PortretRaisa DobrovolschiV.I.P.

Brad Pitt, de la rolul mentorului lui Dalai Lama, la producatorul filmului despre Vlad Tepes

Autor: Raisa Dobrovolschi
(articol extras din conferinta sustinuta la Astro Festival Craiova 2010)

Horoscop Brad Pitt
Horoscop Brad Pitt

Biografie

William Bradley Pitt s-a nascut la 18 decembrie 1963, la Shawnee, Oklahoma USA, la ora 6:31.
In scoala, a avut o viata foarte dinamica in ceea ce priveste activitatile sportive si sociale. S-a inscris apoi pentru a studia jurnalismul la Universitatea din Missouri, specialitatea publicitate. A renuntat insa la acest domeniu pentru a deveni actor. Astfel, a plecat la Los Angeles pentru a incepe o noua viata. A debutat in roluri mici, in telenovelele americane, cum ar fi cunoscutul serial Dallas (1989-1998). Primul rol notabil a fost cel din „Thelma si Louise” (1991). Desi a aparut in film numai 14 minte, impactul a fost atat de mare incat a ajuns la scurt timp unul din actorii de top de la Hollywood.

Faima i-a fost adusa de filmele:
– „Interviu cu un Vampir” (1994);
– „Se7en” (1995);
– In „Legendele toamnei” (1994) a jucat alaturi de Anthony Hopkins, iar rolul i-a adus prima nominalizare la Academy Awards;
– „Armata celor 12 maimute” (1996) i-a adus Globul de Aur pentru cel mai bun actor in rol secundar;
– „Sapte ani in Tibet” (1997);
– „Fight club” (1999);
– „Mexicanul” (2001).
Au urmat apoi filme de succes international:
– „Ocean’s Eleven” (2001);
– „Ocean’s Twelve” (2004);
– „Ocean’s Thirteen” (2007);
– „Troia” (2004) cu o nominalizare la MTV Movie Awards pentru cel mai bun rol masculin;
– „Dl. si Dna. Smith” (2005) cu un premiu si o nominalizare la MTV Movie Awards;
– „Babel” (2006) cu o nominalizare la Globurile de Aur pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar;
– Odata cu „Strania poveste a lui Benjamin Button” (2008) Pitt primeste a doua sa nominalizare la Academy Awards, pentru cel mai bun actor.

Din 2006 Brad Pitt a inceput sa devina si producator, iar compania sa se numeste Plan 3 Entertaiment. Are 22 de ani de activitate artistica in cinematografie.

In ceea ce priveste viata sa privata, amintim ca in 2005 divorteaza de actrita Jennifer Aniston, deoarece in timpul filmarilor la „Dl. si Dna. Smith” se indragosteste de actrita Angelina Jolie. Astfel, cuplul denumit de presa „Brangelina” devine capul de afis al tabloidelor americane si nu numai.

Brad si Angelina au impreuna sase copii, din care trei sunt adoptati. Referitor la familia sa, actorul a declarat: „Poti sa scrii o carte, poti sa faci un film, poti picta un tablou, dar sa ai un copil este cel mai extraordinar lucru pe care l-am incercat”. Putem spune ca aceasta afirmatie a facut-o cu toata convingerea, tinand cont ca sensul vietii sale este in semnul Racului.

Avand cele mai multe planete in Capricorn, intelegem de ce Pitt este pasionat de arhitectura si design interior. In urma uraganului Katrina, el a lucrat intr-o echipa care a executat proiecte de locuinte pentru sinistrati.

Mai mult, doneaza impreuna cu Angelina, milioane de dolari in scopuri caritabile si au fost printre primii donatori dupa cutremurul din Haiti. Actiunile sale umanitare sunt strans legate de idealurile Sagetatorului, el insusi fiind Sagetator.

Proiecte de viitor ale actorului, care vizeaza Romania

Se stie ca Brad Pitt este pasionat de vampiri, de unde si interesul sau pentru a juca rolul unui vampir in varsta de 200 de ani, in filmul „Interviu cu un vampir”, in care a jucat impreuna cu Tom Cruise si Antonio Banderas. Filmul constituie adaptarea fidela a cunoscutului roman scris de Anne Rice despre iubirile vampirilor, pasiunile si suferintele lor.

