Carolina MancosStudii & CercetariVideo

X-Files: amprenta paranormalului în fișierele natale

[Material prezentat la Astro-Festival Craiova, iunie 2013]

amprenta-paranormal-cm I. Mic istoric despre paranormal și extrasenzorial:

1. Definiție DEX:

PARANORMÁL, -Ă, paranormali, -e, adj. (Despre fenomene, manifestări etc.) Care se află în afară de ceea ce este normal. – Din fr. paranormal.

EXTRASENZORIÁL, -Ă, extrasenzoriali, -e, adj. Care este perceput pe alte căi decât cele senzoriale normale. [Pr.: -ri-al] – Din fr. extra-sensoriel.

2. Astrologic:

Capacități energetice, extrasenzitive care sunt activate de către planetele care dau predispoziție spre concentrare, senzitivitate și percepere-mentală, spirituală, duhovnicească, poziționate în case sau în semne zodiacale care dau și ele predispoziție spre acest tip de percepție, aspectate între ele și/sau cu asteroizi, puncte arabice și stele fixe etc. Se urmărește importanța întregii compoziții astrale cu predispoziții la acest gen de extrasenzitivitate (îndeosebi angularitatea indiciilor, casele ocultice și paranormale și Nodurile Lunare).

II. Planete declanșatoare de reverii, flash-uri și alte percepții deosebite

Pluto – denumit și Hades, este cel care are acces la puterile magice, având o forță enormă de concentrare a energiilor subtile. Face legătura între  lumea de dincolo și cea reală, prin mesaje dramatice și stări critice. Are legătura cu moartea, în general, cu ocultismul și magia.

Uranus – planeta inovației, a nonconformismului, a parapsihologiei, astrologiei, ocultismului și a tuturor ocupațiilor legate de spiritualitate sau futuriste. Oferă acces la informația subtilă funcționând ca un canal de manifestare pentru energiile bizare. Deschide calea către iluminare prin inovație și evadare din tipare. Stările parapsihologice care stau sub patronajul acestei planete se manifestă convulsiv, neașteptat, la intervale neregulate de timp. Prin Uranus, potențialul paranormal se transmite pe linie karmică unei întregi generații, iar prin acțiunea individului conștient de ea, se răsfrânge asupra întregii lumi, schimbând-o.

Neptun – planeta stărilor transcedentale și a percepțiilor subtile, oferă acces, prin vis, la informație, la lumea îngerilor, la creațiile și zeitățile mistice, la partea intuitivă și imaginativă a minții. Prin energia neptuniană, senzațiile vin sub formă de creații imaginare pline de detalii, atât vizuale cât și auditive. E planeta care oferă maximul de senzitivitate și a cărei energie te-nconjoară ca niște mreje cețoase sau foarte diafane. Totodată, datorită particularității ei, aceea de accesare imaginativă a informației oferite de entitățile subtile, linia dintre închipuire și veridicitate este foarte fină. E o planetă pe vibrațiile căreia se lucrează și se accesează niveluri foarte subtile de percepție. Tipul acesta de percepție ține de evoluția noastră spirituală, transmițându-se pe linie karmică.

Saturn – nu este foarte senzitiv, dar înmagazinează în sine toată înțelepciunea oferită de cunoștințele și trăirile anterioare. Prin această planetă, percepțiile extrasenzoriale vin după perioadele de constrângeri și de ascetism. Este o planetă profund spirituală și profund știutoare de adevăruri ”vechi de când lumea”. Indică o misiune sigură pe calea aprofundării ocultismului. Calitățile sunt transmise de la o etapă evolutivă la alta, atât pe linie paternă cât și prin alte rudeniile în etate, cum ar fi bunicii.

Luna – planeta emoțiilor, a istoriei și trecutului personal, a lumii astrale accesate în timpul somnului. Este cea care face legătura între lumile paralele și de asemenea oferă informații despre energia anterioară a spiritului încarnat acum. Este și cea care dispersează capacitățile extrasenzoriale sub o pătură emoțională și care creează temelia naturii paranormale a entității.

Mercur – planeta mentalului, cea care permite transformarea energiei subtile în mesaje scrise, verbale sau ilustrate. Este cea prin care percepțiile extrasenzoriale sunt materializate, conștientizate, transformate în idei supuse analizei, putând fi apoi răspândite. Mercur retrograd accentuează incisivitatea cu care e stocată și analizată informația și marchează fin granița dintre subtil și material.

