Andreea CîrsteaAplicatii & Concepte

Tranzitele lui Saturn peste Lună

[Articolul are la bază conferința susținută de autoare în cadrul simpozionului Astro-Festival, Craiova, 5 iunie 2022]

Am ales această temă deoarece tranzitul lui Saturn m-a marcat și m-a maturizat. Astfel am devenit mai atentă la el în special în hărțile anumitor persoane apropiate din viața mea și am vrut să observ ce aduce sau ce a adus pentru fiecare și cum au ieșit din acest tranzit sau cum urmează să iasă…

Tema mea vorbește despre tranzitele planetei Saturn peste Luna natală.

Cine este Luna?

Luna este unitatea de măsură pentru sensibilitate, aceasta reprezintă emoțiile și sentimentele, confortul emoțional al fiecărei persoane în parte, spațiul intim. Luna ne influențează adaptabilitatea la schimbări și felul în care răspundem din punct de vedere emoțional la acestea.

Cine este Saturn?

Saturn este ca un profesor dur care vine cu responsabilități, care cere stabilitate, organizare și care ne predă lecția maturității în diverse forme. Poate veni cu blocaje și cu situații de genul „așa nu mai merge”. Încet, dar sigur, Saturn face ordine și curățenie acolo unde tranzitează… și, chiar dacă este resimțit greu, după ce pleacă vei fi un alt om. El face treaba în stilul lui și, oricât ai încerca să îl “înfrunți”, va fi în zadar.

În timpul acestui tranzit te cauți, la propriu și la figurat, te întrebi ce ești, te întrebi cine ești, te întrebi de ce faci ceea ce faci și dacă e bine sau nu.

Suportat OK, poți gestiona foarte bine latura emoțională și vei ști cum să îți asumi responsabilitățile însă, suportat prost (așa cum am observat în majoritatea hărților pe care le-am analizat), poate aduce o stare de neputință, de pesimism, poate aduce depresie și chiar situații din care ai impresia că nu mai ieși. Te poți simți compleșit de evenimente, vinovat, sau poți avea senzația că emoțiile tale au „secat”.

După acest tranzit vei primi răspunsul la întrebările pe care ți le-ai pus pe parcursul acestuia. Modul în care îl gestionezi poate avea consecințe importante mai târziu pentru bunăstarea ta fizică sau psihică.

Oricare ar fi influența lui, la final vezi totul altfel.

Cazul I

Este vorba despre o persoană apropiată, iar acest tranzit mi-a atras atenția asupra ei în mod deosebit deoarece a scos mai multe lucruri la „suprafață”.

Pe scurt, în această perioadă prietena mea aproape a trecut printr-un divorț, a pierdut o sarcină și o problemă de sănătate deja existentă i-a dat mari bătăi de cap.

Luna, stăpâna Ascendentului, a corpului fizic, este în Casa a VIII-a unde nu se simte prea bine. Ca semnificatoare a mamei, ea nu este ofertantă: se află într-un semn steril, nu se vede cu stăpânul Casei a V-a (Casa Copiilor), Marte, și nici cu semnificatorul copiilor, Jupiter, și este în termenul lui Saturn. Daca ne uităm la orb, Luna nu are aspecte însă, dacă ne uitam la semne, primește careu de la Pluto și de la Soare (vitalitatea).

Saturn se află în Casa a VI-a, casă cadentă, unde poate indica o sănătate compromisă. Iar ca stăpân al Casei a VII-a, el poate aduce tot felul de blocaje, greutăți pe care le întâmpină în relații de orice fel.

În plus, Saturn și Venus formează un careu în T cu Jupiter, semnificatorul copiilor.

Marte, stăpân al casei a V-a, se află în Capricorn, în exaltare, în propriul decan, în termenul lui Venus (care se găsește în a Casa XII-a în opoziție cu Saturn), în opoziție cu Ascendentul și este în aceeași casă cu vânătorul de iluzii, Neptun.

