Anca Simina MartinStudii & Cercetari

Influenta decanilor Ascendentului asupra fizionomiei si staturii nativului

Autor: Anca Simina Martin
(articol extras din conferinta sustinuta la simpozionul AAR Astro-Festival 2011)

Decanii Ascendentului si fizionomia
Decanii Ascendentului si fizionomia

In harta astrala dobandita la nasterea fiecaruia dintre noi este inscrisa intreaga noastra personalitate si nu putini sunt cei care considera ca astrograma este, in esenta ei, ADN-ul nostru astral. Daca in gena umana este incriptata pana si cea mai subtila trasatura de orice fel a unui organism viu la fel si astrograma concentreaza in semnele si simbolurile ei fundamentul nostru existential.

Orice astfel de harta personalizata este tradusa de catre astrolog pornind de la date concrete in timp si spatiu. Dar cum procedam atunci cand nativul nu iși cunoaste ora nasterii? Acesta este unul dintre momentele in care se releva maiestria astrologului care, fiind totodata umanist si fin observator al formelor, poate rectifica o ora de nastere incerta sau o poate determina prin analiza fizica obiectiva a nativului. Astfel, astrologul poate reconstrui informatia confuza sau inexistenta prin incadrarea fizionomiei și staturii intr-un semn și decanul acestuia, realizȃnd astfel domificatia atȃt de necesara personalizarii unei astrograme.

Inainte de a trece la descrierea Ascendentilor, voi enumera factorii care au stat la baza studiului sau care au rezultat in urma cercetarii statistice:


•    stapanul/guvernatorul decanului semnului de la Ascendent se afla in domiciliu, exaltare sau trigonocratie, in acelasi element cu semnul de la Ascendent sau intr-o casa angulara (de actiune) pentru ca nativul sa constientizeze influenta subconstienta a acestui element astrologic:
(exemplu: Tina Turner, binecunoscuta cȃntareata de origine americana, nativa Sagetator,  are Ascendentul in decanul al III-lea al Leului și pe Jupiter in Pesti, semnul in care aceasta planeta se afla in exaltare)
•    in cazul in care un decan are ca si stapan o planeta transsaturniana si, avand in vedere miscarea lor lenta, se cade sa analizam si guvernatorul traditional pentru a ne pronunta in (de)favoarea influentei Ascendentului;
•    o eventuala opozitie sau un careu la Ascendent de la planetele grele (Pluto, Saturn, chiar si Neptun) se pare ca diminueaza influenta Ascendentului, de asemenea, acelasi lucru l-am observat in cazul in care stapanul Ascendentului se gaseste intr-un element opus, intr-o casa cadenta, in exil sau cadere.
(exemplu: A.R., nativ Fecioara cu Ascendentul in zodia Berbec prezinta o conjunctie Saturn-Pluto in opozitie cu Ascendentul, personalitatea sa nefiind imbibata de coloritul „martian”)
•    nativii nascuti pe cuspida dintre doi decani sau in ultimele aproximativ doua grade pot intercepta caracteristicile fizice ale decanului urmator. Se recomanda ca, in acest caz, sa se urmareasca demnitatea si aspectele stapanului celui de-al doilea decan in comparatie cu ale precedentului.
•    astrologi ca Jamie Harrison (autoarea articolelor sitului alwaysastrology.com) sustin ca cei nascuti cu Ascendentul in primele grade ale semnului simt o influenta mai pregnanta a acestuia.
Inainte de a urmari pas cu pas descoperirile facute, mentionez urmatoarele:
•    am ales ordinea decanilor bazata pe triplicitate deoarece am obtinut cele mai surprinzatoare rezultate cu acest sir. Desi multi inclina catre ordinea caldeeana, avand ca argument suprem valorea istorica a acesteia, se pare ca in cazul Ascendentului ca factor fizic cele mai multe similitudini apar in utilizarea trigonocratiei ca principiu in enumerarea decanilor;
•    personalitatile pe care le-am dat exemplu in cazul fiecarui decan al celor douasprezece semne zodiacale nu le consider „prototipuri”, standarde ale infatisarii unei persoane nascute intr-un interval anumit de grade, dar pozitia favorabila si aspectele bune dintre Ascendent si celelalte plante le-au recomandat ca fiind cele mai apropiate de o imagine standard a decanilor pe care ii reprezinta.

ASCENDENTUL IN BERBEC:

Din punct de vedere fizic, nativi cu Ascendentul in Berbec prezinta o fata relativ lunga, cu fruntea proeminenta, nasul usor turtit sau chiar acvilin, iar barbia ascutita sau ingusta. Sprancenele sunt „coarnele” sale, fiind adesea dese sau par ca inrameaza ochii. Buzele sunt relativ subtiri, iar colturile gurii sunt usor coborate. Pot prezenta pe fata un semn din nastere sau cicatrici de orice soi daca influenta martiana este puternica. Parul are reflexii rosiatice sau aramii, este sau tinde sa fie cret/ondulat. Pe barbati, insa, se pare ca ii paraseste destul de repede. Statura este medie sau putin peste medie, corpul musculos, cu umeri lati si solduri inguste. Au un mers caracteristic, cu capul usor inclinat inainte. Miscarile sunt rapide, uneori bruste.

a)    Decanul I: 0°-10°, guvernator Marte: barbatii au o fizionomie robusta, „soldateasca”, la fel și femeile. Au tendinta de a rosi mai mult decat o fac ceilalti. (prima poza: Lynn Redgrave, actrita de origine americana, nativa Pesti, ASC Berbec 8°51’, Marte in Capricorn, a doua poza: Rose Kennedy, membra a familiei presedintelui american, nativa Leu, ASC Berbec 8°33’, Marte in Scorpion, a treia poza: Jon Voight, nativ Capricorn, ASC Berbec 10°35’, Marte in Scorpion, a patra poza: Lloyd Bridges, nativ Capricorn, ASC Berbec 6°04’, Marte in Capricorn)

