EfemereFlorina Marin

Perioada 2009-2012 in viziune astrologica integratoare

Autor: Florina Marin

Perioada 2009-2012
Perioada 2009-2012

Restructurare relationala si sociala sau Tranzitul lui Saturn prin Balanta: 29 oct 2009- 5 oct 2012

Daca prin Fecioara, Saturn a tranzitat timp de 23 de luni, intre 3 sept. 2007 si 5 oct. 2009  (urmand sa aiba o revenire intre 8 aprilie si 22 iulie 2010, respectiv trei luni si jumatate), prin Balanta va avea un tranzit mult mai lung, si anume 31 de luni si jumatate, sau trei ani de la prima intrare a sa in Semn, pana la parasirea lui.

Calitatile celeste pe care le primeste Saturn acum sunt de natura sa-i exalte principiile caracteristice, facandu-l mult mai puternic decat in oricare alt Semn zodiacal, cu efecte atat in ceea ce priveste insusirile celor ce se vor naste in acesta perioada, cat si in raport cu efectele pe care le va produce asupra sectorului de viata unde este plasata Balanta in horoscopul natal al fiecaruia dintre noi.

Denumit Stapan al Timpului, Cronos-purtatorul (karmic) al secerii de diamante, Saturn va aduce, astfel, maximum de interiorizare, poate chiar izolare, restrictii si limitare in ceea ce priveste relatiile de prietenie, sociale (de grup), colaborarile, asocierile, afacerile, casatoria (uniunea/familia), in orice caz, o restructurare fundamentala a acestora. Ca urmare a acestor influente astrale, atitudinea cea mai potrivita pentru a fi adoptata si raspunsul nostru optim ar putea fi renuntarea la ego in favoarea celorlalti, rabdare si rezistenta in situatiile de criza fara dorinta (ambitia) de a lupta, reducerea agresivitatii si detasarea de lume pentru a evita astfel conflictele.

Rationalul, respectarea legalitatii, a moralei traditionale, dorinta de armonie (diplomatie)  in plan colectiv din considerente care provin dintr-o educatie rigida in ceea ce priveste responsabilitatea, siguranta, prevederea, sau din convingeri spirituale vor deveni mult mai vizibile atat in comportamentul individual, cat si in conducerea societatii ori in grupurile de interese pozitiviste. Cei care se vor ambitiona in sens opus vor suporta consecintele  inversunarii, materialismului si insensibilitatii lor.

Efectele tranzitului saturnian nu sunt de natura sa aduca progres in sensul propriu al cuvantului pe domeniile Balantei (cele enumerate mai sus), pentru viata colectivitatii sau individual, in sectorul de viata din horoscopul natal, ci sunt destinate restructurarii, incetinirii, infranarii, revizuirii  si stabilizarii atitudinilor si actiunilor de anvergura, scopurilor si obiectivelor pe termen lung.

Astfel, intre 2009 si 2012, pentru cei aflati in preajma varstei de 28ani (+/-2 ani) se produce prima confruntare serioasa cu idealurile de viata sau cu constiinta, iar pentru cei aflati in preajma varstei de 56 ani (+/-2ani) este a doua suprapunere a cerintelor Divine peste realizarile dobandite de acestia. Pentru cei care au reusit sa se angreneze pe directia realizarii sinelui, simtindu-si rostul, menirea, sensul in viata, este moment de bilant si foarte posibil ca acesta “sa ii ridice pe podium” (cu mult efort si cu multa munca) sau sa le deschida noi directii si perspective la care nu se gandisera pana acum, evident prin evenimente catre care se indreapta cu destul Liber arbitru.

Pentru cei care se gasesc in preajma varstei critice, si anume in jurul varstei de 42 ani (intre 40 si 44 de ani), se produce “examinarea”, “verificarea”, “controlul”, la care Divinitatea ii supune in mod serios. Sanctiunile pot veni pentru directiile de viata gresite, pentru utilizarea darurilor, talentelor si insusirilor in mod nepotrivit sau nesanatos. Efectul resimtit poate fi de conditionare, de obligare la seriozitate, la respectarea legii, la revizuirea atitudinilor, la conformare fata de instantele constiintei superioare sau fata de constiinta de sine. Pierderile, renuntarile, schimbarea de directie datorita unor evenimente care afecteaza, destabilizeaza structural (fizic sau psihic), sunt menite sa aduca omul pe directia pozitiva. (A doua “radiografiere” a evolutiei vietii traite se produce in preajma unei varste inaintate, 68-72 ani.)

