Minola BratoveanuV.I.P.

Vincent Cassel și Monica Bellucci – un astrocuplu fascinant

de MINOLA BRATOVEANU

Cei care au urmărit seria de filme ”Matrix” își amintesc probabil de un personaj feminin, numit Persephone, soția temutului Merovingian. Acest personaj emana senzualitate, mister, pasiune, sete de iubire pură, dar și tendința de a fi răzbunătoare, pentru a pedepsi derapajele partenerului său. Persephone era interpretată de actrița Monica Bellucci.

Monica Anna Maria Bellucci s-a născut pe 30 septembrie 1964, la ora 14:30, în localitatea italiană Citta di Castello. Tatăl său era Pasquale Bellucci, se ocupa cu activități de transport, fiind proprietarul unei companii de camioane, iar mama sa, Brunella Briganti, era casnică și pictoriță amatoare. Ea a fost unicul copil al cuplului Bellucci.

În copilărie, Monica manifesta inteligență, discreție și era conștientă de frumusețea sa, dar și de efectul acesteia asupra altor oameni. Ea devenise deja capabilă să folosească acest atu al aspectului său ca pe un ascendent asupra celorlalți. Monica era distantă față de copiii de vârsta ei, preferând să îi evite, fiind nemulțumită că aceștia se ”holbau” la ea. Avea încă de mică o preocupare deosebită pentru aspectul fizic și pentru îmbrăcăminte. Tatăl său a ajutat-o să dobândească încredere în ea însăși.

În tema ei natală remarcăm o nativă Balanță cu Ascendent în Capricorn. Acest Soare din casa a VIII-a semnifică pe tatăl său și preocupările acestuia pentru afaceri. Luna din Leu o semnifică pe mama sa și preocupările sale artistice. Soarele din Balanță se află în cădere, ceea ce explică o mai slabă încredere în propriile forțe. Cele trei planete din Leu arată o strălucire personală, care atrăgea atenția celor din jur, iar cuadratura dintre Marte-Luna și MC ne arată că atenția excesivă a publicului asupra ei îi producea o anumită nervozitate. În plus, cele 4 planete din casa a VIII-a (Soare, Uranus, Pluton, Mercur) semnifică o evidentă nevoie de mister, de discreție, o nevoie de a se sustrage privirilor prea curioase.

La vârsta de 13 ani, Monica a început să pozeze pentru un fotograf local (prieten al familiei), apoi a devenit modelul unui croitor local. După ce absolvise studiile primare, ea a continuat să studieze la ”Liceo classico”. Frumusețea ei a fost și aici remarcată, fiind încurajată să urmeze o carieră în modelling. Susținută de familie și de alți admiratori din Citta di Castello, a început să participe la show-uri de modă semnificative din Italia, mai ales din Florența și Milano. Totuși, obiectivul Monicăi era de a deveni avocat; astfel, în paralel cu activitățile de modelling, s-a înscris, după finalizarea liceului, la Facultatea de Drept a Universității din Perugia.

La vârsta de 24 de ani, în 1988, fotografia ei apărea pe coperta revistelor ”Vogue” din Spania și ”Elle” din Franța. După ce s-a mutat la Milano, ea a semnat un contract cu firma ”Elite Model Management”, în 1989. Pentru că obligațiile contractuale îi impuneau multe deplasări, a preferat să renunțe la studiile de drept, pentru a se focaliza asupra carierei. Ea a devenit apoi, de-a lungul timpului, colaboratoare a firmelor ”Dolce & Gabbana”, ”L` Oreal”, ”GQ”, a apărut în multiple campanii publicitare, în calendare ”Pirelli” ș.a.m.d. Practic vorbind, cariera ei în modelling a continuat fără întrerupere până în prezent.

În 1990, ea a atras atenția unui regizor de televiziune, prin fotografiile ei apărute într-o revistă. Astfel, regizorul Dino Risi a distribuit-o în producția tv ”Vita coi figli”. A urmat apoi debutul cinematografic, în filmul ”La Riffa” din 1991. Totuși, ea a fost cu adevărat convinsă să devină actriță după ce a fost distribuită în filmul ”Bram Stoker`s Dracula” din 1992. Francis Ford Coppola, regizorul acestei producții, a contactat-o personal, a discutat cu ea, a convins-o, iar apoi a distribuit-o în rolul miresei lui Dracula. Din acest moment, ea a avut două cariere paralele: în modelling, publicitate, pe de o parte, și în cinematografie, pe de altă parte.