Actorul si producatorul Brad Pitt intentioneaza acum sa toarne un film despre viata Domnitorului Vlad Tepes*.

Comentariu asupra hartii natale a lui Brad Pitt
(18.12.1963, 6:31, Shawnee, Oklahoma)

astrograma Brad Pitt

Brad Pitt este dublu Sagetator (Soarele si Ascendentul aflandu-se in acest semn), cu Saturn in Varsator si Neptun in Scorpion, precum si multe planete in semne de Pamant. Astfel, elementele Foc si Pamant sunt predominante in harta sa.

Pozitia Soarelui in Sagetator, in casa I, il confera un spirit justitiar, aventurier, explorator si cu dor de duca. Il inzestreaza cu o mare vitalitate, personalitate debordanta, greu de influentat de catre altii. Viata lui se desfasoara cu tendinta de afirmare a creativitatii, a bucuriei de a trai, a succesului si preocuparii pentru propriul corp (sanatate, armonie fizica).

Ascendentul in Sagetator il face jovial, stralucitor, generos, libertin, cu simtul umorului si mult magnetism. Aceste calitati sunt confirmate si de guvernatorul Ascendentului, Jupiter aflat in Berbec, in trigon cu acesta. Ascendentul sau este in conjunctie cu Antares, una din cele patru stele regale ale antichitatii. Acest aspect il inzestreaza cu putere, renume, curaj, inteligenta, abilitati strategice si talente diverse. De asemenea ne indica faptul ca el e capabil de gesturi eroice, dar si de o mare incapatanare. De altfel, aspectul poate reprezenta pierderea reputatiei, a averii, libertatii sau sanatatii.

Fiind dublu Sagetator, are dubla putere personala, Soarele fiind inima personalitatii sale, in timp ce fiecare planeta din casa I – o casa de foc, incediara – este generatoare de energie.

Marte in prima casa este directoarea Berbecului, care insa capata influenta puternica a Capricornului ambitios, practic si organizat. Aceasta planeta il sustine pe Brad Pitt in interpretarea rolurilor sale de compozitie – el le amplifica, le dezvolta in soldati, sportivi sau razboinici. De exemplu, in filmul Troia, Ahile a fost rolul cel mai potrivit pentru el. Acest rol necesita forta fizica, iar prin antrenament a reusit sa adauge 20 kg de muschi trupului sau.

Astfel putem spune ca Marte din casa I si-a facut datoria. Stapanind casa a V-a – a iubirii, a creatiei si speculatiilor – il gasim pe actor plin de viata, magnetism, adanca credinta, incredere in sine si in destinul sau, in flerul sau de superstar si ne explicam de ce se comporta ca si cum n-ar fi fost nimeni inaintea lui la fel de bun – de aici, succesul!

Brad Pitt este renumit si datorita energiei sale sexuale, generata tot de Marte, planeta puternica in harta lui natala, aflata in legatura cu actiunea, atractia si casa V. Oamenii din preajma lui simt ceva „special”, atentia tuturor este atrasa de prezenta lui, care genereaza o admiratie intensa. Revista People l-a numit ca fiind cel mai sexy actor in viata. Forta sa, neobisnuita, de interpretare este data de trigonul facut de Marte cu conjunctia Pluto-Uranus. Este bine de amintit faptul ca aceasta conjunctie a creat o generatie de perfectionisti si ecologisti.

Jupiter, stapanul Ascendentului, in Berbec ii confera multa energie, fiind datator de curaj, hotarare si gesturi tipice unui adevarat cavaler. Aflat in quadratura cu Marte si in trigon cu Ascendentul, Jupiter ii asigura celebritatea.

Planetele din semne de Pamant ne indica natura sa senzuala dar si foarte serioasa. Luna in Capricorn ne aminteste ca Brad Pitt este un om practic, ambitios si serios. Aceasta e ceva comun pentru celebritati, insa fiindca pozitia Lunii lui este mai putin sensibila decat a altora, el poate suporta mai bine decat altii criticile. De asemenea, datorita pozitiei Lunii in Capricorn si a lui Saturn in Varsator, descoperim ca Pitt are prieteni putini dar de nadejde. In plus, aceasta pozitie a lui Saturn il face independent si stiintific.

