CaleidoscopMelania MarinSerial: Careu de Ași, bărbații zodiacului (M. Badea)

Careu de Ași – Formula 1 sau Căruța cu Feciori

caruta-cu-feciori

A fost verificată pompa de injecție pentru dozarea optimă a combustibilului, a fost verificată starea fișelor și bujiilor pentru o funcționare conform cărții tehnice. A fost făcută revizia sistemului de frânare și a direcției. Se verifică nivelul uleiului și presiunea aerului în pneuri. Luminile de semnalizare au fost repoziționate, iar volanul a fost șters cu un șervețel îmbibat cu soluție antibacteriană. A fost evaluat conținutul de oxid de carbon din gazele evacuate cu ajutorul analizorului cu raze infraroșii. S-a stabilit itinerariul și numărul de pasageri din automobil sau din… căruță. Desigur, pentru mai multă economie, se poate circula și cu acest mijloc de locomoție, cu condiția ca animalul de tracțiune să fi fost în prealabil vaccinat și țesălat corespunzător, potcoavele să fi fost fixate în toate caielele, iar furajele să fi fost verificate în cazul în care ar fi fost infestate cu mucegaiuri în hambar. Da, în aceste condiții se poate circula fără grijă, dar numai pe drumurile care respectă standardele de calitate și conform prevederilor ONU, UE, NATO, FMI, OMS(WHO), inclusiv a Convenției de la Geneva, etc, etc, etc…. Vă doare capul?!? Pe ei, nu!, căci abia acum începe viața pentru bărbatul Fecioară.

Asul principal – Soarele

Bărbatul nativ Fecioară își construiește cu grijă drumul către succes. Cu răbdare și determinare, cu mintea mereu activă, cu idei pe care ceilalți le înțeleg mai mult sau mai puțin și mai ales cu mare flexibilitate. Dacă o cale se dovedește a nu fi fost cea mai potrivită, el schimbă macazul cu ușurință, ignorând impresia pe care o lasă celorlalți și păstrând în vizor doar scopul.

soare-in-fecioaraDacă pentru nativul Leu era esențială reacția publicului, pentru bărbatul născut în semnul Fecioarei sunt importante doar rezultatele efortului său. Are beneficiu, merge mai departe. Nu obține un câștig, închide afacerea și se întoarce la ceea ce a verificat deja că este rentabil. Dacă Leul spune: ”Merg în frunte pentru că acolo îmi este locul” – și chiar ajunge, Feciorul spune: ”Dacă nu voi obține un câștig/succes pe această cale, voi recurge la altă modalitate de a obține cel puțin același câștig/succes”. Am făcut această mică comparație între nativii celor două semne deoarece Mercur, planeta care guvernează semnul Fecioarei este numită și locotenentul Soarelui, guvernatorul Leului. Deși au personalități structurate foarte diferit, între cei doi există o legătură: regele are nevoie de servitori pentru a-și exprima talentul de conducător, în timp ce servitorul are nevoie de un rege pentru a da întreaga măsură a capacității lui de a se face util.

Deși cei doi sunt fundamental diferiți, sunt în același timp interconectați printr-o relație de dependență.

Hegel, nativ Fecioară, spunea că munca nu este muncă decât atunci când este prestată în folosul altcuiva – când folosul este pentru sine, ea devine doar necesitate. În concluzie a formulat dialectica stapân-sclav care stă la baza organizării societății umane. El a subliniat valoarea pe care o are efortul omului atunci când este îndreptat în folosul alcuiva și felul în care acest efort îl desprinde din condiția inferioară de simplu animal, el căpătând conștiință de sine, și implicit ”recunoașterea unui om ca om de către un alt individ”. Întreaga filosofie elaborată de gândirea lui Hegel are la bază construcția sa astrologică de tip Fecioară. La fel și doctrina comunistă care a luat naștere pe baza acestei gândiri… nu dezvoltăm subiectul mai mult decât este cazul, desigur!