Pe scurt, planetele Uranus, Neptun și Pluto sunt cele care reprezintă cel mai bine capacitățile extrasenzoriale și paranormalul în sine. Saturn reprezintă bagajul colosal de înțelepciune și adevăruri acumulate anterior despre lumea subtilă, iar cele două planete personale, Luna și Mercur, fac trecerea de la planul subtil la percepția individuală. Aceste sunt planetele care indică predispoziția spre paranormal a individului.

III – Semnele zodiacale cu predispoziție către percepții extrasenzoriale

Semnele hipersenzitive sunt în primul rând cele de Apă – Racul, Scorpionul și Peștii. Și fiindcă vorbim de paranormal, adăugăm și Vărsătorul (astrologul, inventatorul, cercetătorul), Săgetătorul (spiritualul, filosoful, iluminatul) și Capricornul (marele ascet și înțelept; aici am observat că foarte multe personalități din sfera spiritualității au acest semn bine marcat în harta natală, găzduind în special planetele pomenite mai sus).

Elementul Apă, fiind mijlocul excelent de transmisie a energiei subtile și a informației din lumile invizibile, este cel care definește și dă nota de vârf a acestor capacități. Astfel:

Racul – semn emotiv, orientat spre trecut, oferă acces la lumea noastra interioară și realizează legătura cu planul subtil prin intermediul emoției. Prin această zodie pecepțiile apar pe un fundal emotiv, de sensibilitate maximă. Cel mai frecvent capacitatea e moștenită pe linie maternă, de la generații foarte îndepărtate din arborele genealogic.

Scorpionul – semnul zodiacal cu forța cea mai incisivă și concentrată de percepție extrasenzorială. Oferă acces la informația îngropată adânc în subteranul ființei, la lumea magiei, la ocultism. Este cel care din întuneric și neant transformă energia și o aduce la lumină. Are legatură directă cu paranormalul, cu lumea subterană, moartea și cu transcenderea spiritului în diverse planuri subtile. Stările trăite permit penetrarea acerbă a subtilului prin concentrare sau ca urmare a unui șoc. Senzațiile și imaginile sunt concentrate, vin sub forme clare, având un iz deopotrivă hilar, morbid și karmic. Capacitățile paranormale se transmit karmic, prin moartea cuiva apropiat sau chiar a noastră, la propriu sau la figurat.

Peștii – semnul care oferă percepția cea mai fină asupra lumii subtile, una aflată la granița între realitate și imaginație. Permite conexiunea cu planurile subtile datorită sensibilității auditive (”muzica sferelor”) și vizuale – imagini, sunete, culori, flash-uri detaliate materializate în revelații complexe. Oferă acces la informația cea mai detaliată, posedând o imensă putere imaginativă. La nativii Pești, și la cei cu marcaj în tema natală în acest semn, capacitatea aceasta este înnăscută, deoarece ea reprezintă manifestarea finală a informației acumulate în urma evoluției. Sunt cei mai predispuși la a simți continuu și sub formă dispersată tot felul de stări paranormale.

Vărsătorul – semnul care vrea să pătrundă în lumea de dincolo de normal și de cele mai multe ori are revelații referitoare la invenții și informații revoluționare. Este semnul care are acces la informația astrologică și parapsihologică subtilă, iar percepțiile vin prin revoluția minții, rezultatul servind societății în ansamblu. Stările deosebite sunt de intensitate și durată neregulate, iar de cele mai multe ori călăuzesc spre investigații, invenții și ciudățenii.

Săgetătorul – semn cu tendința cea mai accentuată spre evoluție spirituală prin perceperea la nivel filosofic sau religios a informației, prin dezvoltarea capacităților extrasenzoriale prin credință, prin creștere duhovnicească și bonomie. Are acces la informația subtilă prin credință, prin meditații și percepție mistică. Este cel care simte energia spiritului și face conexiunea dintre Forța Divină și umanitate. Percepțiile paranormale vin mai mult ca niște idei și dogme religioase sau sub formă de viziuni despre evoluția și iluminarea spiritului. Viziunile și percepțiile sunt conectate cu idealurile duhovnicești și se întâlnesc în cazul minților luminate, religioase, filosofice, care tind să schimbe ceva în filosofia maselor și a lumii în general.

