Despre fertilitate, copii și relația cu mama. Răspunsurile cititorilor – adevărate lecții de astrologie!

Recunoaștem că ați avut o sarcină dificilă și cu atât mai bucuroși suntem că ați dovedit-o! Am primit multe analize bine făcute la provocarea despre mamă, din ediția anterioară, și vă felicităm pe toți cei care ați avut curajul de a trece prin experiența acestui travaliu astrologic. Unii dintre voi ați și ajuns la concluzia corectă, și anume că afirmația nr. 2 este cea adevărată:

Nativa a crescut cu o mamă iubitoare dar, la rândul ei, nu a avut copii biologici. A adoptat un copil, de a cărui creștere s-a îngrijit în special soțul ei. Ea a fost diagnosticată cu tulburare de personalitate narcisistă și și-a neglijat copilul adoptiv, care afirmă că s-a simțit însingurat și nedorit.

Provocarea a fost rezolvată cu succes de către: DANIELA DRĂGHICI, CRINA BRĂILEANU, VIOLETA VASILCU (ROȘU), RODICA SPÎNU, LUIZA BURZ ȘI ADRIANA MOLDOVEANU. Felicitări!!!

Înainte de a vă prezenta fragmentele cele mai interesante din analizele lor, doresc să răspund la întrebarea unei cititoare: sunt harta și cazul reale? Răspunsul este DA, întotdeauna alegem cazuri reale. Această hartă face parte din colecția Astrodatabank și o găsiți aici: https://www.astro.com/astro-databank/Research:Adoptive_parent_83384. Mai multe despre această mamă și ce a trăit fiica ei adoptivă, găsiți în descrierile fiicei: https://www.astro.com/astro-databank/Research:Adopted_83382.

Mama tulburată – harta în Placidus (stânga) și harta în Whole (dreapta)

Trebuie să vă spun că și afirmația nr. 1 este adevărată, dar pentru o altă mamă:

Nativa a crescut cu o mamă ”îngrozitoare” (caracterizarea îi aparține), cu care nu s-a înțeles. La rândul ei a devenit mamă și a avut 2 copii biologici, pe care i-a iubit și cu care a avut o relație fericită. A fost caracterizată ca fiind o soție și o mamă iubitoare și grijulie.

Mama pentru care această afirmație este reală este nativă Leu, cu Luna în Leu și conjunctă cu Pluton. Aici găsiți povestea ei: https://www.astro.com/astro-databank/Beeferman,_Bonnie și mai jos este harta ei, în cele două sisteme de case. Sper că v-am făcut curioși!

Mama iubitoare – harta în Placidus (stânga) și harta în Whole (dreapta)

M-aș bucura să vă luați răgazul de a privi comparativ hărțile celor două mame[1]Trebuie să mulțumiți Teodorei Muth și Malvinei Ivanciu că ați scăpat de supliciul la care mă gândeam să vă supun inițial, provocându-vă cu două mame/hărți pentru cele două … Continue reading. Observați că o jovială Lună în Leu, conjunctă cu Ascendentul, nu este o garanție că vei fi o mamă iubitoare, cum nici o Lună conjunctă cu Pluton nu te recomandă ca o mamă ”îngrozitoare”. Dar poate că acea Lună spune ceva despre relația ta cu cea care te-a crescut sau poate că vorbește despre primii tăi ani de viață. Nu te pripi să tragi concluzii! Oricâți ani de practică astrologică ai avea în spate, înțelept ar fi să rămâi modest și curios în fața oricărei hărți!

Cel mai dificil lucru la această provocare mi se pare că este să faci diferența între mama nativei și nativa ca mamă. Când știm că Luna o reprezintă pe mama noastră sau pe noi? Unde altundeva în hartă găsim informații despre mama noastră? În Casa a IV-a? În Casa a X-a? Se corelează aceste informații cu ce spune Luna sau, din contră? Cui dăm întâietate: semnificatorului natural sau celui accidental? Partea Mamei și Ceres – ne ajută sau mai mult ne încurcă? De câți semnificatori astrologici e nevoie pentru a schimba un bec? Poftim, teme nesfârșite de reflecție și cercetare!