(În concluzie: ”Dacă nu muncești ești o muscă și dă-te dreaq, poți să mori!” 🙂 )

Exigenți, pretențioși, workoholici, inhibați, misogini, zgârciți, excesiv de raționali, critici, cinici – dar, unii dintre ei necesari și prolifici, am enumerat doar câteva însușiri ale bărbaților născuți în semnul Fecioarei și prezint mai jos o serie de exponenți ai acestei categorii de nativi, în funcție de sfera de activitate prin intermediul căreia au devenit cunoscuți (muncind din greu pentru asta, desigur!…)

Muzică: Michael Jackson, Freddie Mercury, Julio Iglesias, Leonard Cohen, Jean-Michael Jarre, Ray Charles, Marc Anthony, Andrea Bocelli

Actorie: Sean Connery, Keanu Reeves, Richard Gere, Hugh Grant, Colin Firth, Jeremy Irons

Filosofie, literatură, științe: G. W. Friedrich Hegel, Goethe; Lavoisier, Faraday, Confucius, Agrippa; Lev Tolstoy, Paulo Coelho

Lideri: Ludovic al XIV-lea (surpriză!), Ivan cel Groaznic, Yasser Arafat, Bashar al-Assad, Cardinalul Richelieu, Dmitri Medvedev

Asul de Pică – Marte

Când Marte a fost ridicat la rang de zeu de către romani, el îi proteja pe agricultori și păstori. Pe muncitori, adică. În varianta sa bună, bărbatul născut în perioada în care Marte se afla în Fecioară, confundă ușor plăcerea cu munca sau face o pasiune pentru meseria sa. Este atât de organizat și de atent față de latura și nevoile sale erotice, încât rațiunea preia deseori controlul și apar cam două variante posibile de exprimare. Ori sexualitatea rămâne doar la nivelul gândirii sale – și în acest caz în mintea lui iau naștere cele mai complicate și bizare fantasme, devenind ușor misogin, ori raționalizează atracția pe care femeia o exercită asupra lui și ajunge la concluzia că se poate și fără ea, deoarece el mai are de lucru și nici ea nu este chiar atât de atrăgătoare cum părea, și nici corpul lui parcă nu este chiar perfect, deci mai degrabă ar merge întâi vreo câteva luni la sală, și abia apoi îi va face curte, iar dacă ea se plictisește să îl aștepte este evident că nu se ridica la nivelul lui, și… etc, etc.

marte-in-fecioaraÎn concluzie: întâi muncă și după aceea plăcere… dacă este!

Bun strateg și foarte organizat în acțiunile lui, dar mai puțin pasional și mai rar dorit sau fericit în viața intimă, bărbatul cu Marte în Fecioară are ca opțiune elaborarea unui plan după care să își atingă scopul și împlinirea simbolizată de semnul solar în care s-a născut. Marte în Fecioară folosit în sprijinul Soarelui din HN, este cea mai bună variantă pentru el.

Spre exemplificare:

Conducători: Regele Carol I, Napoleon Bonaparte, Ludovic al XVI-lea, Henric al VIII-lea, generalul George Patton, Ivan cel Groaznic, Silvio Berlusconi, Barack Obama, George W.Bush

Actori: Clark Gable, Johnny Depp, Will Smith, Charlton Heston, Louis de Funes, Michael Caine, Silvester Stallone

Arta: Antoni Gaudi, Auguste Rodin, Claude Monet

Activitate intelectuală: Guy de Maupassant, Ernest Hemingway, Friedrich Nietzche, Gustave Flaubert, Martin Heidegger; Andre Barbault

În cazul lui Grigori Rasputin (Soare în Vărsător) și al lui Ivan cel Groaznic (Soare in Fecioară), consider că influența lui Marte în Fecioară aspectat deosebit de nefavorabil (cuadratură cu Saturn) a determinat acțiuni prin care cei doi își manifestau concret incapacitatea de a se bucura în mod natural de ceea ce viața avea de oferit, dar și marile blocaje și conflicte interioare pe care le trăiau.