Exacerbarea calitatilor saturniene pot sa aiba efecte in toate acele situatii in care s-a dezvoltat peste masura individualismul, afirmarea unei personalitatii in detrimentul partenerului sau al colectivului, prin constientizarea greselii si corectarea ei. Uneori, corectarea se va produce cu aport propriu, constient si deliberat, alteori cei vizati vor fi constransi prin evenimente pe care nu le-au dorit sau la care nu s-au asteptat.

Sunt vizati toti nativii aflati in preajma varstelor mentionate, dar in special nativii Balanta si cei cu Ascendent in Balanta, apoi celelalte Semne Cardinale (Semne autodeterminante) ale zodiacului, respectiv Berbecul, Racul si Capricornul – nativi sau cu Ascendent acolo.

Pentru “Capricorni” se intareste intre octombrie 2009 si in 2010 oportunitatea de a-si folosi din plin calitatile native prin Nodul Nord care se gaseste pe Semnul lor, si ii canalizeaza implicit la realizarea rostului lor de veriga de baza a evolutiei constiente, organizate, justificate, responsabile, morale atat in plan material, cat si interior, spiritual.

“Racii” pot fi si ei destul de solicitati, intrucat cerinta majora este de a-si depasi conditia si de a pasi catre un plan superior dpdv al stabilizarii lor comportamentale, respectiv instinctiv, afectiv, emotional, fata de sine, fata de societate si partenerul de viata.

In concluzie (pentru cei neavizati: ignorati, va rog datele tehnice):

Configuratia astrala din momentul intrarii lui Saturn in Balanta pentru aproape trei ani, (pe 29 octombrie 2009, ora 17:24 – harta pentru Bucuresti), in analiza si interpretarea mea, deschide perspectiva unor influente astrale puternice, care pot tensiona pana la blocaj fizic sau mental (prin prezenta cuadraturilor stranse dintre Marte si Soare-11min. de grad (Soare in conjunctie cu Mercur),  dintre Mercur si Luna Neagra,  1 grad si 10 min, dintre Saturn si Pluton, 1 grad si 15 min, etc). Nu vor lipsi de-a lungul acestei lungi perioade conflictele, provocarile, loviturile ascunse, pregatite minutios (Luna in Pesti ocultata de Luna Neagra), schimbarile bruste si bulversante. De asemenea, este evident rolul acestor adevarate framantari globale ca fiind constientizarea efemeritatii valorilor materiale, sublimarea instinctelor, credinta si iubirea spirituala. Acestea din urma sunt sustinute prin aspecte frumoase, puternice intre “beneficele” Venus si Jupiter (trigon intre Pallas, Venus, Vertex si Jupiter, Chiron, Neptun), prin situarea Nodului Nord pe Mijlocul Cerului, etc.

Confruntarea cu Sinele pentru noi toti, pe perioada tranzitului saturnian prin Balanta,  poate aduce  fiinta in situatii noi, unele dificile, in care evaluarea trecutului, a idealurilor si realizarilor de pana acum sa fie necesara, obligatorie, fiind puse sub semnul intrebarii. Raspunsul fiecaruia, reactia in aceste situatii este de preferat sa fie in armonie cu Sensul Vietii (cel insemnat in horoscopul natal), in armonie cu Cerul, spre o realizare de Sine.

Treptele implinirii spirituale sau  Cicluri planetare si tranzite importante: Saturn-Uranus/Pluton, Jupiter- Neptun/Uranus, tranzitul lui Uranus prin Berbec, etc.

Ciclul planetar Jupiter-Neptun, inceput pe 28 mai 2009 a insemnat amestecul energiilor celor doua planete de-a lungul lui 2009, cu usoare indepartari in timpul miscarilor retrograde, dar aflate in permanent contact cu Chiron, ghidul nostru spiritual. Odata cu intrarea Soarelui in Capricorn, pe 21 decembrie 2009, la Solstitiul de iarna, Jupiter se desprinde definitiv de Neptun, pentru urmatorii 13 ani. Astfel, tripla conjunctie Chiron, Jupiter, Neptun in Varsator ne potenteaza intuitia, comunicarea cu Dumnezeu, perceptia necesare maturizarii noastre spirituale, ajutandu-ne sa realizam si sa traim efectiv uniunea materiei cu spiritualul, si/sau a eului superior (individualitatea) cu eul inferior (personalitatea). Metaforic spus, casatoria  dintre Soare si Luna (conjunctia lor la Luna Noua din 16 dec.2009) este trendul crescator sub care ne vom cauta in perspectiva urmatorilor ani implinirea spirituala, care este inscrisa in horoscopul natal al fiecaruia, prin  pozitia lui Neptun.  De aceea este bine sa cautati sa aflati si sa intelegeti semnificatia particulara a acestuia.