Berbec decanul 1Berbec decanul 1

b)    Decanul al II-lea: 10°-20°, guvernator Soarele: atat femeile cat si barbatii acestui decan prezinta o forma a scheletului capului mai „patrata”, deseori prezentand o augumentare a unei trasaturi faciale (nas mai mare in general). (prima poza: Deanna Durbin, actrita de origine canadiana, nativa Sagetator, ASC Berbec 13°57’, a doua poza: Cécile Aubry, scriitoare de origine franceza, nativa Leu, ASC Berbec 15°04′, a treia poza: David Hallyday, cantaret de origine franceza, nativ Leu, ASC Berbec 10°52’, a patra poza: Tom Daschle, fost senator american, nativ Sagetator, ASC Berbec 15°24′)

Berbec decanul 2Berbec decanul 2

c)    Decanul al III-lea: 20°-30°, guvernator Jupiter: femeile si barbatii acestui decan sunt cei mai inalti ai acestui semn, nasul pare mai subtire si mai bine conturat. (prima poza: Barbara Hershey, actrita de origine americana, nativa Varsator, ASC Berbec 25°24’, Jupiter in Sagetator, a doua poza: Cleo Rocos, comedianta americana, nativa Leu, ASC Berbec 26°32’, Jupiter R in Pesti, a treia poza: Ashley Hamilton, actor de origine americana, nativ Balanta, ASC Berbec 22°18’, Jupiter R in Pesti, a patra poza: nativ Fecioara, ASC Berbec 20°16’, Jupiter in Rac)

Berbec decanul 3Berbec decanul 3

ASCENDENTUL IN TAUR:

Nativii cu alura „taurina” poseda o forma a fetei rotunda, cu barbia de aceeasi forma. Nasul este de marime potrivita, iar narile sunt, de obicei, mai mari si usor vizibile (nu arareori par ca se dilata atunci cand sunt nervosi!) Urechile sunt mici si apropiate de cap. In cazul barbatilor, gatul este, de cele mai multe ori, musculos si bine dezvoltat, iar spatele, pieptul si umerii pot fi la fel de bine claditi. Deseori, parul este des, moale, carliontat sau ondulat, de o culoare mai inchisa. Pielea este moale si catifelata. Daca miscarea nu este pe lista de prioritati a nativului, risca sa depuna kilograme sanatoase cu varsta. Statura cea mai des intalnita este cea mijlocie, dar pot fi mai scunzi de atat.

a)    Decanul I: 0°-10°, guvernator Venus: nativii, dar mai ales nativele acestui decan se bucura de un sex-appeal covarsitor. Buze senzuale, piele perfecta, par moale, un look mereu tanar si proaspat. O simetrie perfecta a chipului. Mainile sunt micute si pline, dar cu o manichiura impecabila. (prima poza: Rika Zaraї, cantareata de origine israeliana, nativa Pesti, ASC Taur 7°37’, Venus in Pesti, a doua poza: Claudia Cardinale, nativa Berbec, ASC Taur 8°54’, Venus in Taur, a treia poza: Rocky Bleier, jucator de fotbal american, nativ Pesti, ASC Taur 2°37’, Venus in Pesti, a patra poza: Georges Brassens, cantaret de origine franceza, nativ Balanta, ASC Taur 3°58’, Venus in Balanta)

Taur decan 1Taur decan 1

b)    Decanul al II-lea: 10°-20°, guvernator Mercur: silueta celor nascuti in acest decan pare a fi mai ingusta decat a celorlalti, observandu-se, de asemenea, ca ochii și-au micșorat dimensiunea. (prima poza: Daniela Perez, actrita braziliana, nativa Leu, ASC Taur 15°33’, Mercur in Fecioara, a doua poza: Jeanne Moreau, cantareata de origine franceza, nativa Varsator, ASC Taur 14°31’, Mercur in Varsator, a treia poza, Timothy Bottoms, actor american, nativ Fecioara, ASC Taur 14°55’, Mercur R in Fecioara, a patra poza: Marc Garneau, primul canadian in spatiu, nativ Pesti, ASC Taur 11°01’, Mercur in Varsator)

Taur decan 2Taur decan 2

c)    Decanul al III-lea: 20°-30°, guvernator Saturn: pana la aproximativ 35 de ani, nativii pot parea mai in varsta decat sunt cu adevarat, dar apoi imbatranesc lent. Gatul este mai lung, dar ceva mai gros decat la ceilalti decani. In cazul femeilor, acestea tind sa se rotunjeasca in zona coapselor si a soldurilor. Podoaba capilara ii paraseste pe barbati destul de devreme. (prima poza: Daryl Hannah, nativa Sagetator, ASC Taur 28°24’, Saturn in Capricorn, a doua poza: Trisha Yearwood,cantareata americana, nativa Fecioara, ASC Taur 26°47’, Saturn R in Varsator, a treia poza: Peter O’Toole, nativ Leu, ASC Taur 21°02’, Saturn R in Varsator, a patra poza: Randy Travis, nativ Taur, ASC Taur 26°15’, Saturn R in Capricorn)

Taur decan 3Taur decan 3

ASCENDENTUL IN GEMENI:

Cei nascuti cu Ascendentul sub semnul Gemenilor nu se dezmint de la renumele antic de „mesageri ai zeilor”. Ni-i imaginam cu un trup, zvelt, mladios (ar spune unii, androgini) si nu inspira decat miscare si dinamism. Trunchiul este, de cele mai multe ori, scurt, iar membrele, mai ales cele superioare, proportional mai lungi. Scheletul capului este alungit, cu fruntea inalta si ochii curiosi, in nuante deschise. Nasul este, de cele mai multe ori, lung si drept. Textura parului este fina si, la fel ca si culoarea ochilor, tinde spre tonuri calde. Ii recunoști prin aerul tineresc, care pare ca sfideaza timpul. Miscarile sunt grabite, ca si cum uneori mintea si corpul sunt disparate. Cu toate acestea, sunt placuti si gratiosi intr-un fel irezistibil.

a)    Decanul I: 0°-10°, guvernator Mercur: nativii si nativele acestui decan au un chip oval, cu ochi mici, dar incarcati de o lumina vie. Buzele sunt frumos desenate, dar subtiri. Linia sprancenelor nu este bine definita, iar culoarea acestora este deschisa, ceea ce le face mai putin vizibile. (prima poza: Diane Varsi, actrita de origine americana, nativa Pesti, ASC Gemeni 7°42’, Mercur in Varsator, a doua poza: Julia Child, maestru culinar de origine americana, nativa Leu, ASC Gemeni 5°55’, Mercur in Fecioara, a treia poza: Neil Armstrong, nativ Leu, ASC Gemeni 2°31’, Mercur in Fecioara, a patra poza: Rich Cronin, cantaret de origine americana, nativ Fecioara, ASC Gemeni 7°16’, Mercur in Balanta)

Gemeni decan 1Gemeni decan 1

b)    Decanul al II-lea: 10°-20°, guvernator Venus: cu Zeita Frumusetii ca stapana a decanului, chipul celor care sunt nascuti in a doua parte a Ascendentului este mai bine definit, parul este mai des si trasaturile mai pline, mai senzuale. (prima poza: Drew Barrymore, nativa Pesti, ASC Gemeni 19°03’, Venus in Pesti, a doua poza: Ann Miller, actrita americana, nativa Berbec, ASC Gemeni 14°43’, Venus in Taur, a treia poza: Richard Dean Anderson, actor american, nativ Varsator, ASC Gemeni 11°03’, Venus in Varsator, a patra poza: Ted Hughes, poet englez, nativ Leu, ASC Gemeni 17°29’, Venus in Balanta)

Gemeni decan 2Gemeni decan 2

c)    Decanul al III-lea: 20°-30°, guvernator Uranus: elementul-surpriza in cazul acestor nativi si native este o trasatura a chipului speciala care atrage atentia tuturor celor din jur, fie ca isi doresc, fie ca nu. De cele mai multe ori, o pereche de ochi de o frumusete… extraterestra sau un set de buze perfect subliniate ii scoate din anonimat pe cei nascuti sub acest decan. (prima poza: Gia Ventola, designer american, nativa Sagetator, ASC Gemeni 25°36’, Uranus in Scorpion, a doua poza: Dinah Shore, actrita americana, nativa Pesti, ASC Gemeni 26°24’, Uranus in Varsator, a treia poza: Matthew McConaughey, nativ Scorpion, ASC Gemeni 27°08’, Uranus in Balanta, a patra poza: Damien Traille, nativ Gemeni, ASC Gemeni 20°20’, Uranus R in Scorpion)

Gemeni decan 3Gemeni decan 3

ASCENDENTUL IN RAC:
Cand analizam Ascendentul in zodia Racului, trebuie sa tinem seama de cele doua tipologii fizice ale sale. Astfel, intalnim „Copiii Lunii” si Crabii” si nu de putine ori putem descoperi combinatii diverse ale celor doua. „Copilul Lunii” are chipul rotund, ochii aproape de aceeasi forma, aposi si gura cu buze pline, asemanandu-se cu o fizionomie de bebelus. „Crabul” prezinta pometi inalti, sprancene stufoase care inrameaza parca privirea. Ochii nu sunt mari si sunt oarecum distantati. Trunchiul poate tinde sa fie destul de gros, cu brate si picioare lungi. Daca miscarea nu devine o parte din viata de zi cu zi, tind sa se „ingroase” mai repede decat ceilalti. Nu sunt cei mai inalti nativi ai zodiacului, dar se apropie de o statura mijlocie. Mersul lor este usor sovaielnic, fara miscari rapide sau bruste.

a)    Decanul I: 0°-10°, guvernator Luna: asezonati cu cateva planete in zodii de Foc, nativii acestui decan pot deveni printre cele mai atragatoare combinatii ale zodiacului. Majoritatea au gropite sau un chip oval, echilibrat. Ochii au o lumina suava si sunt mai mereu umezi. (prima poza: Cindy Crawford, nativa Pesti, ASC Rac 7°31’, Luna in Pesti, a doua poza: Farrah Fawcett, nativa Varsator, ASC Rac 5°02’, Luna in Rac, a treia poza: Ronald Reagan, nativ Varsator, ASC Rac 7°08’, Luna in Taur, Sacha Distel, cantaret francez, nativ Varsator, ASC Rac 5°58’, Luna in Pesti)

Rac decan 1Rac decan 1

b)    Decanul al II-lea: 10°-20°, guvernator Pluto: vibratia plutoniana ofera acestui decan un magnetism aparte transpus intr-o privire patrunzatoare si extrem de atragatoare. (prima poza: Kristen Stewart, nativa Berbec, ASC Rac 14°24’, Pluto R in Scorpion, a doua poza: Sheila, cantareata franceza, nativa Leu, ASC Rac 15°55’, Pluto in Leu, a treia poza: Robert Pattinson, nativ Taur, ASC Rac 14°06’, Pluto R in Scorpion, a patra poza: John Edwards, politician american, nativ Gemeni, ASC Rac 12°02’, Pluto in Leu)