Asul din mânecă – Jupiter

Jupiter măreț și vesel devine stingher în semnul ordinii și disciplinei, și îi avantajează pe bărbații care înțeleg că în tot ceea ce fac, nu trebuie să exagereze. Chiar și după ce au atins o poziție socială respectabilă și au un cuvânt de spus, este bine să îl spună cu discreție, și să lase mai mult faptele să vorbească în locul lor. Șansa nativului se află în efortul și răbdarea de care poate da dovadă. Se poate impune ca lider mai degrabă prin exemplul personal decât prin discurs și va coagula acei discipoli care apreciază prudența, moralitatea, conștiinciozitatea. Este greu de crezut că un bărbat de aproximativ 45-55 de ani în a cărui HN Jupiter se afla în Fecioară, va deborda de entuziasm și energie contagioasă. Se remarcă mai curând prin reticență și o viață personală pe care se străduiește să o țină discretă.

jupiter-in-fecioara

Și în cazul lui Jupiter în Fecioară, semnul solar al nativului imprimă direcția și domeniul de viață care urmează să fie dezvoltat.

Actori ”oarecum rezervați”, în atitudine sau în aspectul fizic: Mel Gibson, Michael Douglas, Tom Hanks, Michael Caine, Macauley Culkin, Danny de Vito

Muzicieni: Giuseppe Verdi, Eric Clapton, Marc Anthony, Rod Stewart, James Brown

În 3 cazuri, Jupiter plasat în Fecioară atrăgea atenția asupra faptului că șansa nativului ar fi constat în grija mult mai atentă față de propria sănătate și propriul corp: Bob Marley, Errol Flynn, Harry Houdini.

În viața obișnuită întâlnim adevărați fanatici ai muncii născuți în aceste perioade și care, de obicei, își neglijează problemele de sănătate.

Asul de atu – Saturn

Saturn în semnul rațiunii practice induce nativului dorința de a i se recunoaște până la adânci bătrâneți conduita lui exemplară, punctualitatea, respectarea legilor și normelor, domeniu în care consideră că este un adevărat maestru, fără să poată înțelege că viața este o continuă curgere, o vâlvătaie, o furtună sau o idee genială. Că există și altceva în afara rigorii pe care el înțelege să o ridice la rang de virtute. O carieră medicală ar reprezenta un avantaj în cazul acestui nativ, deoarece din punct de vedere astrologic ar semnifica respect și notorietate obținută prin activități care țin de îngrijirea corpului uman și, în același timp, de serviciu desfășurat în folosul celorlalți.

saturn-in-fecioaraEste lesne de bănuit că acest nativ poate fi recunoscut în jurul nostru prin bătrâni de o minuțiozitate exasperantă, stereotipie, resemnare, dezgust față de viață și tot felul de exigențe.

Ar fi în avantajul său o manieră mai relaxată față de viața cotidiană. Mai multă flexibilitate, mai puțină rigoare, mai multă putere de adaptare, mai puțină dorință de disciplină și control. Greu!…

Există, ori au existat, și bărbați care au depășit aceste tendințe ori le-au sublimat prin intermediul altor activități.

Este interesant cazul câtorva muzicieni ce au depășit cu succes această tendință și au rămas în conștiința universală prin roadele muncii lor: Johann Sebastian Bach, Claude Debussy, Johannes Brahms, George Frideric Handel, Andre Rieu

Intelectuali cu o gândire profundă: Renee Decartes, Denis Diderot, Henry Miller, Victor Hugo, Rabindranath Tagore, Pedro Almodovar

Procupați de cercetare în domenii mai puțin concrete: Rudolf Steiner, Andre Barbault, Steven Forrest

Ocupând poziții importante, dar apărând valori tradiționale: Charles de Gaulle, Prințul Charles, Papa Ioan Paul al II-lea

Câștigându-și renumele prin lipsa de scrupule și de respect față de natura umană: Carlos Șacalul, Pablo Escobar

…Sau prin curajul de a pune în practică idei îndrăznețe ce au rămas în istorie: Fernando Magellan, Gustave Eiffel.

MELANIA MARIN,
Membru AAR

melania-marin-autor

Share

Lasă un răspuns

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close