EfemereGianina Milascon

Uranus, planeta individualitatii si miscarea directa

Autor: Gianina Milascon

Uranus rings by David A Har
"Uranus rings" by David A Har

Trebuie sa ne gandim la Uranus ca la un geniu, ceva ce nu se supune regulilor, cu calitati neimblanzite, caruia ii face o deosebita placere perspectiva unei rascoale; putem sa-i mai adaugam pentru a concretiza peisajul pitoresc si  independenta, rebeliunea si chiar incapatanarea. Nici o alta planeta nu este mai imprevizibila!
Transaturnianul Uranus are o importanta mai degraba sociala, executand un tur complet al zodiacului in aproximativ 84 de ani, stand circa 7 ani intr-un semn (o zodie). Din 2002 el se afla in zodia Pestilor, finalizandu-si calatoria in luna mai 2010, cand va vizita Berbecul pentru inca 7 ani.

La inceputul lunii decembrie 2009, in prima zi, mai exista miscarea retrograda, ca apoi sa revina dupa multe luni de retrogradare, la miscarea directa, pe toata durata lunii decembrie 2009.

Dar cum ne afecteaza influenta lui Uranus?

Cand este retrograd, individualitatea se poate risipi intr-o viata imaginara, in timp ce comportamentul exterior ramane necontroversat.

Direct fiind, el doreste sa schimbe tot ce este stagnant in viata noastra, ne dezvaluie o noua lume, iar plasarea lui in Pesti ne indica motivatia din spatele dorintelor, sperantelor si telurilor mentale. Probabil, libertatea de expresie si de creatie va fi la cote inalte, va exista o lupta interioara de a depasi tendintele materialiste ale trecutului  pentru a ne cauta propria identitate spirituala.

Vom descoperi placerea comunicarii… dar pe alte frecvente, mai inalte: internet, televiziune. Sa nu fim mirati daca vom simti o mai mare dorinta de independenta si libertate. Acum e momentul sa urcam la un alt nivel, datorita dinamicii lui Uranus. Schimbarile sunt specialitatea lui; chiar daca ne gandim ca stim in ce directie sa o luam sau ce avem de facut, ceva se intampla pentru a ne mentine in permanenta  in alerta.

In locul pe care il ocupa in harta natala se produc marile rebeliuni, simbolizand domeniul in care firea noastra esentiala declara razboi constrangerilor impuse de civilizatie. Mereu ne va surprinde Uranus! Traim intr-o lume in permanenta schimbare, iar acum e momentul sa ne schimbam odata cu ea.

Tranzitul lui Uranus prin case sau domeniile vietii noastre are ca scop  dezvoltarea  libertatii de gandire, de independenta, de implementare a unor noi tehnologii, de schimbare, influentand astfel domeniul de viata reprezentat de  casa respectiva.

In sfera personalitatii (casa I), marcheaza o perioada de schimbari monumentale (mai ales conjunctia cu ASC) in special modul cum ne percep ceilalti. Libertatea de exprimare e la cote maxime acum; vom avea ocazia sa facem alegeri, adica ne putem rupe de un trecut care ne-a limitat libertatea, pentru ca acum suntem mai dispusi si mai increzatori sa ne asumam riscuri personale.

Are grija Uranus sa ne “trezeasca” si sa ne astearna evenimente surprinzatoare si neasteptate, care vin sa ne elibereze.Comportamentul nostru tinde sa devina mai spontan si oarecum rebel, dar sa avem grija sa evitam impulsivitatea! O schimbare de imagine sau a stilului personal e posibil sa apara pe parcursul acestui transit. Transformarile de personalitate la care santem supusi pot fi chiar socante, devenim proprii nostrii stapani, nemaiacceptand sa fim condusi, dorim libertate, dar… atentie…depinde de fiecare cum folosim aceasta sansa, de a deveni liberi, fara constrangeri.

