Articole dupa autor:CaleidoscopCristina Bodea

Horoscop cariera si bani – 2012

Autor: Cristina Bodeawww.astrovision.ro

BERBEC  / Ascendent in BERBEC
Anul 2012 incepe in forta pentru tine, cariera fiind pe primul plan, fie ca iti doresti aceasta intr-un mod ambitios, fie ca te preocupa din motive care te determina sa te concentrezi pe acest aspect.
Situatia este promitatoare si favorabila, atat timp cat lasi loc flexibilitatii de a accepta parerile si ideile celorlalti cu mai multa usurinta.
Sustinatori sunt si nu sunt, asa ca mai bine te bazezi pe fortele proprii si-ti folosesti propriile strategii. Relatiile cu ceilalti sunt foarte importante, chiar puse la incercare.

In toamna se incheie o perioada de referinta in viata ta care pastreaza doar acele relatii bazate pe un fundament cu adevarat solid si pe incredere reciproca. In acelasi timp, se deruleaza o perioada in care imaginea sociala si profesionala e in transformare, evident se conlucreaza pentru evolutia ta din toate punctele de vedere. Asadar, nu te impotrivi, ci mai degraba incearca sa vezi dincolo de ceea ce se petrece la suprafata si vei intelege ca toate se intampla cu un scop benefic pentru tine.

Pana in martie, te vei hotari si vei decide mai clar ce iti doresti si mai ales ce ai nevoie in ceea ce priveste domeniul profesional. Astfel incat, din primavara, te concentrezi mai mult pe propria persoana si te preocupi concret de anumite lucruri. Atentie in a doua jumatate a lunii martie, la ceea ce transmiti celorlalti, caci poti fi interpretat gresit.
In ultimele luni ale anului e un timp bun pentru reevaluarea situatiei in plan financiar, unde se pot lega colaborari durabile, ce genereaza venituri constante, desi poate nu in acord total cu asteptarile tale, insa trebuie sa alegi intre cantitate si calitate.
Veniturile pot cunoaste cresteri, insa, in acelasi timp, faci si cheltuielile bazate pe nevoi sau mofturi. Fii totusi precaut, iti pot aluneca banii printre degete si te trezesti fara ei  intr-un timp relativ scurt. E recomandat sa faci economii sau doar acele investitii care merita. Poti investi cu brio in dezvoltarea abilitatilor tale, in special in prima parte a anului. Din vara, te poti concentra pe studii, comunicare, schimbare de job, interviuri, reorientare profesionala sau dezvoltarea colaborarilor. Toate acestea vor influenta sectorul financiar in sensul in care veniturile se pot rotunji prin activitati extra.

TAUR / Ascendent in TAUR
Inca de la finalul lui 2011, incerci sa-ti stabilesti bine pozitia la locul de munca, fie prin impunere si influenta, dar mai ales prin autoritate. Este important pentru tine sa stii cum stai, mai ales ca ai nevoie de stabilitate. In cea mai mare masura si reusesti, cu amendamentul ca in ultimii doi ani ai avut multe de insusit si chiar lectii de invatat, iar acum te alegi cu rezolutia propriilor actiuni. Cu alte cuvinte, rolul tau in cariera se va contura treptat si sigur dupa principiul “dupa fapta si rasplata”. Toate acestea au avut si mai au inca legatura cu relatia cu colegii/subalternii, iar din toamna devin strans legate de relatia cu superiorii. Ti se recomanda prudenta si obedienta si, mai ales, sa incerci sa nu amesteci treburile personale cu cele profesionale. Altfel, risti sa demontezi toate eforturile tale de pana acum.
Esti in vizorul celorlalti, care sunt dispusi sa te judece si sa te aprecieze, asa ca depinde de tine cum iti cladesti increderea si imaginea in fata lor. Te expui in fata sefilor si construiesti atat imagine, cat si relatii in conditii nu tocmai lejere. Trebuie sa te concentrezi pe a “vinde” incredere, responsabilitate si loialitate, la modul cel mai corect cu putinta. Vei avea, totusi, in a doua parte a anului, ceva ajustari de facut si e indicat sa intelegi la ce rezuma acestea, pentru binele si evolutia ta. Oricum, tot ce se va intampla anul acesta in viata ta si in anii urmatori, iti va influenta modul de gandire si perspectiva asupra vietii, iti va reconfigura sistemul de principii si valori , iar aceste transformari vor deveni, in timp, vizibile, tradate de propriul mod de gandire.
Nu este exclus sa incepi sa aprofundezi anumite aspecte ale vietii sau domenii prin care poti evolua. Poate fi un nou inceput pentru tine, din mai multe puncte de vedere, diferit fata de ce ai trait pana acum. Din a doua parte a anului, te preocupa dezvoltarea abilitatilor si sectorul financiar, care poate cunoaste o revigorare.

