Criza social-politică şi administrativă din România anului 2012 şi dintotdeauna
România s-a aflat sub conducere unicǎ în spaţiul tuturor celor trei provincii importante ca pondere (Moldova, Ţara Româneascǎ şi Transilvania) pentru prima datǎ la 6 iulie 1600 (sub Mihai Viteazul). Începând cu 1 decembrie 1918, acest fapt a avut continuitate istoricǎ pânǎ azi. Prin urmare, am utilizat ca date de lucru pentru analiza „stǎrii naţiunii” Harta României Mari, 1 Decembrie 1918, Alba Iulia, ora 11:15, relocatǎ pentru Bucureşti.
Predispoziţiile pentru situaţia social-politicǎ şi administrativǎ sunt cele indicate de casele I-IV-VII pentru relaţiile sociale, de casele I-VII-XI pentru cele politice şi de casele I-IV-X pentru cele administrative, ceea ce nu exclude trimiterile cǎtre celelalte domenii de viaţǎ prin guvernatori şi aspecte. Am parcurs, din 1918, o perioadǎ apreciabilǎ, mai exact 94 ani, şi putem observa cu uşurinţǎ cǎ în ciuda devenirii ţǎrii, ea nu a avut niciodatǎ pace socialǎ, politicǎ şi administrativǎ, şi-a schimbat de multe ori tipul de orânduire şi forma de guvernǎmânt, iar imaginea conducǎtorilor ei s-a preschimbat aproape fǎrǎ excepţie din salvator în duşman al poporului. De unde aceste tendinţe radicale şi dureroase, greu de reparat?
În harta natalǎ, se remarcǎ, în primul rând, aspectul de opoziţie dintre Saturn şi Uranus între casele I-VII, ce rǎmâne activ (vezi progresii) pentru cca 1000 de ani, datoritǎ mişcǎrii retrograde a lui Saturn, începutǎ la scurtǎ vreme dupǎ constituire, la 9 decembrie 1918. Evoluţia lui Saturn este importantǎ pentru multiple motive: este coguvernator al Ascendentului, al caselor a X-a, a XI-a şi a XII-a, şi se regăseşte ȋn Leu (semnul regalitǎţii), în casa a VII-a, prin urmare este pionul de bazǎ în studiul nostru şi implicit în evoluţia ţǎrii. Uranus este şi el la fel de semnificativ prin poziţionarea în casa I şi ca guvernator al Ascendentului, al caselor a XII-a şi I-a, puternic în domiciliul sǎu, Vǎrsǎtorul. Efectul acestei opoziţii constǎ în conflictul şi încercarea continuǎ de a împǎca vechiul cu noul, sub toate formele, care presupun relaţii interne între grupǎri politice, între clase/ pǎturi sociale, între tipuri de orânduiri şi forme de guvernǎmânt, între tipurile de condiţionǎri sociale generate de statutul social, putere (rege sau preşedinte) şi popor. Rezolvarea idealǎ a oricǎrei opoziţii este gǎsirea punctului de mijloc, de pildǎ, în acest caz, echilibrarea conştiinţei puterii (prin dreptate, corectitudine şi adevǎr) cu respectul faţǎ de membrii societǎţii, faţǎ de libertate şi democraţie, valori general umane ale timpului nostru.
Al doilea aspect important din harta României este opoziţia strânsǎ Marte–Jupiter, între casele XII–VI, care are o manifestare explozivǎ datoritǎ exaltǎrii planetelor pe semne cardinale. Marte în Capricorn (guvernator şi al casei X!) va aduce periodic constrângeri dureroase şi manifestǎri de agresivitate extremǎ (sadism) (spre exemplu, execuţia conducǎtorilor Ceauşescu şi Antonescu), aducând şi duşmani ascunşi redutabili.
Aceste opoziţii care activeazǎ casele I-VII şi VI-XII , coroborate cu Lilith din casa a VIII-a şi Marte exaltat în a XII-a care amplificǎ influenţele ascunse, duşmǎnoase sau distructive, din exterior sau de factura ocultǎ, sunt condiţiile care ne fac sǎ fim şi azi la fel de nefericiţi, afectaţi şi furaţi pe toate cǎile.