Rac decan 2Rac decan 2

c)    Decanul al III-lea: 20°-30°, guvernator Neptun: decanul Ascendentului Rac-Pesti se caracterizeaza printr-o privire la fel de seducatoare ca și cea a nativilor din decanul precedent. Mai mult, ii caracterizeaza un anume joie de vivre care le ofera un echilibru fizic si moral de invidiat. (prima poza: Kylie Minogue, nativa Gemeni, ASC Rac 26°23’, Neptun R in Scorpion, a doua poza: Kate Bosworth, nativa Capricorn, ASC Rac 25°36’, Neptun in Sagetator, a treia poza:  Christopher Lambert, nativ Berbec, ASC Rac 22°06’, Neptun R in Scorpion, a patra poza: Peter Ustinov, scriitor englez, nativ Berbec, ASC Rac 22°02’, Neptun R in Leu)

Rac decan 3Rac decan 3

ASCENDENTUL IN LEU:
Cand vine vorba de atributele fizice ale Ascendentului in Leu, nu este deplasat daca incercam sa ne imaginam un leu sau o leoaica. Astfel, remarcam o statura medie sau chiar inalta, o „coama” blond-roscata sau satena adesea ondulata sau creata, ochi caprui sau albastri expresivi ai caror colturi se ridica discret, „coltii” albi si perfect simetrici, un trunchi puternic si „labe” bine proportionate. Mersul gales si totodata hotarat tradeaza dramatismul acestui semn, dar si siguranta de sine.

a)    Decanul I: 0°-10°, guvernator Soarele: cei nascuti in primele grade ale acestui Ascendent transmit in jur o lumina care domina intreaga atmosfera. Sunt extrem de creativi si arareori se feresc de lumina reflectoarelor. Infatisarea este de felina prin excelenta. (prima poza: Céline, Dion, nativa Berbec, ASC Leu 2°33’, a doua poza: Pauline Ester, cantareata de origine franceza, nativa Sagetator, ASC Leu 1°06’, a treia poza: Franco Nero, nativ Sagetator, ASC Leu 7°05’, a patra poza: Al Gore, nativ Berbec, ASC Leu 4°15’)

Leu decan 1Leu decan 1

b)    Decanul al II-lea: 10°-20°, guvernator Jupiter: de obicei, nativii acestui decan sunt mai inalti decat cei din celelalte perioade ale Ascendentului in Leu. Deseori, si barbatii aleg sa-si poarte parul lung. Sunt persoane cu un umor bine dezvoltat si un zambet pe masura. (prima poza: Tina Turner, nativa Sagetator, ASC Leu 17°25’, Jupiter in Pesti, a doua poza: Viktor Lazlo, cantareata de origine belgiana, nativa Balanta, ASC Leu 15°51’, Jupiter in Sagetator, a treia poza: Richard Bronson, nativ Rac, ASC Leu 14°13’, Jupiter R in Pesti, a patra poza: Pierre Delanoë, poet francez, nativ Sagetator, ASC Leu 14°24’, Jupiter R in Rac)

Leu decan 2Leu decan 2

c)    Decanul al III-lea: 20°-30°, guvernator Marte: trasaturile fetei tind sa devina mai ascutie, mai angulare decat in cazul celorlalti decani. (prima poza: Karen Kain, balerina de origine canadiana, nativa Berbec, ASC Leu 27°44’, Marte in Berbec, a doua poza: Vanessa Redgrave, actrita britanica, nativa Varsator, ASC Leu 24°05’, Marte in Scorpion, a treia poza:  Luciano Pavarotti, nativ Balanta, ASC Leu 22°29’, Marte in Sagetator, a patra poza: Robert Urich, nativ Sagetator, ASC Leu 26°22’, Marte in Capricorn)

Leu decan 3Leu decan 3

ASCENDENTUL IN FECIOARA:
Fecioarele Zodiacului se ridica la o statura medie sau usor sub medie. Silueta este fragila, dar contrar aparentelor poate rezista cu stoicism efortului sustinut. Parul poate fi aspru, de cele mai multe ori saten sau chiar brunet (atentie, domnilor, cu pilozitatea pe restul corpului!). Ochii sunt limpezi si senini, iar trasaturile fine, frumos desenate sunt deseori catalogate drept atragatoare. Arareori, un nativ al acestui Ascendent isi neglijeaza greutatea sau infatisarea, supunandu-si cu sfintenie fizicul unor rutine de ingrijire extrem de bine puse la punct.

a)    Decanul I: 0°-10°, guvernator Mercur: pot fi numiti Fecioarele tipice. Ochi limpezi, trasaturi echilibrate, silueta medie. (prima poza: Josephine Baker, dansatoare americana, nativa Gemeni, ASC Fecioara 2°37’, Mercur in Gemeni, a doua poza: Marie Laforêt, cantareata franceza, nativa Scorpion, ASC Fecioara 7°34’, Mercur in Balanta, a treia poza: Jacques Prévert, poet francez, nativ Varsator, ASC Fecioara 7°39’, Mercur in Varsator, a patra poza: Ed Sullivan, realizator TV american, nativ Balanta, ASC Fecioara 6°12’, Mercur in Balanta)

Fecioara decan 1Fecioara decan 1

b)    Decanul al II-lea: 10°-20°, guvernator Saturn: Ascendentul in Fecioara imbibat de vibratia saturniana determina in nativii decanului o asprime accentuata a pielii de care acestia trebuie sa aiba neaparata grija. Pielea si parul sunt, de asemenea, mai inchise la culoare. (prima poza: Annie Girardot, actrita de origine franceza, nativa Scorpion, ASC Fecioara 15°21’, Saturn in Capricorn, a doua poza: Chimène Badi, cantareata de origine franceza, nativa Scorpion, ASC Fecioara 10°26’, Saturn in Balanta, a treia poza: Richard Nixon, nativ Capricorn, ASC Fecioara 17°13’, Saturn in Taur, a patra poza: Lou Ferrigno, actor american, nativ Scorpion, ASC Fecioara 15°03’, Saturn in Balanta)

