EfemereGianina Milascon

Marea conjunctie Jupiter-Uranus in Pesti: Efecte

Autor: Gianina Milascon

Conjunctia Jupiter-Uranus in Pesti
Conjunctia Jupiter-Uranus in Pesti

Nu stiu daca asteptam cu totii schimbarile aduse de efectele conjunctiei Jupiter-Uranus, dar cert este ca ea se va produce in curand (eveniment de care avem parte o data la 12 ani), avand atat implicatii generale, cat si particulare. In aceasta perioada, cele doua planete sunt extrem de nehotarate, osciland intre trecut si viitor. Mai precis: Jupiter a intrat in Pesti in ianuarie 2010, iar in iunie se razgandeste si mai viziteaza Berbecul, ca apoi in septembrie sa treaca din nou in Pesti, unde ramane pana in ianuarie 2011.

In Pesti, Jupiter il intalneste pe neastamparatul Uranus, care oscileaza si el intre Pesti si Berbec, in final ramanand fidel Pestilor cu care s-a familiarizat din 2003.

Pe parcursul anului 2010 si la inceputul lui 2011, vom avea parte de trei conjunctii perfecte ale celor doua planete:

– 8  iunie 2010, la 0gr18 min in Berbec, ora 12:55;
– 19 septembrie 2010, la 28gr43min in Pesti, ora 4:00;
– 8 ianuarie 2011, la 27gr03 min in Pesti, ora 15:50.

Aspectul are un impact major asupra intregii societati, doar daca ne gandim ca toate conjunctiile Jupiter-Uranus din trecut au fost legate de evenimente extraordinare. De exemplu, in 1969, omul a pus pentru prima data piciorul pe Luna, conjunctia producandu-se atunci in semnul Balantei sau in 1997, cand s-a produs in Varsator, am avut parte de o mare descoperire stiintifica in domeniul medicinei: s-a clonat primul animal, de care am auzit cu totii: oaia Dolly.

Sa ne gandim acum la cuvintele cheie care simbolizeaza cel mai bine cele doua planete:

Jupiter – expansiunea, cresterea, succesul, proiectele marete, legea.

Uranus – tehnica inalta, inventivitatea, nonconformismul, reforma, viitorul.

Iar zodia Pestilor – simbolizeaza credinta  si divinitatea.

Cunoscand aceste simboluri, ne putem astepta, la nivel global, sa progresam spiritual, sa asistam la schimbari uimitoare in tehnologie si stiinta, la reforme legislative, poate la noi ideologii pe care suntem tentati sa le imbratisam, la progrese si descoperiri care vor propulsa evolutia globala. “Vechiul”, in toata splendoarea lui, e de asteptat sa fie dat la o parte. Dar sa nu ne bucuram prea tare, pentru ca vom fi partasi inclusiv la teribile si neasteptate turbulene economice, pe care nu le primim cu zambetul pe buze. Imbratisam totusi metamorfoza vietii, chiar daca e dureroasa.

La nivel personal, vom simti si vom trece prin aceste transformari in functie de casa astrologica din tema natala in care va avea loc conjunctia Jupiter-Uranus, observand astfel domeniul din viata noastra care este marcat de influentele ei.

La modul general, vom fi stapaniti de neliniste si expansivitate. E posibil sa avem parte de  calatorii neasteptate sau sa ne dorim acest lucru chiar si numai in planul imaginar. Filozofia vietii va fi un semn de intrebare acum pentru noi, cand putem gasi solutii de raspuns neconventionale. Vom deveni mai profunzi din punct de vedere emotional, incercand sa ne intelegem mai bine semenii, sa fim plini de compasiune si lipsiti de discriminare. Si poate vom deveni astfel mai responsabili.

So observam acum ce influente va avea conjunctia Jupiter-Uranus in Pesti asupra zodiilor:

BERBEC
Conjunctia Jupiter-Uranus in casa XII
Inima nativilor poate fi cuprinsa de o bunavointa adevarata pentru cei necajiti, ei simtindu-se satisfacuti atunci cand sunt de ajutor. Misticismul si intuitia se pot manifesta cu putere. Ei incearca sa-si caute identitatea spirituala prin diverse practici de meditatie sau yoga. Sunt predispusi sa lucreze in spatele scenei pentru urmarirea unor teluri umanitare sau stiintifice, gasind in ei insisi sursa inspiratiei. Se pare ca aceasta singuratate poate fi foarte creativa. Berbecii sa fie atenti la sperantele lor, care pot fi adesea inselate, mai ales ca proiectele la care viseaza pot lua intorsaturi neasteptate.