Și, acum, argumentele pentru cazul nostru! Menționez că, de data aceasta, cititorii care lucrează în sistem Whole au tras chiulul și toate analizele primite au fost în Placidus, așadar reiau pentru voi harta doar în acest sistem de case:

DANIELA DRĂGHICI, a cărei analiză o considerăm câștigătoare:

(…) Primul subiect ar fi relația nativei cu mama. Ca indicii, am urmărit situația Lunii, a lui Venus și a Casei a X-a, care se spune că ar aparține mamei. Consider Luna ca fiind pe Ascendent, pentru că sunt mai puțin de trei grade de la cuspidă. Cu o Lună în Leu chiar pe Ascendent, pare că mama a fost un personaj foarte important în viața nativei, sigur și cu un rol important în educația ei. Mă uit și la sextilul cu Soarele, care-mi spune că nu au existat tensiuni, că personalitatea sau ego-ul copilului nu s-a simțit lezat sau încercat de mamă. Apoi, Leul este un semn cald și iubitor, dar și cu ceva autoritate și bănuiesc că așa a simțit-o și nativa.

Venus este într-o situație foarte proastă ca demnitate, în opoziție aplicantă cu Uranus, și pe cuspida unei case cadente, așa că, aparent, influența lui nu s-ar simți cine știe ce. Dar primește trigon de la Marte din Casa a X-a, pe care-l și stăpânește (recepție mixtă domiciliu/termen), și face sextil și cu Saturn din altă casă angulară, aspecte care-i măresc valoarea, efectele, din păcate spre negativ dacă ținem seamă de puterea lor malefică. (…). Sunt suficiente aspecte constructive iar tensiunea Marte/Saturn poate fi citită și ca amprentă dificilă a copilăriei asupra imaginii sau devenirii nativei. Mie mi se pare că însăși mama ar fi putut fi cea care i-a insuflat niște concepții greșite, a avut o influență proastă, de care un copil nu are cum să-și dea seama. E adevărat că această configurație formată de Marte, Venus și Saturn poate la fel de bine simboliza și „mama îngrozitoare”, adică părerea nativei despre ea (implicată fiind și Casa percepției mentale), dar sextilul Soare/Lună contrazice o asemenea părere. Deci din acest punct de vedere aș înclina pentru afirmația 2.

Subiectul al doilea: a avea sau a nu avea copii biologici. Pentru a judeca această posibilitate am studiat Ascendentul, casele a V-a și a XI-a, și situația lui Jupiter – semnificator general al copiilor. Ascendentul, stăpânul lui și Luna, nu sunt foarte promițătoare în posibilitatea de a avea copii, mai ales doi, pentru că avem Ascendent în Leu – semn de foc parțial fertil, Luna ca simbol al fecundității într-un semn diferit de natura proprie (și aceeași zodie), DAR pe Ascendent, iar stăpânul de Ascendent – însuși Soarele nativei – în semn de aer, considerat steril. Casele 5 și 11 nu sunt ocupate și sunt stăpânite de Jupiter și Mercur. Mercur are demnitate esențială, că este în triplicitate, dar în semn steril. El este chiar cu Ceres (care de multe ori indică niște probleme legate de grija părintească, în special când este în legătură Pluton). Din nou este-n casă cadentă, ca și Pluton de la care primește cuadratură. Însă influența nu este chiar de neglijat, fiind implicate și nodurile. Mai problematică și importantă mi se pare situația lui Jupiter, și ca stăpân de casă a V-a, și ca semnificator general. Fiind angular, influența este mult mai mare, decisivă chiar. Este în semn de aer (steril), în Casa lui Saturn, care nu-l privește cu ochi buni din Scorpion și casă angulară (chiar dacă aspectul este mai larg) ca să-l ajute, și e oricum fără mare putere că e peregrin. Jupiter este și retrograd, și atacat de Marte din Casa a X-a! Mai face trigon și cu perechea Mercur/Ceres despre care am amintit mai înainte, dar e ca un „Hai să dăm mână cu mână că poate împreună reușim să facem ceva!”. La acest subiect înclin să cred că a avea un copil (mai ales doi…) și a avea cu ei o relație fericită e greu de crezut. Deci tot afirmația 2 mi se pare mai plauzibilă.

