Minola BratoveanuPortretV.I.P.

Mila Kunis sau plenitudinea talentului sub semnul Leului

mila-kunis

În cinematografia mondială a apărut o nouă generaţie de actori. Este vorba despre tineri, toţi având sub 35 de ani, care au avut performanţe cinematografice notabile, mai ales în ultimii ani. Bineînţeles, înainte de perioada anilor ’90 nimeni nu auzise de ei. Putem aminti nume precum Jamie Bell, Jennifer Lawrence, Anna Kendrick, Mia Wasikowska, John Boyega, Dev Patel sau Andrew Garfield. În această galerie de tineri artişti o putem include şi pe Mila Kunis.

Milena Markovna Kunis s-a născut pe data de 14 august 1983, la Cernivtsi (în Ucraina, parte a fostei URSS, la acel moment). Părinţii săi sunt Mark şi Elvira Kunis. Tatăl Milenei este de profesie inginer mecanic (dar a lucrat şi ca şofer de taxi), iar mama sa a fost calificată ca şi profesor de fizică (dar a lucrat şi ca director de farmacie). Soţii Kunis mai au un fiu, Mihail, fratele mai mare al Milenei. Familia Kunis este de origine evreiască, ei fiind practicanţi ai religiei mozaice. În Ucraina, soţii Kunis aveau calificări, ocupaţii şi o situaţie financiară relativ bună. Totuşi, datorită tendinţelor antisemite semnificative din fosta URSS, dar şi din dorinţa de a oferi celor doi copii un viitor mai bun, familia Kunis a plecat definitiv în SUA (la Los Angeles) în anul 1991 (pe când Milena avea doar 8 ani).

În astrograma natală a Milenei descoperim o nativă Leu cu Ascendent în Săgetător. Părinţii săi şi ocupaţiile lor sunt indicate în tema sa natală într-o manieră destul de subtilă. Folosind tabelul termenelor egiptene, descoperim că Soarele viitoarei artiste, semnificator al tatălui, este plasat la 21 de grade în Leu, în termenul lui Mercur, iar Mercur se află în Fecioară. Nuanțele mercuriene pe care le capătă Soarele artistei și faptul că acesta este împreună cu Marte în aceeași zodie sunt detalii relevante pentru ocupaţii precum cele de inginer mecanic şi şofer.

horoscop-mila-kunis
14.08.1983, ora 17:00, Cernivtsi (Ucraina), potrivit www.astro-seek.com

Luna Milenei, semnificatoare a mamei, este plasată la 9 grade în Scorpion, în termenul lui Venus, iar Venus se află tot în Fecioară, semn de pământ, semnificativ pentru activităţi precum cele de profesor de fizică şi farmacist. Plasarea casei a IV-a, a ţării natale şi a originilor, într-o zodie guvernată de Marte, cu Marte alături de guvernatorul casei a IX-a (Soarele) indică decizia familiei de origine de a alege o altă patrie, o altă ţară de reşedinţă. De asemenea, Marte se află la începutul semnului Leu, în termenul lui Jupiter și în trigon aplicant cu acesta, semnificând astfel plecarea într-o altă ţară.

A doua zi după mutarea în SUA, la Los Angeles, Milena a fost înscrisă la „Rosewood Elementary School”. Pentru micuţa ucrainiană expatriată s-a produs atunci un mare şoc emoţional, în condiţiile în care ea era vorbitoare nativă de limba rusă şi nu cunoştea deloc engleza. Mai târziu, va descrie această experienţă astfel: „Imaginează-ţi cum este să devii orb şi surd la vârsta de 7 ani”, referindu-se şi la dificultăţile de a se integra în cultura americană, de a se adapta la stilul de gândire şi comportament al americanilor.