Fecioara decan 2Fecioara decan 2

c)    Decanul al III-lea: 20°-30°, guvernator Venus: Fecioara Zodiacului invaluita de magia venusiana incarca nativii decanului cu o frumusete aparte. Trasaturile delicate devin senzuale, „indulcite” de o tenta rubensiana. (prima poza: Emma Watson, nativa Berbec, ASC Fecioara 27°00’, Venus in Pesti, a doua poza: Marie-France Pisier, actrita franceza, nativa Taur, ASC Fecioara 27°04’, Venus in Taur, a treia poza: Bruce Willis, nativ Pesti, ASC Fecioara 27°42’, Venus in Varsator, a patra poza: Michel Leeb, actor francez, nativ Taur, ASC Fecioara 24°06’, Venus in Pesti)

Fecioara decan 3Fecioara decan 3

ASCENDENTUL IN BALANȚA:
Despre cei nascuti cu semnul Balantei la Ascendent nu se poate spune ca sunt nici inalti, dar nici scunzi. Cred ca e destul sa va propun sa admirati „Nasterea Venerei” a lui Tizian sau sa cititi poemul dedicat lui Adonis al lui Shakespeare si nu ar mai fi nevoie de o descriere. Dar totusi, fie… Chipurile lor sunt extrem de simetrice si, deseori, ii recunosti dupa gropitele venusiene. Fie ca sunt in obrajori ori personalizeaza barbia, de cele mai multe ori sunt acolo. Farmecul actritelor Hollywood-ului anilor ’20 se reintoarce pe chipul nativelor cu Ascendentul in Balanta. Silueta cu forme pline, dar gratioase, parul adesea ondulat si stralucitor, buze de forma bujorului de trandafir si dulceata privirii dau pe spate orice barbat.

a)    Decanul I: 0°-10°, guvernator Venus: Balantele venusiene se bucura, in cea mai mare parte, de farmecul rubensian, senzual al Zeitei Frumusetii. In cazul acestor nativi, se aplica majoritatea generalitatilor fizice din descrierea anterioara. (prima poza: Juliette Gréco, cantareata de origine franceza, nativa Varsator, ASC Balanta 4°31’, Venus in Pesti, a doua poza: Martine Carol, actrita franceza, nativa Taur, ASC Balanta 8°19’, Venus in Taur, a treia poza: Harrison Ford, nativ Rac, ASC Balanta 2°45’, Venus in Gemeni, a patra poza: James Garner, actor american, nativ Berbec, ASC Balanta 7°09’, Venus in Pesti)

Balanta decan 1Balanta decan 1

b)    Decanul al II-lea: 10°-20°, guvernator Uranus: trasaturile aristocratice ale Varsatorului se impletesc cu senzualitatea aparte a Balantei, dand nastere unor adevarate capete regale (cel putin fizic!) ale secolului al XXI-lea. (prima poza: Kate Winslet, nativa Balanta, ASC Balanta 11°19’, Uranus in Scorpion, a doua poza: Nicoletta, cantareata de origine franceza, nativa Berbec, ASC Balanta 18°32’, Uranus in Gemeni, a treia poza: Kevin Federline, nativ Berbec, ASC Balanta 11°06’, Uranus R in Scorpion, a patra poza: Gianni Russo, actor american, nativ Sagetator, ASC Balanta 16°44’, Uranus R in Gemeni)

Balanta decan 2Balanta decan 2

c)    Decanul al III-lea: 20°-30°, guvernator Mercur: vibratia mercuriana se transpune la nivelul nativilor nascuti in acest decan printr-o particularitate a nasului. De cele mai multe ori, varful este specific: nici rotund, nici ascutit, ci doar… cu personalitate! (prima poza: Geena Davis, nativa Varsator, ASC Balanta 27°39’, Mercur R in Varsator, a doua poza: Jacquelyn Mayer, fosta Miss America, nativa Leu, ASC Balanta 24°04’, Mercur in Fecioara: a treia poza: Craig Ferguson, realizator TV scotian, nativ Taur, ASC Balanta 25°18’, Mercur in Gemeni, a patra poza: Harry Crosby, actor american, nativ Leu, ASC Balanta 22°11’, Mercur in Fecioara)

Balanta decan 3Balanta decan 3

ASCENDENTUL IN SCORPION:
Din punct de vedere fizic, Ascendentul in Scorpion se remarca prin magnetismul ochilor. Fie ca sunt albastri, verzi, caprui sau negri, senzatiile electrice pe care le trimit in jur sunt capabile sa hipnotizeze orice fiinta vie pe o raza de cinci metri. Desi nu sunt foarte inalti, compenseaza prin prezenta misterioasa si invaluitoare. Trasaturile fetei sunt desenate clar si ii poti recunoaste dupa nasul acvilin sau usor concav. Parul este des si cret, in nuante inchise, iar domnii se pot lauda cu piept si brate… masculine. De asemenea, nativele blonde cu acul infipt in… par nu vor juca niciodata rolul „domnitei la ananghie”. Daca persoana care sta vis-à-vis de locul tau la nunta colegului tau de munca te fixeaza cu niste ochi patrunzatori, este foarte posibil sa ai parte de un nativ cu Ascendentul in Scorpion.