Venus in casa a II-a ii asigura succes financiar, iar conjunctia cu Luna si trigonul cu Mijlocul Cerului (MC) ii confera frumusete, carisma si sex-appeal. Din Capricorn mai fac parte Mercur si Marte care, adaugand-o si pe Venus, ne demonstreaza interesul sau pentru arhitectura si design interior.

In final, trebuie specificat faptul ca faima in cinematografie cu siguranta este conturata de sextilele pe care le face Neptun cu Mercur si cu Pluto.

Stele fixe in harta natala a lui Brad Pitt

Aspecte cu Soarele

Soarele actorului (25gr.51min. Sagetator), este in conjunctie cu nu mai putin de doua nebuloase: Aculeus (25gr.13min. Sagetator), adica M6 din Scorpion, si Acumen (28gr.14min. Sagetator), M7 din Scorpion.

Ambele nebuloase confera magnetism, energie, forta, curaj, pasiune, putere de concentrare, aptitudini de lider si capacitatea de a atinge succesul. Insa tot ele pot predispune catre afectiuni ale ochilor, tendinte (auto)distructive, alergii sau boli considerate ca fiind rare.

Influenta de baza a nebuloasei Aculeus – un roi de stele situat un pic alaturi de „acul Scorpionului” – este modificata de o conjunctie cu corpurile ceresti, in acest caz Soarele. In general, aceasta predispune nativul la probleme cu vederea, il inzestreaza cu o energie incredibila si ii confera talente de conducator. In combinatie cu Soarele, ne vorbeste despre nativi energici, harnici si ambitiosi, care pot atinge functii inalte in administratia publica, de exemplu.

Aspecte cu Luna (22gr.49min. Capricorn) si cu Venus (23gr.28min. Capricorn): conjunctii cu stelele Deneb Okab  (23gr.07min. Cap.) si Terebellum (25gr.20min. Cap.)

Deneb Okab (constelatia Zeta Aquilae) este o stea verde, situata in „coada Vulturului”. Denumirea sa vine de la termenul arab „al dhanab” care inseamna coada, iar influenta sa este asemanatoare cu cea a lui Marte si Jupiter: abilitati de comanda, nevoie de expansiune, vederi largi, succes in razboi, generozitate. Influenta sa de baza poate fi modificata prin conjunctie cu corpurile ceresti, dar in general este benefica in nativitatile pozitive.

Terebellum (Omega din Sagetator) aduce nativului popularitate, responsabilitate, simtul misiunii, al dedicarii si uneori fanatism, posibila inclinatie catre alcool sau alte dependente si risc de ranire la ochi.

Aspecte cu Mercur (16gr.06min. Capricorn) – conjunctie cu stelele Vega (14gr.47min. Cap.) si Alya (15gr.14min. Cap.)

Vega (Alpha din Lira) inzestreaza cu excelente resurse pentru a reusi in orice domeniu artistic, literar, filozofic, stiintific sau politic. Frecvent aduce faima, bogatie, autoritate, uneori tendinte dictatoriale sau extremiste.

Aspecte cu Marte (10gr.01min. Capricorn) – conjunctie cu steaua Nunki (11gr.51min. Cap.)

Nunki si Ascella (Sigma si Zeta din Sagetator) aduc tarie de caracter, optimism, sinceritate, interes pentru mistere si fascinatie pentru sex. Negativ, aduc depravare, cruzime, posibile defecte din nastere sau (din nou) boli de ochi.

Aspecte cu Jupiter (9gr.56min. Berbec) – conjunctie cu Algenib (8gr.38min Ber.) si Alderamin (12gr.16min. Ber.)

Algenib (Gamma din Pegas) are o natura asemanatoare lui Marte si Mercur, astfel inzestreaza cu istetime, vointa puternica, ambitie, spirit de luptator, uneori agresivitate, instabilitate, oportunism, lacomie si porniri de scandalagiu.

Alderamin (Alpha din Cephem) aduce inteligenta, o mare dorinta de instruire, abilitati de conducere si organizare, mandrie, rafinament, uneori incapatanare, aroganta si in combinatie cu alti factori predispune la accidente, raniri sau moarte prematura.

