Corina ChiraEfemere

Luna Nouă din Scorpion sau tendințele perioadei 4 noiembrie – 4 decembrie 2021

Fenomenul de Lună Nouă are loc în ziua de 4 noiembrie 2021, la ora 23h14 (ora României), la 12gr40 în semnul Scorpionului. Cei născuți în acest semn zodiacal vor fi înarmați cu voință, curaj și determinați să treacă la acțiune în următoarele trei săptămâni.

Se activează, într-un chip vizibil, casa a IV-a, adică tot ce înseamnă patrimoniu, construcții, agricultură și toate activitățile legate de pământ. Nu în ultimul rând, această casă semnifică populația tării, oamenii de rând și problemele cu care aceștia se confruntă.

Fiind în opoziție cu casa a X-a, care îi reprezintă pe cei aflați la putere, casa a IV-a reprezintă grupările politice care se opun celor aflate la guvernare, și politica promovată de acestea.

Întregul context este marcat de prezența a șase planete în semne fixe și predispune la atitudini conservatoare, rezistență la schimbări, inflexibilitate, rigiditate.

Prezența planetei Marte în același semn cu lunația întreține atmosfera tensionată de luna trecută. De data asta, însă, avem de-a face cu Marte situat în propriul său domiciliu, Scorpionul, unde are posibilitatea de a se manifesta mai puternic și mult mai combativ.

Conjuncția Lună/Soare, împreună cu Marte, în opoziție cu Uranus din Taur, și toate trei planetele în careu cu Jupiter și Saturn din Vărsător, formează un careu în T în semne fixe, puternic și alimentat de impulsuri intense.

Pot astfel să iasă la lumină trăsăturile mai puțin plăcute ale Scorpionului, generând reacții și manifestări care țin de rezolvarea unor rivalități, de răfuieli și de dorința de revanșă.

 • Opoziția conjuncției Lună/Soare cu Uranus accentuează latura extremistă și violentă a celor doua planete, aduce evenimente care pot surprinde și pun presiune pe cei care dețin funcții de conducere.
 • Careurile pe care le formează Luna, Soarele și Uranus, cu Jupiter și Saturn din casa aVII-a, planete care sunt vârful de scurgere al tensiunilor, pun România într-o lumină defavorabilă în context internațional și afectează relațiile cu țările aliate. Iar cu Jupiter ca stăpân al casei a VIII-a, care este și o casă financiară, este de așteptat ca și în acest domeniu lucrurile să ia o întorsătură neașteptată și nedorită.

Autoritatea celor din poziții de răspundere sau din prim-planul atenției publice este pusă la încercare. Alianțe care lăsau o bună impresie, de înțelegere și bune intenții, pot să apară într-o lumină defavorabilă. Ies la lumină carențe de caracter și de comportament, de natură să conducă la compromiterea morală a unor oameni, la stricarea imaginii lor publice, la pierderea prestigiului și poziției.

O conduită marcată de încăpățânare, ambiție, orgoliu, aroganță, arată incapacitatea celor investiți cu putere de a conduce și de a-și exercita atribuțiile cu loialitate și simț de responsabilitate, dacă nu chiar rea-voință.

Pentru a fi depășit cu bine acest context astral, pentru ca lucrurile să intre în normalitate, este nevoie de o viziune și o atitudine realistă, de maleabilitate, răbdare, maturitate, efort de luciditate şi multă rațiune.

Soluții care pot îmbunătăți climatul pot veni de la stăpâna casei a X-a, Venus din Săgetător, aflată în sextil cu Mercur. Cu alte cuvinte, persoane care au o anumită prestanță și autoritate în viața publică, oameni cu bune intenții, cu o gândire onestă, pot interveni și atenua discrepanțele, pot media conflictul. Ostilitățile rămân, dar momentul dificil poate fi astfel depășit.

În ceea ce privește situația pandemiei, conjuncția planetelor Saturn și Jupiter nu este deloc favorabilă. Saturn stăpânește casa a VI-a, responsabilă cu vulnerabilitatea în fața maladiilor, iar Jupiter stăpânește casa a VIII-a, care răspunde printre altele și de rata mortalității. În plus, planetele sunt în aspect tensionat și cu Luna, stăpâna casei a XII-a, care semnifică spitalele, suferințele, bolile. Poziționarea celor trei planete în case angulare sporește efectul nefast.

În altă ordine de idei, Mercur în Balanță și în casa a III-a, într-un semn și într-un sector al toleranței, logicii şi al bunei înțelegeri, subliniază un viu interes pentru activitățile intelectuale.

Sunt astfel avantajați elevii, profesorii, cei care au meserii mercuriene și activează în mass-media, în domeniul audio-video, în presă, sau lucrează într-un domeniu comercial, poștă, telefonie etc.

Venus în casa a V-a și în Săgetător aduce entuziasm, bună dispoziție, este favorabilă activităților artistice care pun în valoare prestații actoricești, muzicale, sau din zona artelor plastice. Sunt bine susținute manifestările într-un domeniu creator, sub aspectul inspirației, expresivității și exprimării sensibilității.

Aspectul bun dinte Mercur și Venus înlesnește activități de natură culturală, de tipul lansărilor de carte, dezbaterilor pe anumite teme, simpozioanelor, întâlnirilor între oameni animați de preocupări comune. Se pot organiza momente plăcute şi antrenante, chiar dacă va fi în continuare necesară adaptarea la situația actuală și desfășurarea evenimentelor prin intermediul noilor moduri de conectare socială.