Practic, cele mai importante subiecte abordate în ambele afirmații dau răspunsul: afirmația 2 este corectă.

Continui puțin și cu verificarea celorlalte considerente amintite, ca o confirmare, și pentru a nu fi neglijate unele enunțuri.

E vorba acum despre subiectul personalitate, temperament, care ar trebui determinate ca să vedem dacă „a fost caracterizată ca o soție și mamă iubitoare” sau „și-a neglijat copilul adoptiv și a fost diagnosticată cu tulburare narcisistă”.

Luna pe Ascendent în sextil cu Soarele poate fi considerată OK pentru a fi o soție iubitoare și, într-o anumită măsură, chiar și mamă grijulie, cu o educație și formare corectă în copilărie. Nu trebuie uitat că Soarele nu stă grozav în Balanță și e stăpânit de o planeta tot slabită. Stăpânul exaltării Balanței e și el slăbuț, cu efect mai puternic datorită angularității, dar nu se vede cu Soarele. Temperamentul, reieșit din analiza elementelor hărții, pare a fi predominant coleric, și ușor melancolic. Situația Ascendentului am mai analizat-o iar, cu Luna acolo, poate da destulă labilitate, toane, dispoziție destul de schimbătoare, orgoliu, autocentrare, emotivitate stimulată de dorința de a fi admirată.

De asemenea, se mai analizează și casele mentale – a III-a și a IX-a. Casa a III-a este intens populată, iar situația planetelor de acolo am studiat-o, fiind în mare majoritate destul de afectate. Stăpânirea lui Venus care e și mai aproape de cuspidă nu face nici ea bine. Contraantiscia Venus/Soare nu produce nici ea bine. Cuspida este în Fecioară, iar Mercur este atacat din Casa a XII-a, semn de lucruri ciudate, ascunse. Cuspida Casei a IXa este-n Pești, aproape de cuspidă este Uranus, iar Jupiter e afectat și el, și „puternic în slăbiciunea lui”. Iar cele două planete care stăpânesc casele mentale sunt în conexiune, spuneam mai sus. Impresia mea este că e greu de crezut să poată fi caracterizată ca o soție și mamă iubitoare și grijulie, dat fiind temperamentul și casele a III-a – IX-a destul de problematice. Se poate chiar suspecta o problemă de mentalitate. Niște argumente în plus vin din Casa a II-a, posesiunile și însușirile nativului, părerea despre sine. Pe cuspidă este Neptun, care din start poate să dea o imagine de sine idealizată sau, uneori, o incapacitate de a se vedea așa cum este în realitate. El face și cuadratură cu Saturn din Casa a IV-a – problemă din copilărie sau din „cei șapte ani de-acasă”, care în acest fel poate să degenereze într-o patologie. Luna Neagră din aceeași casă iarăși face trimitere la niște chestiuni care pot avea legătură cu sexualitatea și capătă greutate datorită relației la grad cu nodurile și sextilului cu Pluton. Mentalul (Mercur) este afectat din Casa a XII-a, iar foarte aproape de cuspidele III-IX este acea opoziție Venus/Uranus – sistem propriu de valori „nebunesc”/neobișnuit, inclus în sistemul de concepții/convingeri/filosofie de viață. Așadar, varianta tulburării narcisiste mi se pare plauzibilă.