Pluto, ca simbol al fricilor, are un rol semnificativ în Casa a V-a și în termenul lui Jupiter. În urma unor discuții cu prietena mea, am înțeles că i-a fost teamă să aibă copii, o teamă de responsabilitate.

Tranzitul lui Saturn a început la final de martie 2020 și va dura până în martie 2023:

În parteneriat

Saturn a început să îi tranziteze Casa a VIII-a din martie 2020, moment în care prietena mea s-a mutat cu soțul ei în altă locuință (până atunci locuiau cu părinții ei). Din luna mai au început problemele dintre ei, fix când Saturn, stăpân al Casei a VII-a, a început să retrogradeze în Casa a VIII-a și să revină în Casa a VII-a. În plus, Jupiter din Casa a VII-a a început să retrogradeze și el! Problemele dintre ei s-au amplificat până când ea a plecat de lângă el și chiar era în discuție un eventual divorț, iar prin octombrie s-au împăcat și s-au mutat din nou împreună, moment în care Saturn intrase în mers direct.

Dorința de a fi mamă

De prin decembrie 2020 – ianuarie 2021 au năpădit-o iar gândurile că mai are 2 embrioni congelați și că vrea să îi folosească, drept pentru care a început alte investigații, analize și toate acestea împreună cu soțul ei. Saturn intrase deja în Casa a VIII-a alături de Jupiter. Cei doi îi făceau careu lui Pluto din Casa a V-a și Soarelui din Casa a XI-a. A avut ceva de furcă atunci când a făcut toate investigațiile, practic ieșeau la suprafață alte nereguli legate de sănătate. Mai era și Neptun conjunct cu Jupiter natal în acea perioadă, și-i amplifica speranțele, îi aducea lucruri și le lua înapoi atunci când nici nu se aștepta!

După luni de zile în care a făcut tot felul de analize și de investigații, pe 1 noiembrie a fost programată pentru embriotransferul cu numărul 4. După cum putem observa în hartă, Jupiter era conjunct cu Luna natală, Marte (stăpân al Casei a V-a) se îndrepta spre conjuncția cu Pluto (stăpânul modern al Casei a V-a) și Soarele tranzita tocmai această casă. Faptul că aceste planete se îndreaptau spre opoziția cu Uranus (conjunct cu Soarele natal), mă făcea să mă aștept la ceva… neașteptat!

A făcut embriotransferul și nu a pierdut sarcina în prima săptămână, așa cum se întâmplase în trecut. A trebuit să schimbe și tratamentul pentru boala pe care o avea la articulații pentru a putea susține sarcina.

Pierderea sarcinii

Însă, pe 26 decembrie, ducându-se la un control, a descoperit faptul că embrionul s-a oprit din dezvoltare.

Stăpânul casei a V-a în tranzit (Marte) este conjunct cu Saturn natal în casa a VI-a, și tot acolo se află și Nodul Sud. Marte se îndreaptă către un careu la Jupiter natal, iar Saturn urma să-i întâlnească Luna (stăpână Ascendentului)… A urmat o intervenție chirurgicală.

 Starea de sănătate

Cu Saturn peste Luna ei natală, atât psihicul cât și corpul ei fizic au avut și au în continuare de suferit. În momentul de față, are de-a face cu probleme cauzate de o boală a articulațiilor pe care a descoperit-o acum 10 ani (din cauza sarcinii a trebuit să schimbe tratamentul pe care îl lua săptămânal). Observăm că Saturn este conjunct în orb cu Luna natală (corpul fizic, sănătatea).

Au revenit niște întrebări legate de căsnicia ei.

A depus acte pentru a înfia un copil.

Tranzitul lui Saturn a scos mai multe lucruri la suprafață pentru prietena mea: a răscolit relațiile, sănătatea și zona ei de confort emoțional.

Cazul II: Miley Cyrus

Miley a devenit cunoscută în urma rolului ei din seria Hannah Montana. Este una dintre cele mai faimoase cântărețe din SUA.

În anul 2015 a fost asemuită cu Madonna.