Cariera actoricească a continuat prin apariții în filmele: ”Briganti – Amore e Liberta” (1993), ”The Apartment” (1996), ”Doberman” (1997), ”Under Suspicion” (1999), ”Franck Spadone” (2000), ”Remember Me, My Love” (2002), ”Tears of the Sun”, ”Matrix Reloaded”, ”Matrix Revolutions” (toate din 2003), ”Passion of the Christ” (din 2004, în care a întruchipat-o pe Maria Magdalena), dar și mai recenta apariție în ”The Man Who Sold His Skin” (2020). Pentru toate aceste prestații artistice deosebite Monica a primit multiple decorații, distincții (Legiunea de Onoare franceză, Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor, din Franța) și i s-au acordat mai multe premii cinematografice (sau, cel puțin, a fost nominalizată).

Privind din nou harta ei natală, observăm imediat pe Neptun plasat exact pe Mijlocul Cerului, poziție pe care o putem corela cu imaginea ei publică fascinantă și cu această carieră în modelling și publicitate. Este evident vorba despre charisma, despre o fascinație cu nuanțe erotice (fiind Neptun plasat în Scorpion), care aduce spectatorii în sala de cinema și vinde revistele de modă. Fiind un MC în semn dual, cariera sa are două laturi (modă și actorie). Același MC din Scorpion îmi pare foarte semnificativ pentru o artistă care interpretează rolul soției unui vampir (regizorul Coppola a avut o foarte bună percepție când a selectat-o).

Ascendentul din Capricorn ne vorbește despre perseverență, disciplină, pragmatism, ambiție, care au stat la baza clădirii unei cariere de succes. Regentul Ascendentului, Saturn din Vărsător și casa I, vorbește despre o persoană determinată să se afirme, realistă și eficientă. Plasarea casei a IX-a în Balanță vorbește despre începerea studiilor de drept dar regenta acestei case, Venus, se află în opoziție cu Saturn, semnificatorul universal al carierei: între o carieră promițătoare și o diplomă de drept, ea a preferat-o pe cea dintâi. Planetele din Leu (Luna, Venus, Marte) și regentul casei a V-a în domiciliu (Mercur) ne vorbesc despre un talent nativ actoricesc, ce a fost din plin demonstrat.

Din viața personală a artistei sunt cunoscute scurta căsătorie (doar șase luni) cu Claudio Basso, din 1984, și relația cu actorul italian Nicola Farron, derulată între 1989 și 1995. În 1996, Monica l-a cunoscut pe Vincent Cassel, care îi era coleg de distribuție în filmul ”The Apartment”. Atracția dintre ei a fost mare, urmând ulterior căsătoria lor din 1999. Din acest cuplu de artiști, au rezultat două fiice: Deva Cassel (născută în 2004) și Leonie (născută în 2010). Între 1996 și 2006 au jucat împreună în nouă filme. În 2013, cuplul și-a anunțat separarea, apoi au divorțat. Ulterior, Monica a mai avut o relație cu manechinul francez Nicolas Lefebvre (finalizată în 2017), și apoi cu regizorul american Tim Burton, începută în 2022.

Vincent Cassel, fostul soț al Monicăi, este un binecunoscut star al cinematografiei franceze și mondiale. El s-a născut la Paris, pe 23 noiembrie 1966, la ora 22:30. Este fiul actorului Jean Pierre Cassel și al ziaristei Sabine Litique. Vincent mai are un frate, Mathias, și o soră, Cecile.

Vincent Cassel a reușit să se consacre în cinematografie cu rolul din filmul ”La Haine”, din 1995, regizat de Mathieu Kassovitz. Acest succes i-a deschis drumul pentru o carieră durabilă în cinematografie. Cele mai notabile apariții ale sale au fost în filmele: ”The Apartment” (1996, un film francez, nu american), ”Elizabeth” (1998), ”The Messenger: The Story of Joan of Arc” (1999, regizat de Luc Besson), ”Brotherhood of the Wolf” (2000), ”Blueberry” (2003), ”Secret Agents” (2004), ”Sa majesté Minor” (2007), ”Mesrine: Killer Instinct” (2008), ”Black Swan” (2010), ”Trance” (2013), ”My King” (2015), ”The Emperor of Paris” (2018) etc.

Din viața sa personală sunt cunoscute căsătoria de 14 ani cu Monica Bellucci, dar și căsătoria ulterioară, din 2018, cu Tina Kunakev. Din relația lui Vincent cu modelul francez Tina Kunakev a rezultat o fiică, Amazonie (născută în 2018).