Capricornul – fiind și el guvernat de Saturn, ca și Vărsătorul, este semnul înțelepciunii, al înaltelor idealuri duhovnicești, a ascetismului și limitărilor autoimpuse. E semnul prin care percepția extrasenzorială apare datorită limitărilor lumești. Cu toate că aici percepțiile paranormale nu curg cu ușurință, ele vin cu informații pentru maturizarea spiritului, conferind un simț special asupra timpului și vremurilor.

IV. Casele care oferă cadrul pentru cultivarea percepțiilor extrasenzoriale și a comunicării cu lumile subtile

Astfel, casele paranormale sunt considerate a fi:

Casa 4 – casă a intimității profunde a spiritului nostru. O casă a conexiunii cu lumea de dincolo, dar și cu spiritele trecutului. În general e o casă a trecutului, care reflectă inclusiv trăiri din vieți anterioare. Arată comunicarea cu entități istorice sau cu spiritele ființelor care au fost odată parte din familia noastră, în special pe linie maternă, feminină.

Casa 8 – casă a transformărilor spiritului, a magiei, a ocultismului, a investigațiilor mistice, o casă a percepțiilor profunde, incisive, acute. Casă a morții, a atracției deosebite către lumea de dincolo, către tot ceea ce ține de ascuns și neverosimil. Prin această casă percepția paranormală este foarte evidentă, trecerea din lumea viilor în cea a morților este facilitată.

Casa 12 – casă a subconștientului, a meditației și a percepției extrasenzoriale manifestată la nivelul intuitiv. Este considerată și o casă a captivității și exilului, condiții în care capacitățile paranormale sporesc, fiind supuse analizei adânci.

Aceste case sunt cele mai propice itrospecției și percepției extrasenzoriale, fiind numite și case ale spiritualității. De asemenea, se mai pot include aici:

Casa 9 – a călătoriilor astrale și a rugăciunii, poate fi numită și casă a cultivării percepției subtilului, în care se ascede la conectarea cu formele înalte ale credinței și spiritualului. Este semnificatoare și pentru vise. Prin acest canal se formează legătura cu formele înalte ale gândirii, conștienței și lumii subtile.

Casa 3 – a mentalului, a stocării mesajelor primite din planuri subtile și a materializării acestora în idei. Fără o casa a 3-a bine accentuată, informația subtilă s-ar dispersa în van, fără a-i fi înțeles conținutul.

Cele mai paranormale Axe, considerate a fi și puternic evolutive sunt:

Axa 3-9: axă care permite înălțarea spiritului prin cunoaștere, credință si evoluție.

Axa 6-12: axă cu o conotație profund psihologică, de conștientizare a sinelului prin meditație și exilare, de vindecare și ajutorare a aproapelui. E o axa a compasiunii, a sacrificiului și a salvării spiritului și trupului.

Axa Nodurilor Lunare: NN plasat în casele care au legătură cu ocultismul, în special NN în casa 8 și în casa 4. De asemenea, NN în semne de apă.

V. Punctele arabice semnificatoare pentru paranormal:
 • Punctul Clarviziunii: H1+(Lun-Ura)
 • Punctul Magiei: H8+(Plu-Ura)
 • Punctul Tainei, Misterului: H1+(Nep-D12) harta de noapte, in cea de zi H1+(Lun –Nep)
 • Punctul Astrologiei: H1+Mer-Ura
VI. Asteroizi și alte elemente utile analizei:
 • Chiron – asteroidul spiritualității, al astrologiei, al cunoașterii profund evolutive.
 • Luna Neagră (Lilith) – care, de fapt, nu e un asteroid ci un punct virtual al eclipcticii Lunii. Dă indicații despre energia cea mai puternic karmică și paranormală, în funcție de semnul în care stă, casa și aspectarea ei.
 • Vesta – nu neaparat paranormal, dar util în depistarea unei vocații în acest domeniu (esențial în analiză).
VII. Stele fixe cu amprentare paranormală:

În cercetare s-a luat inițial în considerare implicarea câtorva dintre stelele care oferă înclinație către paranormal, analiza fiind completată apoi și cu altele a căror relevanță a reieșit pe parcursul cercetării.

