EfemereFlorina Marin

Ce ne-ar putea aduce mai bun anul 2011 sau horoscopul oamenilor creativi

Autor: Florina Marin

Horoscop 2011
Horoscop 2011

Prolog. Dupa astrologia chineza, si fac referire aici la Virgil Ionescu – „Zodiacul Chinezesc” (Ed. Coresi, Bucuresti, 1991), anul 2011 se prefigureaza a fi un an bun, favorabil din foarte multe puncte de vedere tuturor semnelor zodiacale. „Binele” are, insa, atatea intelesuri cate minti ar incerca sa-l defineasca. In sens psihologic „bine” este un raspuns interpretabil dupa felul si contextul in care este spus, ceea ce intareste afirmatia anterioara. Interpretarea a ceea ce ar putea fi bun, ea insasi potential subiectiva pentru ca apatine unui anume sistem de valori, respectiv al observatorului (eu) care cunoaste dupa un principiu particular, este, asadar, si in situatia de fata una subiectiva. Este ca si cum as incerca sa va prezint „binele” anului 2011 care ar fi „cel mai bun” pentru dumneavoastra dupa un sistem de apreciere al meu, personal. Acceptand viziunile mele va veti raporta implicit la reperele mele, la scara mea de valori, la scheme si obiective de viata limitate de cunoasterea mea din acest moment.

Cu alte cuvinte, incerc sa va avertizez ca este alegerea dumneavoastra  citirea acestui articol, sau necitirea lui pentru a ramane neinfluentati constient sau inconstient de cele ce urmeaza. Sunteti in fata unei alegeri de genul „sa incerc sa aflu parerea acestui astrolog si apoi voi vedea eu daca  merita sa retin ceva, sau nu”, sau „ar fi mai bine sa nu citesc pentru ca nu vreau sa ma las influentat(a) de predictii astrologice subiective”.  Unii, foarte siguri de ei insisi in general, vor considera ca nu se lasa influentati, orice voi spune eu. Mai exista, totusi, o categorie de persoane care nu se incadreaza in niciunul dintre grupuri, si anume aceia care vor citi si vor cauta apoi sa discearna totul prin filtrul propriei gandiri si nu in ultimul rand, prin sitemul lor de credinta.

Rezonanta dintre cele citite si viata personala are nevoie de un filtru intermediar caruia ma supun si eu, si prin care ne putem intalni noi, oameni diferiti, care nu ne cunoastem dar interactionam prin intermediul acestor randuri. Vorbesc, deci, de credinta fiecaruia. Daca ati ajuns pana in acest punct cu cititul ar putea fi un semn ca rezonam. Dar nu este sigur. A mai ramas destula curiozitate zglobie si disponibilitate de a pierde vremea, pentru unii, pe care ma grabesc sa-i eliberez din atractia fata de un „bine” promis cu atata usurinta la inceput, deceptionandu-i prin faptul ca nu voi scrie predictii pe fiecare din cele douasprezece zodii in continuare. Am facut asta  anul trecut, articolul este si acum pe site, si cred ca am surprins cele mai importante elemente asa incat sa va fi fost de folos. E vremea, insa, pentru un pas inainte, adica desprinderea din stransoarea (limitarea) predictiilor, si asumarea responsabilitatii proprii in a ne crea/construi viitorul folosind acele posibilitati  pe care le vom avea la dispozitie in anul ce vine.

Anul 2011 incepe pe Luna in descrestere, aproape de faza de Luna Noua (harta pentru 1 ian. 2011, ora 0:00, Bucuresti). Daca va amintiti, anul 2010 a inceput la Luna Plina cu eclipsa, si sub acele auspicii  ne-am aflat de-a lungul intregului an, intr-un prea plin energetic care parca a facut apa sa fiarba la soare iar noi „am ramas insetati pentru ca n-am putut bea”. De aceasta data, anul incepe cu cele doua luminarii situate intre doua eclipse si cu potential energetic destul de scazut. De aceea este posibil ca de-a lungul anului sa oscilam intre actiune fara continut afectiv (necesitati si rutina) si exces emotional si sentimental (iluzii),  fara  a concretiza sau fixa ceva daca nu suntem consecventi si realisti, in ambele situatii.

Rezulta, evident, recomandarea de a ne pastra simtul masurii si de a evita excesele fie in latura materiala a vietii, fie in cea sufleteasca, catre care influentele astrale ne-ar impinge prin parghiile destul de subtile ale intereselor, ispitei si propriei slabiciuni, dar pe care le vom observa si de care putem fi constienti. Spun asta pentru ca arareori putem vedea o astrograma cu toate planetele si asteroizii in mers direct, asa cum este cea a trecerii in anul nou, 2011, ceea ce ne lasa la propria voie cum sa ne folosim energiile.

Asadar, putem face alegeri  bune sau rele dupa cum vom avea capacitatea rational, intelectual, cultural de a aprecia in mod individual ce anume este bine si ce este rau, constienti de limitele, slabiciunile  (vezi influentele exterioare acceptate in mod uzual) si capacitatile proprii. Rezulta, deci, ca nu vom avea pe cine da vina in final, in afara de noi insine pentru consecintele gandirii si actiunilor noastre.