Concluzia, reieșită conform judecații mele din toate cele trei subiecte analizate, este că afirmația 2 este corectă. Ce nu am amintit ar fi copilul adoptiv, pe care eu îl văd drept „copilul altuia” (Jupiter în casa opusă Ascendentului), dar și Casa a XI-a (a V-a de la a VII-a) care, fiind stăpânită de Mercur – cu demnitate esențială -, a făcut lucrul posibil dar nu suficient de bine din cauza influenței lui Pluton. Îngrijirea de către soț a fiului adoptiv este și ea vizibilă, dar m-am cam lungit…

(…)

CRINA BRĂILEANU a făcut o analiză amplă, întinsă pe 11 pagini, din care vă oferim pasajele care ni s-au părut mai relevante:

1. Copii naturali:

a. Abordarea tradițională – metoda lui Abu’Ali.

Ne uităm la Casa a V-a, Stăpânul Casei a V-a, Venus, Jupiter, Stăpânul Triplicității lui Jupiter, Punctul Arabic al copiilor, Stăpânul Punctului Arabic. Pe scurt, dacă unul dintre acești semnificatori se află bine plasat într-un semn fertil, liber de aspecte cu Saturn sau Marte, în aspect cu ASC și în case succedante sau în unghiuri – acest lucru semnifică o mulțime de copii. Dacă semnificatorii se află într-un semn care indică puțini copii, blocat de malefice, Jupiter ars sau Venus blocată – nativul nu va avea copii.

Semnificator Semn Steril / fertil Relația cu
Saturn / Marte
Aspect
ASC
Casa
Casa a V-a Săgetător semisteril      
Stăpân Casa a V-a: Jupiter Vărsător semisteril Văzut de ambele malefice Da angulară
Stăpân Triplicitate Jupiter: Mercur Balanță semifertil Nu e văzut (inconjuncție) Da cadentă
Venus Fecioară steril Văzută de ambele malefice
(văzută și de Uranus)
Nu cadentă
Punctul arabic al copiilor – 3Sco Scorpion fertil Văzut de Marte Da angulară

Dintre semnificatorii copiilor și fertilității, niciunul nu stă prea bine în hartă astfel încât să ne putem pronunța cu certitudine asupra fertilității.

b. Abordarea modernă

Cuspida Casei a V-a oferă (printre altele) indicații despre copiii născuți sau aflați în îngrijire. Guvernatorul Casei a V-a arată locul în care plasăm noi copiii în viață noastră, în ce sector, importanța pe care le-o acordăm. Cuspida Casei a V-a și Guvernatorul Casei a V-a sunt în sextil de semn, ceea ce indică faptul că nu există la nivel conștient sau inconștient o respingere a ideii de a avea un copil. (…)

Jupiter, deși situat într-o casă angulară, este slăbit fiind afectat de ambele malefice tradiționale și primește și o opoziție mai largă de la Neptun. Șansele de a rămâne însărcinată sunt destul de reduse. (…) Apoi, poziționarea lui Jupiter în Casa a VII-a poate indica faptul că, în cazul în care ea ar avea copii pe cale naturală, ar avea tendința de a-i poziționa în casa „celuilalt”, a partenerului dar și a dușmanilor cunoscuți. Casa a VII-a fiind cea mai depărtată casă de Casa I (cea a corpului fizic), este ca și cum i-ar fi pus în brațe soțului eventualii copii, să se ocupe el de ei – ceea ce mă face să cred că și în cazul în care Yodul și Uranus au adus totuși o sarcină neprevăzută, nativa nu ar fi avut o relație lină cu copiii săi naturali, armonioasă și, deci, aprecierea de „relație fericită” cu copiii biologiciprecum și cea de „mamă iubitoare și grijulie” nu au acoperire în harta. 

