Scandaluri sexuale la nivel inalt

Autor: Corina Chira
(material extras din prezentarea sustinuta la simpozionul AAR 2011)

scandaluri-sexuale
Foto: International Monetary Fund

Au apus vremurile in care scandalurile mondene implicau fuga celor doi adulterini, casatorii secrete sau abandonarea unor situatii care asigurau un anume rang si pozitie sociala, cum a fost cazul Regelui Carol al II-lea al Romaniei sau al lui Eduard al VIII-lea al Angliei.

Au disparut cavalerismul si spiritul de sacrificiu in numele iubirii si astazi citim tot mai des despre sexul ca slabiciune a barbatilor puternici, in timp ce clinici serioase din SUA au ca subiect de cercetare dependenta sexuala ca patologie care afecteaza numerosi barbati din lumea spectacolului si nu numai.

„Ore de munca suplimentara, sentimentul de invincibilitate, presiunea constanta si lipsa de timp ii fac pe acesti barbati vulnerabili”, noteaza doctor Weiss, citand exemplele lui Bill Clinton si Tiger Woods. El prezinta si un profil-tip al barbatului atins de aceasta boala si anume individul „cu responsabilitati importante care consacra mai mult de 16 ore vietii profesionale, aflat in mod constant in deplasare si, in consecinta, departe de apropiatii lui”. Protagonistii unor astfel de situatii sunt oameni aflati „la apogeul puterii lor”.

„Este o problema de putere si de drepturi acordate”, afirma Sharon O’Hara, directorul unei clinici din Los Angeles specializata in dependenta sexuala.

Cauzele profunde ale acestor tulburari de comportament se explica printr-o lipsa de sustinere afectiva sau de intimitate, la care se adauga, in numeroase cazuri, o serie de traume neglijate.

Real in totalitate sau doar intr-o mica masura, apetitul nestavilit pentru aventura si placeri a spulberat cariere, a anihilat ambitii sau a fost un spumos subiect de can-can.

Interesant este ca, din punct de vedere astrologic, sa gasim explicatiile unor astfel de situatii.

Luand in studiu douasprezece harti pentru care am avut certitudinea orelor de nastere, am luat in calcul urmatoarele:

1.    Casele implicate

•  Casa a V-a – a iubirii, a dinamicii sexuale, a copiilor, a apetitului pentru aventura si placeri.
•  Casa a X-a – a carierei, a rolului social, prestigiului si, nu in ultimul rand, a reputatiei.
• Casa a XII-a – casa dusmanilor ascunsi, a viciul, a cumpenelor, a adictiilor, a uneltirilor, a legaturilor nepermise care pot duce la compromitere.
• Casa a VII-a – intr-o mai mica masura – casa casatoriei, aliatilor, asociatilor, dusmanilor stiuti, dar si a legaturi periculoase in anumite circumstante.

Studiind zodiile in care se afla aceste case, planetele care le populeaza, amplasarea stapanilor si aspectele alcatuite am remarcat o incidenta mare a cazurilor in care guvernatorii caselor a V-a sau a X-a se aflau sau stabileau aspecte cu planete aflate in casa a XII-a sau cu stapanul acesteia.

2.    Planetele implicate

Venus, planeta placerilor, romantismului, arata de ce anume avem nevoie pentru a ne simti bine, este planeta care guverneaza relatiile parteneriale, inclusiv cele din sfera vietii sociale cu impact asupra popularitatii.
Aspectele sale stresante sunt tipice persoanelor care au deficiente relationale manifestate in cadrul intim familiar sau in societate. Oglindesc incapacitatea si dificultatea de a obtine satisfactii intr-un plan sentimental, emotional. Influentele acestui aspect pleaca de la stangacii in comportamentul partenerial sau social si pot ajunge pana la adoptarea unor maniere lipsite de rafinament sau eludarea regulilor de bun simt.

