CaleidoscopMelania MarinSerial: Careu de Ași, bărbații zodiacului (M. Badea)

Careu de Ași: Formula 1 sau căruța cu Tauri

careu-de-asi-taur

Se pare că Adam a fost făcut de Dumnezeu constructiv. Dotat cu forță fizică și spirit întreprinzător, el caută să își folosească însușirile în mod activ. Se apucă să construiască – case, mașini, șosele, idei, structuri… și mai puțin pe sine însuși, deoarece el este deja construit perfect de către divinitatea însăși…

Un nativ Taur nu își pune prea multe întrebări – existența e cât se poate de limpede și se îndreaptă într-o singură direcție. Pentru el chiar nu contează dacă mașina de Formula 1 prinde viteză, atâta vreme cât drumul e drept și fără bolovani…

Deși semnul zodiacal al Taurului este prin excelență feminin, stăpânit de planeta feminității Venus, totuși simbolistica și denumirea lui fac trimitere la o vietate prin excelență masculină. ”Taurul comunal” – cum se spune popular – reprezintă indubitabil un individ de sex masculin, nicidecum o tănără gingașă și preafrumoasă, cum se presupune că era Venus. Un taur este mare, masiv, negru, eventual agresiv și singuratic, în cel mai bun caz placid. Semnul Taurului îmbină, așadar, ambele elemente – masculin și feminin – reprezentând un avantaj categoric pentru bărbații născuți în acest semn, spre deosebire de cei născuți în alte semne considerate feminine, din punct de vedere astrologic. Astfel, ei se simt mult mai bine în pielea lor, mult mai satisfăcuți cu ceea ce sunt și mult mai categorici în așteptările pe care le au de la viață și de la ceilalți. Trăsătura binecunoscută de a fi încăpățânat își are rădăcinile în acest construct: ”Mă simt confortabil (trăsătură venusiană) în pielea mea de animal puternic (caracteristică masculină)”. Nativul Taur este cel mai mulțumit cu sine dintre bărbații născuți în semne feminine sau stăpânite de planete feminine (Rac, Balanță, Fecioară, Capricorn).

Asul principal – Soarele

Când în harta natală a unui nativ planetele semnificatoare ale trăsăturilor specific masculine se află în semne stăpânite de planete feminine, cu siguranță bărbatul va exprima acea latură a personalitații sale într-o maniera mai apropiată celei feminine. Succesul și prestigiul semnificat de Soare în semnul Taurului va imprima dorința de afirmare în strânsă legătură cu domenii patronate de Venus. Chiar și atunci când cariera lui nu are legatură cu estetismul, confortul, socializarea și cultura, dragostea sub toate manifestările ei ori păstrarea echilibrului, observăm totuși o preocupare importantă a acestui bărbat pentru aspectul său, pentru impresia agreabilă pe care o face în public prin modul amabil în care relaționează și, în general, prin atitudine. Acestea fiind trăsături de personalitate bine conturate, ele fac ca nativul să fie permanent perceput în acest mod. Indiferent care îi este meseria sau preocupările, el caută să ajusteze cât mai mult felul în care se prezintă lumii: printr-o înfățișare mereu îngrijită, o bijuterie cât de mică, o îmbrăcăminte aleasă cu grijă, o mașină curată și aspectoasă, o locuință drăguță față de care manifestă aceeași grijă ca și față de propria persoana.

soare-taurDeși ar putea părea neobișnuit, există multe asemănări între nativii Taur enumerați mai jos, asemănările venind din trăsăturile tipic venusiene pe care fiecare le-a dezvoltat într-o manieră proprie și, pe baza cărora, au obținut un renume: George Clooney (a ales cinematografia, ca mod de a se face plăcut), Adolf Hitler (care a pus în centrul ideologiei sale puritatea rasială cu conotație estetică și războiul declanșat pentru acapararea de teritorii), Che Guevara (care, deși era un susținător al mișcării comuniste, a respins aderarea la blocul sovietic, atașat fiind de propriul teritoriu), David Beckham (deși ocupația sa principală este aceea de fotbalist profesionist, a devenit cunoscut inclusiv de către publicul nepasionat de sport, datorită înfățișării deosebit de atractive), Honore de Balzac (care, deși nu a fost încurajat de către familie, a rămas devotat cu încăpățânare dorinței de a deveni un scriitor de succes, subiectele sale favorite fiind reprezentate de viața curtezanelor), Jean-Paul Gautier (succes într-un domeniu tipic venusian), Vladimir Lenin (care, deși promotor al ideilor marxiste, a trăit o viață confortabilă tipic venusiană, fără să muncească), Enrique Iglesias (succes în domeniul artistic, cu caracter nemijlocit venusian), Jerry Seinfeld (care a obținut atât notorietate, cât și bogăție, oferind veselie, deci plăcere, publicului), Sigmund Freud (care și-a bazat toată activitatea în psihiatrie pornind de la conceptul de nevoie de satisfacere a dorințelor cu conținut sexual – prin urmare venusian).

