nemesis, iar MC la 25°47’ în Taur e la mai puțin de un grad de Algol.

Aspectul exact Luna-Pluto are loc pe 24 august la 10:10. Personajele care populau casa a XII-a a orarei apar în casa a VIII-a a hărții aspectului exact. Mercur ajunge în casa a XII-a, cu Nemesis lângă el. Pars Fortunae ajunge lângă Pluto, în casa a IV-a.

Orara și toate hărțile astea… tot una și una. Toate ca venite din iad, cu cotloane pestilențiale, colcăind de năpârci. Dar ce să ne mirăm… până la urmă, povestea asta este despre două personaje sinistre, creaturi ale iadului.

HORARISTA
simpatizant AAR

Note

Note
1 2018 documentary – cannot forgive betrayal: https://twitter.com/i/status/1694413511881887827
2 ”Flightradar24 online tracker showed that the Embraer plane registration number RA-02795 had dropped off the radar at 6:11 pm (1511 GMT). The aircraft, travelling from Moscow to St. Petersburg, crashed near the village of Kuzhenkino in the Tver Region.” – https://www.reuters.com/world/europe/ten-killed-private-jet-crash-north-moscow-tass-2023-08-23/
3 ”Experts said that the very large debris field […] indicated that the aircraft sustained a catastrophic mid-flight breakup that could not be explained by a simple mechanical failure.
According to US intelligence, an intentional explosion caused the plane to crash, while reports of the use of surface-to-air missiles were inaccurate.
Wall Street Journal cited sources within the US government as saying that the crash was likely caused by a bomb onboard or „some other form of sabotage”. – https://en.wikipedia.org/wiki/2023_Tver_plane_crash
4 https://www.businessinsider.com/wagner-boss-prigozhin-mocks-putin-russia-ukraine-war-2023-5
5 ”On 27 August the Russian Investigative Committee confirmed the identities of all the crash victims through DNA testing, including Prigozhin.
The passengers included Wagner Group founder Yevgeny Prigozhin; Wagner Group co-founder and military operations leader Dmitry Utkin; Wagner Group head of security and foreign logistics Valery Chekalov; two Wagner veterans.”- https://en.wikipedia.org/wiki/2023_Tver_plane_crash
Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close