Astrologic vorbind, Cassel este un Săgetător cu Ascendent în Leu. Conjuncția Soare – Venus ne vorbește despre activitățile artistice ale tatălui său. Harta surprinde prin distribuția de planete în toate semnele de foc: Luna în Berbec, Jupiter în Leu (plus Ascendentul), Soare și Venus în Săgetător. Prin urmare, vorbim despre un nativ care are toate datele pentru a străluci, pentru a se afirma, pentru a-și pune în valoare potențialul, talentul. Planetele din semne de foc formează o piramidă de foc, care are vârfurile formate de Lună, Jupiter (regentul casei a V-a) și conjuncția Soare – Venus, ceea ce explică această charismă flamboaiantă. Conjuncția Marte – Uranus vorbește despre voința (chiar ambiția) de a se afirma în domeniul cinematografic, dar și despre munca, efortul, continua perfecționare ce au fost necesare pentru a reuși. Merită remarcată și conjuncția Mercur – Neptun, care se corelează cu o capacitate de a fascina prin modul de a vorbi, prin rostirea unor texte, a unor replici, acesta fiind un aspect al artei actoricești.

MC din Berbec este regentat de Marte, care se află în conjuncție cu Uranus, semnificând o carieră în domeniul cinematografiei. Ascendentul și Jupiter din Leu indică voința, determinarea, aspirația intensă către afirmare, talentul debordant, la care se adaugă și o certă charisma. Desigur, Vincent a moștenit, genetic vorbind, talentul artistic al tatălui său.

Dacă examinăm sinastria celor doi artiști, vom remarca mai întâi superpozițiile planetare din semnul Fecioarei (Monica având Uranus, Pluton și Mercur în Fecioară, iar Vincent având Marte, Uranus și Pluton), semnificând o importantă colaborare profesională și o bună comunicare la nivel mental. Desigur, superpoziția Marte – Mercur este cu adevărat semnificativă, planetele Pluton și Uranus fiind corelate mai ales cu influențe de generație. Într-adevăr, cei doi actori s-au apropiat și uman (nu doar profesional) după ce au jucat împreună în filmul francez ”Apartamentul”.

Superpozițiile din Leu (Monica având aici Luna, Venus, Marte, iar Vincent având Jupiter și Ascendentul) au fost cel mai puternic motor al relației, pentru că au creat o chimie afectivă și erotică între cei doi artiști. Suprapunerea planetelor Marte și Venus ale Monicăi peste Ascendentul lui Vincent a produs o atracție fizică și erotică intensă.

Suprapunerea Lunii din harta Monicăi peste Jupiter al lui Vincent a condus la împărtășirea unor vise, aspirații și idealuri comune, probabil de ordin artistic. Remarcăm și suprapunerea planetelor Soare, Venus, Mercur, Neptun ale lui Vincent peste casa a X-a a Monicăi, care sugerează ajutorul, sprijinul, susținerea actorului francez oferite soției sale italiene în domeniul profesional (ei au colaborat în filme și după ce au început relația lor de cuplu).

Întrebarea care se ridică în mod firesc este: deși a existat atâta iubire și pasiune, interese pentru aceleași domenii (artă, filme, cinematografie), de ce totuși s-au despărțit? De ce relația nu a rămas durabilă, ”for ever after” (precum în poveștile cu final fericit)? Răspunsul este oferit de planeta Saturn, care este corelată cu timpul! Observăm că Saturn al Monicăi se află în cuadratură cu Soarele lui Vincent, sugerând faptul că relația sa cu acest bărbat urma să reziste doar o perioadă de timp limitată. Monica are în propria hartă opoziția Venus – Saturn, care limitează durata de manifestare a sentimentelor, a relațiilor de cuplu. Saturn din Pești al lui Vincent realizează opoziție cu Mercur al Monicăi, sugerând o limitare în timp chiar și a colaborării profesionale, a muncii realizate împreună. Este semnificativ și faptul că relația lor de căsătorie a rezistat doar 14 ani, adică un interval de timp corespunzător la jumătate din ciclul complet al lui Saturn.

Iată, deci, care este povestea vieții celor doi artiști extraordinari și a relației lor de iubire.

Abonați-vă la newsletter-ul Astrele pentru a fi la curent cu tot ce publicăm în revistă! Veți fi anunțat/ă când publicăm ediții noi, articole de astrologie, exerciții/provocări. De asemenea, vă ținem la curent cu evenimentele AAR și cu atelierele și cursurile organizate de astrologii echipei Astrele și de partenerii noștri.

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close