In domeniul financiar, al posesiunilor si confortului propriu (casa II) – suntem predispusi sa ne schimbam sistemul de valori, indepartand atitudini invechite in favoarea celor noi, care ne sunt favorabile cresterii economice personale. Unii dintre noi se pot indrepta spre un sistem de valori mai putin materialist, iar altii se confrunta cu situatii neprevazute, ce le pot aduce fluctuatii si venituri nesigure. Ar putea exista o sursa majora de venit, legat de noile tehnologii (ex. Internetul) sau legat de astrologie si metafizica. Cred ca cel mai bun sfat pentru a castiga valori materiale este sa ne descoprim talentele latente sau tot ce este orientat spre viitor, sa fim inventivi. Perioada aceasta poate fi extrem de bulversanta si oscilanta, bugetul nostru poate creste sau poate scadea, putem cheltui nechibzuit.Dar tot ce tine de afaceri inovatoare, moderne, originale are sanse de success.

In domeniul comunicarii si micilor studii (casa III). Putem fi usor plictisiti sau distrasi cand vine vorba de activitati traditionale. Putem incepe sa studiem ceva nou; de exemplu o stiinta moderna sau neconventionala: management, marketing, psihologie, astrologie etc. Expunerea la noile idei ne deschide o noua lume. Noi oportunitati de a ne exprima, de a comunica pot intra brusc in viata noastra. Suntem dispusi sa facem acele schimbari care ne-ar scoate din rutina obisnuita. Comunicarea cu fratii sau cunoscutii este catalizatorul noii expresii de sine. Ar fi indicat ca acesui aspect sa-i dam o tenta pozitiva, sa nu ne certam si sa ne facem intelesi de catre anturaj. Ne surade foarte tare idea de a deveni originali in comunicare si de a ne promova propriile idei

In sfera caminului nostru (casa IV) – e posibila o schimbare de domiciliu, pentru a ne rupe de mediul familial, pentru a deveni independenti sau, chiar daca nu se intampla acest lucru, poate fi o schimbare in interiorul caminului, a vietii de familie, care ne scoate din rutina. Poate achizitionam diverse articole electro-casnice. Luarea anumitor decizii poate fi acum grabita. Vom simti o nevoie acuta de a actiona, dar e nevoie de atentie pentru a nu merge pe drumul gresit. Schimbari neasteptate de planuri sau evenimente ne testeaza rabdarea si ne putem simti lipsiti de control, in special daca Uranus tranziteaza prin careu ascendentul. Cu toate acestea, putem fi stimulati pentru a incerca noi abordari, descoperind actiuni pentru a reduce plictiseala.

In sectorul de viata dedicat hobby-urilor, copiilor (casa V), avem tendinta de a folosi metode neconventionale de exprimare a creativitatii. Relatiile cu copiii sau iubirile noastre pot iesi din tiparele obisnuite. Evolutiile bruste si surprizele in viata romantica sunt o parte a tranzitului lui Uranus. Poate traim o mare pasiune in dragoste, dar si despartirile pot fi la fel de imprevizibile, iar copiii ne ofera si ei surprize neasteptate.

Este timpul potrivit de  a ne elibera de inhibitiile trecute, care au fost parte integranta a vietii; este timpul exprimarii spontane, poate chiar excentrice. Relatiile obisnuite de dragoste pot fi lasate in urma, atragand orice este neobisnuit.

Casa VI este sectorul muncii si al  sanatatii noastre. Prezenta lui Uranus aici ne poate zdruncina rutina si atitudinea fata de munca si sanatate. Primim indemnul de a avea alta aboradre asupra activitatii si asupra detaliior zilnice ale vietii. Sunt posibile perturbari si tensiuni, ca si mutarea intr-un loc de munca neconventional, deoarece simtim ca locul actual de munca e lipsit de energie si ne trage in jos si avem tendinta de a aborda gresit unele sarcini; putem munci neobosit in anumite momente, iar in altele sarcini le amanam,de exemplu.
Ar fi indicat sa gasim un loc de munca in care, nu neaparat sa fim stimulati, cat sa avem sansa de a fi inventivi. In legatura cu sanatatea, putem apela cu succes la terapii neconventionale: naturiste, bioenergie, yoga etc.

