Aplicatii & ConcepteCristina Bodea

Tranzitul lui Saturn, secretul evolutiei / recompensa vietii (partea II)

Autor: Cristina Bodeawww.astrovision.ro

Saturn prin case
Saturn prin case

(Vezi si prima parte a articolului)

Tranzitul lui Saturn prin casa a VII-a, indica evaluarea / reevaluarea corecta a relatiei / casatoriei si a parteneriatelor de orice fel, prin maturitate.
In aceasta perioada cele mai importante relatii din viata noastra, fie ele de casatorie, relatii sentimentale sau profesionale, ne pot fi puse la incercare, prin teste menite sa dea la o parte ce nu avem nevoie pentru sufletul nostru, ce nu este benefic in aceste relatii, pentru a face loc unei noi abordari in cadrul asocierilor noastre sau pentru a le inlocui cu altele noi, mult mai serioase si mai constructive pentru noi.

Este foarte important acum sa constientizam ca modul in care Saturn transeaza prin testele la care suntem supusi (la care noi suntem nevoiti sa raspundem corect fata de noi insine) are rol esential in evolutia noastra, iar aceste schimbari, chiar daca uneori ni se par dure sau nu le putem percepe in profunzimea lor care este intotdeauna una corecta, prin puterea noastra de adaptare si deschidere pentru mai bine, ne aduc implinirea.

Este drept ca aceasta implinire poate fi constientizata si recunoscuta mai tarziu insa, cu rabdare si perseverenta in cautarea fericirii in relatiile noastre, vom avea parte garantat de ceea ce ne implineste concret si cu adevarat. Redresarea poate fi dificila, poate implica mari eforturi emotionale, rationale sau pshice din partea noastra, insa la final vom constata prin recunostinta de sine ca a meritat.

Este momentul sa aflam daca partenerul/ partenerii de viata/ afaceri sunt oamenii potriviti ce pot juca in realitate un rol semnficativ in drumul nostru spre succesul personal/ profesional.

In relatiile existente, avem acum ocazia de a ne evalua propriul sistem de valori astfel incat sa facem alegerile corspunzatoare, in acord cu dorintele si nevoile noastre. Aceste relatii pot parea ca devin mai reci, in realitate doar mai serioase, mai stabile si mai solide, in sensul maturizarii de ambele parti. Este un moment benefic pentru casatorie, pentru dezvoltarea unei afaceri pe termen lung sau pentru construirea unor relatii durabile.

Prin invatarea lectiilor lui Saturn in perioada acestui tranzit, realizam calitatea relatiilor noastre, aprecierea reala a acestora, seriozitate si maturitate in parteneriatele noastre si vom invata sa ne dorim si sa acceptam doar acele persoane si legaturi cu impact pozitiv si constructiv in viata noastra.

Tranzitul lui Saturn prin casa a VIII-a, indica o perioada in care viata noastra poate capata un alt sens, mai profund, ca rezultat al reactiei noastre la impunerea de a functiona dupa reguli mai stricte.

Este un moment in care ni se cere prudenta si maturitate in tratarea situatiilor referitoare la finantele noastre (provenite de la altii, din mosteniri etc), rabdare si o viziune mai profunda vizavi de planurile secrete ale vietii (fie ele legate de misterele lumii, descoperirea profunzimii dincolo de concret, fie legate de planul intim, sexual, al relatiilor noastre).

Putem avea acum nevoia sau dorinta de a descoperi ce se ascunde in spatele lucrurilor (inclusiv prin abordarea stiintelor care trateaza aceste aspecte ale vietii: misticism, astrologie, psihologie, paranormal etc), de a intelege propria sexualitate, de a percepe si a ne defini mai clar ce anume sta la baza anxietatii, frustrarilor si inhibitiilor pe care le simtim.

Este recomandat sa evaluam riscurile de orice fel in legatura cu orice actiune pe care o intreprindem.
Putem avea parte de mosteniri de natura materiala sau de blocaje in obtinerea avantajelor materiale pretinse la voia intamplarii, bazate pe hazard. Se recomanda prudenta in afaceri si/ sau in cadrul actiunilor noastre legate de resursele financiare de care dispunem sau putem dispune.

Nu sunt avantajate alimentarea fanteziilor sexuale si nici obtinerea de satisfactii marete legate de planul intim. Invitatia la introspectie si la aflarea lucrurilor ascunse de planul concret sunt resimtite acum mai accentuat, dovedite de nevoia de a fi cu noi insine, retrasi, netulburati, in cautarea raspunsurilor la nenumaratele dileme si confuzii ce se petrec in mintea si sufletul nostru. Prin invatarea lectiilor lui Saturn in perioada acestui tranzit, realizam autocunoasterea, autodisciplina, dezlegarea misterelor vietii noastre in viziune proprie si avem parte de clarificari in legatura cu propria fiinta in ceea ce priveste intimitatea, dincolo de aparente.

Tranzitul lui Saturn prin casa a IX-a, indica o perioada de clarificare a viziunii noastre despre viata, a conceptiei filozofice, morale, de natura spirituala sau religioasa asupra rolului nostru in aceasta viata, o reconfigurare a propriului sistem de valori.

Este o perioada benefica pentru studii superioare sau aprofundate legate de un anumit aspect caruia ii dam importanta majora.

