ProvocareValeria Grădinaru

Răspunsul la provocarea ”Găsiți perechea!”

Dragi colegi

Am primit cu bucurie răspunsurile voastre la provocarea “Găsiți perechea!”

Domnul a cărui hartă natală am notat-o cu “A”,  pe scurt  “domnul A”,  a cerut în căsătorie pe una dintre cele două doamne ale căror hărți au fost marcate cu “B” și “C”,  pe scurt “doamna B” și “doamna C” (vezi hărțile de mai jos).

Analizele astrologice trimise de voi au ajuns, în marea lor majoritate, la concluzia că domnul A a cerut-o în căsătorie pe domnișoara C și au avut un mariaj îndelungat și fericit.

Harta domnului A

Harta doamnei C – aleasa

Harta domnișoarei B

Dar haideți să vedem argumentele:

Profilului relațional al domnului A îi corespunde mai bine personalitatea doamnei C. ANCA STĂNESCU ne spune despre eroul nostru că “are nevoie de o relație de cuplu care să îi dea suficientă libertate de mișcare (casa a VII-a în Gemeni). Ca să fie fericit în căsnicie, el are nevoie de energia Gemenilor: comunicare, varietate, mobilitate. Va avea nevoie de o soție-prieten cu care poate discuta, călători și, mai mult decât orice, o soție cu care să se poată mândri. El își va privi consoarta ca pe o resursă personală  (guvernatorul casei a VII-a în casa a II-a).” Doamna C  “manifestă puternic energia Gemenilor, ea are Casa întâia în Gemeni, cu o conjuncție Venus-Luna în acest Semn”, în timp ce doamna B “are Nodul Sud și Chiron în Gemeni, deci există probleme în acest sector”. Tot Anca afirmă că “ascendentul doamnei C este în zodia opusă celei din cazul domnului, situație care se întâlnește des la persoanele care formează o relație de lungă durată”.

DANA DRĂGHICI observă și ea acest lucru: “cuplul Venus-Luna din harta C se suprapune peste descendentul din A”. În continuare, Dana remarcă: “cu Pluton în Casa a șaptea natală, cred că ar vrea ca o căsnicie (în cazul de față) să fie durabilă sau să nu fie deloc”.  Însă, “în harta domnului sunt mai multe indicii că are nevoie de o parteneră cerebrală: Descendent în Gemeni, Luna în Casa a III-a (…)” și ea analizează cu atenție rolul și situarea lui Mercur în cele două hărți feminine. În ceea ce o privește pe doamna B “se vede că nu-i lipsește inteligența, din trigonul făcut de Mercur în Capricorn, într-o Casă favorabilă, cu Luna în exaltare… Dar Saturn pe Ascendent suferă opoziția lui Neptun, iar asta, împreună cu trigonul Mercur-Neptun, îi poate da iluzia că ceea ce face ea (…) este bine și pentru partener, că judecata ei este the best, poate avea tendința de a-l subordona pe acesta, mai ales că e și Marte pe-acolo”. În schimb, doamna C, “cu Ascendentul, Luna și Venus în Gemeni și Mercur în Berbec pare a fi o intelectuală rafinată, spirituală, cu o minte ageră și sprințară”, care ar putea, deci, comunica mult mai bine cu partenerul A” (Dana D).

RĂZVAN IACOB analizează modul în care balanța Elementelor din cele trei hărți favorizează relația dintre A și C. Astfel, la domnul în cauză  “lipsește componenta de Aer, cu un exces de Foc: (el) acționează  în principal în urma impulsului și a trăirilor emoționale, Foc și Apă bine reprezentate, cu deficit de obiectivitate și implicare intelectuală în judecarea situațiilor”, iar doamnei B ”îi lipsește Focul, (are) un exces de Pământ, persoană (…) cu un deficit de impuls și competitivitate”. Relația dintre ei este de tip “Feminin-Feminin, pe termen lung nu funcționează foarte bine în cuplu”, deoarece “nu îi aduce domnului A elementul Aer, de care ar avea nevoie într-o relație completă”.  În schimb, harta astrală a doamnei C  prezintă un marcaj de Aer iar echilibrul dintre A și C este “mai bun, masculin-feminin, în care doamna C se poate adapta mai bine, datorită predominanței elementului Aer în natal”.   