 • Acubens (Alpha Cancri) 13 gr. 35 Leu – steaua astrologiei, a scrierilor (de natură benefică Saturn/Mercur).
 • Dubhe (Alpha Ursae Majoris) 15 gr. 00 Leu – steaua astrologiei, a puterii psihice (benefică, de natură Venus/Mercur/Marte).
 • Zosma (Delta Leonis) 11 gr 16 fecioara – abilitate profetică.
 • Cappela (Alpha Aurigae) 21 gr. 51 gemeni – spirit cercetator, deschidere mentală, apartenența la un clan masonic, protecție (des întâlnită în conjuncție cu planete și elemente importante din hărțile oamenilor cu abilități paranormale).
VIII. CONCLUZII:

În urma studiului, amprenta paranormalului în hărțile natale poate fi depistată dupa următoarele indicii:

1. În majoritatea cazurilor e importantă poziționarea axelor NL în case și semne, aspectarea NL de către planete, asteroizi și părți arabice cu predispoziție spre paranormal (cu precădere conjuncțiile). Se urmărește mai ales aspectarea favorabilă a planetei Uranus cu Nodurile (condiție aproape obligatorie, aspectul fiind prezent în mai toate cazurile studiate).

2. Guvernatorul (sau Guvernatorii) Ascendentului – poziționarea în case cu predispoziție spre analiză și introspecție, într-un semn paranormal și inovator, în conjuncție cu planetele menționate la punctul II și în aspect favorabil și/sau de opoziție cu punctele arabice luate în considerare.

3. Luna într-o casă paranormală (cel mai frecvent în casele 8, 9 și 12), într-un semn psihic (cel mai frecvent în semnele Vărsator, Scorpion și Săgetător), aspectată de Pluto și Neptun (mai ales prin conjuncție și opoziție). Extrem de relevantă s-a dovedit a fi Luna în Rac și Pești.

4. Uranus – ca semnificator al deschizătorilor de drumuri se găsește neapărat în poziții importante: în special la Asc., în conjuncție cu NN, cu guvernatorul NN sau ca guvernator de NN el însuși, sau în alt aspect favorabil cu NN.

5. Pluto – aproape obligatoriu angular, în special la Asc., DSC și FC sau cu precădere într-o casă psihică (12, 8, 4), într-o casă a reformelor și evoluției. Co-guvernator de Asc., de NN, în aspect cu NN sau Asc.

6. Neptun la ASC., DSC. sau FC. În conjuncție și opoziție în special cu planetele personale care fac legătura între lumea palpabilă și cea subtilă: Luna și Mercur. Neptun în case paranormale.

7. Saturn – la care se urmărește angularitatea la Asc., Dsc., în conj. cu NN, dar neaparat în aspectare armonioasă cu o planetă dintre cele menționate, în case și semne cu predispoziție spre paranormal.

8. Mercur într-un semn psihic (aproape obligatoriu) și revoluționar. În conjuncție (în special) sau opoziție cu o planetă psihică și paranormală  sau cu punct arabic sau stea fixă. Mercur guvernator de case cu predispoziție spre percepții extrasenzoriale și spre cercetare, în conjuncție cu guvernatori de case oculte. În majoritatea cazurilor s-a observat Mercur în legatură cu Uranus, Pluto și Neptun.

9. Lilith într-un semn psihic, casă psihică sau conjuncție cu o planetă/ asteroid/ punct arabic/ stea fixă dintre cele menționate mai sus; aflată împreună cu NL sau angulară la Asc, Dsc , FC.

10. Stelele fixe în conj. cu NL, în case psihice, în aspect cu ASC., DSC și FC, în conjuncție cu planete cu tendințe la acest gen de percepții și în conjuncție cu planetele considerate paranormale.

11. Punctele arabice paranormale în special în conjuncție și opoziție cu planetele menționate; aflate împreună cu NL, în casele menționate mai sus sau pe axele importante ale hărții.

 IX. Exemple

Menționez că cercetarea s-a efectuat în sistem de case Placidus, cu ajutorul Programului Astrologic Zet 9 .

1. Michel de Nostradamus – 14 decembrie 1503, după calendarul iulian (24 decembrie 1503, după cel gregorian), lora 12:00 St. Remy, Franța.