Luna trezeste interesul pentru ce se intampla in mediul ambiant, determina reactii instinctive necenzurate, declanseaza raspunsuri emotionale, uneori chiar agresive.
Aspecte peiorative ale Lunii strica echilibrul mental, generand acumularea de  tensiuni interioare.

•  Marte, planeta dorintei, pasiunii, sexualitatii, masculinitatii.
Influentele sunt vizibile, incitante, se manifesta sonor, provocator. Prin aspectele formate, Marte intareste caracteristicile planetei cu care interactioneaza.

Pluto este, de asemenea, implicat prin afinitatile sale cu sexul, puterea, controlul, instinctele primare, cu fascinatia fata de fortele intunecate, gustul pentru pericol si risc, atractia catre necunoscut sau catre tot ceea ce este ascuns sau interzis.

3.    Aspecte disonante dinte Marte/Luna sau Marte/Venus, Pluto/Venus

•    6 din cele 12 harti studiate prezinta aspecte stresante Venus/Marte.

Combinatia Marte/Venus este una incendiara in care simturile sunt trezite la viata, exacerbate. Plecand de la satisfacerea unor placeri firesti, se poate ajunge la dorinta de a descoperi ca se pot depasi anumite limite din punct de vedere sentimental, erotic, sexual, se pot eluda pericole. Cautarea provocarilor si a situatiilor ce tin de risc impinge la acte care in aparenta par barbatesti, pline de adrenalina si curaj, latura lor reala fiind insa de imprudenta, extravaganta, chiar inconstienta, in totala neconcordanta cu momentul.

•    4 din cele 12 harti studiate prezinta aspecte stresante Luna/Marte.

Aspectul accentueaza nemultumirea, iritabilitatea, crizele interioare, mania, activeaza in sens rau trairi, instincte, impulsuri si genereaza raspunsuri disproportionate la provocari.

In multe cazuri, componenta emotionala diminueaza luciditatea si obiectivitatea, generand o implicare afectiva care vulnerabilizeaza spiritul de protectie si declanseaza situatii care scapa de sub control.

•    6 din cele 12 harti studiate  prezinta aspecte stresante Venus/Pluto.

Amplasat in pozitii-cheie sau in aspect cu planete personale, in special cu Venus, Pluto da combinatii complicate, uneori chiar toxice.

Exemple

Dominique Strauss Kahn, politician francez, fost ministrul de finante, director al FMI si posibil viitor candidat la presedentia Frantei este arestat fara drept de cautiune si dus la una dintre cele mai stricte inchisori din SUA sub acuzatia de viol asupra unei cameriste.

scandalurisex1

Taur cu Ascendent in Leu unde Soarele, Venus si Mercur sunt in casa a X-a a carierei, Venus fiind in propriul domiciliu, triplicitate si termen, guvernand aceasta casa, dar combusta.

Careul Soare/Jupiter este puternic si operational – Soarele este in propria secta, Jupiter in Hayz, ambele in case angulare.

Prin aspectul format se conjuga influentele Ascendentului (Leu/Soare), ale caselor a X-a – cariera, putere, rang (Taur/Venus), a V-a – sexualitate (Sagetator/Jupiter) si a VIII-a – bani prin prisma relatiilor cu ceilalti (Pesti/Jupiter).

Desi nu exista aspectul stresant Marte/Venus, cele doua planete sunt dispozitoare finale ale intregii harti, deci au ceva de spus, mai ales ca Marte stapaneste Mijlocul Cerului in Berbec. Avem insa un careu Venus/Pluto care leaga disonant Ascendentul si casa a X-a.

Combinatia periculoasa Luna/Marte la care se adauga Luna Neagra in preajma Mijlocului Cerului predispune la conflicte deschise, la demascari jenante care pot sa aiba un sambure de adevar. Luna, guvernatoare a casei a XII-a, a dusmanilor, sugereaza suspiciunea ca, la un moment dat, el sa devina victima unui complot.