a)    Decanul I: 0°-10°, guvernator Pluto: Ascendentul Scorpion tipic, plutonian, emana sexualitate prin toti porii. Contrar opiniei generale, printre randurile celor nascuti in primele grade se numara cele mai multe „scorpiute” blondine care insa nu sunt deloc asemeni personajelor din bancuri. (prima poza: Karen Cheryl, cantareata de origine franceza, nativa Rac, ASC Scorpion 0°44’, Pluto in Leu, a doua poza: Marion Michael, actrita de film germana, nativa Balanta, ASC Scorpion 6°35’, Pluto in Leu, a treia poza: Julio Iglesias, nativ Fecioara, ASC Scorpion 3°45’, Pluto in Leu, a patra poza: Mike Brant, star pop de origine israeliana, nativ Varsator, ASC Scorpion 6°35’, Pluto R in Leu)

Scorpion decan 1Scorpion decan 1

b)    Decanul al II-lea: 10°-20°, guvernator Neptun: sirenele si tritonii cu ac in varful cozii ies in evidenta prin limpezimea privirii care adauga o nota mistica adancimilor abisale din ochii unui scorpion plutonian, de exemplu. De asemenea, se remarca o fluditate a liniilor fetei si ale corpului si o statura mai redusa. (prima poza: Natalie Portman, nativa Gemeni, ASC Scorpion 11°19’, Neptun R in Sagetator, a doua poza: Mireille Balin, actrita franceza, ASC Scorpion 16°59’, Neptun in Rac, a treia poza: Julian Assange, nativ Rac, ASC Scorpion 17°11’, Neptun R in Sagetator, a patra poza: Tom Dooley, activist celebru pentru drepturile omului, nativ Capricorn, ASC Scorpion 18°34’, Neptun R in Leu)

Scorpion decan 2Scorpion decan 2

c)    Decanul al III-lea: 20°-30°, guvernator Luna: daca un nativ este confuz si nu se poate hotari carui decan al acestui semn aflat la Ascendent face parte, spuneti-i sa aduca si o poza a mamei. Daca are peste 35 de ani, cu siguranta veti observa multiple similitudini intre trasaturile lor. Liniile se curbeaza, amintind de plinatatea formelor Racului. (prima poza: Gwen Stefani, nativa Balanta, ASC Scorpion 24°14’, Luna in Rac, a doua poza: Silvana Mangano, actrita de origine italiana, nativa Taur, ASC Scorpion 29°09’, Luna in Pesti, a treia poza: Jeff Conaway, nativ Balanta, ASC Scorpion 29°47’, Luna in Rac, a patra poza: Dave Gorman, umorist, nativ Pesti, ASC Scorpion 25°48’, Luna in Taur)

Scorpion decan 3

Scorpion decan 3

ASCENDENTUL IN SAGETATOR:
Unii ii numesc clovnii zodiacului, iar altii genii neintelese, dar eu tot cred ca se cade mai bine sa-i numim „nativi cu Ascendentul in Sagetator”. Chiar daca ti s-au aprins calcaiele dupa o frumusete exotica cu trasaturi oachese precum Kim Kardashian sau esti intrigat de gingasia curbelor lui Brigitte Bardot, ei bine, tocmai ai „experimentat” farmecul celor doua tipologii „centauriene”. Primul este cel „aventurier”, batut de soare si nomad (chiar daca e doar la stadiul de „ramașite” genetice!), iar cel de-al doilea este cel „hedonist” sau rubensian, de iapa sau armasar pur sange. Chiar daca sunt inalti sau se ridica doar la statura medie, trupul este atletic, cu membrele superioare, dar mai ales inferioare mai lungi decat trunchiul. Cu varsta, pot depune kilograme seriose daca uita sa se ridice de la masa. Structura osoasa este bine definita, si deseori au o frunte inalta. Parul este destul de des, cu volum si structura fine asemeni coamei de cal. Sprancenele nu sunt foarte groase, dar sunt creionate frumos. Chiar daca par stangaci si neindemanatici, „reimprospateaza” si inveselesc atmosfera oriunde s-ar afla.

a)    Decanul I: 0°-10°, guvernator Jupiter: „centaurii” jupiterieni se pot lauda cu o inaltime mai generoasa decat a celorlalti nascuti in urmatorii decani. Gura este larga, zambitoare. Multi considera ca au un chip prea mic pentru niste trasaturi atat de bine conturate. (Emmanuelle Seigner, actrita de origine franceza, nativa Rac, ASC Sagetator 2°55’, Jupiter in Rac, a doua poza: Sophie Duez, actrita franceza, nativa Balanta, ASC Sagetator 2°43’, Jupiter R in Pesti, a treia poza: James Dean, nativ Varsator, ASC Sagetator 4°46’, Jupiter R in Rac, a patra poza: Giovanni Trapattoni, antrenor de fotbal italian, nativ Pesti, ASC Sagetator 7°12’, Jupiter in Pesti)

Sagetator decan 1Sagetator decan 1

b)    Decanul al II-lea: 10°-20°, guvernator Marte: de data aceasta, trasaturile „megalomane” se estompeaza, devenind mai „ascutite”. Nativii tind sa roseasca mai repede sau sa fie mai impulsivi decat cei din decanul anterior. (prima poza: Jodie Foster, nativa Scorpion, ASC Sagetator 17°57’, Marte in Leu, a doua poza:  Cherie Currie, cantareata de origine americana, nativa Sagetator, ASC Sagetator 11°58’, Marte in Scorpion, a treia poza: Jacques Barrot, politician de origine franceza, nativ Varsator, ASC Sagetator 12°43’, Marte in Scorpion, a patra poza: Joe Namath, jucator de fotbal american, nativ Gemeni, ASC Sagetator 13°50’, Marte in Berbec)