Medic, astronom și astrolog francez, renumit pentru profețiile sale scrise în versuri-catren, Nostradamus este clarvăzătorul cel mai popular al Renașterii și este uneori menționat ca „profet al dezastrului,” pentru că multe dintre viziunile sale implicau războiul și moartea. Deși activitatea sa este încă controversată, adepții săi cred că el a prezis cu exactitate evenimente precum Revoluția Franceză, nașterea și creșterea în putere a lui Hitler și asasinarea lui John F. Kennedy.

cazul-nostradamus-cm

Așa cum se poate observa din harta natală, Nostradamus are:

– Soarele în semnul spiritual, ascetic al Capricornului (semn cu tendință către paranormal) conjunct cu Mercur retrograd în Capricorn și Neptun în același semn cu Punctul Misterului.

– Luna în Scorpion (semn extrem de incisiv extrasenzorial) este aproape de cuspida casei 8, în trigon cu Saturn, Jupiter și Marte (guvernator de Asc.) din Rac, casa a 4-a.

– Marte, guvernator de Asc. (Berbec), se află în Rac, într-o casă extrasenzorială (4), împreună cu Jupiter în Rac (în exaltare) care sporește calitățile și cu Saturn, planeta maturității spirituale.

– Axa Nodurilor Lunare în semnele dedicării și a actelor de caritate (Pești-Fecioară) și în case cu încărcătură profund karmică (6-12). Cu Vesta (vocația) și Uranus în același semn cu NN și în casa a 12-a, o casă a ascetismului, foarte spirituală, de conexiune cu Divinitatea.

-Luna Neagră cu Pluto și Punctul Clarviziunii într-un semn spiritual și paranormal, Săgetătorul, și într-o casă paranormală (casa 8).

-Pars Fortuna (Norocul) în Vărsător (semn inovator) cu Chiron, în casa 12, în opoziței cu Punctul Magiei din Leu;

– în ce privește relația cu stelele fixe care dau capacități paranormale se observă: conjuncția Uranus – Archenar (acces la alt domeniu, regat de ordin spiritual) în Pești, și Marte (guv. Asc.) – Procyon (25 gr. 47 min Rac).

În concluzie, harta profetului prezintă caracteristici astrologice paranormale. Observăm amplasarea planetelor în semne de apă, în case parapsihologice, pe axe care dau înclinații către experimentarea unor percepții deosebite. Părțile Arabice și asteroizii sunt poziționați în puncte extrem de importante în harta sa. Prin urmare, se regăsesc toate indiciile menționate în studiu, care denotă faptul că Nostradamus a posedat capacități premonitorii.

2. Uri Geller – 20 decembrie 1946, ora 02:30 AM, Tel Aviv, Israel

Israelian cu reputație internațională datorită colosalelor sale capacități psihice și telekinetice. Abilitatea sa de a citi mințile, de a îndoi metalele și de a „vedea” prin obiecte a fost testată și confirmată 100% când șansele de reușită erau de una la un trilion. Și-a demonstrat capacitățile în mass-media în 36 de țări. Fiul israelienilor Itzaak și Margarete, Geller a crescut în Tel Aviv. Părinții săi au divorțat când avea vârsta de numai 2 ani. Un an mai târziu a avut prima sa experiență paranormală (12/25/1949). Rătăcit într-un parc din țara natală el a adormit iar la trezire a fost surprins de un obiect nepământean metalic, extrem de luminos, care i-a pătruns corpul fizic, moment în care a căzut inconștient. Mulți ani mai târziu, în timpul unei hipnoze, a descoperit că obiectul luminos nu a fost altceva decât o forță superioară care i-a oferit puterea paranormală.

cazul-geller-cm

În harta parapsihologului putem observa o gamă variată de indicii astrologice care denotă capacitățile extrasenzoriale:

– Soarele în spiritualul semn Săgetător, cu Luna Neagră, Pars Fortuna și Mercur, toate împreună cu Nodul Sud pe axa 2-8. Gaura Neagră din centrul galaxiei (sursă de inspirație spirituală și ocultă, o mare forță cosmică) este conjunctă cu Luna Neagră (Lilith) și cu Soarele în 26 gr. 52 min. Săgetător.

– Luna (guvernatoare de casa 9) este împreună cu Jupiter, Venus (guvernatoare de casă 12) și Chiron în Ascendent, semnul Scorpion.