In plus – Punctul Mijlociu Jupiter/Pluto de pe axa Ascendent/Descendent este Venus in casa a X-a in careu cu ambele, aducand risc de scandal cu iz venusian.

Arnold Schwarzenegger, guvernatorul Californiei, care a castigat alegerile din 2003 in ciuda mai multor acuzatii de hartuire sexuala a recunoscut ca are un copil cu una dintre fostele lui angajate si a fost parasit de sotie dupa 25 de ani de casnicie.

scandalurisex2

Este Leu cu Ascendent in Rac.

Fiind o nativitate nocturna, Marte, guvernatorul casei a X-a (in sistemul caselor pe semne intregi) este in Hayz, dar in casa a XII-a, in conjunctie cu Uranus, ca un fel de butoi cu pulbere la nivelul unei case a necunoscutului, a trairilor greu de identificat, care scapa controlului constiintei de sine.

In acelasi timp, Marte guverneaza si casa a V-a – a sexualitatii, unde se afla Jupiter, guvernatorul Mijlocului Cerului, el insusi in domiciliul nocturn al lui Marte. In acelasi semn cu Chiron si in careu strans cu conjunctia Soare/Saturn/Pluto, putem vorbi de o vulnerabilizare a acestui segment al hartii.

Iarasi avem o interconectare puternica intre casele a X-a, a XII-a si a V-a (copiii).

Luna, guvernatoarea Ascendentului, nu se bucura de nicio demnitate, este in exil si in acelasi semn cu Luna Neagra, generand frustrare, anxietate in relatia de cuplu.

Tiger Woods, cel mai bine platit sportiv din lume, al carui nume a fost implicat intr-un scandal sexual care i-a afectat imaginea si l-a determinat sa se interneze intr-o clinica specializata in dependenta de sex.

scandalurisex3

Capricorn cu ascendent Fecioara, cu Soarele guvernator al casei a XII-a si cu Mercur guvernator al Ascendentului si casei a X-a conjuncte si in casa a V-a, casa al carui stapan, Saturn, sta in casa a XII-a.

Aceeasi legatura intre casele ce tin de sexualitate, de imagine publica si de posturi jenante legate de repercursiuni ale propriilor actiuni facute in necunostinta de cauza.

Receptia mutuala Soare/Saturn creeaza o legatura suplimentara intre casele a V-a si a a XII-a.

Prin opozitia conjunctiei Luna/Neptun cu Marte retrograd pe axa caselor a IV-a si a X-a, secvente din viata personala devin publice sub forma unor dezvaluiri penibile.

Marte retrograd, pe de o parte, deturneaza  manifestarea fireasca a pasiunii, a instinctelor primare, a sexualitatii, in timp ce Venus in Scorpion le intensifica.

Marte, guvernand casele a III-a si a VIII-a  in care se afla conjunctia Jupiter/Luna Neagra/Chiron da o nuanta de complicatie psihica trairii si impulsului sexual, intarit de careul cu Soarele din casa a V-a.

Jeffrey Archer, scriitor si om politic, membru al Parlamentului, deputat al Partidului Conservator, detinator al unui titlului nobiliar dobandit in timpul vietii. Cariera sa a luat sfarsit brusc prin condamnarea si intemnitarea sa sub acuzatia de sperjur in procesul al carui protagonist a fost el si legatura sa cu o prostituata, Monica Coghlan.

scandalurisex4

Berbec cu Ascendent in Rac, cu Marte guvernator al caselor a X-a (cariera), a V-a (sexualitate) si dispozitor al Soarelui, in casa a XII-a, in conjunctie cu Venus, guvernatoarea casei a XI-a (prieteni, protectori, grupuri de interese, persoane importante din viata sa). Mercur, dispozitorul acestor planete, se afla in exil in semnul duplicitar al Pestilor si conjunct cu Luna Neagra, aducand un plus de pericol si fatalitate.

