Astro-Festival 2015David Osborn

Trezirea astrolocațională: România

(experienţa personală a unui american relocat în România, din perspectivă astrologică)

Dave si naiul fermecat
Dave si naiul fermecat

Trezirea interesului meu față de de astrologie locaţională a început în România, în anul 1990, şi, după aceea a continuat în New York o vreme, cam până în anul 1994. Dar chiar înainte de acea perioadă influenţele planetare datorate astro-locaţiei au avut efect asupra vieţii mele, fără să îmi fi dat seama ce anume se întâmpla.

Prima mea legătură cu România s-a produs datorită naiului, pe vremea când am studiat etnomuzicologia la University of Washington în oraşul Seattle, SUA. La un curs despre muzica tradiţională din regiunea Balcanilor, profesorul meu a pus o înregistrare cu Gheorghe Zamfir, cântând o doină, care m-a transportat într-un vis mistic de o frumuseţe veşnică, fără limite. Când profesorul meu a anunţat că Damian Luca, un mare maestru de nai, va veni la University of Washington pentru a preda naiul, am fost atât de entuziasmat, încât nu mai puteam să dorm noaptea. Când a venit Damian Luca, am studiat naiul cu dânsul, devenindu-i cel mai bun elev de acolo. Ba chiar m-a încurajat să merg mai departe în acest domeniu.

Înainte de prima mea călătorie în România, am trăit în sudul Californiei, lângă Los Angeles. Pe atunci aveam o iubită, a cărei mamă ne-a invitat să sărbătorim Crăciunul la ea acasă. Acolo cumnatul iubitei mele mi-a făcut cunoştinţă cu un alt naist, româno-american, cu care m-am împrietenit. Toate astea se întâmplau la Crăciunul din 1989. După aceea m-am despărţit de iubita mea, în circumstanţe foarte tragice, care au implicat un avort.

Prietenul meu naist mi-a zis la un moment dat: “David, tocmai a căzut comunismul în România, hai să călătorim acolo în vara asta. Cunosc acolo o fată drăguţă, potrivită pentru tine, ca un înger!”. Ne-am cumpărat bilete de avion şi astfel am călătorit pentru prima dată în România, în vara anului 1990.

Era prima mea călătorie în România, iar eu nu eram în stare să vorbesc aproape deloc limba română, cu excepţia câtorva cuvinte, învăţate de la prietenul meu româno-american. Tocmai căzuse comunismul, iar în ţară era un mare haos. Prietenul meu m-a lăsat oarecum prizonier la o familie din Galaţi, cea a fetei ca un înger, şi s-a dus în satul lui, din care fugise când trecuse graniţa spre occident, pentru a rezolva unele lucruri pe care le lăsase neterminate când plecase. Această familie a insistat mult asupra unei căsătorii cu fiica lor, care a avut loc, deşi nu mi-o doream. Am descoperit mai târziu ca mama ei a vrut sa mă folosească de fapt ca pe o poartă către SUA şi străinătate; femeia îl rugase pe prietenul meu înainte de plecarea lui să o ia şi pe ea împreună cu el, dar el şi-a dat seama că ar fi prea riscant. Dar i-a spus înainte de plecare: “Nu-ţi face griji, chiar dacă nu te pot lua pe tine, am să găsesc pe cineva pentru fiica ta.” Iar acest cineva am fost eu!

Când m-am reîntors în SUA, am încercat imediat să introduc acţiune de divorţ, dar fără să reuşesc. Apoi am citit o scrisoare adresată editorului revistei Yoga Journal semnată de “The Young Yogis of România” în care se spunea că tinerii yoghini din România vor să stabilească legături cu cei care au cunoştinţe despre plante medicinale, acupunctură, medicină naturistă ş.a.m.d., ceea ce m-a încântat, fiindcă aceasta era domeniul meu. M-am gândit că aş putea să merg din nou în România, să divorţez de soţia cu care mă căsătorisem dintr-o eroare şi, în acelaşi timp, să încerc să cunosc o yoghină potrivită pentru mine. Ceea ce am descoperit acolo, în societatea de yoga, a fost un altfel de şmecherie! Am căzut în marea mahala MISA şi în nebunia lor de tantra şi “amor divin”. Am fost încurcat cu grupul lui Bivolaru pentru doi ani întregi, am avut multe probleme cu ei, şi bineînţeles, nici nu mi-am atins obiectivul de a mă căsători cu o yoghină potrivită.

