Aplicatii & ConcepteFlorina Marin

Momentul intalnirii dintre doua persoane

Autor: Florina Marin
(Articol extras din conferinta sustinuta la Congresul AAR 2010)

Momentul intalnirii
Momentul intalnirii dintre doua persoane

Unul dintre instrumentele de lucru ale astrologiei relationale este studiul temei intalnirii dintre persoanele respective, in cazul in care se cunoaste cu precizie ora la care s-a produs. Predispozitiile astrale din momentul intalnirii pot furniza informatii importante pentru a aprecia potentialul energetic sub care se va derula relatia, rostul intalnirii si dinamica ei. Cu alte cuvinte, ca si harta natala a unei persoane, harta astrologica a unui eveniment este primul indiciu despre perspectivele care se deschid si importanta momentului trait. Intalnirile semnificative din viata unui om au prin excelenta natura karmica, chiar daca experientele lui comune cu ale celeilalte persoane, in alte existente, sunt mai mult sau mai putin evoluate.

Fara a analiza comparativ astrogramele natale, ci doar harta din momentul intalnirii, am determinat importanta si sensul unor intalniri pe care le-am studiat si urmarit apoi in evolutia lor temporala.

Extrem de important in harta astrala a momentului unei intalniri este de observat pozitia Luminariilor, raportul Soare – Luna. Astfel, dupa criteriul aspectului dintre ele, am ales spre exemplificare intalniri semnificative petrecute la Luna Noua, la Luna Plina si la Primul Patrar.

1.Intalnire inainte de Luna Noua (Luna descrescatoare), al carei moment de maxim urma peste aproximativ 3 ore.

harta 1
In preajma Lunii Noi, energiile planetare pe care Luna le primeste si le transmite sunt minime (slabe), aflata fiind aici si in situatia de a obtura discul solar, producand o eclipsa. Prin urmare pozitia Lunii Noi la foarte mica distanta de Nodul Lunar Sud arata o intalnire karmica cu serioase acumulari in existente anterioare. De altfel, aceasta pozitie a Luminariilor este considerata de multi autori ca fiind destinata celor chemati sa decida asupra felului unei relatii care a ramas incerta la intalnirea (incarnarea) precedenta.

Uniunea dintre Soare si Luna (conjunctia) atesta posibilitatea uniunii dintre „feminin” si „masculin”, dintre „El” si „Ea”, aici, datorita eclipsei cu mare impact emotional si afectiv, dominand asupra vointei si constiintei. Plasarea lor in Balanta si guvernati de Mercur situat in XII (conjunct cu Jupiter tot in Balanta), arata o regasire din trecutul comun in care oscilatia, indecizia, lipsa unei comunicari adecvate fie in relatiile sociale, fie intr-o legatura sentimentala, au impiedicat evolutia relatiei catre prietenie, colaborare sau uniune.

Aspectele tensionate implica guvernatorul AS, Marte retrograd in VII, in opozitie stransa cu Venus (slabita) in Casa I, pe Semne Fixe, indicand o necesitate clara de a gasi o cale de mijloc intre doua personalitati puternice, cu pozitii deja conturate si ferme, atat fata de sine, cat si fata de relatii (inclusiv de parteneriat) in general. Dificultatile sunt preconizate si in comunicare, intrucat exista o opozitie pe axa III-IX, intre Saturn guvernat de Luna si Neptun, guvernat de Saturn sau, cu alte cuvinte, pentru faptul ca fiecare are propriile experiente afective care au adus multa teama si neincredere, fie multa suferinta si deceptie, prin pierdere, amanare, intarziere, neintelegere. Echilibrarea la acest nivel al cunoasterii si comunicarii este posibila pe calea evolutiei spirituale, dezinhibitiei, deschiderii si exprimarii afectivitatii in mod independent, liber, fara constrangeri (Uranus in Pesti si in Casa a IV-a). Domeniul de viata sau teritoriul pe care se deruleaza relatia implica profesia, afinitatile (Soare si Luna in XI) prin talent sau indemanare (Pluton, al doilea guvernator al AS in Casa a II-a si Pallas pe AS, dar in Casa a XII-a, nefigurata aici), afirmarea de sine in conditii dificile (Venus in Scorpion, Casa I).

In ceea ce priveste pozitia Nodurilor Lunare, situate pe axa Caselor V-XI, ele releva rostul intalnirii, acela de a explora domeniul Casei a V-a, cu toate componentele sale, pornind de la criteriile realismului vietii materiale dar si de la principii spirituale (NN la 14º Berbec, Simbol Sabian: „Un sarpe incolacindu-se langa un barbat si o femeie”.)
Dinamica relatiei este indicata de elementele Fixe care predomina in harta (AS in Scorpion, Marte retrograd in Taur, Pluton in Capricorn – intarziere si cautare indelunga a profunzimii, Saturn in Leu si in Casa a IX-a).