In acelasi timp ne este deschisa calea de a incerca depasirea limitelor proprii, sau supunerea slabiciunilor  folosind cateva  solutii precum: rabdarea in fata presiunilor, vederea profunda, adica „in spatele imaginii”, comunicarea cu ghizii spirituali. Cu toate ca harta este ocupata (strict) doar in emisfera nordica, ca si cum ar exista doar lumea materiala ca preocupare, instinctele, necesitatile vitale, viata concreta cu toate fatetele ei, totusi, exista un sens in aceasta dispunere a planetelor  care are legatura cu emisfera spirituala. „Ceea ce este Sus este si Jos”, precum stiti, dar acum Ce este Sus se va resimti, se va reflecta vizibil asupra vietii noastre.

Acest spatiu al nostru, considerat gradina a Divinitatii, primeste energia renasterii, a transformarii, a transcederii (Nodul Nord, Pallas si Pluton  pe Fundul Cerului).  Modelul planetar numit „emisfera”, despre care vorbesc, este caracterizat de concentrarea energiilor pe jumatate de zodiac (deci pe o parte a domeniilor noastre de viata)  dar fara capacitatea de a avea unitate si coeziune (solutii clare unanim acceptate sau viabile) intre membrii colectivitatii, poate si in plan individual, respectiv fiecare poate oscila intre dorintele sau intre scopurile sale. Acest lucru nu elimina sansa de a intelege cum se poate ajunge la rezultate favorabile, ci doar ne avertizeaza ca starea de criza si confuzie poate sa mai dureze.

Dominati de constiinta binelui colectiv si al celor apropiati noua, detasandu-ne de interese si dorinte trecatoare, inconsistente, vom putea trai schimbarile necesare atat in ce priveste scopul vietii, cat si modul nostru de viata.

Incepand din 3 februarie 2011 si pana pe 23 ianuarie 2012 ne vom afla, conform astrologiei chineze in anul Iepurelui de Metal, care va aduce o vibratie noua, diferita de cea a anului precedent (anul Tigrului de Metal) printr-o mai mare nevoie de adaptare si de rezistenta la stimuli (cerinte) pe care nu-i putem nici respinge, nici accepta, si ca urmare este nevoie de tenacitate. Teoretic aceasta tenacitate poate fi asigurata de prezenta lui Saturn in Balanta, in postura lui de exaltare, intregul an, si, deasemeni, el poate introduce ordinea „reclamata” acut in ultimul an, cu privire la raporturile dintre dreptate si nedreptate, independenta si uniune (cuplu, asociere), intre actiune si tergiversare, implicare si expectativa, relatii(manifestari comportamentale) armonioase si gesturi de complezenta (figuratie).

Indiferent de domeniul de viata in care se vor regasi aceste necesitati devenite stringente, veti putea gasi resursele pentru a debloca lucrurile. Uneori resursele si ocaziile vor veni pe neasteptate, ca o mana cereasca, fara prea mare efort, si este vorba, intr-adevar, de un ajutor Divin. Prima parte a anului, pana in iulie, vor fi perioade mai dificile de parcurs, precum martie/aprilie si iunie, in care proiectele ce se vor incepute sau actiunile vor fi drastic conditionate, limitate sau infranate. Rostul este de a realiza inainte tot ceea ce tine de legalitate si de pregatire a terenului favorabil, de a porni de pe pozitii bine structurate, fundamentate, sigure.

Eclipsele de Soare si de Luna, doua in iunie si doua in noiembrie si decembrie, vor afecta axa Gemeni-Sagetator, iar efectele se vor reflecta  in domeniile cunoasterii (invatamant, cercetare), ale comunicarii directe (scris, vorbit, documente) sau la distanta (telecomunicatii, retele, media, sisteme neconventionale). Poate fi vorba de perturbari serioase, sau chiar de incapacitate de intelegere a ceea ce se intampla, posibil si datorita unor efecte situate deasupra potentialului maxim de intelegere uman actual.

Eclipsa de luna din 15 iunie se produce, de pilda, la 25 gr. Sagetator, punct aliniat Centrului Galactic, ceea ce poate fi ca o ecranare a concentratorului de energie cosmica. Fiecare fiinta are (poarta) cu sine, propria resursa energetica, si este purtatoare a „informatiei” esentiale de care poate uza si pe care o poate accesa in mod independent, dar pentru acest lucru este nevoie de a fi constienta de sine, de originea si potentialul ei.

Eclipsele din 4 ianuarie si din 1 iulie afecteaza axa Rac- Capricorn, cu efecte importante la nivelul grupurilor, colectivitatilor, teritoriilor, constructiilor, traditiilor, perpetuarea speciei (fecunditate-maternitate), institutiilor guvernamentale. Privind lucrurile in ansamblu, data de 1 iulie poate fi considerata un reper orientativ pentru un fel de scadenta inceputa la mijlocul lui 2010, pentru aceste domenii cu toata contextura lor.