Pe harta progresatǎ în acest moment sunt activate casa I şi casa a II-a, iar Jupiter Retrograd a reintrat în casa a V-a de câţiva ani, lucru ce ne sugereazǎ sǎ ne gândim mai mult la copiii noştri, la ce putem crea nou, sǎ privim la sufletul nostru ca la „grǎdina Maicii Domnului”, pentru cǎ acolo se află protecţia. Conjuncţia lui cu Pluto este accesul la energia şi puterea de a renaşte.
Privind la tranzitele planetare pe harta României în acest moment, observǎm cǎ Marte retrograd în casa a VII-a tinde sǎ punǎ în scenă revolta indusǎ în ultimii ani de Saturn în casa a VII-a, aflat în casa a VIII-a conflictelor şi exaltat în Balanţǎ duce cu gândul la o „dictaturǎ”, dar, retrograd fiind, trece la negocieri şi medieri ale conflictelor de interese, ale crizei greu resimţite la nivelul populaţiei şi ale manifestaţiilor.
NN tranziteazǎ acum casa a X-a a imaginii publice, a puterii executive şi Soarele şi Venus natale. Avem nevoie de specialişti aici, dar este important sǎ ne manifestǎm şi esenţa divinǎ (Sǎgetǎtorul în casa a X-a), capacitatea intelectualǎ, de comunicare cu lumea şi cu Dumnezeu. Starea generalǎ a populaţiei este, desigur, şi o consecință a poziţiei Lunii natale în cǎdere în Scorpion, semn care cu greu se armonizeazǎ cu casa a IX-a, a legalitǎţii, puterii legislative, strǎinǎtǎţii şi religiei. Luna, care acţioneazǎ ca declanşator în situaţiile de crizǎ, poate fi rǎspunsul la întrebarea „ce-am putea face mai mult pentru a ne fi mai bine?” Interpretarea pozitivǎ a condiţiei ei ne conduce la conservarea obiectelor şi rezultatelor muncii (casa a VI-a în Rac, guvernatǎ de Lunǎ), folosirea resurselor solului şi subsolului în avantajul propriu, dezvoltarea şi afirmarea valorilor tradiţionale şi spirituale în raport cu lumea şi afirmarea credinţei creştine prin smerenie şi rugǎciune. Altfel spus, sǎ fim avari cu ceea ce este patrimoniu spiritual!
Rememorez acum cele spuse într-un articol intitulat „Perioada 2009-2012 în viziune astrologicǎ integratoare”, publicat în decembrie 2009, cu subtitlul „Restructurare relaționalǎ şi socialǎ sau tranzitul lui Saturn prin Balanțǎ (29 octombrie 2009 – 5 octombrie 2012). De asemenea, referindu-mǎ la tranzitul lui Uranus prin Berbec (casa a II-a banilor din muncǎ, a capitalurilor şi posesiunilor, în harta României), consemnam atunci:
„… pe tranzitul lui Uranus prin Berbec, ne putem aştepta şi la acţiuni nesǎbuite din partea unora care, lipsiţi fiind de experientǎ şi bazându-se doar pe curaj şi nonconformism, pe un spirit de bravadǎ, sǎ aducǎ prejudicii în ceea ce priveşte stabilitatea, pacea, relaţiile social-economice şi politice.” (a se vedea, de pildǎ, banii europeni cheltuiţi în scopuri personale sau necheltuiţi)
”Dacǎ, în sensul bun, ne putem aştepta la acţiuni îndreptate în sprijinul familiilor farǎ suport material, la un recensământ al populaţiei etc., în sensul rǎu, am putea avea de-a face cu revendicări teritoriale, fricţiuni şi alte asemenea probleme de naturǎ socială.” (tǎieri de salarii, pensii etc.)
„Sigur cǎ şi în plan personal acest tranzit, care animǎ aproape întreaga perioadǎ descrisǎ, sǎ ne îndemne la acţiuni de pionierat la care nici nu ne gândim acum. Rupturile şi revoluţiile inter-personale, intra-familiale se pot constitui ca stare generalǎ, pentru multǎ vreme, pentru orice structurǎ care nu este bazatǎ pe sentimente solide, afecțiune, iubire, cel putin în sensul comun, dacǎ nu şi în sens spiritual”.
*Articolul face parte din numarul aniversar “Astrele – 10 ani”: http://10ani.astrele.ro/