Tranzitele lui Jupiter, unele lente, altele dinamice, rapide, impreuna cu influxurile preluate de la Neptun in 2009 si de la Uranus in 2010, pe care il intalneste in Pesti, ne aduc pana la finele lui 2012, cand Jupiter ajunge “exilat” in Gemeni, revigorarea unui sfert din zodiac, in special a celui care reprezinta functia de trezire, initiere si crestere/stimulare energetica a materiei, respectiv Berbec-Taur-Gemeni. Este de remarcat un fapt important care ar putea sa treaca neobservat de multi, datorita rapiditatii cu care Jupiter va traversa Pestii, intre 18 ian si 6 iunie 2010 si in revenire intre 9 sept. si 22 ian.2011, dupa ce vara o va petrece in Berbec. Ma refer la tendintele catre cautarea solutiilor facile, catre superficialitate si delegarea responsabilitatilor exact din partea acelora care nu ar avea dreptul sa faca asta in virtutea posturii, investirii pe care o poarta.

Cei care vor recepta pozitiv tranzitul lui Jupiter , de la Pesti la Gemeni intre 2010 si 2012, vor observa sansa, ajutorul Divin, deschiderea catre intelepciune si iubire neconditionata, dpdv sufletesc si mental, iar in planul concret o deschidere catre o cunoastere de factura esoterica, deindata ce Jupiter va porni in noul Ciclu planetar  cu Uranus, incepand din 6 iunie 2010, cu care se va afla in conjunctie la gradul 1 Berbec. Schimbarile urmeaza sa se produca progresiv pe perioada crescatoare a ciclului, adica in urmatorii 7 ani, cu o tendinta de expansiune exploziva pentru  tot ce inseamna descoperire stiintifica, creatie, nastere, cucerire, cercetare, calatorie, cunoastere, comunicare, viata. Uneori, descoperirile vor putea insemna rasturnari de situatie, schimbari pe care nimeni nu le poate anticipa in mod concret datorita gradului maxim de noutate.

In contextul in care Marte tranziteaza Semnul Leului intre 16 oct.2009 si 8 iunie 2010, atat individual cat si la nivel colectiv se resimte o concentrare maxima pe conservarea valorilor, pe restrucrurarea scarii valorilor, pe echilibrarea cheltuelilor cu veniturile. Din pacate, foarte multi vor alege sa faca acest lucru in detrimentul semenilor,  intrucat “Ego-ismul” si interesul pentru binele personal poate atinge cotele cele mai inalte pe care le putem imagina, si aceasta in special intre decembrie 2009 si martie 2010, in timpul miscarii retrograde a lui Marte. Cei ce vor prelua influentele extremiste si anume de avaritie, imbogatire cu orice pret, cheltuieli nemasurate pentru placere sau lux, vor resimti efectele in perioada urmatoare, dar mai ales la a doua trecere a lui Marte prin Fecioara, din  nov. 2011, pana in iulie 2012, cand va avea urmatoarea sedere indelungata (~ 8 luni) in acelasi Semn zodiacal. Din Fecioara, Marte ii va obliga, probabil, atunci la munca efectiva, la acomodare in colectivitate, la returnarea valorilor acumulate, la impartirea economica si justa a rezultatelor muncii, sau la decaderea din functii si pozitii importante.

Ciclurile planetare saturniene, adica Saturn–Uranus si Saturn-Pluton, ambele aflate in desfasurare, sunt de natura sa ne conditioneze si sa ne provoace la adanci introspectii asupra constiintei – pentru cei care sunt inclinati catre viata spirituala. Este recomandabil pentru fiecare sa caute sa-si determine printr-un studiu astrologic aprofundat, peronalizat, “Punctul de Iluminare”, care semnifica posibilitatea de a atinge fericirea personala, adevarul, revelatia unitatii, a constiintei universale; iluminarea permite viziunea globala asupra universului (spiritualitate, constiinta, deschidere spre nou si progres). Se poate atinge intelepciunea, si intelegerea ultima a oricarui lucru sau fiinte. Este supraconstiinta permisa.