Asul de Pică – Marte

Atunci când s-a născut Marte a apărut și lupta pe Pământ. Bărbatul născut în perioada în care Marte se afla în semnul Taurului este cel care luptă, în primul rând, pentru a-și apăra bunurile, adăpostul, confortul, liniștea, plăcerea, ființele dragi. Este acel cetățean cunoscut în comunitate ca fiind cumsecade și așezat, dar care iese la poartă cu pușca pe umăr, la propriu sau la figurat. Deși deosebit de bonom și calm, atitudinea sa devine brusc foarte rezervată atunci când simte că interlocutorul intenționează să îi ceară bani, hrană sau găzduire. Nu este chiar atât de generos cum s-ar putea crede, cu o singură excepție: în privința relațiilor amoroase – deoarece se află sub influența zeiței dragostei, el acționează cu o disponibilitate, îndemânare, plăcere și …rezistență demne de un adevărat performer – atunci când este bine aspectat, desigur. Marte aflat în ”cădere” în semnul Taurului imprimă o tendință către adevărate coride în relațiile sexuale.

O altă posibilitate de canalizare a energiei sale este, bineînțeles, către artă, și avem astfel nume de actori sau cântăreți celebri care au intrat în acest domeniu conduși de impulsul marțian: Michael Jackson, Charlie Chaplin, Mick Jagger, Bruce Willis, Robert de Niro, 50 Cent, James Blunt, Salvador Dali.

marte-taur-2

În viața obișnuită, găsim nativi îndărătnici, rezervați și, nu de puține ori, incapabili să își exprime dorințele sau voința, care frecvent adoptă un comportament ambivalent – foarte cooperant la serviciu, dar pasiv-agresiv în familie sau în cuplu: nici nu pleacă, nici nu stau cu drag, nici nu fac ceea ce li se cere, nici nu protestează. Acumulează, însă, resentimente, ce pot provoca deznodăminte ori accidente nedorite, atât pentru nativ cât și pentru cei apropiați.

(Un fapt interesant – Charlie Chaplin a parodiat, în filmul Dictatorul, personalitatea lui Adolf Hitler. Nu știm dacă actorul avea cunoștințe de astrologie sau nu, dar un lucru e cert: amândoi au avut Marte în Taur, de unde putem deduce că actorului nu i-a fost greu să intre în pielea personajului…)

Asul din mânecă – Jupiter

Jupiter semnifică acele calități pentru care nativul ajunge să fie apreciat și pe care, manifestându-le pozitiv, constructiv și mai ales cu onestitate, le poate dezvolta atât în beneficiul său, cât și al unui grup. Jupiter era un conducător și, în consecință, bărbatul care exprimă trăsăturile acestei planete poate ajunge în postura de lider apreciat, credibil, îndrăgit chiar și luat ca exemplu de către cei în fruntea cărora se poziționează (Vladimir Lenin, Vladimir Putin, John Fitzgerald Kennedy). Această șansă se manifestă mai accentuat la vârsta maturității, iar în cazul nativului având Jupiter în Taur, el va fi propulsat și admirat pentru caracterul hotărât, perseverență, carismă.

jupiter-taur-2

În viața de zi cu zi nativul se poate remarca în cercul de cunoștințe prin sentimentul de siguranță pe care îl induce, cumsecădenie, bun gust, pentru caracterul său liniștit, așezat, cumpătat și destul de vesel, dar nu din cale-afară. Dacă preocupările lui au legătură cu finanțele sau artele frumoase este o adevărată binecuvântare.

(John Lennon, Keanu Reeves, Pablo Picasso, Bob Dylan, Patrick Swayze, Liam Neeson, Tom Jones, Dean Martin)

În situația în care Jupiter în Taur este aspectat mai puțin favorabil atunci acționează negativ în harta nativului și există riscuri mari să avem de-a face cu un lider inflexibil, care se remarcă prin acumularea de bogăție, teritorii și putere pentru sine și pentru un grup restrâns de susținători foarte loiali (din nou Vladimir Putin).

Asul de atu – Saturn

Ce presupune pentru un bărbat calitatea de ”a fi domn”? Generozitate ori fermitate?
Un bărbat ajuns la o vârstă venerabilă intră în consonanță cu Saturn din harta sa natală. Dacă s-a născut în perioada în care Saturn se afla în Taur, putem bănui că multe din trăsăturile specifice acestui semn se vor accentua, în bine sau în rău, abia în această etapă a vieții, deci cu aproximație după varsta de 55 de ani.

Saturn indică și domeniul în care nativul devine egoist ori suspicios. În cazul de față putem presupune că, în privința banilor, afecțiunii și a confortului personal el va avea unele blocaje, fixații, nemulțumiri, spaime. Își poate refuza o mulțime de plăceri ori poate pretinde celor tineri să o facă, alege variantele foarte modeste de trai, deși râvnește la bogății și lux. Către bătrânețe se accentuează tendința lui de a se distanța de tot ceea ce ține de afectivitate, păstrând interesul doar pentru avantajele materiale.

saturn-taur-2

În varianta bună, cea în care devine un saturnian înțelept, odată cu înaintarea în vârstă, își va păstra renumele dobândit în sfera activităților artistice sau va avea o viziune foarte corectă asupra modului în care ar trebui păstrate și valorificate resursele (fie că e vorba de însușirile individuale sau de starea materială) ori teritoriul (atât ca spațiu în care se desfășoară viața comunității, cât și ca spațiu personal al fiecărui individ).

(Al Pacino, Vincent van Gogh, Ronald Reagan, Franklin Roosevelt, Benjamin Franklin, Richard Nixon, Niccolo Machiavelli)

MELANIA MARIN

melania-marin-autor

Share

Lasă un răspuns

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close