2. Copii adoptați

Casa a XI-a are cuspida în Gemeni cu Guvernator Mercur în Balanță, aflat în propria Triplicitate însă cadent și conjunct cu Ceres, ceea ce înseamnă că atitudinea ei primară față de copiii adoptați este plină de grijă și atenție. Însă Mercur nu se poate manifesta așa echilibrat din cauza atât a careului superior pe care-l primește de la Pluton cât și a faptului că se află în cuadratură cu Axa Nodurilor. Este posibil ca nativa să fi abordat inițial relația cu copiii adoptați într-un mod destul de deschis, detașat (pe energia elementului Aer), conectându-se la aceștia mai mult la nivel mental decât emoțional (Mercur în Balanță susținut de Jupiter în Vărsător) și, destul de curând, s-a trezit într-o poziție destul de fluctuantă. (…) Pluton vine cu „totul sau nimic”, cu atitudini extreme, cu compulsii, cu depresie, cu pesimism, cu afecte foarte puternice, cu tabuuri, cu secrete, cu lucruri ascunse care, dacă nu sunt conștientizate și integrate de mamă, sunt foarte greu de tolerat atunci când sunt prezente în relația cu un copil (adoptat sau nu) și predispun la conflicte provenite dintr-o vulnerabilitate a mamei, vulnerabilitate care trebuie recunoscută și vindecată. Fiind vorba de Mercur, cuadratura mai conferă și o duritate în exprimare, o anumită rigiditate în gândire și lasă loc de puțină flexibilitate mentală.

Cuadratura lui Pluton, NS cu Ceres poate să aducă și ea umbre și în sistemul de îngrijire și în cel de hrănire: ori îmi pasă de mor de copil, ori nu-mi pasă deloc; ori îl îngrijesc obsesiv, ori uit de el; ori mă îngrijorez până la disperare, ori devin indiferentă; ori te hrănesc până faci poc, ori uit să îți pregătesc de mâncare. Cum copiii au nevoie de stabilitate și continuitate din partea părintelui (mai ales un copil adoptat), un astfel de aspect reprezintă o mare provocare.

Planetele în cuadratură cu NS (Mercur și asteroidul Ceres) funcționează în extreme și este foarte ușor să derapăm și să le folosim ori deloc, ori excesiv iar lipsa unei atitudini constante, hrănitoare, echilibrate, care să-i confere copilului încredere și un sentiment de siguranță, îl poate face pe acesta să spună că s-a simțit însingurat și nedorit. (…)

3. Relația cu soțul

Guvernatorul DSC, Saturn, este afectat de Marte, Jupiter și Neptun și se află în Casa a IV-a care, deși angulară, este o casă în care nu se bucură nicio planetă. De la bun început, Saturn în opoziție la Marte este un indicator al separării, al răcelii, al însingurării. (…)

Marte (…) este în exil și este prins în Crucea Cosmică fixă. Această configurație aduce foarte multă presiune pe nativă, poate ridica în ea multă rezistență la schimbare. (…) Prezenta lui Saturn (Guvernatorul DSC) în Scorpion, în Casa a IV-a, prins în crucea fixă oferă indicii de reprimare emoțională, o intransigență feroce, o dificultate de a se deschide cu adevărat intimității cu celălalt, blocaje în sexualitate, fobii, frici, angoase precum și o teamă viscerală de trădare și abandon. (…)

Rezumând, nu am găsit indicii clare care să susțină aserțiunea: „soție (…) iubitoare și grijulie”.

4. Relația cu mama și tulburarea de personalitate narcisistă

Cred că 99% dintre noi am spus măcar o dată în viață (mai ales la tinerețe) că mama este „îngrozitoare” pentru ca, mai apoi, peste niște ani, să recunoaștem că am avut o mama „iubitoare”. (…) Din acest motiv, după părerea mea, cele două aserțiuni pot coexista.(…)