Pentru materialisti, aceleasi cicluri planetare pot conduce la restrictii si infranare pentru cei preocupati cu incapatanare de perspectiva zilei de maine, de planul material si de ascensiunea sociala, in cariera, profesie. Abordarea cu seriozitate si responsabilitate a activitatii este desigur necesara, indiferent de tranzitele planetare sau de ciclurile lui Saturn, dar dupa doi ani de opozitii repetate intre Saturn si Uranus (pe Fecioara-Pesti), se va putea trece la o anume solutie definitiva, adica se va putea adopta o hotarare, se va lua o decizie, atunci cand opozitia se va face pe Semnele Cardinale: Berbec-Balanta, in iulie 2010, nu doar pentru munca, serviciu/servicii, casa si gospodarie. Va fi un moment de cotitura ci, foarte probabil ca atunci se va da o turnura noua si intelegerilor, acordurilor, perspectivelor incepute acum ~ 22 de ani, in 1988 la nivel macro-social.

Ca reper  pentru 1988 la nivel de organizatii internationale, grupuri de interese (chiar si a unora de factura oculta), orientari politice statale, avem  spre exemplu impunerea de catre Mihail Gorbaciov a politicilor de glasnost (transparenţă) şi perestroika (restructurare economică) in Uniunea Sovietica, precum si întâlnirea dintre preşedintele american Ronald Reagan şi Gorbaciov, de la sfârşitul lui 1988, care a condus la reducerea armamentului în Europa, si celelalte…  Este posibil ca cei aproximativ 22 de ani sa fie si limita necesara adevaratelor transformari sociale prognozate de analisti pentru Romania.

De asemenea, aspectul tensionat pe care Saturn il face cu Pluton inca din 2009, si pe care deja il resimtim prin incordarea dintre fortele politice si sociale aflate la putere (partide/guverne), rasfranta dur economico-financiar asupra populatiei, poate sa conduca la o purificare si o epurare in randul membrilor acestora. De la pretentiile emise, de la lozinci electorale si promisiuni, este posibil sa se treaca la unele fapte. Va putea deveni foarte vizibila si schimbarea de stafeta intre generatii, asa incat multe dintre personalitatile care au fost in prim plan zeci de ani, sa treaca in umbra sau sa dispara.

Desigur ca pe tranzitul lui Uranus prin Berbec, ne putem astepta si la actiuni nesabuite din partea unora care, lipsiti fiind de experienta si bazandu-se doar pe curaj si nonconformism, pe un spirit de bravada, sa aduca prejudicii in ceea ce priveste stabilitatea, pacea, relatiile social-economice si politice. Daca in sensul bun ne putem astepta la actiuni indreptate in sprijinul familiilor fara suport material, la un recensamant al populatiei, etc, in sensul rau am putea avea de a face cu revendicari teritoriale, frictiuni diverse si alte asemenea probleme de natura sociala.

Sigur ca si in plan personal, acest tranzit, care anima aproape intreaga perioada descrisa, poate sa ne indemne la actiuni de pionierat la care nici nu ne gandim acum. Rupturile si revolutiile interindivizi, intrafamiliale se pot constitui ca stare generala, pentru multa vreme, pentru orice structura care nu este bazata pe sentimente solide, afectiune, iubire cel putin in sensul comun, daca nu si in sens spiritual.

Dincolo de  efectele pe care duetul Neptun-Uranus, planete aflate de mai multi ani in receptie mutuala, le-a produs asupra noastra la nivel colectiv (dezamagirea continua din partea liderilor politici sau sindicali, de exemplu), as vrea sa remarc  tendintele pe care ele vor continua sa le manifeste dar la nivel individual, asupra psihicului. Idealizarea dorintelor si a cerintelor de natura afectiva se poate regasi in manifestarile directe interumane, intr-un fel extremist. In sensul bun – prin iubirea detasata, neangajata, prin iubirea universala, ca si prin desavarsirea in credinta, care este impulsul in transcederea de la material la spiritual. Pe parcursul aspectelor negative care produc tensiuni, trauma, emotii negative greu de controlat, se poate aborda cu incredere sublimarea instinctelor si afectelor, nu ca o metoda moderna de refulare, cum s-a mai spus, ci in mod constient si deliberat, pornind de la concepte inalte spirituale.

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close