Analiza comparativa a acestor indici astrologici si evolutia ei efectiva, urmarita de-a lungul catorva ani, demonstreaza pe deplin faptul ca a existat o evolutie extrem de lenta caracterizata de incapacitatea de implicare, minimalizarea potentialului creator, ca urmare a unor experiente comune care au dus la detasare si individualizare (Uranus in Casa a IV-a). Se poate nota faptul ca au dominat atitudinile strict principiale, seriozitatea, responsabilitatea si armonizarea in contextul socio-profesional existent, perspectivele ramanand deschise colaborarii si schimbului reciproc, creativitatii in mod individual fara o abordare sentimentala a relatiei.

2. Intalnire la Luna Plina, cu aproximativ 5 ore inainte de momentul de maxim.
Evenimentele produse in preajma Lunii Pline releva un mare potential energetic dornic sa se consume, sa se exprime, de cele mai multe ori intr-o maniera exploziva, tensionata, intrucat sunt indeplinite toate cerintele concretizarii. Pozitiile Luminariilor pe Casele I-VII, in opozitie stransa, pe Semne Fixe, alcatuind un careu in T cu guvernatorul AS, Marte (situat in Leu si pe cuspida Casei a Va), indica de la inceput un complex de influente astrale puternice, aproape de apogeul lor, manifestat in special pe latura materiala-concreta a vietii, acolo unde se gasesc planetele puternice: Luna-exaltata- in Taur (Semn interceptat in Casa I), Marte (arta razboiului!) puternic in Leu, Saturn exaltat in Balanta si Venus in domiciliu, de asemenea in Balanta.

harta 2

Prin extensie, se poate considera  cuadratura intre Jupiter si Luna, orbul de 10º permitand acest lucru, si astfel harta contine o Cruce Fixa (Luna-Marte-Soare+Mercur-Jupiter) dar si un Careu in T Cardinal (in principiu „cardinal”, desi Uranus este situat in Pesti, deci pe un Semn Mobil). Acest lucru poate fi util pentru a facilita dezamorsarea tensiunilor acumulate prin Crucea Fixa, care ar putea conduce la un blocaj, si de a permite manifestarea calitatilor AS in Berbec.

Ecuatia de functionare a energiilor planetare deriva din receptia mutuala dintre Soare si Marte, in care Soarele, in aspect de cuadratura cu Marte, are capacitatea de a incita si de a oferi suportul motivatiei relationale, ca si schimbul energetic intre interior si exterior, manifestate fiecare excesiv. De asemenea, semicuadratura Uranus-Luna este de natura sa aduca noutate, progres, schimbare, acolo unde atasamentul si rutina s-au instalat.

Conjunctia Soare-Mercur este benefica pentru a suplini domeniul comunicarii prin transferul de informatie la nivel mental. Domeniul de desfasurare a relatiei, dar si calitatea sa principala o constituie viata afectiv-sentimentala care alimenteaza din prea plinul ei aproape toate celelalte domenii de viata: social, profesional, cultural si spiritual, desi este foarte posibil ca acest lucru sa scape din vedere multa vreme celor doi, pana la constientizare. In acest sens poate fi inteles si aspectul favorabil dintre Venus si Neptun (care este la randul lui conjunct cu Chiron si Jupiter); Neptun, octava superioara a lui Venus, indica potentialul energetic prin excelenta creativ posibil de fructificat in relatie, implinirea pe Casa sentimentelor primite ca si dar Divin, transcederea de la material la spiritual intr-o relatie armonioasa. Pozitionarea Nodurilor Lunare pe axa Caselor IV-X, ne arata necesitatea de a dezvolta relatia in plan public, de a-i conferi imagine, suport solid, constient si profund spiritualizat in sensul de a constitui un Model la nivel colectiv prin impartasirea experientelor sau prin cunoastere si cercetare stiintifica. Este posibil ca intr-o alta existenta latura afectiva si emotionala sa fi detinut puterea in fata vointei si constiintei, asa incat fie relatia nu s-a putut dezvolta pana la cotele ei maxime, fie a ramas incapsulata in latura sufleteasca a celor doi, fara a se exterioriza si implini.  Dinamismul relatiei este caracterizat de impulsivitate si framantare interioara in ritm ponderat, „calmat” de factorii exteriori influenti cum ar fi, de pilda Venus in domiciliu, pe Casa muncii, in acelasi timp guvernatoare a Casei a VII-a, a relatiilor sociale si casatoriei.

Comparativ cu acesti indicatori astrologici, relatia derulata in timp a inregistrat in mod real impulsuri de tensiune acuta, de la blocaj la  manifestari pasionale in plan fizic, ori  de natura extrasenzoriala, urmarindu-se, insa, pe fond fructificarea potentialului sau pe toate planurile prin contextul  concret de viata.

3. Intalnire inainte de Primul Patrar
Energiile planetare exercitate in preajma Primului Patrar reprezinta o acumulare importanta pe care o resimtim foarte tensionata, ca pe o contradictie  asupra careia nu avem destule resurse sa actionam si nici intelegerea necesara a situatiei. Tensiunea se cere in mod acut atenuata si de aici tendinta de risipire a energiei pentru a obtine o linistire care va permite ulterior a gasi o cale de armonizare a necesitatilor.

