AstrocartografieSerial: Ghid de utilizare ACG (L. Costin)

Ghid de utilizare a Astrocartografiei (partea a III-a + PROVOCARE). Liniile planetelor generaționale și ale punctelor virtuale

Sursa: Mapabsas.com

de LORENA COSTIN

Dacă am petrecut ultima ediție învățând despre liniile planetelor personale, de data aceasta trecem „în revistă” obiectele cerești mai îndepărtate, precum și punctele virtuale. Deși în interpretarea hărților natale acestea au o importanță mai redusă decât planetele personale, găsim că liniile lui Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluton, Chiron, ale Lunii Negre Lilith și ale Nodurilor lunare dețin o importanță egală în interpretarea locațiilor benefice pentru noi, deci este esențial să le cunoaștem și să le luăm în considerare când citim harta ACG.

Precum am văzut în cazul liniilor planetelor personale, fiecare locație parcursă de acestea poate indica atât beneficii cât și dificultăți, în funcție de natura energetică a planetei și de modul în care nativul este „prieten” cu planeta respectivă. Această regulă se aplică în continuare și locațiilor parcurse de liniile planetelor generaționale însă locațiile parcurse de liniile punctelor virtuale și ale asteroidului Chiron reflectă o experiență comună tuturor nativilor.

Dar de ce să ne lungim atât? Briza mării și căldura de vară ne bat la ușă, hai să aflăm mai repede unde plecăm! (După care, vă lansăm o provocare / temă de vacanță!)

Începem cu nimeni altcineva decât…

Linia lui Jupiter

Marele benefic Jupiter este și în ACG… un mare benefic! Locurile parcurse de linia lui reflectă energia fericirii, a abundenței materiale și spirituale, astfel încât o călătorie oricât de scurtă aici îți aduce idei noi și un avans în viață.

Locul parcurs de linia lui Jupiter este ideal pentru mutare, călătorii scurte și pentru a studia în stăinătate. Persoanele întâlnite aici sau care provin de pe linia lui Jupiter tind să aducă bucurie, oportunități și înțelepciune în viața nativului, fiind oameni deschiși sau care au ceva să te învețe. Te poți bucura de energia lui Jupiter fie călătorind aici – timp în care te poți aștepta să te simți mai bucuros, inteligent și conectat spiritual cu universul –, fie cunoscând persoane care provin din locurile parcurse de linia lui Jupiter.

Spre exemplu, am colaborat cu mentori proveniți din sudul Coastei de Est a Americii și cu clienți pentru Astrologie. De la ei am învățat și am simțit cea mai mare bucurie, un sentiment de familiaritate, apreciere și un respect necondiționat. Mai jos, observăm linia lui Jupiter-Ascendent cum parcurge perfect marile orașe din Florida și South Carolina:

Linia lui Saturn

Locurile parcurse de liniile lui Saturn sunt tot atât de plăcute precum lecțiile de viață primite la întoarcerea lui Saturn (29-30, 58-60 de ani)… Cu alte cuvinte, dacă vrei să te înrolezi la școala vieții, hai aici!

Ca o noapte răcoroasă și ploioasă de toamnă, în care oamenii stau acasă și își urmează rutina strictă, energia lui Saturn este mai rece, împinge către rutină, disciplină și înțelegerea karmei proprii. Dacă îți simți viața blocată sau ai un obicei de care nu te poți dezvăța decât prin autodisciplină, atunci o călătorie sau o relație de mentorat cu cineva de aici te poate ajuta să depășești acest impediment. Pe de altă parte, aceasta nu e locul ideal pentru vacanța de vară sau pentru petrecerea internațională a burlăcițelor, întrucât viața de aici reflectă nevoia de structură și responsabilitate.

Cu toate acestea, saturnienii tind să se simtă extraordinar aici. Amintim aici Vărsătorii, Capricornii sau persoanele cu planete importante în aceste zodii. De asemenea, dacă Saturn este într-o poziție bună în hartă, experiența psihologică va fi plăcută.