Intreaga combinatia predispune la pericole cauzate de legaturi erotice secrete si avute, de cele mai multe ori, cu persoane de conditie sociala inferioara, la caderi din functie, la degradarea imaginii publice.

Implicarea casei a XI-a sugereaza situatii in care, la un moment dat, prietenii pot sa devina dusmani, care prin manevre ascunse sa-l loveasca din umbra, sa-l compromita si sa creeze premizele unui conflict deschis cu autoritatea (Saturn, guvernatorul casei a VII-a, in casa a XI-a sub stapanire venusiana din casa a XII-a).

Planetele puternice ale horoscopului sunt Soarele si Jupiter aflate in Hayz, care i-au adus faima, celebritatea si succesul, dar Jupiter, fiind ars de razele Soarelui, nu si-a putut manifesta pe deplin influenta benefica.

Luna, guvernatoarea Ascendentului, este conjuncta cu steaua fixa Pollux, aducand probleme ce tin de imaginea publica si de relatia de cuplu si cu steaua fixa, Procyon, care da popularitate in plan social, sfarsind insa tragic.
Conjunctia Venus/Marte conjuncta cu steaua regala Aldebaran aduce succes, onoruri, mentinute doar printr-o puternica forta interioara si comportament ireprosabil.

Silvio Berlusconi, prim-ministrul Italiei, conducator al partidului politic „Forza Italia” si proprietar al unui adevarat imperiu media.

scandalurisex5

Balanta cu Ascendent Fecioara, cu Mercur, guvernatorul Ascendentului si al Mijlocului Cerului, conjunct cu Soarele, care ii guverneaza casa a XII-a, a trairilor nediferentiate, confuze, bazate pe foarte multa instinctualitate, fiind vorba de semnul Leului.

Mercur este retrograd si ars de Soare, ambele planete fiind situate in semnul lui Venus, aflata in exil in casa a III-a, influentandu-i caracterul, conduita si gesturile; stand in domiciliul, triplicitatea, termenul si decanul lui Marte, aflat in Ascendent, face ca atributele de tip Venus/Scorpion sa iasa mult in evidenta.

Marte, guvernand casa a VIII-a, are indirect legaturi cu sexualitatea prin manifestari ce tin de obsesii, manii si casa a III-a care raspunde de gestica si exprimare verbala, explica manifestarile sale cu tenta sexuala, marcate de obscenitate sau afirmatiile socante pe care le face.

Saturn este o planeta a strategiei, iar in relatia sa cu celelalte planete da formulari clare asupra felului in care acestea se manifesta. Guvernand casa a V-a si in conjunctie cu Luna, poate da atitudini extrem de retinute, foarte controlate sau, din contra, marcate de un entuziasm dus la extrem si lipsit de stapanire.

Combinatia Saturn/Luna ascunde tulburari emotionale de tip anorexic (comportament extrem de rezervat in gesturi mergand pana la inhibitie), cat si de tip bulimic, cum este in cazul de fata, amplificat de faptul ca planetele sunt in semnul dilatat al Pestilor, iar stapanul casei si, implicit, al planetelor aflate acolo este in celalalt domiciliu al sau, Sagetatorul, care impinge spre exces si depasirea masurii.

Marte si Neptun din Ascendent oglindesc marea toleranta pe care o are fata de sine si opozitia cu planetele din casa a VII-a marcheaza, in chip nefericit, relatiile sale interumane, pe cele maritale, il fac sa eludeze norme de educatie si de bun simt si predispun la scandaluri publice.

Marte din Ascendent este Punct Milociu Soare/Pluto si da dorinta arzatoare de putere si realizare, aroganta, abilitate in a-si construi si consolida pozitia de lider. Marte este planeta actiunii si curajului, a instinctelor primare si gesturilor necugetate, in timp ce Soarele exprima individualitatea.