Aspecte cu Ascendentul (11gr.54min. Sagetator) – conjunctie cu Antares (9gr.14min. Sagetator)

Antares (Alpha din Scorpion, numita Cor Scorpionis) este una din cele 4 stele regale ale antichitatii si aduce nativului multe calitati, dar si complicatii si turbulente,  dupa cum am explicat deja la comentariul asupra Ascendentului lui Pitt. Constelatia Alpha Scorpii binara, cu o componenta rosie si una verde, situata pe corpul Scorpionului este denumita si „rivala lui Marte”.  Ca si in cazul celorlalte stele fixe, influenta sa de baza poate fi modificata de conjunctia cu corpurile ceresti.

Aspecte cu MC (26gr.58min. Fecioara): conjunctie cu Alkaid Primary Ray 1 Souce (26gr.25min. Fec.) si Zavijava (26gr.38min. Fec.)

Alkaid (Eta din Ursa Mare) si Zavijava (Beta din Fecioara) – a carei natura este asemanatoare cu cele ale lui Mercur si Marte – aduc ambitie, motivare si forta canalizata catre obtinerea de putere, bani si succes. Indica reusita prin orice mijloace, iar in ceea ce priveste sanatatea pot aduce un posibil handicap, orbire, surzenie sau izolare.

Concluzii referitoare la Brad Pitt

– Relatia armonioasa dintre marele benefic, Jupiter, si Ascendent ii asigura celebritatea;
– S-a nascut sub un roi de stele norocoase (conjunctia Soare – nebuloasele M6 si M7 din Scorpion);
– Faima in cinematografie este data de cele doua sextile ale lui Neptun cu Pluto si Mercur;
– Stelium-ul de planete din Capricorn este un indicator al muncii sustinute (practic, responsabil, organizat si ambitios).

Ceea ce m-a frapat este faptul ca, angajat fiind cu pasiune in rolul lui Ahile din filmul „Troia”, el a reusit prin efort fizic sustinut si antrenament (vezi Marte in C.I) sa obtina cele mai perfecte proportii ale trupului sau. Astfel ca, infatisarea sa armonioasa, de zeu grec coborat in epoca moderna, incanta publicul.
_______________________________________________________________
*Nota: cateva cuvinte despre interesul strainilor pentru Vlad Tepes

Pentru Romania moderna, Vlad Tepes este cunoscut prin hrisovul de atestare a orasului Bucuresti, aflat in Muzeul capitalei. Documentul contine un act de vanzare-cumparare a unor domenii din Ponor, jud. Mehedinti, intarit prin semnatura Domnitorului ce se afla atunci la Bucuresti. Taxa perceputa de Vlad Tepes pentru eliberarea documentului era de… un cal. Hrisovul se termina cu un blestem, asa cum se intampla cu toate documentele oficiale medievale din tarile romanesti, care avea rolul de a intimida orice incercare de incalcare a legilor din sec. XVI. Se prea poate ca acest blestem, impreuna cu metodele pline de cruzime folosite de Tepes pentru asuprirea potrivnicilor sai, sa-i fi inspirat pe romancieri si producatori.

Iata blestemul scris in limba arhaica a vremii: „Pe acela Domnul Dumnezeu sa-l nimiceasca si sa-l ucida, aici cu trupul, iar in veacul viitor, sufletul lui sa fie partas lui Iuda si Arie si cu ceilalti care au spus: sangele lui, asupra lor si asupra copiilor lor, ceea ce este si va fi in veci, Amin!” – 20 septembrie 1459, Bucuresti

Vlad Tepes a fost un domnitor sever si crud cu supusii sai. El a introdus ordinea si disciplina in tara, dar si in documente, dovada hrisovul pe care l-a intocmit acum 550 de ani. De aici si atestarea orasului Bucuresti, capitala tarii noastre la 20 septembrie 1459.

In memoria strabunilor nostri a ramas adanc imprimata imaginea acestui domnitor. Se mai aud voci care spun si azi „unde esti tu Tepes Doamne?!”

_____________________________________________________________
Surse: Wikipedia.ro si Astrodatabank.com

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close