Persoanele întâlnite sau care provin din locurile parcurse de linia lui Saturn pot fi profesori și mentori buni, însă vor avea și o latură mai rece, strictă.

Linia lui Uranus

Le plac locurile uraniene datorită varietății de experiențe care diferă în funcție de nativ: pe Vărsători și persoanele fericit conectate cu Uranus, printr-o poziționare benefică a lui în hartă, îi atrage inventivitatea, excentricitatea și noutatea acestor locuri… Pe de altă parte, tradiționaliștii își pun mâinile în cap când văd câte lucruri neașteptate le sar în față.

Mesajul lui Uranus este clar: „în veghea mea, vei fi luat prin surprindere și te vei adapta!”. Poate descoperi tehnologii noi sau persoane cu o perspectivă complet diferită de a ta. Sau, mai simplu, ți se strică mașina în câmp și trebuie să inventezi o nouă metodă de tractare. Dacă ești deschis la oportunități și la idei noi, aceste locuri te ajută să experimentezi cu energia aceasta la maximum. Însă, dacă preferi ca obiceiurile tale să rămână neschimbate și ai același telefon de 5 ani pentru că te-ai îndrăgostit de el și altul nu vrei, ar fi bine să nu vii aici (posibil să ți se strice).

Persoanele care locuiesc aici sau provin din locurile parcurse de linia lui Uranus tind să fie mai „ciudățele” dar deschise către tehnologie și nou. În funcție de contextul vieții tale, ele îți vor fi mai mult sau mai puțin utile.

Linia lui Neptun

Putem diferenția, din nou, două categorii de oameni: cei spirituali și deschiși către artă, intuiție și escapism, iar apoi cei realiști, practici, fără vreun interes deosebit în aria misticismului.

Oamenii din prima categorie tind să aibă o intuiție amplificată în locurile parcurse de linia lui Neptun – remarcăm mai multă empatie și o percepție psihică amplificată în aceste locuri. Pe de altă parte, Neptun aduce și iluzii, decepții și tendința de a trăi„cu capul în nori”, este mai posibil să fii furat sau mințit pentru că nu ai fost destul de atent sau ai fost prea credul.

Pe de altă parte, aceste locații sunt benefice pentru „retragere” spirituală, călătorii în care dorești să creezi ori să descoperi arta, sau călătorii scurte în care să te conectezi cu divinitatea. Însă, pentru călătorii mai lungi, aș cântări cu mare atenție dacă îmi doresc energia lui Neptun atât de mult.

Persoanele care provin din locurile neptuniene propun conversații importante pe teme de spiritualitate și artă, însă relațiile care necesită organizare și disciplină tind să fie mai problematice.

Linia lui Pluton

Am avut odată o clientă care se mutase din Canada în Scoția și era curioasă de ce îi plăcea atât de mult în noul cămin.

Linia lui Pluton îi parcurgea noul amplasament, ceea ce m-a surprins. Însă, când i-am văzut harta natală, totul a căpătat sens. Nu am să vă arăt harta clientei însă energia ei era foarte similară cu cea de jos:

Fiind atât de „Scorpioancă”, energia lui Pluton îi era familiară clientei, astfel încât se simțea „ca acasă” în Scoția.

Pentru noi (restul lumii J) însă, linia lui Pluton aduce în prim plan tematica evoluției, a transformării, a puterii, a sexualității și a traumelor. Din nou, nu este un loc ideal pentru vacanța cu familia însă o călătorie scurtă aici te poate ajuta să te redescoperi sau chiar să te reinventezi. Dacă ai aspecte ale vieții la care vrei să renunți sau vrei să obții o nouă perspectivă asupra vieții, o călătorie oricât de scurtă te va ajuta să te repui pe picioare. Cu toate acestea, o călătorie mai lungă sau o mutare tinde să nu fie benefică din punct de vedere psihic.

Persoanele care provin din această linie din să aibă o personalitate mai intensă ori o viață psihică complicată. Alteori, le percepem ca și cum ar avea control sau putere asupra noastră, ca și cum ar vrea să ne învețe pe noi să fim mai puternici.