Neptun, tot din Ascendent, este  Punct Milociu intre Soare/Marte si Venus/Pluto si in opozitie cu Saturn, guvernatorul casei a V-a. Perechea Venus/Pluto vorbeste despre nevoia exagerata de sex care devine o adevarata exprimare a fortei.

Gary Hart, una dintre sperantele Partidului Democrat american a fost obligat sa-si retraga candidatura in mai 1987 in urma scandalului de proportii declansat de dezvaluiri legate de legatura extraconjugala cu tanara Donna Rice, actrita si fotomodel.

scandalurisex6

Avem un careu in T care leaga Soarele, guvernator al casei a V-a de planetele din Sagetator, Luna – femeile din viata sa, Saturn, guvernatorul casei a X-a si Jupiter, guvernatorul casei a XII-a si dispozitor al Soarelui.

Intra sub incidenta careului Marte/Venus, iar receptia simpla care se stabileste intre planete si amplasarea lor in case angulare creste riscul ca aceste lucruri sa fie vizibile si un scandal de proportii sa fie inevitabil in anumite circumstante.

Din punct de vedere erotic, Venus in Capricorn, la tinerete, da atractie pentru femei mai coapte, iar la varsta matura, atractie pentru cele mult mai tinere. In plus, indica longevitate erotica.

Soarele, Jupiter si Saturn sunt in secta Soarelui, primele doua indeplinind si conditia de Hayz (planeta diurna aflata intr-o tema diurna, deasupra orizontului si in semn diurn), explicabil pentru ascensiunea sa. Totusi planetele sunt amplasate in case putin active.

Venus, conjuncta cu Mijlocul Cerului, explica ascensiunea, dar amplasata in semnul lui Saturn care sta in Pesti si in casa a XII-a, indica tradari, subminari, dusmani ascunsi care actioneaza nemilos si reusesc sa dea lovituri de gratie. Saturn este guvernator al caselor a X-a si a XI-a, case ale carierei, ambitiei, puterii, a raspunderii, a prietenilor, a solidaritatii de grup. Poate fi vorba si de uneltiri ale prietenilor liber alesi care, prin dezvaluirea unor amanunte din viata, sa-l disloce dintr-o functie, sa-l compromita definitiv.

In plus – Aldebaran, Stea Regala, la 8 gr.55 Gemeni este conjuncta cu Luna, dand faima, popularitate, promovare in functii de raspundere, acces la putere, dar risc crescut de pierdere a acestor agoniseli.

Antares, alta Stea Regala, la 8 gr.52 Sagetator este conjuncta cu Soarele si are un puternic caracter distructiv si autodistructiv, aduce avansare in plan social urmat de fiasco.

Robert Leggett, politician american, membru al Congresului Californian, implicat in scandalul Koreagate (o incercare de mituire a unor congressman-i americani pentru a face lobby, in secret, la ONU in favoarea Irak-ului), ocazie cu care a iesit la lumina viata dubla dusa de acesta. Oficial, fiind casatorit si avand trei copii, iar neoficial, sustinand o amanta si alti doi copii pe care ii avea cu aceasta.

scandalurisex7

Leu cu Ascendent Sagetator, cu Jupiter conjunct cu Luna (rolul femeilor in viata sa) in domiciliul lui Saturn, situat casa a XII-a, in careu si receptie simpla cu acesta. Opozitia pe care o face cu conjunctia Mercur/Neptun, cu perechea Luna/Jupiter, unde Mercur este retrograd, in exil, stapan al caselor a X-a si a VII-a, da indicatii clare ale traseului vietii sale sociale si de cuplu, marcat de imprejurari bizare, de situatii ilicite.

Avem un careu in T cu varful de scurgere pe Saturn, aflat in domiciliul lui Marte, guvernator al caselor a V-a si a XII-a. Se stabilesc astfel relatii puternice intre casele X, V, XII si VII.

Prezenta Lunii Negre in casa carierei aduce un risc in plus de implicare intr-un scandal public.

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close