Anca, Dana și Răzvan au subliniat, analizând sinastriile, că Jupiter al doamnei C face conjuncție cu Soarele în Pești al bărbatului în timp ce, în cazul doamnei B, Saturn se află în această configurație; deși Saturn este un bun indice de longevitate, inclusiv în relații, superpozițialuicu Soarele partenerului poate genera o anumită rigiditate, poate deveni “apăsătoare și frustrantă, în timp” (Anca S.)

CĂTĂLINA MĂRĂCINEANU remarcă un alt indiciu important în analiza relațională: recepțiile mutuale. Astfel, “chiar dacă C îl are pe Marte în cădere în Rac, există o recepție mutuală în sinastria celor doi (el are Luna în domiciliul lui Marte iar ea are pe Marte în domiciul Lunii, ceea ce indică senzualitate și fascinație între cei doi, inclusiv în relațiile intime). O altă recepție mutuală mixtă care contribuie la soliditatea relației și la buna comunicare și înțelegere este cea între stăpânii Ascendentului în hărțile lui A și C: Jupiter în Fecioară (domiciliul și exaltarea lui Mercur) și Mercur în Berbec (triplicitatea lui Jupiter)”.

“Soarele oferă indicii despre soț” în harta unei femei, în acest sens “cu Soarele în Taur și în Casa a XII-a (asociată cu zodia Pești), C are nevoie de un partener pentru care securitatea financiară și emoțională este importantă dar care este și sensibil, empatic, creativ și căruia nu-i place să fie în centrul atenției – spre deosebire de B care, cu Soarele în Casa a X-a, își dorește un soț aflat în lumina reflectoarelor (…)” (Cătălina M.).

Anca mai observă “o conexiune emoțională mult mai puternică între A și C. Ambii au cel puțin o planetă în Casa a XII-a a celuilalt, situație în care există o legătură la nivel de subconștient. Există teoria că Soarele, indiferent de zodia în care se află într-o hartă natală, începe la un moment dat să împrumute caracteristicile zodiei Casei naturale în care se află (…). Privind hărțile A și C, putem observa că există  o poveste comună, mult mai puternică decât în cazul A și B. Toate planetele personale A și C funcționează într-un mod oarecum asemănător. De exemplu:

Soare A – Pești, Casa a III-a; l-am putea numi un Soare Pești/ Gemeni
Soare C – Taur, Casa a XII-a; deci Taur/Pești
Luna A – Berbec, Casa a III-a; deci Luna Berbec/Gemeni
Luna C – Gemeni, Casa I; deci Luna Gemeni/Berbec”

Aș adăuga faptul că Luna, poate cel mai important element în analiza unei relații sentimentale/conjugale (relevă suportul emoțional, nevoile de bază, ideea de intimitate, de apropiere, atitudinea față de familie), justifică faptul că domnul A a socotit-o mai potrivită pe C: Luna lui în Berbec se află în sextil cu Luna ei în Gemeni, deci au putut crea o conexiune emoțională de tip yang: pasională, entuziastă, provocatoare, cu manifestări spontane și impulsivitate. În schimb, Luna lui în Berbec și Luna doamnei B în Taur nu se “văd”, ca și cum cei doi se caută dar nu se găsesc în plan emoțional.

În ceea ce privește potențialul fiecăruia dintre acești nativi de a se angaja într-o relație de durată, vom urmări aspectele majore pe care le face Luna sau/și Venus cu Saturn și, eventual cu Pluton. Astfel, domnul A are Venus în trigon de Semn cu Saturn (Taur- Fecioară) și Venus în sextil aplicant la Pluton în Rac. 