În schimb, am avut iubite destule… Din punct de vedere amoros, aceşti doi ani au fost cei mai intenşi din viata mea. Eram un personaj renumit în MISA, cam un fel de “rock star”, şi am cunoscut tineri şi fete din întreaga țară. Dar oricum, dintre toate fetele pe care le-am cunoscut, s-a întâmplat ca marea majoritate a celor care mi-au devenit iubite să fie din Moldova, iar cea cu care m-am iubit cel mai mult să fie din Bacău. Imaginaţi-vă, nu numai yoghinele, dar şi moldovencele, în acelaşi timp, pentru o viață amoroasă foarte iute şi intensă! În sudul Californiei, viaţa mea amoroasă nu fusese niciodată atât de bogată, cu fete care să vină mereu peste mine, ci, dimpotrivă, am avut multe despărţiri tragice. Dintre toate yoghinele cu care m-am iubit, numai una a fost din afara Moldovei – era din Piteşti – şi chiar după ieşirea mea din MISA, cea mai importantă relaţie pe care am avut-o a fost tot cu o moldoveancă – din Roman, oraş situat drept la nord faţă de Bacău.

Doamne, de ce am avut un atât de mare succes la femei, aici, în România, mai ales că n-am avut succes aproape deloc în altă parte? Am crezut că o fi din cauză că româncele sunt mai spiritualizate, mai puţin materialiste sau pentru că românii sunt un popor latin, cu inima mai caldă, etc…

Mai târziu a trebuit neapărat să mă reîntorc în Statele Unite, dar nu în sudul Californiei, ci în New York. Şi am descoperit ceva foarte ciudat: şi acolo americancele au venit peste mine şi s-au arătat mult mai interesate, în sens romantic, decât femeile din California – dar, în acelaşi timp erau mai materialiste, nu atât de spiritualizate… Ar putea astrologia explica acest lucru?

La mijlocul anilor ’90, calculatoarele încă nu pătrunseseră pe piaţă atât de mult, dar într-o revistă astrologică am văzut că pot să fac comandă pentru harta astrologică mondială în sistemul AstroCartoGraphy, inventat de Jim Lewis. Am comandat harta, iar ceea ce am descoperit acolo, în interpretările editate de calculator, a dezvăluit ca da, astrologia a jucat un rol foarte mare în experienţa pe care am avut-o în România. AstroCartoGrafia a explicat tot!

Astfel, am aflat din acea hartă că în clipa naşterii mele (m-am născut la Tokyo, Japonia, 3 Mai, 1952, la ora 18:15) în cerul de deasupra României planeta Venus se afla chiar pe Mijlocul Cerului! Pentru că Mijlocul Cerului este legat de meserie şi Venus este planeta artelor, m-am îndrăgostit de naiul românesc, iar aceasta a fost prima mea legătură cu România, chiar înainte de prima mea sosire în ţară.

Harta natala relocata pentru Bucuresti
Harta natala relocata pentru Bucuresti

Foarte des ariile geografice de influenţă venusiană în hartă unei persoane indică o atracţie pentru istoria, civilizaţia sau cultura acestor ţări sau regiuni de pe glob. De exemplu, aveam o prietenă care iubea foarte tare cultura, civilizaţia şi arta Egiptului antic; văzând harta ei astrologică mondială, am remarcat că meridianul pentru care Venus natală se afla pe Mijlocul Cerului trecea exact prin Cairo, Egipt! În tema mea natală relocată pentru Bucureşti, România, Venus este pe Mijlocul Cerului!

Dave - Europa

După harta astrologică mondială care am primit-o în sistem AstroCartoGraphy, linia exactă la care Venus se afla pe Mijlocul Cerului trecea exact prin centrul Moldovei, iar în oraşul Bacău se intersecta cu linia lui Pluton pe Ascendent. Aceasta combinaţie între Venus şi Pluton semnifică iubirea (Venus) transformatoare (Pluton). Şi exact din Bacău a venit iubita şi partenera mea tantrică cu care m-am iubit cel mai mult. Chiar daca am întâlnit fete din toată țara, cele cu care am avut relaţii amoroase au fost toate, cu o singură excepţie, din Moldova. Extrasul de interpretare generat de calculatorul ACG pentru linia lui Pluton pe Ascendent spunea că oamenii din acele regiuni, în cazul meu mai ales Moldova, dar şi România, mă vor privi ca pe un mare erou sau ca pe un mare duşman – şi cred ca marea majoritate a adepţilor de rând din MISA m-au privit ca pe un erou, în timp ce conducătorii mişcării, văzând popularitatea mea, m-au privit mai degrabă ca pe un concurent sau ca pe un duşman. Acele rânduri au fost scrise doar de un calculator. Cum a fost oare posibil ca un calculator să ştie situaţia mea de acolo?