TAUR
Conjunctia Jupiter-Uranus in casa XI

Taurii au parte de o perioada in care isi doresc si sunt in cautarea unor grupuri de prieteni cu interese comune, care sa-i stimuleze in propriile lor preocupari. Este vorba de grupuri cu teluri umanitare, stiintifice sau oculte.
Vor avea parte de relatii umane numeroase si diverse, dar si de schimbari bruste, deoarece ei nu tolereaza sa li se limiteze libertatea.
Pot beneficia de pe urma prietenilor si a activitatilor de grup, fiind procupati de binele colectivitatii din care fac parte.

GEMENI
Conjunctia Jupiter-Uranus in casa X

Gemenii vor fi foarte independenti si originali in planul carierei, dorindu-si libertate in exercitarea profesiei si neavand retineri in a introduce noul, chiar cu riscul de a fi criticati. Rutina este suportata cu greu in aceasta perioada.
Ei au tendinta sa vaneze posturile de responsabilitate in societate, ambitia  profesionala fiind mereu prezenta. Aceasta pozitie le confera o abilitate de buni organizatori. Sunt deschisi la masurile de imbunantatire a educatiei, pe care o vor vedea ca o trambulina catre dezvoltatarea influentei si profesionalismului.
E posibil sa neglijeze totusi viata de familie in favoarea carierei. Deci e bine sa incerce sa gaseasca un echilibru.

RAC
Conjunctia Jupiter-Uranus in casa IX

Pentru Raci, va fi o perioada in care formularea unei filozofii a vietii devine importanta. Ei cauta sa invete, sa se instruiasca, sunt deschisi si toleranti fata de parerile celor din jur. Se pot indeparta de traditie pentru a imbratisa domeniul filozofic, religios, stiintific, fiind atrasi de progres sub toate formele lui. Ei incep sa devina adeptii unor metode moderne de educatie, dar pot traversa si o perioada marcata de lenevie si suficienta. Racii vor fi interesati de calatoriile peste hotare, unde doresc sa intre in legatura cu religia si cultura acelor popoare sau vor avea contacte cu oameni veniti din strainatate. Calatoriile vor fi bruste, fiind pline de aventura.

LEU
Conjunctia Jupiter-Uranus in casa VIII

Leii pot fi benefiaciarii unor sume de bani proveniti din mosteniri sau credite, asigurari ori poate fi vorba despre banii comuni  proveniti in urma casatoriei.
Ei pot dezvolta acum un interes puternic pentru doctrinele oculte, cum ar fi magia sau spiritismul, sau pentru misterele vietii de dupa moarte.
Apare schimbarea atitudinii fata de propria sexualitate: conjunctia poate fi privita fie ca pe o forta transformatoare in bine, fie ca pe una devoratoare si rea.

FECIOARA
Conjunctia Jupiter-Uranus in casa VII

Ceea ce este nou si nesteptat pentru Fecioare intervine in relatiile cu oamenii, in parteneriatele de orice fel, incluzand aici casatoria. Este o perioada in care ei simt nevoia de libertate si de nonconformism in relatia de cuplu. Pot interveni schimbari bruste in viata de familie, care contravin vietii tihnite si linistite de pana acum. Dar Fecioarele vor fi acum binevoitoare, amabile, ceea ce le aduce succese in relatiile parteneriale, ele posedand onestitatea si fair-play-ul necesare, asteptatnd in schimb acelasi lucru. Dragostea lor este altruista si pura, ei dorind bunastarea materiala si spirituala a celorlalti. Nativii acestei zodii sa fie atenti sa nu devina naivi si sa astepte prea mult de la ceilalti.