Un alt indiciu pentru analiza capacității de a dezvolta relații longevive de natură conjugală este situația stăpânului Casei a patra. La domnul A, acesta este Marte care, aflat chiar pe Fundul Cerului, gestionează bine acest sector; Luna, conjunctă cu Stăpânul Casei a patra, își exprimă și ea natura cu ușurință. Conjuncția  mai largă a lui Marte cu Nodul Sud în Berbec o văd mai degrabă în legătură cu obligația nativului de a se implica în misiunea și poziția sa socială, aceea de a conduce o veche afacere de familie. Stăpânul Casei a șaptea, Mercur, este conjunct cu Uranus și în trigon cu Pluton din aceeași Casă a șaptea. 

Putem conchide că domnul în cauză are o capacitate importantă de a menține relații stabile, inclusiv relații maritale durabile (în ciuda naturii “duble” a Descendentului).

În cazul doamnei B: Luna în Taur face un sextil mai larg cu Saturn în Pești. Stăpânul Casei a patra este același cu stăpânul Casei a șaptea, Mercur care, aflat în Capricorn, nu “vede” cuspida Casei a patra (în Gemeni) ci doar cuspida Casei a șaptea. Din păcate, Mercur este aspectat de amândouă planetele “malefice”: prin careu de Marte și prin sextil de Saturn, ca și de Pluton (printr-o opoziție) și de Neptun (printr-un trigon). Aș zice că doamna B are o capacitate mai redusă de a menține relații conjugale longevive.

Între stăpânul Casei a patra, a familiei, al celor doi protagoniști, A și B, se formează o cuadratură aproape perfectă (adică între Marte al lui la 20° Berbec și Mercur al ei la 22° Capricorn), ceea ce ne face să avem rezerve asupra capacității lor de a dezvolta împreună o relație conjugală de lungă durată. Stăpânii Casei a șaptea, respectiv Mercur al lui în Pești și Mercur al ei în Capricorn se află într-un sextil de Semn.

Doamna C prezintă Luna și Venus într-o opoziție separantă față de Saturn. Stăpânul Casei a patra, Soarele, face un careu la Fundul Cerului și sextile cu Marte și Pluton. În ceea ce privește stăpânul Casei a șaptea, Jupiter, și el face un careu la cuspida Casei pe care o guvernează. Natura aspectelor nu este cea mai fericită dar, oricum, indicatorii “se văd”, se conexează.

Între stăpânul Casei a patra a bărbatului și stăpânul Casei a patra a doamnei C (Marte al lui în Berbec și Soarele ei în Taur) nu se formează niciun aspect (decât o recepție simplă) în timp ce există un aspect favorabil între stăpânii Caselor a șaptea (Mercur la 4° Pești, la el, și Jupiter la 24° Pești, la ea). Aș menționa și faptul că amândoi, A și C, au stăpânii Casei a șaptea conjuncți cu Uranus, ceea ce-i face să construiască același gen de relații – cu oameni originali, deosebiți, ieșiți din tiparele comune.

Este dificil să judeci comparativ două perechi de relații prin prisma potențialului hărților lor natale, există plusuri și minusuri de fiecare parte. Eu aș da prioritate capacității fiecăruia de a menține relaționarea îndelungată. În exemplul oferit spre analiză, A și C au totuși indicatori mai bine plasați pentru trăinicia relațiilor, inclusiv de cuplu.

Doriți, desigur, să știți și cine sunt cele trei personaje puse în discuție: este vorba de Gianni Agnelli, patronul firmei de automobile Fiat, de soția sa Marella (doamna C) și de o prietenă din tinerețe, Alexandra Ogilvy (doamna B) .

Marella și Gianni Agnelli

  *      *      *

Răspunsurile cititorilor noștri au fost în marea lor majoritate corecte și interesante. A fost o bucurie să le citim și îi felicităm pe toți cei care ne-au scris! 

Un mare BRAVO! pentru câștigătorii acestei ediții: Cătălina Mărăcineanu, Anca Stănescu, Răzvan Iacob și Dana Drăghici. 

Vă așteptăm în continuare să participați la provocările noastre astrologice!

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close