Copilă fiind, având Luna în Leu, nevoile sale de bază, instinctuale, au fost acelea de a primi recunoaștere și afecțiune într-un mod demonstrativ, de a se bucura de atenție și apreciere, de a străluci și de a fi admirată. Atitudinea unei copile cu Luna în Leu este copilăroasă, putând ușor deveni teatrală sau dramatică, fiind foarte centrată pe ea însăși. A simțit nevoia să aibă o părere foarte bună despre ea dar, temându-se ca aceasta să nu i se confirme, probabil nu a cerut prea mult feedback și, dacă mama ei nu a încurajat un astfel de dialog onest, atunci fata rămâne blocată emoțional la nivelul unui copil și nu crește din punct de vedere emoțional. (…)

Mai mult, cu Luna în semn de Foc, copila avea o nevoie de sens, de conectare cu o dimensiune mitică sau arhetipală astfel încât să se simtă parte a ceva mai mare decât lumea obișnuită. Luna în semnul Soarelui indică o tendință de idealizare a persoanelor din apropierea copilului cât și de autoidealizare. (Desigur, la fel de bine poate fi și demonizarea acestora, în oglindă.) Oamenii nu mai sunt văzuți ca niște muritori ci ca niște zei. De aici rezultă o mare rigiditate în a accepta atât limitările umane proprii cât și investirea celorlalți cu puteri supraomenești. Un reputat astrolog spunea că nimic nu strivește mai mult o Lună în Foc decât o viață banală în care nu există cavaleri pe cai albi și domnițe în primejdie și nici uriașe personaje de poveste care să compenseze pentru taxele și chitanțele de la băcănie. (…)

Din aspectele tensionate pe care le face Luna, putem spune că mama nativei nu a reușit să fie o mamă „suficient de bună” (…) Poziționarea Lunii în Casa a XII-a (…) dă indicii și despre faptul că nativa a fost vulnerabilă în a absorbi emoțiile celor din jurul ei, în special ale mamei, lasându-se invadată de acestea și fiind incapabilă (pentru că Luna este eminamente la nivelul inconștientului) să își construiască limite sănătoase în relația cu mama sa, chiar și după separare. Este ca o eternă chemare către pântecul matern, către arhetipul matern. (…)

Luna este stresată de mai multe planete (…)

– Saturn din Scorpion, Casa a IV-a (…)
– Marte din Taur, în Casa a X-a – poate  indica o atitudine conflictuală care se poate manifesta în mai multe moduri: probleme de invadare a spațiului personal, mama putând fi resimțită că fiind prea intruzivă, prea băgăreață sau prea dominatoare astfel încât nativa nu este lăsată să-și dezvolte independența față de mamă și să-și găsească propria identitate. (…)
– Jupiter din Vărsător, Casa a VII-a – poate indica faptul că în relația cu mama au existat dese schimbări de dispoziție de la cer la pământ într-un termen scurt, exagerări ale răspunsurilor emoționale sau mamei i-a plăcut să joace rolul de zeiță în relație cu nativa (eu iți spun cum și de ce, eu am dreptate!), întreaga relație având un caracter de exces, de lăcomie afectivă, lipsindu-i moderație, măsură. (…)

Luna nativei este destul de zdruncinată de cele scrise mai sus și poate reacționa dezechilibrat, producând stres și frustrări atât interioare cât și în relație cu ceilalți. (…) Singurul aspect bun este sextilul cu Soarele însă mă tem că este destul de slab având în vedere presiunea pusă de cuadraturi și opoziție. (…)

(…) Pe scurt, cred că în contextul general al hărții poate fi adevărată afirmația ”Ea a fost diagnosticată cu tulburare de personalitate narcisistă.”

Părerea mea este că afirmația 2 este cea corectă în peisajul celor descrise mai sus.

Mai departe, completăm cele scrise de Daniela și de Crina cu următoarele argumente aduse de:

VIOLETA VASILCU:

(…) Neptun în Leu în Casa I în cuadratură cu Saturn în Scorpion în Casa a IV-a denotă neglijență, comoditate, lipsă de empatie, dorința ca ceilalți să se conformeze regulilor sale, caracter sever față de membrii familiei.

