CaleidoscopMelania MarinSerial: O doamnă pe Lună (M. Badea)

O doamnă pe lună: femeia cu Luna în Gemeni

luna-gemeni_goldie_hawnFeminitatea este o noțiune deosebit de complexă ce nu poate fi definită ușor, succint și pe deplin. Astrologic, încercăm timid să creionăm câteva tipare, departe de a avea pretenția că putem cuprinde în cuvinte întreg universul feminin.

Născută sub oricare dintre semnele zodiacale, dacă în harta natală a unei femei Luna se afla în semnul Gemenilor, nativa va fi un fel de fetiță mai măricică pe tot parcursul vieții sale. Și aceasta este o ipostază a feminității. Mai mult decât în alte situații, acum se observă versatilitatea și instabilitatea influenței dată de Lună, datorită combinării cu cea provenită de la stăpânul semnului, Mercur. O plasticitate mai mare nu poate exista. E puțin dificil să vorbesc despre “doamna” Lună în Gemeni, atâta timp cât înfățișarea și atitudinea ei nu prea sunt în concordanță cu ceea ce se înțelege îndeobște prin acest termen de politețe.

Spre deosebire de alte combinații soli-lunare, în cazul de față natura emoțională a femeii se adaptează mult mai ușor predispozițiilor indicate de semnul nativității. Luna aflată în semn mercurian lucrează în favoarea zodiei natale (a semnului solar) după același principiu adaptativ ca și Mercur – care este denumit “locotenentul Soarelui” deoarece nu se depărtează de el prea mult, subliniindu-i, astfel, calitățile. Valențele cameleonice ale Lunii în acest semn le avantajează pe native în ansamblu, dar viața lor personală, emoțională și de familie este pusă pe un plan secundar.

Domnișoara Lună în Gemeni are permanent o întrebare nerostită în privire: „De ce?”. Poate fi o tânară blândă și liniștită (cel puțin în aparență) și totuși privirea ei rostește: „Unde? Cine? Ce?”. Chipul ei poartă un surâs subtil. Cu sau fără motiv, există de undeva din interior nevoia de a zâmbi, chiar și numai pentru imagine – fiindcă pentru ea, imaginea contează. Dar de obicei zâmbetul acela se transformă rapid într-un hohot de râs molipsitor.

Încă din tinerețe domnișoara își atribuie talente sau experiențe de viață prin care nu a trecut dar pe care, datorită tendinței spiritului către vagabondare, le prezintă ca fiind reale. Dotată cu multă fantezie și imaginație, își dorește intens să îi fie recunoscute abilitățile intelectuale, dar numai poziția Soarelui din harta natală (în funcție de semn și aspecte) îi poate conferi răbdarea și determinarea de a valorifica aceste însușiri. Este destul de imprudentă și inconsecventă în convingeri și țeluri. Pe de altă parte, este deosebit de adaptabilă, atrasă de artă, muzică, divertisment, literatură, călătorii. E foarte curiosă și avidă de informație, și uneori poate fi chiar foarte studioasă.

Lipsită de precauție și de discreție, oscilantă, uneori obraznică, ipocrită si abilă, influențabilă, atrasă de aventură și tolerantă cu ideea adulterului – iată doar câteva însușiri pe care o doamnă nu prea și le dorește, dar pe care Doamna Lună în Gemeni le cam are (mai mult sau mai puțin) indiferent dacă este dispusă să recunoască sau nu. Nativa tinde mereu către distracție, nu prea ia viața în serios și, de aceea, cel puțin un sector al vieții sale va fi neglijat, tratat cu dezinvoltură, superficialitate ori va fi supus fluctuațiilor. De cele mai multe ori ea ignoră sentimentele, dând prioritate logicii de moment.

Doamna Lună în Gemeni aflată la vârsta senectuții este o ”mămăică” ce nu renunță la copilăreala ei, nici la 70 de ani. Când întâlnești o femeie cu un zâmbet ștrengar și ai cărei ochi îi joacă neobosit în cap, ea este! Nici nu știi dacă e fată, femeie, înger sau drăcușor. Influența năstrușnicului Mercur, favorizează relațiile sale cu tinerii, în special adolescenții. Plasarea Lunii într-un semn de aer activează intens procesele mentale preluând funcția celor emoționale, așa încât ”emoțiile se produc în cap”.

luna-gemeni-goldie-hawn

La serviciu… care serviciu?! Din dorința de a face mai multe lucruri în același timp, își poate lua câteva slujbe part-time sau își schimbă des ocupația/profesia. E clar că o vom găsi mai mult pe culoar, la o cafea și o țigară cu colegii, decât stând la un birou. Deseori va amâna predarea lucrărilor, se va implica în barfe, va avea interese mărunte, ori își va schimba direcția. Când este mai mare nevoie de ea, reușește să se facă nevăzută cu mare grație.

În ipostaza de șefă este ageră la minte, ingenioasă și poate fi rezonabilă, dacă obține un beneficiu. E volubilă, strălucitoare, sociabilă, receptivă la ideile noi și împarte sarcinile cu mare relaxare – de fapt, asta și-a dorit mereu: să lucreze alții deoarece ea trebuie să gândească sau să vorbească la telefon. Cu oricine!

În relația sentimentală (sau, mai corect spus, în fiecare dintre multele relații sentimentale) este, la început, foarte fermecătoare. Veselă, optimistă, atractivă și spontană, cucerește ușor inima partenerului, care nici nu bănuiește că domnișoara se îndragostește, de fapt, în primul rând de cuvintele pe care ea însăși i le spune lui. Ceea ce urmează îl privește mai mult pe el – ea are tendința de a evada din relație către tentații și experiențe despre care el nici nu bănuiește. Domnișoara Lună în Gemeni știe să imite diverse roluri, strălucește din plin dar conține puțin, și doar semnul zodiacal sub care s-a născut va compensa aceste neajunsuri.