GEMENI / Ascendent in GEMENI
Un an aparent linistit, in care studiile, perfectionarea continua si comunicarea pe parte socio-profesionala sunt in atentia ta. Pe de alta parte, incepe o perioada favorabila pentru evolutia ta profesionala, care are la baza propriile fundamente si actiuni. Practic, de tine depinde tot ce se intampla cu cariera ta si cum creezi premisele unei dezvoltari favorabile. In prima parte a anului, iti poti croi fundamentul, pentru ca in a doua parte a anului sa intri in miezul problemelor.
Este o etapa evolutiva, care implica dificultati si eforturi de a intelege si a percepe incotro si cum ar fi mai bine sa faci. Asculta-ti vocea interioara si fii rezervat, chiar nu este obligatoriu sa iei o decizie rapida. Vei construi, incepand de acum, multe lucruri si trebuie sa ai rabdare pana ajungi sa culegi roadele. Acum te afli in faza in care este nevoie sa demonstrezi ce recompense meriti sa ai.
Poti avea parte de anumite momente de confuzie, cand nu-ti mai este atat de clar daca ceea ce faci sau, mai bine spus, esti nevoit sa faci, este intr-adevar ceea ce iti doresti. Pentru tine este important ca munca pe care o faci sa te stimuleze si sa te motiveze, insa, in acelasi timp, in aceasta perioada vei fi nevoit sa inveti atat obedienta, cat si sa faci performanta cu resurse putine si in conditii destul de limitate.
Daca vezi partea plina a paharului, te poti forma de pe acum ca un bun profesionist, fiind o perioada de referinta pentru urmatorii ani.
In special din octombrie, vei simti cat de importanta este evolutia profesionala si te vei convinge de anumite compromisuri pe care le vei face. Eforturile tale vor fi sustinute conditionat, in functie de abilitati si calitatea muncii, in schimb tu va trebui sa inveti sa muncesti pentru cele mai bune rezultate neconditionat, pentru devoltarea ta si avantajele calitative. Din toamna, e recomandat sa profiti de acest timp important pentru cariera ta.

RAC / Ascendent in  RAC
Ai depasit un an destul de solicitant, cu decizii importante pentru cariera si statutul tau socio-profesional. Acum este momentul sa identifici nivelul la care te afli cu adevarat si sa explorezi mai mult ceea ce este nevoie.
Schimbarile destul de spontane sunt inca la carma dezvoltarii tale, asa ca nu te retrage din fata lor, ci imbratiseaza-le si adapteaza-te la ele asa cum stii tu mai bine. Vei intui exact ce ai de facut daca esti putin atent in jurul tau. Trebuie doar sa te hotarasti ce iti place si ce iti doresti. E adevarat ca e ceva ceata pe cer, insa, intr-un fel sau altul, te indrepti catre ce iti spune vocea interioara.
Inca de la inceputul anului, te preocupa perfectionarea intr-un anumit domeniu, mai ales ca este foarte probabil sa ti se impuna asta. Oricum, este chiar indicat sa reiei anumite initiative si le analizezi, in martie-aprilie. Poate fi vorba de proiecte noi sau reorganizari care te pot afecta prin situatii in care trebuie sa demonstrezi ca poti face fata, insotite de argumente solide.
Pana in aprilie, cariera este preocuparea ta principala si, din, mai ai parte de sustinatori in demersurile tale. Asa ca trateaza cu incredere si curaj proiectele de viitor si initiaza lucruri concrete in acest sens. Poti lua in calcul si posibilitatea de lucra sau a lega colaborari cu strainatatea/strainii. Toate acestea pot contribui la imbunatatirea situatiei financiare.
Nu trebuie sa iti fie teama de viitor, fii deschis sa-ti indeplinesti planurile sau dorintele, chiar daca asta inseamna sa-i uimesti pe ceilalti sau sa-ti depasesti anumite limite. Astrele sunt de partea ta si te ajuta sa-i atragi pe ceilalti si lucrurile in zona ta de confort.

LEU / Ascendent in LEU
In 2012, stii mai bine ce vrei in cariera si devii determinat sa-ti dezvolti anumite abilitati in acest sens.
Ai foarte mult de lucru, insa asta nu te sperie, ba chiar incepi sa vezi lucrurile usor diferit fata de cum obisnuiai pana acum.
Experientele din ultimii ani te-au ajutat sa-ti redefinesti sistemul de principii, valori si filosofia de viata, asa incat te mobilizezi si dai tot ce poti, cu mare ambitie si inflacarare, pentru a face pasul urmator.
Este un moment bun pentru a te concentra pe imbunatatirea statutului profesional, poti avea parte de un apogeu in cariera care sa nu te aseze numai pe o pozitie importanta, dar care te expune mai mult. Esti in centrul atentiei, proiectele iti merg din plin, iar oamenii se pot baza pe tine. Tu decizi insa cine si ce alegi sa fii in ochii lor. Toate acestea pot avea si o miza financiara interesanta, poti castiga mai mult si prin ceea ce ai sa-ti apreciezi mai mult propria valoare. Pentru tine, stabilitatea financiara poate insemna incredere.
Atentie ce acte semnezi si ce intelegeri stabilesti in a doua jumatate a lunii martie, caci mesajele se pot distorsiona sau cele agreate sa nu fie, in final, conform cu ceea ce s-a agreat. Fii flexibil, profita de aceasta perioada pentru clarificari si negocieri. In aprilie si prima parte a lunii mai, poti avea o imagine mai clara.
In alta ordine de idei, pot avea loc restructurari care sa te afecteze indirect. Totusi, poti vedea partea plina a paharului: poate chiar aceste schimbari sunt necesare ca tu sa evoluezi, inclusiv pe scara ierarhica.
Schimbarea locului de munca este, de asemenea, o varianta, daca cel actual nu mai corespunde pretentiilor si aspiratiilor tale, asa ca, fii deschis oportunitatilor si vei avea ce sa alegi!