(…) Casa a V-a, a copiilor, este guvernată de Jupiter retrograd în Vărsător, aflat în Casa a VII-a, poziție ce poate sugera că partenerul își asumă responsabilitățile și obligațiile părintești.

LUIZA BURZ:

(…) Din Casa a X-a, Marte (în Taur, în exil) face opoziție la Saturn (în Scorpion, peregrin) aspect dinamic care creează tensiune între inițiativele și energia nativei (sau poate lipsa de energie cu posibil accent pe axa endocrină) și regulile impuse, autoritatea sau posibilitățile familiei (avere, ranguri). În același fel, această opoziție poate să indice o dificultate în formarea unei familii proprii și din cauze de sănătate cum am menționat mai sus: o hipofuncție a sistemului de reproducere și/sau endocrin (2 nașteri pe aceasta hartă mi se par dificil de crezut).

(…) Înfierea copilului a fost facută probabil într-un moment de întrevedere a menirii dar, poate, și de ochii lumii, la presiunea societății (că așa se face)… căci, deși perfectă și “mândră-n toate cele”, trebuie să mai demonstrezi încă o dată acest lucru. Și, în fond, într-un moment de tulburare, poate considera că fiul îi datora mulțumiri pentru că a fost ales de ea… că i s-a oferit această șansă! Dar, odată trecut momentul, există posibilitatea să nu ai energia pentru a sustine asta tot restul vietii (responsabilitatea ca mamă în familie: opoziție Marte-Saturn; cât despre ”grijulie și iubitoare”… nu prea cred). Jupiter în Vărsător în Casa a VII-a și ca guvernator al Casei a V-a, ne indică o șansă printr-un partener deosebit care a avut grijă de copil.

ADRIANA MOLDOVEANU despre afirmația referitoare la mama nativei:

Punctul arab al mamei observăm că este conjunct cu benefica Venus, planeta care guvernează Casa a V-a (care reprezintă și căminul părintesc) și ar putea fi un indiciu al naturii iubitoare a mamei nativei.

Un alt indiciu pentru felul în care nativa a perceput-o pe mama ei este faptul că guvernatorul Punctului arab al mamei este Mercur, plasat în Casa a III-a în Balanță, face o conjuncție cu Ceres și un trigon cu cealaltă benefică, Jupiter care este guvernatorul Casei a V-a (a plăcerilor, bucuriilor vieții) în harta nativei.

RODICA SPÎNU formulează următoarea concluzie:

Finalul trist al acestei experiențe de viață este indicat în principal de careul în T format de NN/Pluton, Mercur/Ceres și NS. Apex-ul Mercur/Ceres (depresia, însingurarea, renunțarea la copil) este deznodământul și punctul de cotitură în traseul destinic al nativei. Cu Pluton pe NN în Rac și în Casa a XII-a era indicat să lucreze destul de profund cu subconștientul (Luna, ca guvernator al NN) pentru a vindeca rănile/traumele/programele care vin pe cale transgenerațională, din familia de origine, indicate de Saturn din Casa a IV-a (guvernator de NS). Putem trata o rană doar atunci când aceasta iese la suprafață. În consecință, după această experiență, nativa poate conștientiza sau poate fi ajutată să meargă spre vectorul Nodul Nord.

Vă mulțumim pentru frumoasa lecție de astrologie și vă mai așteptăm! 🙂

DIANA SPINEAN,
președinte AAR și redactor-șef Astrele

Despre Diana

Note

Note
1 Trebuie să mulțumiți Teodorei Muth și Malvinei Ivanciu că ați scăpat de supliciul la care mă gândeam să vă supun inițial, provocându-vă cu două mame/hărți pentru cele două afirmații! Le mulțumesc și eu pentru că au fost de acord să-mi testeze provocarea înainte de a o lansa și că mi-au temperat apucăturile scorpionice.
Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close