După finalizarea studiilor primare, a continuat cu studiile liceale la „Hubert Howe Bancroft Middle Scool”. În perioada copilăriei şi adolescenţei, Milena a început să manifeste abilităţi artistice (dar, mai ales, actoriceşti). La vârsta de 9 ani lua deja lecţii de actorie la Beverly Hills Studios cu Susan Curtis (care, mai târziu, îi va deveni manger). Ca urmare a acestor cursuri, Milena a început să apară în spoturi publicitare, iar apoi în seriale de televiziune.

După finalizarea studiilor liceale, Milena a început studiile superioare la „Los Angeles Center for Enriched Studies” (LACES), iar apoi le-a continuat la „Fairfax High School” (prin transfer), absolvindu-le în 2001.

Această perioadă de formare poate fi surprinsă în astrograma Milenei. Şocul adaptării la viaţa dintr-o nouă ţară poate fi înţeles din perspectiva Lunii din Scorpion. Luna semnifică originile, patria natală, dar în Scorpion se află în cădere, semnificând o dezrădăcinare şi un şoc emoţional corespunzător. Şocul contactului cu o altă cultură este indicat şi de Luna neagră (Lilith) din Vărsător, aflată în opoziţie cu Soarele său natal (guvernator de casă a IX-a).

Studiile superioare de actorie sunt indicate de Soarele (guvernator al casei a IX-a, a studiilor universitare) plasat în Leu (semnul actoriei) și de planetele din casa a IX-a, Venus (guvernatoare a casei a V-a) și Mercur.

Ca şi alţi actori din tânăra generaţie, Milena şi-a început cariera de actriţă încă din perioada copilăriei şi adolescenţei. În 1994 Milena a avut prima sa aparţie într-un serial TV, în producţia „Days of Our Lives”. Au urmat apoi apariţii în episoade din serialul „Baywatch”, precum şi în sitcomul „That ”70s Show”.

În anul 1995 a apărut în primul său film pentru marele ecran – „Piranha”. Cariera sa a continuat cu apariţii în seriale de televiziune şi roluri cinematografice, dintre care amintim „Santa with Muscles” (1996), „Krippendorf’s Tribe” (1998), „Get Over It” (2001), „American Psycho 2” (2002), „Stewie Griffin: The Untold Story” (2005), „After Sex” (2007), „Bootcamp” (2008), „Extract” (2009), „The Book of Eli”, „Black Swan” (ambele din 2010), „Friends with Benefits” (2011), „Ted” (2012), „Oz the Great and Powerful” (2013), ş.a.m.d.

Practic, prin toate performanţele sale artistice, Mila Kunis a devenit un brand şi o vedetă cinematografică de notorietate mondială.

Activitatea sa artistică a fost răsplătită prin multiple nominalizări la premii cinematografice („Young Artist Award”, „Teen Choice Awards”, „MTV Movie Awards”), dintre care unele chiar au fost câştigate (Premiul Festivalului de Film de la Veneţia, „Saturn Awards”, „Spike Video Game Awards”, etc.).

Din perspectivă astrologică putem înţelege destul de bine ascensiunea fulminantă a Milei în cariera de actriţă. Soarele din Leu (aflat în domiciliu), precum şi Marte din Leu i-au conferit talent actoricesc şi o capacitate extraordinară de a străluci.

Ascendentul din Săgetător i-a permis să se afirme în condiţiile mutării într-o altă ţară şi a dificultăţilor de adaptare. Jupiter se află în domiciliu, în Săgetător, semnificând şanse şi oportunităţi deosebite care pot apărea în ţări străine. Jupiter, ca guvernator al Ascendentului, se află în conjuncţie cu Uranus (planeta cinematografiei), semnificând curaj, şansă şi capacitate puternică de afirmare în lumea filmelor.

În mod suplimentar, Jupiter şi Uranus se află în conjuncţie cu Ascendentul, având statut de planete angulare (deci dominante), fiind susţinute şi de un aspect benefic (trigon) cu Marte, toate acestea susţinându-i imaginea favorabilă şi netezindu-i drumul către succes.

Neptun din casa I i-a dăruit Milei charismă şi putere de fascinaţie.