Este timpul pentru a ne aseza, pentru a alege in schimbul calatoriilor din lumea fizica calatoriile prin intermediul studiilor, imbogatirea sufleteasca prin cunoasterea superioara. Se va resimti acum un interes mai accentuat pentru studiul limbilor straine sau al culturii diverse, in scopul atingerii unui nivel de educatie superior.

De asemenea, relatiile cu strainatatea sau strainii pot cunoste acum obstacole, blocaje sau dificultati, pe care suntem invitati sa le evaluam, sa le intelegem si sa ni le asumam, prin maturitate si intelepciune. Este de preferat stabilirea obiectivelor si prioritatilor in afara cadrului care presupune deplasarea sau calatoriile in strainatate. Valorificarea cunostintelor si devoltarea acestora intreprinse acum, ne vor asigura un loc si un rol definitoriu in viata.

Prin intelegerea lectiilor lui Saturn in perioada acestui tranzit, realizam intelegerea gradului de satisfactie in ceea ce priveste cunoasterea, fundamentarea propriilor conceptii despre viata si descoperirea viziunii si abordarii a ceea ce suntem raportat la viata noastra, viziune ce se va instala in sistemul nostru de valori, posibil definitiv, pentru viitor.

Tranzitul lui Saturn prin casa a X-a indica reorganizarea si redefinirea planului si statutului socio-profesional. In aceasta perioada ne putem confrunta cu situatii delicate care ne pun rabdarea la incercare, ce vizeaza planul profesional in maniera in care acesta atrage dupa sine statutul nostru in societate. In masura in care aceste teste nu sunt bine percepute, intelese si acceptate, putem avea suprize neplacute la locul de munca, ni se poate pune la indoiala imaginea in mediul profesional si chiar si in anturajul social, prin defaimare, denigrare, respingere sau indiferenta din partea celorlalti.

De aceea este important sa tratam prioritar securitatea si stabilitatea profesionala, sa acceptam o situatie de stagnare sau nesatisfacerea ambitiilor la nivelul pretins.

Cariera noastra poate cunoaste acum stabilitatea, se poate dezvolta cu pasi lenti si siguri spre succes, putem vedea concretizarea promovarii, a evolutiei in plan profesional, conform cu ceea ce am acumulat si am demonstrat.

Acum avem sansa sa ne cream temelia, baza de dezvoltare spre atingerea apogeului in cariera, generand astfel aprecierea si respectul din partea celorlalti. Prin intelegerea lectiilor lui Saturn in perioada acestui tranzit, realizam rasplata muncii noastre prin schimbarea cu un nou statut, ca generator de satisfactii profesionale referitor la imagine si plan financiar, obtinerea unei pozitii ce ne onoreaza in societate prin statut social si profesional, rasplata muncii noastre din ultimii ani, stabilitate si maturitate in reprezentarea proprie in fata lumii.

Tranzitul lui Saturn prin casa a XI-a indica perioada de construire si definire a planurilor si visurilor noastre, concretizarea sperantelor si castigarea de prieteni si protectori pe termen lung.

In aceasta perioada, proiectele si planurile pe care intentionam sa le concretizam, au sansa de a deveni realitate cu beneficii pe termen lung, prin maturitate, seriozitate si corectitudine. Aceste calitati devin acum obligatorii, trebuie sa ne ajutam de ele pentru a asigura lent, dar sigur, succesul in demersurile noastre referitoare la punerea in aplicare a planurilor.

Este posibil sa intampinam obstacole, blocaje, amanari sau complicatii in aceste demersuri, menite sa ne stimuleze rezistenta la stres, ambitiile si vointa in realizarea scopurilor pe care ni le propunem.  De asemenea, relatiile cu prietenii sunt supuse acum reevaluarii, reconfigurarii pe alte criterii, pentru cladirea unor relatii de prietenie adevarata, de lunga durata, posibil valabile pe viata. Tot ceea ce intreprindem acum este conditionat de termene, legi, reguli, astfel incat suntem nevoiti sa fim corecti si sa actionam in cadru legal.

Prin intelegerea lectiilor lui Saturn in perioada acestui tranzit, realizam indeplinirea obiectivelor si a visurilor noastre, aprecierea unei relatii de prietenie care merita si se conformeaza principiilor noastre si acceptarea de a pastra doar ce este relevant, solid si viabil pentru viata noastra.

Tranzitul lui Saturn prin casa a XII-a indica perioada de incheiere a ciclului de 30 de ani, moment in care suntem invitati sa demonstram ce am invatat si am realizat in aceasta viata, se face bilantul vietii noastre de pana acum.

Este posibil sa traim stari interioare dintre cele mai complicate, dificil de inteles, nevoia de izolare, retragerea din mediul social, introspectii, uneori chiar depresii.

Avem parte acum de eventuale blocaje in legatura cu expunerea noastra, putem munci de acasa sau putem gasi alternative de manifestare a sufletului nostru in confruntarea cu viata.

Probele de destin cer acum intelepciune, rabdare si atentie pentru sufletul nostru. Greselile din trecut sau fuga de realitate sau din fata provocarilor vietii isi cer dreptul acum, fapt ce poate implica si plata unor datorii karmice pentru purificarea si slefuirea sufletului, pentru evolutia noastra.

Prin invatarea lectiilor lui Saturn in perioada acestui tranzit, poate cel mai apasator dintre toate, realizam ce viata am avut pana in prezent, ce am gresit, ce reprezinta acum viata pentru noi, cat suntem de pregatiti pentru o noua etapa a vietii noastre.

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close