Domeniul relatiilor, casatoria (casa VII). Avem tendinta de a simti ca nu ne putem baza pe partener cu adevarat. O relatie uzata, fara viata, o suportam cu greu acum. Pot aparea schimbari in modul de a percepe relatia. Unii dintre noi pot considera parteneriatul actual ca fiind limitat, dorind incetarea lui, acest lucru fiind perceput ca pe o eliberare, ca pe ceva pozitiv. Desi traim intr-un parteneriat, putem cauta si in alta parte o relatie clandestina, secreta. Chiar intr-o asociere de afaceri, dorim independenta si impunerea propriilor principii, mai mult ca altatdata, iar daca nu obtinem acest fapt, suntem dispusi sa punem capat.

In sfera banilor proveniti din alte surse sau a transformarilor (casa VIII), Uranus ne poate scutura putin in legatura cu veniturile care nu sunt cele proprii: pot fi resursele partenerului, impozite, taxe, credite sau alte imprumuturi, ori poate primim vestea unei mosteniri. Poate, de asemenea sa interfereze cu urmarirea satisfacerii placerilor proprii, a hobby-urilor, daca aceste activitati implica venituri suplimentare pentru a fi satisfacute.

Aceasta pozitie poate indica si o perioada de incertitudine in jurul vietii relationale sau a sexualitatii. Pe da alta parte, vom auzi de divorturi, rupturi, accidente, boli ale altor personae care ne vor afecta personal.

In domeniul calatoriior lungi si al studiilor (casa IX), e posibil sa apara sansa neasteptata de a calatori. Oamenii pe care ii intalnim acum au tendinta de a ne influenta modul de a gandi. Putem adopta abordari nonconformiste asupra religiei sau politicii, orice altceva care ne reprezinta mai bine pe noi insine. Unii dintre noi pot stopa brusc studiile, iar altii pot incepe sa studieze ceva nou intr-o institutie de invatatmant superior, posibil peste hotare.

In sfera carierei (casa X), putem schimba directia in cariera, iar relatiile cu autoritatile pot fi tensionante. Ne putem reorienta spre alta profesie sau mediul social  necesita o schimbarel; putem intalni lume noua, dar putem si  sa pierdem  din cunostintele vechi. Cu siguranta, nu dorim sa urmam ordinele acum. Ar fi indicat sa evitam deciziile impulsive din dorinta de a fi un spirit liber. Ne putem descoperi talente proprii de care nu aveam cunostinta pana acum. Putem lua contact cu situatii neasteptate cu impact asupra carierei si a reputatiei noastre. Putem deveni cunoscuti pentru o abordare neobisnuita in domeniul profesional.

In domeniul prietenilor si protectorilor (casa XI), pot aparea modificari in cercul social si putem intalni oameni noi si chiar interesanti sau neobisnuiti, sau ne putem alatura unor grupuri dedicate astrologiei sau metafizicii, fiind atrasi de oameni cu spiritul liber. Dorim sa ne construim o lume proprie total noua, libera, militand pentru principii moderne.Prieteniile limitate pot fi lasate pe planul doi.

Avem abilitatea de a vedea in fiecare persoana un individ unic pentru ceea ce reprezinta el cu adevarat, acest lucru ajutandu-ne sa-l indragim.

In sfera probelor, a izolarii si a bolilor cronice (casa XII). Uranus ne ajuta sa ne eliberam de modele de comportament inconstiente, sa adoptam abordari neobisnuite sau sa-i ajutam pe altii. Putem fi supusi unor probe socante, care ne vor deruta. Trebuie sa luptam cu propriile noastre fobii, pentru a ne elibera de necunoscutul care zace in noi, pentru a evolua. Unii vom descoperi ca secretele din viata privata vor fi expuse, intr-un fel sau altul. Uranus ne mai poate limita libertatea de a actiona, privind acest aspect ca pe o constrangere. Altii pot adera la organizatii secrete, iar altii vor lucra “in spatele scenei”, pentru ca singuratatea poate fi foarte creativa uneori.

*

“Lumineaza-ti mintea, ca sa-ti luminezi calea”!

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close