David - harta natala, sistem Porfir
David – harta natala, sistem Porfir

Analizând tema mea natală (ridicată pentru Tokyo), cea mai mare distonanţă pe care o am este opoziţia Soare–Marte, aflată pe axa Ascendent/ Descendent. În harta relocată pentru România, aceasta opoziţie între Soare şi Marte este exact în careu cu axa Ascendent / Descendent din harta natală. Aşadar, datorită temei mele relocate, în România am influențe planetare foarte bune şi foarte proaste în acelaşi timp. Luminătorii (Soarele şi Luna), care sunt foarte bine plasaţi, precum şi Venus pe Mijlocul Cerului sunt influenţele bune. Luminătorii bine plasaţi mi-au dat energia şi vitalitatea de bază, precum şi o mai mare vizibilitate aici, în România. Venus pe Mijlocul Cerului mă avantajează din punct de vedere artistic şi amoros şi face ca femeile să fie mult mai atrase de mine. Dar influenţele rele, mai ales opoziţia Soare – Marte în careu cu axa Ascendent / Descendent relocată (axa parteneriatelor şi a relaţiilor intime) mi-au dat şi multe relaţii turbulente în acelaşi timp. Metaforic vorbind, totul este ca o comoară mare, care este păzită de monştri. În plus, opoziţia dintre Mercur (casa a şasea din tema natală) şi Neptun retrograd (casa a douăsprezecea din tema natală) sunt aici în România, prin relocare, în casele trei (Neptun) / nouă (Mercur), care este axa cunoaşterii şi a spiritualităţii; de aici a rezultat deziluzionarea şi dezamăgirea mea faţă de marele guru…

Harta natala relocata pentru New York
Harta natala relocata pentru New York

Mai departe, dacă ne uităm pe tema mea natală relocată pentru oraşul New York, SUA, vedem că şi acolo este, pentru mine, o zonă venusiană, pentru că la NY o am pe Venus pe Ascendent! Dar, dacă ne uităm pe tema mea relocată pentru sudul Californiei, SUA (oraşul Claremont) vedem că acolo îl am pe Pluton pe Descendent – aşadar, din aceasta cauză am avut atât de multe ghinioane şi tragedii în dragoste acolo.

Harta natala relocata pentru Clarmont
Harta natala relocata pentru Clarmont

Dave - USA

Şi mai există o minune în sistemul de AstroCartoGraphy al lui Jim Lewis: fenomenul liniilor de Paran (forma scurtă pentru Paranatellonta, din limba greacă), care descrie punctele în care se intersectează două linii de angularitate directă (unde planetele sunt conjuncte cu unghiurile). De exemplu, am arătat cum linia pe care Venus se află pe Mijlocul Cerului meu se intersectează cu linia pe care Pluton se află pe Ascendentul meu exact la coordonatele oraşului Bacău. Atunci, pentru că întregul glob terestru face o rotaţie completă într-o perioada de numai 24 de ore după naştere, în cazul meu, în jurul întregului glob, pe aceeaşi paralelă geografică pe care se află Bacăul (cam 46 grade şi 34 minute latitudine nordică) există o linie cu influenţă de tip Venus/Pluto – adică o linie de Paran foarte tantric! Privind harta mea în sistem ACG, pentru ţara mea, SUA, aflăm, de exemplu, că oraşul Spokane, aflat în sudul statului Washington, este exact pe latitudinea respectivă. Influenţa liniilor de Paran se extinde pentru o marjă de numai 1 grad de latitudine spre nord şi spre sud faţă de linia exactă. Şi mă gândesc: ce-ar fi să merg acum şi să caut un grup tantric în Spokane, Washington?…

DAVID OSBORN

david-osborn-autor

 Material prezentat în cadrul simpozionului Astro-Festival Craiova, iunie 2015

Share

Lasă un răspuns

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close