Linia lui Chiron

Asteroidul vindecării și rănilor spirituale aduce o călătorie a descoperirii de sine și a înfruntării fricilor celor mai adânci când călătorești sau locuiești pe linia lui.

Asemănătoare liniei lui Pluton, linia lui Chiron nu este tocmai râvnită, însă poate aduce o evoluție considerabilă în viața spirituală. Frica indicată de Chiron în harta natală este amplificată în aceste locuri, aducând evenimente și momente în care nativul se poate vindeca și poate reflecta la propria lui nesiguranță.

Linia lui Lilith (Luna Neagră)

Locurile parcurse de linia lui Lilith sunt singurele pe care le-aș evita indiferent de harta natală. Latura întunecată a omenirii și a vieții este amplificată în timpul călătoriilor către această linie – oamenii de aici par mai răutăcioși, răuvoitori, evenimentele negative sunt mai probabile în această călătorie.

Atenție, însă, rareori se întâmplă accidente ori se manifestă evenimentele negative sau, dacă ele se întâmplă, trebuie corelate cu tranzitele personale. De multe ori, lucrurile rămân la rang de „impresie”, oamenii sau locurile par mai întunecate. Dacă ai un drum către linia lui Lilith nu te speria. Însă, dacă ai de ales unde să îți petreci vacanța, poate te vei simți mai bine în alt loc.

Linia Nodului Nord

Sfârșesc lista liniilor cu favorita mea – linia Nodului Nord. Pur și simplu, să călătorești aici este un „hack”[1]Termenul se referă la o soluție inteligentă prin care poți salva timp sau resurse. în viață! Viața te împinge în direcția ei intenționată, însă o face cu gentilețe, plăcut, iar tu te simți bine.

Orice plan care este compatibil cu energia Nodului tău nord va fi mai ușor de îndeplinit și orice idee, persoană sau acțiune care nu îți este benefică va fi mai ușor de îndepărtat.

Când discut cu persoane care călătoresc sub linia Nodului Nord propriu, ele declară că simt că acel loc li se potrivește – pentru că așa merităm să fie viața pentru fiecare dintre noi –  ușoară, ca să îndeplinim ce avem de îndeplinit.

Notă finală

Înainte de a vă lăsa să vă explorați propria hartă, fac o ultimă remarcă: intersecțiile liniilor tind să fie mai importante, întrucât un cumul de energii puternice reflectă experiențe mai intense și marcante.

Spre exemplu, am avut o clientă care, în urmă cu câteva luni, avusese un accident de autobuz în mijlocul deșertului australian în timp ce traversa țara. Accidentul a avut loc la intersecția dintre liniile lui Pluton, a lui Chiron și a lui Lilith.

Pe de altă parte, intersecția liniilor stereotipic pozitive pentru nativ vor reflecta oportunități care merită fructificate: spre exemplu, intersecția liniei lui Jupiter, a Nodului Nord și a lui Venus în harta unei femei.

***

Sper că v-a fost de folos acest ghid! Nu ezitați să ne scrieți la adresa redacției dacă aveți întrebări iar dacă aveți experiențe internaționale pe care vreți să le împărtășiți, suntem gata să le citim! De fapt, poftiți o provocare sau o temă de vacanță: verificați liniile ACG pe care călătoriți în această vară și scrieți-ne despre cum a fost experiența voastră! (În cel mult o pagină, text cu diacritice și cu harta ACG[2]Reamintim că harta poate fi construită aici: https://horoscopes.astro-seek.com/astrocartography-online-astro-map-relocation atașată). Așteptăm scrisorile voastre la provocare@astrele.ro, până la data de 10 septembrie 2024. Cele mai interesante povestiri vor fi publicate în ediția din septembrie.

Note

Note
1 Termenul se referă la o soluție inteligentă prin care poți salva timp sau resurse.
2 Reamintim că harta poate fi construită aici: https://horoscopes.astro-seek.com/astrocartography-online-astro-map-relocation
Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close