Luna ei este în Casa a VII-a, orientată deci spre relații. În Scorpion, este foarte intensă, tumultoasă, plină de pasiune și, fiind în cădere, conjunctă cu Pluton și cu Mercur retrograd, poate indica obsesii sau temeri. De asemenea, indică relații puternic transformatoare și jocuri de putere.

Luna se află în termenul lui Saturn și primește careu de la el, din Casa a X-a (statut, carieră), pe care Saturn o stăpânește. Miley poate ajunge acolo unde își dorește, prin muncă și într-un fel inedit (Vărsător).

Ea este predispusă la bârfe și obstacole în carieră: Saturn este în decanul lui Mercur, care este retrograd în Scorpion și face un careu superior cu el.

Tranzitul lui Saturn peste Luna natală din Scorpion: octombrie 2012 – septembrie 2015:

Luna în parteneriat

În septembrie 2013, rupe logodna cu Liam Hemsworth cu care era într-o relație din 2009. Ea a pus punct declarând că trece printr-o schimbare majoră. Saturn tranzita Casa a VII-a și făcea careu cu Saturn natal care este în opoziție cu stăpânul tradițional al Casei a VII-a.

Uranus în tranzit este în cuadratură cu perechea Venus-Uranus din natal și îi aduce un “iz” de ciudățenie în relații și nu numai.

Până în 2015 a experimentat și alte relații, cu Patrick Schwarzenegger (2014-2015) și cu modelul Stella Maxwell (2015).

Luna: popularitatea

De-a lungul perioadei analizate, Miley a tot apărut prin presa de scandal. Cum spuneam, Uranus în tranzit, stăpân modern al Casei a X-a, este în cuadratură cu el însuși și cu Venus în tot acest timp, ceea ce indică diverse schimbări de statut și în dragoste – vezi și Pluto în tranzit peste Venus-Uranus natale.

Iar Saturn este în tranzit peste Lună și în cuadratură cu Saturn natal (stăpân tradițional al Casei a X-a).

Pe 25 august, la VMA, tot în 2013, când a cântat o melodie cu Robin Thicke într-o ținută sumară, întreaga reprezentație a fost catalogată ca fiind „disturbing”, deranjantă, răscolitoare, și a ocupat multe pagini în tabloide.

În septembrie 2013, a declarat despre canabis că este cel mai bun medicament de pe pământ și, tot în acest an în 10 noiembrie, la MTV Music Awards, când a acceptat premiul pentru cel mai bun videoclip a fumat pe scenă ceea ce părea a fi un joint, iar această secvență a fost, bineînțeles, tăiată la montaj.

Albumul Bangerz din 2013 a fost considerat unul dintre cele mai controversate, ea însăși fiind catalogată ca una dintre cele mai controversate figuri ale deceniului.

În 2014, a fost plasată pe locul 2 între cele mai puternice 21 de vedete sub 25 de ani.

Tot în 2014, în septembrie, la concertul din Monterrey a „profanat” steagul Mexicului într-un dans „twerk” în care doi dansatori o loveau cu steagul țării peste niște fese false. S-a ales cu o amendă.

În 2015, a fost asemuită cu Madonna a generației actuale, într-un articol din The Guardian.

Luna: aparatul digestiv, alimentația

Din septembrie 2014 până prin 2019, Miley a fost vegană. Nodul Nord îi tranzita Casa a VI-a (rutina), iar ea și-a schimbat stilul de viață, obiceiurile de zi cu zi. În același timp, îl avem și pe Pluto peste Venus, stăpâna Casei a VI-a natale și a Ascendetului, care primește careu de la Uranus.

Luna: feminitatea

În iunie 2015 a declarat într-un interviu acordat revistei Time că este deschisă din punct de vedere sexual și gender fluid (androgină) de ani de zile, cu mult înainte de a se „inventa” această expresie. Saturn este conjunct cu Mercur retrograd, stăpân al Casei a V-a, casa sexualității și a relațiilor romantice.

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close