Sagetator decan 2Sagetator decan 2

c)    Decanul al III-lea: 20°-30°, guvernator Soarele: de cele mai multe ori, nativii centaurieni solari dupa ora nasterii se remarca prin parul de culoare deschisa sau cu tente aramii, ori prin parul negru si aspru. Liniile fetei tind catre forme „patratoase” si nu de putine ori cu structura osoasa impecabila. (prima poza: Katherine McPhee, cantareata pop americana, nativa Berbec, ASC Sagetator 20°07’, a doua poza: Alyssa Milano, nativa Sagetator, ASC Sagetator 23°07’, a treia poza: Jonathan Cainer, astrolog britanic, nativ Sagetator, ASC Sagetator 24°12’, a patra poza: Laurent Jalabert, cyclist francez, nativ sagetator, ASC Sagetator 25°22’)

Sagetator decan 3Sagetator decan 3

ASCENDENTUL  IN CAPRICORN:
Ascunsi in marea eterogena de obscuri si superficiali, e greu sa observi un nativ sau o nativa cu Ascendentul in Capricorn intr-un mediu altul decat biroul unde munceste ordonat si perseverent ca sa devina propriul sef. Or fi si ei pe cale de disparitie ca si caprele negre sau pur si simplu nu e ochiul nostru destul de bine format. Ei bine, daca totusi va incapatanati sa ii recunoasteti, v-am pregatit cateva ponturi: statura medie sau putin peste medie, ten masliniu sau mai inchis la culoare, cam uscat fara crema de zi, par negru sau saten, de obieci drept si lung, ochi inchisi la culoare si profunzi. In cazul in care nu au mai „vizitat” sala de forta de ceva timp, tind sa depuna usor excesul pe coapse si abdomenul inferior. Acum ca aveti cateva cuvinte-cheie, spor la cautat! Pentru inceput, incercati sa ii gasiti printre cei mai pragmatici colegi de munca…

a)    Decanul I: 0°-10°, guvernator Saturn: cu Saturn ca stapanul decanului, nativii se remarca prin pielea usor maslinie si parul aspru, inchis la culoare. Cei tineri se vor bucura de trasaturile mature, iar cei mai in varsta se simt norocosi sa vada cat de rare sunt semnele batranetii. Se observa o asemanare izbitoare cu tatal. (prima poza: Barbara Bush, nativa Sagetator, ASC Capricorn 8°27’, Saturn in Balanta, a doua poza: Hélène Grimaud, pianista franceza, nativa Scorpion, ASC Capricorn 8°25’, Saturn R in Taur, a treia poza: Anthony Delon, nativ Balanta, ASC Capricorn 4°15’, Saturn R in Varsator, a patra poza: Jean-Louis Murat, cantaret francez, nativ Varsator, ASC Capricorn 5°05’, Saturn R in Balanta)

Capricorn decan 1Capricorn decan 1

b)    Decanul al II-lea: 10°-20°, guvernator Venus: daca un Capricorn tipic se bucura de coapse rotunde, influenta venusiana se face simtita la nivelul pieptului, proportionand nativii nascuti in cadrul acestui decan. Cei mai norocosi primesc gropite in obraji sau in barbie. (prima poza: Mariska Hargitay, nativa Varsator, ASC Capricorn 15°22’, Venus in Pesti,  a doua poza: Veronica Berlusconi, nativa Rac, ASC Capricorn 14°39’, Venus in Gemeni, a treia poza: Printul Filip al Marii Britanii, nativ Gemeni, ASC Capricorn 13°17’, Venus in Taur, a patra poza: Christophe Dechavanne, realizator TV francez, nativ Varsator, ASC Capricorn 14°37’, Venus in Varsator)

Capricorn decan 2Capricorn decan 2

c)    Decanul al III-lea: 20°-30°, guvernator Mercur: vibratia mercuriana ii inzestreaza pe acesti indivizi cu un trup zvelt, mladios si arareori isi fac probleme in legatura cu kilogramele in plus. Mimica, gesturile, limbajul non-verbal in general, este bine dezvoltat. (prima poza: Carole Bouquet, actrita de origine franceza, nativa Leu, ASC Capricorn 22°56’, Mercur in Fecioara, a doua poza: Lauren Conrad, nativa Varsator, ASC Capricorn 24°43’, Mercur in Varsator, a treia poza: Michael Landon, nativ Scorpion, ASC Capricorn 22°20’, Mercur in Balanta, a patra poza: Thierry Breton, politician francez, nativ Capricorn, ASC Capricorn 24°14’, Mercur in Varsator)

Capricorn decan 3Capricorn decan 3

ASCENDENTUL IN VARSATOR:
Desi probabil va asteptati la contrariul, nu va cer sa va imaginati niciun E.T. sau verzisor ca sa va faceti o imagine despre Ascendentul in Varsator. Totusi, acesti nativi uranieni sunt orice numai comuni nu. Fie ca sunt inalti sau medii ca inaltime, trupul este flexibil si atletic, impresionand insa prin privirea coborata din alte dimensiuni. Daca ochiii le sunt negri, sunt de-a dreptul abisali, iar daca sunt azurii sau de smarald, ei bine, pot avea reflexii neon. Trasaturile fetei sunt aristocratice, iar colturile gurii se aduna de fiecare data intr-un zambet discret, asemeni profilurilor imparatilor romani de pe vechile monezi. Parul este deseori drept si matasos , in nuante deschise de blond cenusiu sau saten. Asadar, daca va incumetati sa cautati personalitati ale Romei Antice printre… uranieni, s-ar putea sa dati de ceva persoane nascute cu Ascendentul in semnul Varsatorului.

