16 ianuarie 2022, ora 12:30 : ”Dodecatemoria – În căutarea sensului pierdut”, workshop cu Mihaela Dicu
Mihaela Dicu invită pasionații de astrologie la workshopul ”DODECATEMORIA – În căutarea sensului pierdut”, care va avea loc duminică, 16 ianuarie 2022, de la ora 12:30 la 17:30, pe Zoom.
Workshopul este structurat în jurul temei pe care Mihaela Dicu a prezentat-o la Congresul European de Astrologie din noiembrie, 2021: „DODECATEMORIA – În căutarea sensului pierdut”. Conferința Mihaelei pe acest subiect a fost considerată cea mai valoroasă și captivantă conferință din toate cele prezentate de-a lungul a celor 3 zile cât a durat Congresul European de astrologie, fiind elogiată atât de public, cât și de ceilalți conferențiari. Conferința a durat 2 ore, dar materialul pregătit a fost mult mai amplu decât cel expus, iar între timp, autoarea l-a îmbogățit suplimentar cu noi aplicații și exemple. Subiectul este inedit, prezentarea este limpede și bine structurată, abordarea este practică, originală și foarte folositoare în analizele astrologice. Acest workshop nu trebuie ratat!
Iată prezentarea workshopului, în cuvintele Mihaelei Dicu:
Dodecatemoria, sau doisprezecimile, sunt subdiviziuni de 2,5 grade, care împart fiecare semn al zodiacului în 12 părți egale. Cuvântul își are originea în greaca veche și este pluralul lui dodecatemorion, de la dodekaton (al doisprezecelea) + morios (parte).
Așadar, fiecărui semn zodiacal îi sunt atribuite douăsprezece subdiviziuni de 2,5 grade. Prima subdiviziune sau primul dodecatemorion aparține zodiei respective, iar următoarele se succed în ordinea zodiacală. De exemplu, pentru Berbec, primul dodecatemorion aparține Berbecului, al doilea, Taurului, al treilea Gemenilor și așa mai departe. Pentru Vărsător, primul dodecatemorion aparține Vărsătorului, al doilea Peștilor, al treilea Berbecului etc.
Conceptul de dodecatemoria este unul dintre cele mai vechi concepte astrologice. La fel ca zodiacul nostru cu douăsprezece semne, dodecatemoria sunt de origine babiloniană, fiind menționate în scrierile cuneiforme încă din secolul al V-lea î.Hr.
Majoritatea astrologilor antici fac referire la doisprezecimi: Antioh din Atena (secolul I BCE), Dorotheus din Sidon (sec I CE), Marcus Manilius și Balbillius (secolul I), Vettius Valens (secolul II), Paulus Alexandrinus și Firmicus Maternus (secolul IV), Hephaestion din Teba (sec. V), Retorius Egipteanul (secolul VI) si alții.
Din păcate, informațiile despre dodecatemoria sunt destul de confuze, dispersate și incomplete. Este dificil să reconstruim complet modul în care strămoșii noștri au folosit dodecatemoria. Cu toate acestea, atunci când sunt puse împreună, acele fragmente de informații pe care le avem dezvăluie o perspectivă fascinantă asupra utilității acestei tehnici în studiul hărților astrologice.
Dodecatemoria, acest micro-zodiac, așa cum îl numesc asiriologii și istoricii științei, evidențiază detalii ascunse într-o hartă astrologică, detalii ce pot ajuta la clarificarea acesteia. Mai mult, în situațiile în care este dificil să alegi între diverse opțiuni, dodecatemoria poate face cu adevărat diferența în interpretarea unei hărți.În acest workshop, voi prezenta conceptul, cu diversele metode de utilizare propuse de astrologii antici, și voi arăta, cu ajutorul exemplelor, cum putem folosi dodecatemoria pentru:
– a dezvălui lucruri ascunse în harta natală
– a rafina sau a confirma unele previziuni obținute prin diverse tehnici predictive
– a diferenția trăsăturile de personalitate și destinul în cazul gemenilor
– a corecta ora nașterii
Detalii cu privire la condițiile de participare, aici:
https://www.facebook.com/events/595294911768824/