– Ascendentul este în semnul cu cea mai mare putere de pătrundere în extrasenzorial, Scorpionul, pe când guvernatorul Asc. se află în Capricorn, semnul ascetului. Co-guvernatorul Asc., Pluto, se află împreună cu Saturn și MC. Pluto și Saturn formează împreună cu Punctul Magiei, Pars Fortuna și NS o frumoasă piramidă de aur pe case vocaționale.

– NN în casa 8, casă asociată Scorpionului, împreună cu Uranus și Punctul Clarviziunii. Conjunctă cu Uranus este și steaua Capella.

– Vesta în semnul hipersenzitiv Pești, în opoziție cu Punctul Misterului și al Tainei din casa 11.

– Punctul Astrologiei cu Punctul Magiei în Berbec, în casa 6, o casă a sacrificiului benevol și a dedicării. Punctul Magiei în opoziție cu Neptun din casa 12 din Balanță. Vă îndemn să urmăriți, în astfel de cazuri, poziționarea lui Neptun în casa 12, care denotă o legătură extrem de puternică cu lumea de dincolo.

În concluzie, harta telekinezistului istraelian este una de mare forță. Întregul desen astral conține indiciile astrologice specifice personalităților paranormale. Absolut deloc nu se poate pune la îndoială capacitățile ieșite din comun cu care Geller este înzestrat.

3. Pio Padre – 25 mai 1887, ora 16:10, Pietrelcina, Italia

Este unul dintre cei mai cunoscuți sfinți creștini ai secolului XX, atât datorită stigmatelor cât și datorită anumitor minuni cum ar fi levitația, despre care se spune că le-ar fi experimentat. A fost un preot și călugăr capucin al Italiei venerat și considerat sfânt în biserica catolică. Născut Francesco Forgione, primește numele Pius (It: Pio), cel pios, cel cuvios, când intră în ordinului Capucinilor, de unde și numele care îl face faimos: Părintele Pio (Padre Pio). Pe 16 iunie 2002, este canonizat de către Papa Ioan Paul al II-lea.

cazul-piopadre-cm

Trecând la analiza hărții, se observă:

– Soarele în Gemeni împreună cu Pluto, Punctul Misterului și Chiron în casa 8, denotă o mare putere energetică, bine concentrată și o mare capacitate de pătrundere a planurilor subtile.

– Luna este într-un semn hipersensibil, Racul, împreună cu Venus (guvernatoare de C12 și de Asc.), Saturn și Punctul clarviziunii, toate în casa 9.

– Marte, al doilea guvernator al casei 1, este în conjuncție cu Neptun, la Dsc.

– Uranus este în Balanță împreună cu Vesta (vocația) și Jupiter, care amplifică înclinațiile paranormale. Toate sunt în casa 12.

– Pars Fortuna se află împreună cu Punctul Tainei și al Misterului într-o casă a vocației (C2), în trigon cu Luna Neagră din Berbec.

– Punctul Magiei în casa 3, în trigon cu Neptun și cu Marte (al 2-lea guvernator al C1), în opoziție cu Saturn și Punctul Clarviziunii din casa 9. Accentuarea acestei axe i-a facilitat contactul cu Divinitatea, experiențe descrise în biografia sa.

– Axa NL, cu NS într-o casa psihică (C4) și în semnul Varsătorului. NN este în Leu, iar guvernatorul său (Soarele) este în casa 8 cu Pluto, Mercur, Punctul Astrologiei și Chiron. Guvernatorul NS (Saturn) se află în casa 9 casă spirituală, iar co-guvernatorul său (Uranus) este cu Vesta și Jupiter în casa 12, a ascetismului și purificării prin suferință. Uranus mai este și în conjuncție cu steaua Vindemiatrix (9 gr. 56 min Balanță), care oferă și ea înclinație către misticism, vrăjitorie, ocultism.

Ca verdict final, harta piosului preot italian reprezintă cu desăvîrșire o dovadă a capacităților sale extrasenzoriale.

Mai departe, vă invit să urmăriți și să verificați și pe alte exemple aceste indicii oferite pentru depistarea capacităților paranormale, fie în fișierele natale ale personalităților, fie chiar în hărțile voastre!

Carolina Mancoș (Republica Moldova).

 

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close