De cele mai multe ori, Doamna Lună în Gemeni ia relația de căsătorie ca pe una fraternă sau colegială. Uneori își asaltează viitorul partener cu miliarde de întrebări, alteori își poate părăsi alesul chiar în fața altarului. Odată căsătorită poate recurge la manipulare emoțională, se poate concentra mai mult pe carieră decât pe relația maritală, ori adună în jurul căminului cete de prieteni ignorând nevoia de intimitate. Deseori își petrece timpul prin vecini, ajungând să cunoască în detaliu viața fiecăruia. În relația cu partenerul, elementul erotic principal îl reprezintă cuvântul/conversația – în lipsa acestora, își va consuma energia mentală în certuri interminabile, pe care ea le începe și tot ea le încheie fiind o maestră a argumentării și a debitului verbal nestăvilit. În bucătărie nu trebuie să ne surprindă dacă o vedem mestecând în cratiță și în același timp vorbește la telefon sau citește o revistă.

În general relația cu membrii familiei se consumă mai mult prin dialoguri decât prin mângâieri, iar cea mai bună comunicare o stabilește cu copiii, când aceștia sunt mai măricei. Știe să se joace cu ei, să organizeze evenimente, are cele mai trăsnite și amuzante idei (întrecând-o de departe în această privință pe femeia Vărsator), dar nu e genul care să îi „îmbălsămeze” cu dulcegării și drăgălășenii sufocante. Principala ei preocupare o reprezintă educația și petrecerea timpului liber al acestora.

Doamna Lună în Gemeni se simte în siguranță atunci când își simte activată inteligența. Nevoia sa esențială se îndreaptă în sensul acumulării și schimbului de informație: “nu pot să stau liniștită dacă nu aflu tot ce mă interesează”.

Când Luna se află în semnul Gemenilor în harta natală, modul de a gândi al persoanei îi poate influența sănătatea astfel:

  • Probleme cu umerii – “E greu să suport toate aceste experiențe. Uneori am impresia că duc întreg globul pe umerii mei.” – acest mod de gândire ascunde sau aroganță, sau refuzul împărțirii sarcinilor și responsabilităților pentru a evita, de fapt, apropierea de ceilalți.
  • Reumatism – “Cum nu mă iubește nimeni, nici eu n-am să cedez nimic de la mine” – reflectă o gândire bazată pe schimb, pe târguială, niciodată pe dragoste și prietenie.
  • Mâini reci – (tulburări de circulație la nivelul mâinilor) “E prea greu de mânuit pentru mine. Știu că trebuie să stăpânesc problema, dar nu știu dacă o pot face.” – reflectă anxietate; necesită conducerea acțiunilor până la finalitate, cu sinceritate, fără teamă față de reacția celorlalți.

Predispozițiile astrologice ale Doamnelor Lună în Gemeni:

Dacă începând din 2003 (Uranus în Pești) au simțit brusc nevoia de afirmare, independență și de înlăturare a ceea ce până atunci le oferise siguranță, iar din 2004 (Jupiter în Fecioară) n-au mai pus mare preț pe casă și familie, din sept. 2007 (Saturn în Fecioară) obligațiile față de acest domeniu au devenit apăsătoare, iar ele nu s-au mai putut eschiva. Unele native au rupt legături vechi, altele și-au luat rolul (dificil) în serios.

Pe perioada sept.2009 – oct.2012 (Saturn în Balanță), în special grija față de copii a necesitat foarte multă atenție și timp. Începând din aprilie 2011 (Neptun în Pești și Uranus în Berbec) visele lor de afirmare au început să pară tot mai îndepărtate deși speranța nu le-a părăsit nici o clipă și, în plus, beneficiază de sprijinul unor persoane de încredere care, mai ales în ultimul an (Jupiter în Leu), le-au oferit suport.

Însă, din decembrie 2014 începe treptat confruntarea cu realitatea. Din toamna anului 2015 (Jupiter și NN în Fecioară, Saturn în Săgetător) se accentuează nesiguranța, sentimentele de singurătate, neliniștile, dezorientarea, senzația de neputință. Unele native vor fi decepționate de lipsa de cooperare a partenerului sau chiar de dispariția acestuia. Nici chiar familia nu le va fi un sprijin prea serios. Aceste doamne n-ar trebui să aibă prea multe așteptări în plan partenerial și emoțional până în decembrie 2017.

O rază de lumină va apărea între sept. 2016 – oct 2017 (Jupiter în Balanță) când se poate vorbi despre o oarecare îmbunătățire a lucrurilor, dar atunci va exista și un risc către exces.

Acestor native le recomand să aibă o atitudine realistă în relațiile personale, o conectare mai bună la nevoile lor sufletești, fără a trece în extreme. Va fi un avantaj pentru ele dacă se vor axa pe trăsăturile și predispozițiile zodiei natale (poziția Soarelui). Le poate aduce un beneficiu orice schimbare privind locuința – chiar și cea mai firavă încercare de re-amenajare sau redecorare este de bun augur. Vor avea nevoie să combată tendința către versatilitate, surmenaj și nervozitate, mai mult ca oricând. Singurul aliat de nădejde în acest interval le este Uranus – ceata de prieteni și încrederea că viitorul va aduce, în cele din urmă, ceva bun.

Doamne Lună în Gemeni – imaginea ”tinereții fără bătrânețe”: Tina Turner, Goldie Hawn, Claudia Schiffer, Brigitte Bardot, Joan Baez, Gwyneth Paltrow, Kylie Minogue, Shirley Temple, Regina Victoria.

MELANIA MARIN

melania-marin-autor

Share

Lasă un răspuns

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close