Jupiter traverseaza Berbecul pana pe 5 iunie si apoi o parte din Taur. Marele Benefic aduce sansa in prima jumatate a anului pentru ideile, proiectele si actiunile de pionierat, pentru care exista o miza, un ideal controversat sau contradictoriu in raport cu ceva existent, un adversar de invins (interior sau exterior).  Tranzitul sau pe Taur urmeaza sa consolideze rezultatele si sa le dezvolte pe „terenul” proaspat descoperit sau defrisat in primele luni. Putem vorbi de o punere in valoare a personalitatii, a capacitatii de a lua decizii si de a ne dirija traiectoria proprie, precum si de sustinerea in concretizarea planurilor si ideilor, cu predilectie a celor la care ne-am gandit inca din 2010.

Uranus va intra definitiv in Berbec pe 12 martie aducand cu sine schimbarile radicale, rapide in ceea ce priveste principiile, conceptiile, metodele de conducere, dar si orizonturi noi pentru cei care nu suporta rutina, mediocritatea, plafonarea. Am putea vorbi, in contextul aglomeratiei de planete pe Semnul Berbec, pentru o buna perioada a anului 2011, despre descoperiri importante, de gasirea unor solutii de noutate absoluta pentru echilibrarea conditiilor si cerintelor existente cu nevoia de dezvoltare si implinire atat in plan personal, cat si in raport cu mediul, cu societatea. Progresul si echilibrul fizic si psihic, indiferent daca vorbim despre individ sau daca vorbim despre lume in genere, se va putea realiza prin acest proces de valorificare a potentialului existent, antrenat printr-un impuls psiho-fizic ce uneori poate deveni extrem de puternic (aprilie). Este evident ca nu vor rezista acestui curent, precum o mare, acele structuri interioare sau exterioare ce nu se vor putea adapta, si vor ramane automat in urma valului.

Pluton instalat in Capricorn va continua procesul de constientizare la nivel colectiv a adevaratelor valori, folosind metoda lui extremista, transformarea pentru a renaste. Imaginea obiectului (persoana, locul, institutia, renumele) este cea mai afectata ca urmare a influentelor lui Pluton, si chiar daca transformarile sale se produc lent, mai intai profund in interior (la nivel celular, daca vorbim de  corp, de materie) si apoi in exterior, dar cu costuri totale. Asa se produc schimbarile radicale, cand nimic nu mai seamana cu ce era „ieri”, dar acest lucru este efectul unui indelungat proces invizibil.

In luna ianuarie si jumatate din februarie, inca ne mai putem descoperi „procesele interioare”, posibil inconstiente,  aflate in derulare deja de aproximativ un an. Spre exemplu, daca ati observat o deplasare a centrului atentiei dv. de la atingerea unui scop cu orice pret, catre atingerea lui in conditii de echitate si echilibru depline, fara o limita temporala precisa, se poate spune ca va aflati in situatia unei transformari profunde a scarii valorilor dv. Si exemplul poate fi aplicat oricarui alt domeniu de viata.

Pe parcursul anului 2011, incepand din 14 februarie, Nodul Lunar Nord sau Sensul vietii va parcurge o parte a Sagetatorului, semn zodiacal dedicat exploratorilor, cercetatorilor, legaturilor la distanta  (strainatatii), puterii legislative si religiei. Nimic nu ne asigura ca toate lucrurile se vor desfasura in armonie cu cerintele acestui tranzit si ca nu ne vom lasa dusi de interese marunte mai mult sau mai putin corecte sau morale, cu risipire de energie fizica si mentala, superficialitate, sau ca vom fi in legatura cu Ingerul pazitor in mod continuu. Atentie, deci,va fi alegerea noastra, sper neorbita de inteligenta abuzatoare de egouri, de dulcea inconstienta sau de indepartarea spiritului de realitatea imediata (depresie)!

Cele trei perioade de retrogradare ale lui Mercur, toate pe Semene de Foc (cate trei saptamani in aprilie-Berbec, august-Leu si decembrie-Sagetator) ne pun, la randul lor problema alimentarii cunoasterii la sursele esentiale vietii: energia/caldura, instinctul de conservare, capacitatea de dezvoltare si de transformare, vazute dintr-o alta perspectiva, pe care o aduce cu sine Neptun.  Acesta paseste pentru doua luni (aprilie si mai) in Pesti, dupa aproximativ 169 de ani. In sens pozitiv ne poate revela acel filtru de care vorbeam la inceput, credinta.

Neptun, ca octava superioara a lui Venus (semnificatoare a  iubirii, sau abandonarea sinelui in celalalt), poate fi integrat pozitiv prin iubire fata de Creator, sau abandonarea intru El, cu alte cuvinte credinta absoluta pentru cei desavarsiti, aspiratia catre aceasta pentru cei constienti. Va urez sa traiti anul 2011 in armonie cu Sine, si fiecare zi sa va umple inima de bucurie!

Articole conexe: Perioada 2009-2012 in viziune astrologica integratoare

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close