Mijlocul Cerului din Balanţă indică o carieră în domeniul artistic, iar guvernatorul său (Venus) este plasat în casa a IX-a, semnificând o carieră în străinătate.

O atenţie specială merită filmul „Jupiter Ascending”, în care Mila Kunis joacă rolul principal, lansat în 2015, producţie cu anumite aspecte corelate direct cu astrologia. În limba română, titlul filmului a fost tradus „Ascensiunea lui Jupiter”, dar sensul real este de „Jupiter pe Ascendent” sau „Răsăritul lui Jupiter”. Acest film are nuanţe evidente autobiografice pentru Mila: personajul interpretat de ea (Jupiter Jones) face parte dintr-o familie de ruşi (Bolotnikov) care s-au mutat în USA, este nativă Leu (ca şi artista), având Jupiter pe Ascendent (ca şi Mila), dar şi dificultăţi de adaptare la stilul de viaţă american (din nou o similitudine), iar tatăl său (decedat în mod tragic în film) este pasionat de astronomie. În rest, filmul are un subiect sci-fi (o dinastie cosmică, având reşedinţa pe planeta Jupiter, o familie imperială nemiloasă, care exploatează resursele Terrei, etc.).

Din viaţa personală a artistei se ştiu multe lucruri. Mila Kunis are o reflectare foarte favorabilă în presă, imaginea ei fiind apreciată şi de diverşi creatori vestimentari (Christian Dior, între alţii), motiv pentru care a apărut pe coperta mai multor reviste de modă. A fost de mai multe ori inclusă în topul 100 al celor mai puternice persoane celebre. Este o simpatizantă a Partidului Democrat american şi a lui Barack Obama (fostul preşedinte).

Astrologic vorbind, relaţiile sale bune cu presa pot fi înţelese din perspectiva planetei Mercur (care semnifică şi jurnalismul) plasat în domiciliu (Fecioară).

Admiraţia de care se bucură în rândul creatorilor vestimentari se poate corela cu plasarea lui Neptun în Săgetător (în exaltare, deci), în casa I (planetă angulară şi dominantă), indicând fascinaţie, seducţie, „glamour” (calităţi apreciate în industria modei, unde imaginea reprezintă aproape totul). Acelaşi Neptun indică şi simpatiile politice de stânga.

În plan relaţional, Milei i se cunosc două relaţii, relativ stabile. În anul 2002 a început o relaţie cu Macaulay Culkin (un alt tânăr actor de succes, care a devenit faimos prin apariţiile în filmele din seria „Singur acasă”). Relaţia nu a fost oficializată şi s-a încheiat în anul 2011, cei doi rămânând ulterior prieteni.

În 2012 Mila a început o relaţie de cuplu cu actorul Ashton Kutcher (cu care colaborase anterior la producţia TV „That ’70 Show”), cei doi ajungând apoi să se logodească şi să se căsătorească (în 2015). Din acest cuplu au rezultat doi copii: fetiţa Wyatt Isabelle Kutcher (născută în 2014) şi Dimitri Portwood Kutcher (născut în 2015).

În astrograma actriţei observăm casa a VII-a (a relaţiilor de cuplu) plasată în Gemeni (semn dual), indicând două relaţii semnificative. Casa a V-a (a copiilor) este plasată în Taur, iar guvernatoarea sa, Venus, se află în Fecioară (semn dublu), indicând astfel cei doi copii.

Şarmantă, cu simţul umorului, plină de talent actoricesc şi de energie pozitivă, Mila Kunis poate fi prototipul femeii de succes care inspiră tânăra generaţie. Aduce bucurie, este foarte creativă în rolurile pe care le abordează cu atâta naturaleţe, emană strălucire şi fascinează în egală măsură, este versatilă şi entuziastă în tot ceea ce face în plan profesional: o adevărată stea a cinematografiei, şi un om de la care putem învăţa ce înseamnă adaptabilitatea şi puterea de a rezista încercărilor vieţii.

MINOLA BRATOVEANU,
Membră AAR, psiholog
minola-bratoveanu

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close