Din punct de vedere al tranzitelor, pe parcursul zilelor de 5 și 6 noiembrie, Mercur și Venus schimbă semnul zodiacal, intrând în Scorpion și respectiv în Capricorn.

Mercur va sta în Scorpion în intervalul 6 – 24 noiembrie 2021, iar Venus între 5 noiembrie 2021 și 6 martie 2022. Începând cu data de 19 decembrie anul acesta, până la sfârșitul lunii ianuarie 2022, Venus fi în mișcare retrogradă.

 • Mercur în Scorpion este pătrunzător, intuitiv, răscolitor și poate genera situații incomode, în care informații ascunse sau confidențiale sunt scoase la lumină.
 • Alăturându-se planetelor care sunt deja în Scorpion, Mercur participă și el la mănunchiul de careuri și opoziții din semnele fixe, accentuând disensiunile, aducând în plus obstacole, întârzieri și conflicte din cauza înverșunării sau cramponării de o idee. Cei mai expuși acestor neajunsuri sunt Taurii, Vărsătorii, Leii, Berbecii.
 • Aspectul bun, de trigon, între Mercur din Scorpion și Neptun din Pești, aduce inspirație, imaginație, empatie, intuiție și este favorabil celor care scriu sau desfășoară activități creatoare. Relația celor două plante este binevenită pentru cei care au ales să trăiască într-o dimensiune spirituală, sau sunt înzestrați cu abilități extrasenzoriale și au preocupări ezoterice. Avantajați de acest aspect sunt Peștii, Racii, Fecioarele, Gemenii.
 • Venus în Capricorn mediază opozițiile dintre casele a X-a și a IV-a prin sextil cu planetele din Scorpion și trigonul cu Uranus,favorizând intențiile serioase, mature, prudența, strategia și simțul realității. Avantajați de acest aspect sunt în primul rând Balanțele și Capricornii și, secundar, Fecioarele, Gemenii și Peștii.

Scorpionii pot fi în ambele situații, fie amenințați de tensiunile din semnele fixe, fie avantajați de relația bună cu semnul Peștilor.

Din păcate, aspectele generate de planetele rapide Mercur și Venus sunt mai slabe și cu durată de timp limitată, definitorii fiind influențele planetelor lente. 

Atenționare

Deși ne-am mai confruntat de două ori anul acesta cu aspectele dure dintre Uranus, Saturn și Marte, de această dată aspectul este mult mai puternic și periculos, pentru că implică fenomenul de Lună Nouă, cu Marte aflat în domiciliu. În plus, în combinația disonantă este implicat și Jupiter.

Întregul interval 30 octombrie – 12 decembrie este o perioadă în care pericolul turbulențelor de pe cer nu trebuie subestimat sau ignorat.

Combinația s-a mai petrecut anul acesta între 12 ianuarie și 17 februarie, între 12 iunie și 30 iulie, când Marte a tranzitat semnul Taurului și respectiv Leul, în aspecte conflictuale cu Saturn din Vărsător și cu Uranus din Taur. Evenimentele negative nu au întârziat să apară:

 • În data de 21 ianuarie 2021, un incendiu a izbucnit la Institutul „Matei Balș” din Capitală, când 5 pacienți au decedat iar alți 102 au fost evacuați.
 • În data de 24 iulie 2021, a avut loc un incendiu la Spitalului Județean Constanța, unde 7 persoane și-au pierdut viața, cauza probabilă fiind un scurtcircuit.

Astfel de evenimente au fost semnalate și în alte părți ale lumii:

 • Pe 3 iulie, aproximativ 20 de persoane au fost date dispărute în centrul Japoniei, după ce o alunecare de teren provocată de ploile abundente a distrus mai multe case din orașul Atami.
 • În zilele de15 și 16 iulie inundațiile severe din vestul Germaniei și din Belgia au provocat  numeroase victime omenești.

Este de reținut ceea ce menționam în articolul din 10 iunie 2021:

 • Relația proastă dintre Saturn, planeta prudenței, și Uranus, planeta surprizelor și turbulențelor, nu este nouă, planează în fundal de la sfârșitul anului trecut, dar Marte, planeta acțiunii și agresivității, vine și pune paie pe foc. 
 • Sunt posibile evenimente și situații neprevăzute, greu de controlat, marcate de tulburări sociale, de amplificarea unor conflicte armate, de accidente de orice fel, explozii, incendii, prăbușiri și catastrofe naturale.
 • Sunt de evitat activitățile care implică un risc, cât de mic, nemaivorbind de sporturile extreme, alpinismul, motociclismul, parașutismul, întrecerile automobilistice și în general orice formă de exces.

Harta ingresului planetei Marte în Scorpion, pentru București, este un motiv în plus de îngrijorare: stăpânul Ascendentului, Marte, este și stăpânul casei a VIII-a, care semnifică riscurile, accidentele, situațiile în care viața oamenilor este amenințată.

În concluzie, pentru o lună de acum înainte, este important să valorificăm la maximum ce este bun, să reducem riscurile și să evităm situațiile cu potențial violent, să gândim logic şi să acționăm în consecință.

CORINA CHIRA
membră AAR, redactor Astrele

Articole scrise de Corina

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close