a)    Decanul I: 0°-10°, guvernator Uranus: arareori se gasesc persoane care sa descrie clar, succinct un nativ cu Ascendentul in Varsator tipic uranian. Sunt invaluiti de o aura originala, neobisnuita. Culoarea ochilor este electrica si unica fie ca sunt albastri, verzi sau orice alta culoare. (prima poza: Alicia Silverstone, nativa Balanta, ASC Varsator 4°22’, Uranus in Scorpion, a doua poza: Charlotte Rampling, nativa Capricorn, ASC Varsator 7°34’, Uranus R in Gemeni, a treia poza: Matt Damon, nativ Balanta, ASC Varsator 6°20’, Uranus in Balanta, a patra poza: Phil Jackson, antrenor de fotbal american, nativ Fecioara, ASC Varsator 5°21’, Uranus in Gemeni)

Varsator decan 1Varsator decan 1

b)    Decanul al II-lea: 10°-20°, guvernator Mercur: silueta androgina, tinereasca a acestor nativi nu ii paraseste nici atunci cand pasesc catre varsta a doua. Membrele sunt lungi, iar degetele subtiri, de pianisti. (prima poza: Stephanie Powers, actrita americana, nativa Scorpion, ASC Varsator 17°26’, Mercur in Balanta, a doua poza: Marie-Anne Chazel, actrita franceza, ASC Varsator 14°21’, Mercur in Fecioara, a treia poza: Larry Hagman, nativ Fecioara, ASC Varsator 13°58’, Mercur in Fecioara, a patra poza: Chris Isaak, cantaret american, nativ Rac, ASC Varsator 15°46’, Mercur in Gemeni)

Varsator decan 2Varsator decan 2

c)     Decanul al III-lea: 20°-30°, guvernator Venus: vibratia venusiana in combinatie cu acest semn produc unii dintre cei mai aratosi nativi ai zodiacului. Trasaturile aristocratice, formele simetrice si bine proportionate se manifesta prin excelenta, atat in cazul damelor, cat si al domnilor. (prima poza: Dany Robin, actrita franceza, nativa Berbec, ASC Varsator 26°22’, Venus in Taur, a doua poza: Merle Oberon, actrita britanica, nativa Varsator, ASC Varsator 29°31’, Venus in Pesti, a treia poza: Orlando Bloom, nativ Capricorn, ASC Varsator 21°23’, Venus in Pesti, a patra poza: Boris Vian, scriitor francez, nativ Pesti, ASC Varsator 23°58’, Venus in Varsator)

Varsator decan 3Varsator decan 3

ASCENDENTUL IN PESTI:
Avand in vedere ca Pestii sunt un semn mutabil, dual, puteti descoperi cu usurint50a un nativ cu Ascendentul in acest semn uitandu-va la mainile sau la labele picioarelor lor. Fie sunt mici si delicate, fie sunt mari, cu oase grele si lungi. Daca totusi va scapa privirii aceste detalii, ncercati sa le cercetati atent ochii. Sunt, de cele mai multe ori, negri, caprui sau verzi, dar particularitatea lor este aura visatoare, mistica pe care o poarta, plina de lumini stranii, resfrangandu-se parca dincolo de tine. Parul se revarsa pe umeri in onduleuri de matase. Chiar daca nu sunt impozanti ca statura, se remarca prin mersul plutitor, curgator, lasand impresia ca nici nu calca podeaua atunci cand se deplaseaza.

a)    Decanul I: 0°-10°, guvernator Neptun: parul inchis la culoare, ondulat, privirea adanca, expresiva, indreptata catre alte zari, trasaturi delicate sunt doar unele din cuvintele-cheie care descriu aceste decan. Trasaturile lor sunt difuze, ca si intr-o pictura impresionista sau una tratata prin tehnica „sfumato”. (prima poza: Carolina de Monaco, nativa Varsator, ASC Pesti 5°43’, Neptun in Scorpion, a doua poza: Gwyneth Paltrow, nativa Balanta, ASC Pesti 7°06’, Neptun in Sagetator, a treia poza: Antonio Banderas, nativ Leu, ASC Pesti 6°07’, Neptun in Scorpion, a patra poza: Vincent Price, nativ Gemeni, ASC Pesti 3°11’, Neptun in Rac)

Pesti decan 1Pesti decan 1

b)     Decanul al II-lea: 10°-20°, guvernator Luna: rotunjimile Racului isi pun amprenta si asupra celor cu Pestii la Ascendent. Chipul oval, formele pline, ochii rotunzi sunt cateva dintre trasaturile specifice celor nascuti in perioada de mijloc a semnului. (prima poza: Mary Ann Tyler, actrita de sitcom-uri, nativa Capricorn, ASC Pesti 13°07’, Luna in Rac, a doua poza: Anne Pohtamo, fosta Miss Univers, nativa Leu, ASC Pesti 17°12’, Luna in Rac, a treia poza: Richard Pinhas, chitarist francez, nativ Taur, ASC Pesti 14°25’, Luna in Taur, a patra poza: Raphaël Poirée, biatlet francez, nativ Capricorn, ASC Pesti17°19’, Luna in Taur)

Pesti decan 2Pesti decan 2

c)    Decanul al III-lea: 20°-30°, guvernator Pluto: acest decan ne intampina cu o combinatie irezistibila intre sirene si tritoni pe de o parte si femme-fatale si Jame Bond, de alta parte. Extrem de atragatori atat fizic, cat si ca prezenta sunt o prezenta de-a dreptul coplesitoare. Ochii mari, verzi sau albastri par sa te acapareze cu totul. (prima poza: Dorothy Hamill, schioare americana, nativa Leu, ASC Pesti 24°04’, Pluto in Leu, a doua poza: Phylicia Rashad, actrita americana, nativa Gemeni, ASC Pesti 21°17’, Pluto in Leu, a treia poza: Robert Redford, nativ Leu, ASC Pesti 28°58’, Pluto in Rac, a patra poza: Renaud, cantaret francez, nativ Taur, ASC Pesti 26°59’, Pluto in Leu)

Pesti decan 3Pesti decan 3

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close