Aspectele între semnele de lungă și scurtă ascensiune, dextre și senestre (partea a III-a)
III. Exemple de interpretări
[Vezi întâi primele două părți: ”I. Aspectele între semnele de lungă și de scurtă ascensiune” și ”II. Aspectele senestre (spre stânga) și dextre (spre dreapta)”]
Sextilul senestru între semnele de lungă ascensiune este de așteptat să genereze o explozie neașteptată de optimism și încredere, producând o înaintare care se năruie și care poate fi curând contracarată. Este ca la fotbal, când un atac spontan își pierde scopul, trimite mingea spre echipa adversă și provoacă o neașteptată întorsătură a situației. Pe piețele financiare, creșterile inițiale pot conduce spre pierderi.
Cuadratura senestră între semnele de lungă ascensiune are, mai mult decât oricare alt aspect, capacitatea de a genera o mișcare îndrăzneață, care depășește elementul surpriză și aduce o experiență în care se îmbină talentul cu norocul chior.
Trigonul senestru pe semnele de scurtă ascensiune este probabil cel mai periculos aspect, care poate provoca dezastre, ca rezultat al unor erori sau neglijențe. Cu acest aspect, consultantul este gata să eșueze, de aceea este necesar să verifice toate premisele de două ori și să umble pe vârfurile degetelor. În cazul dezastrului aviatic de la Torghatten, avionul a ieșit de pe ruta de zbor1.
Cuadratura senestră între semnele de scurtă ascensiune se pare că aduce lucrurile pe făgașul cel bun, în siguranță, și poate fi privită ca un act de eroism.
Sextilul dextru între semnele de lungă ascensiune indică o mișcare defensivă de rutină, care însă poate conduce mai degrabă la cheltuieli și întârziere decât la noroc. Lucrurile obișnuite nu funcționează și putem să ne aflăm în fața prăbușirii obiectivelor personale ale consultantului. Cauza poate fi proasta judecată sau rătăcirea. Ca exemplu, pe piețele financiare exista posibilitatea de a vinde un portofoliu pentru a asigura un profit și a aștepta să îl reachiziționezi mai târziu, la un preț mai bun, dar acest moment nu mai apare, rezultatul însemnând costuri adiționale și pierderea unui portofoliu valoros pe piață.
Cuadratura dextră între semne de lungă ascensiune îmbină talentul și abilitatea într-un curaj calculat și sănătos. Lucrurile merită osteneala iar rezultatul este consecința unei zile de lucru eficiente. Eforturile conduc spre încredere, mândrie și recompensă.
Trigonul dextru între semnele de scurtă ascensiune arată neglijență, eroare sau chiar sabotaj. Poate fi vorba de un abuz de bunăstare, încredere sau statut. Aspectul este malefic ca efecte și mult mai puternic decât trigonul senestru. Consultantul face o delapidare masivă. Este vorba de fraudă, înșelăciune, iar conducerea poate fi suspectată că știa ce urma să facă. Aspectul previne asupra riscurilor și sugerează reținerea de la acțiune.
Cuadratura dextră între semne de scurtă ascensiune arată o mișcare îndrăzneață și în forță, o apărare oarecum reflexă dar plină de virtute și are toate cele necesare pentru a-și servi scopul. Din nou un exemplu de pe piețele financiare, unde consultantul face o mișcare agresivă – schimbând sau salvând portofoliul deținut, printr-o strategie ce se demonstrează a fi în avantajul conservării capitalului.
Alte exemple:
1) Să ne gândim la un meci de fotbal – echipa adversă a câștigat mingea și se lansează în atac. Cuadratura între semne de scurtă ascensiune reorganizează efectivele și determină apărarea să se mobilizeze și să anuleze atacul. Șutul va fi apărat, chiar dacă e pe linia porții.
2) În probleme de sănătate, cuadratura între semne de scurtă ascensiune indică amenințarea unei boli dar, din acel moment, medicii fac tot ce le stă în putință pentru a determina diagnosticul corect și a restabili starea de sănătate. Cuadratura între semne de scurtă ascensiune răspunde la crize într-un mod constructiv, vine cu un plan, o strategie și o soluție.
Considerațiuni finale
Când semnificatorii sunt deasupra orizontului, sunt mult mai pricepuți în a menține lucrurile pe linia de plutire, sunt capabili să vadă mai bine, în mod natural, direcția spre care se îndreaptă lucrurile și știu ce să facă. Atunci când semnificatorii sunt sub linia orizontului, sunt mai degrabă în beznă / în ceață și tind să piardă controlul asupra situației, capacitatea lor de a o gestiona conștient fiind mult slăbită. În acest sens, sextilul între semne de lungă ascensiune, deasupra liniei orizontului nu este la fel de rău ca atunci când ambele planete sunt dedesubtul acesteia. În același fel, cuadratura între semnele de scurtă ascensiune nu este la fel de malefică atunci când semnificatorii sunt deasupra Pământului ca atunci când se află dedesubt. William Lilly afirmă că atunci când atât Soarele cât și Luna se află sub orizont șansele de a recupera obiectul pierdut sunt în mare măsură diminuate. Totul poate fi pierdut sau rătăcit în întuneric.
AUTOR: ANDREW J. BEVAN QHP, DMS Astrol.
Astrolog profesionist din Norvegia, membru de onoare al AAR.
Traducere de TEODORA MUTH, membru AAR. Traducere în concordanță cu acordul autorului; articolul original: http://astronor.com/sinister.htm Notele aparțin redacției.
- Cel mai mare accident aviatic din Nordul Norvegiei, produs în 6 mai 1988, ora 20:29, la Brønnøy. Toate cele 36 de persoane, aflate la bordul avionul Dash 7, au murit. ↩