Urmatorul exemplu demonstreaza practic acest lucru. Intalnirea a avut loc pe o configuratie astrala dominata de elemente Cardinale si Mutabile, si in special prin pozitia Soarelui in Fecioara si a Lunii in Sagetator, se observa flexibilitatea si dinamismul ce caracterizeaza influentele astrale. Guvernatorul AS, Marte situat in Casa a VIIIa si in Rac, in opozitie stransa cu celalalt guvernator, Pluton in Casa a II-a indica, alaturi de celelalte opozitii (de asemenea stranse) din harta, o intalnire menita sa produca o confruntare care sa poata dezamorsa tendinte puternice cu radacini in experientele anterioare acestei vieti. Regasirea unui partener din trecut are drept scop aici aducerea in plan terestru, fata in fata, a unei legaturi care foarte posibil a avut fie doar o manifestare la distanta, fie una de natura strict intelectuala sau spirituala, cum se poate interpreta pozitia lui Venus pe NS, Casa a IX-a.

Opozitiile pe axa V-XI si II-VIII  sunt foarte relevante pentru atractia fizica, magnetismul si sexualitatea care conditioneaza relatia. Mercur in opozitie cu Junona (3ºBerbec nefigurata aici) si in cuadratura cu Marte si Pluton ne permite interpretarea acestor aspecte sub forma de careu in T cardinal, ceea ce conduce la o dinamica puternica a relatiei in ciuda multor contraste si la o motivatie de tip Scorpion, cum o indica Ascendentul hartii. De asemenea, Marte in semisextil cu Venus incita prompt, asemenea unei planete incisive intreg cortegiul planetar, ceea ce releva un ritm alert precedat de asteptare specifica Scorpionului. Multitudinea de aspecte favorabile, inclusiv modelul „Zmeu” cu varful pe Mercur (Casa a XIa), intervin fericit in echilibrarea tensiunilor, risipirea energiilor exacerbate, prin gasirea cailor de comunicare si intelegere specifice Balantei: nevoia de echilibru, de unitate, de armonie vs. distantare, amanare, oscilatie.

Derularea concreta a relatiei, profunda si puternica ca si traire emotionala si atractivitate, a fost una rapida si de scuta durata, la distanta, supunandu-se rigorilor lui Saturn care a adus in prim plan constiinta, realismul si spiritul practic ca si criterii de optiune. Efectul benefic al relatiei s-a resimtit in plan emotional dar si in utilizarea ca suport afectiv a unuia pentru celalalt,  pentru a constientiza capacitatea individuala de repliere si coagulare catre Sensul propriu al existentei fiecaruia.

harta 3

4. Intalnire curenta petrecuta la Primul Patrar
Pornind de la concluziile obtinute in studiul intalnirii petrecute in preajma Primului Patrar, alegerea momentului optim pentru a detensiona o relatie deja constituita, a fost determinata (aleasa) intr-un astfel de moment. Ascendentul in Leu, respectiv puterea manifestata din ratiuni concrete, justificate, intelectualizate (Soarele in Taur si in Casa a IX-a),  foloseste latura emotionala, Luna puternca in Rac pentru a elimina tensiuni de tipul VII-X si II-VIII, respectiv Venus cuadrat Neptun si un careu in T (Semne Mobile cu efecte in Casa a Va, Pluton).

Transformarea relatiilor sociale care sunt guvernate de atractivitate fizica si sentimentala cu importante contradictii in plan personal, se poate realiza pe un astfel de context astral, in care resursele se diferentiaza obligatoriu in posibil si imposibil, in concret si abstract, in suflet vs. trup si se vad obligate la risipire deliberata datorita normelor si rigorilor ce se cer respectate. Cu alte cuvinte, Marte actioneaza cu forta specifica Leului pentru a repune ordine in manifestarea relationala de tip Rac (Casa a XI-a) si schimbarea ei cu una de tip  Capricorn, respectiv activarea NN din Casa a V-a, pe Capricorn. Consumul energetic a fost  intens, cu descarcare psihica mare, nevrotica, dar cu efecte maxime in sensul constientizarii directiei optime de actiune pe viitor. Este de subliniat participarea Divinitatii ca sursa de inspiratie si de sustinere mentala (psihica), daca observam prezenta lui Jupiter in VIII, conjunct cu Uranus (sextil cu Venus), ambii in trigon cu Luna din XII.

harta 4

Concluzii

Pentru a folosi maximul de potential intr-un demers, folosind astrologia relationala si electiva, putem analiza pozitia Luminariilor in functie de scopul urmarit, respectiv dezvoltarea unei relatii (pe Luna in crestere), implinirea ei (in preajma Lunii Pline, ininte sau imediat dupa),  detensionarea  (sau temporizarea) unor relatii complicate dar fructuoase (la Primul sau al Doilea Patrar).

Pentru a pune capat sau a limita derularea unei relatii, efectul poate fi favorabil pe Luna in scadere.

Analiza astrala a momentului intalnirii dintre doua persoane permite observarea unor superpozitii intre harta natala si harta momentului, iar predispozitia de a intalni persoane semnificative intr-o perioada a vietii este evidenta in studiul tranzitelor si progresiilor.

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close