BALANTA
Conjunctia Jupiter-Uranus in casa VI

Balantele au acum posibilitiatea sa avanseze in domeniul muncii lor daca isi presteaza cu seriozitate atributiile, pentru ca este posibil sa fie tentate sa plaseze pe umerii altora sarcinile lor, ceea ce le va aduce in schimb prejudicii. Balantele se simt mai razvratite decat de obicei, fiind sensibile la conditiile de munca. Nativii avestei zodii nu pot accepta supravegherea rigida. Pe de alta parte, ei sunt inventivi, oferind metode revolutionare si nononformiste in domeniul lor. In anumite situatii, aceste metode nu sunt acceptate, astfel ca ei sant obligati sa-si schimbe locul de munca, neacceptand rutina. Pot sa apara si probleme de sanatate din cauza excesului de mancare si bautura, chiar posibile tulburari ale functiei hepatice.

SCORPION
Conjunctia Jupiter-Uranus in casa V

Pentru Scorpioni, dragostea si relatiile romantice sunt la orizont. In aceasta perioada, se poate naste o dragoste necenzurata, creativa si inspirata, pentru cei singuri in mod special, iar pentru cei casatoriti, e posibila chiar o relatie extraconjugala. Fericirea ii va pandi, iar ei o vor imbratisa cu drag.
Scorpionii sunt plini de creativitate acum, aspect ce se poate manifesta in domeniul muncii sau in afaceri, in relatiile interumane sau in modul de  educare a  copiilor lor. Orice efort creativ le va aduce beneficii sufletesti si materiale.
Scorpionii vor fi interesati si de speculatii financiare, dar au nevoie de mare atentie, pentru ca sunt predispusi la investitii neinspirate.

SAGETATOR
Conjunctia Jupiter-Uranus in casa IV

Sagetatorii isi indreapta acum atentia asupra familiei si caminului lor, fiind cu mult mai preocupati de bunastarea si de fericirea familiei din care fac parte. Este o perioada in care se pot muta sau in care pot sa faca schimbari diverse in actuala locuinta (de decor, mobilier, renovare sau extindere).
Sagetatorii vor avea parte de confort si de prosperitate in tot ce tine de problemele casnice, simtindu-se bine intr-o familie protectoare si sigura din punct de vedere emotional si material.
Schimbarea de mentalitate fata de cei dragi ii face sa fie mai binevoitori, mai altruisti si mai rabdatori.

CAPRICORN
Conjunctia Jupiter-Uranus in casa III

Capricornii vor pune pe primul plan comunicarea, care poate fi scrisa sau vorbita, avand o mentalitate filozofica, optimista si orientata oarecum spre spiritual. Ei sunt predispusi la multe calatorii nu neaparat lungi, ci bruste si pline de peripetii, cel mai probabil in interes de afaceri, pentru care li se cere sa fie abili in comunicare.Vor pune accent in aceasta perioada pe relatiile cu fratii si surorile, care pot avea un caracter neobisnuit si excentric.
Ei simt nevoia unui anturaj care sa-i stimuleze intelectual si care sa aiba preocupari iesite din comun.
Se poate sa fie atrasi de studiul unei ramuri a religiei sau de studiul stiintelor oculte.

VARSATOR
Conjunctia Jupiter-Uranus in casa II

Varsatorii sant rasfatati din punct de vedere material, au sansa de a castiga prin munca lor sume importante de bani, care vor veni intr-un mod neasteptat. Dar ei sunt niste persoane caritabile si filantropice, deci vor sti sa imparta sumele pe care le castiga celor aflati in nevoie. Dar trebuie sa imparta cu atentie, sa nu cada in extrema cealalta, adica nu trebuie sa devina risipitori.
Ei pot castiga bani din afaceri inedite, neobisnuite. Valorile materiale traditionale nu prezinta importanta pentru ei. Banii pot fi utilizati in scopuri umanitare.

PESTI
Conjunctia Jupiter-Uranus in casa I

Pestii se vor regasi pe ei insisi, isi vor remodela personalitatea pentru a progresa spiritual, pentru a fi mai buni in ochii lor si ai celor din jur.
Ei vor beneficia acum de o protectie subtila, divina, chiar daca acest ajutor va veni in ultimul moment. Vor avea privilegiul de a detine cunoasterea intuitiva a legilor spirituale si chiar un talent profetic.
Pe de alta parte, nevoia de libertate pune stapanire pe ei, la fel si necesitatea de schimbare. Ei pot fi intr-o agitatie continua, incalcand legile societatii din care fac parte, tocmai pentru a gusta din plin libertatea.

*

„Lumineaza-ti mintea,ca sa-ti luminezi calea”

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close