FECIOARA / Ascendent in FECIOARA
Inceputul anului este destul de stresant si agitat la job, mai ales ca te-ai cam saturat sa te lovesti de situatii neclare sau imprecise. Nu prea mai ai rabdare si speri sa se intample cat mai curand o schimbare. Totusi, schimbarea incepe cu tine si ar fi recomandat sa nu iti amplifici nemultumirile si frustarile, caci e posibil sa te trezesti in conflicte cu ceilalti.
Ocupa-te de acele lucruri care tin de tine si sunt independente de altii. Vei constata ca poti face mai multe lucruri in paralel si te preocupi de imbunatatirea talentelor in scopul unor castiguri suplimentare. In acelasi timp, ai si anumite chetuieli in special in vara, asadar fii precaut. Tot atunci, pot exista neintelegeri sau situatii care pot dauna imaginii tale. Ti se recomanda discretie si prudenta, chiar daca impresia este ca te afli deasupra tuturor.
Pana in toamna, veniturile au sansa sa devina constante si cel mai bine ar fi sa-ti stabilesti exact prioritatile pentru o gestionare eficienta a resurselor financiare. Veniturile din surse suplimentare pot aparea pe neasteptate.
Este un an destul de dinamic, in care poti fi angrenat in mai multe activitati, ii poti coordona foarte bine pe ceilalti, dar si proiectele, motiv pentru care poti iesi in evidenta. Capacitatile intelectuale sunt la cote maxime si ar fi pacat sa fii luat pe nepregatite. Ai grija sa nu te imprastii in prea multe directii si sa nu te abati de la lucrurile esentiale.

BALANTA / Ascendent in BALANTA
Devii o persoana de incredere, pe care ceilalti se pot baza linistiti. Inveti sa preiei responsabilitati si devii foarte riguros cu ceea ce ai de facut.
Poate nu intotdeauna simti siguranta zilei de maine, insa esti dispus sa oferi performanta, cu toate ca este posibil ca, din a doua jumatate a anului, sa fii nevoit sa generezi aceleasi rezultate cu mai putine resurse. Devii, treptat, expert in eficienta, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji.
Concentreaza-te pe obiective personale, profesionale si rezultate concrete si nu vei da gres. In plus, trebuie sa te preocupi serios de pregatirea si perfectionarea in anumite domenii, care sa te ajute sa evoluezi in cariera, caci este un timp valoros pentru acest plan al vietii tale.
Relatiile sunt de baza, insa cele care nu corespund trebuie lasate deoparte si, in schimb, sa incerci sa le fructifici pe cele care merita.
Poti avea de dezvoltat noi proiecte in care sa te implici si sa ai de-a face cu oameni, mentalitati si experiente care sa te determine sa-ti validezi propriul sistem de principii si valori. Ai grija, totusi, sa nu te imprastii datorita entuziasmului. Incearca sa te inhami la ceea ce crezi ca poti face si nu te pripi in a te implica in lucruri pe care nu le poti duce la bun sfarsit.
Esti pe calea succesului socio-profesional, asadar nu ezita sa-ti exprimi ideile si sa acumulezi experienta care sa te propulseze pe o pozitie superioara. Totusi, ia in calcul ca aceasta presupune si responsabilitati destul de mari si decide clar ceea ce-ti doresti, fara sa confunzi ambitia cu nevoia.
In prima jumatate a anului, bugetul poate inregistra venituri suplimentare. De aceea, evalueaza corect oportunitatile. Totusi, anumite cheltuieli pot aparea in septembrie sau satisfacerea unor placeri care costa, in octombrie.

SCORPION / Ascendent in SCORPION
Te pregatesti pentru o noua etapa de viata, care incepe din toamna incolo, ceea ce aduce oportunitati si imbunatatiri pe toate planurile, insa si cu anumite conditionari absolut necesare. In masura in care vei intelege niste lucruri despre tine si despre viata, chiar daca asta presupune si sa elimini din viata ta tot ceea ce nu mai corespunde nevoilor tale, vei putea avea parte de o schimbare favorabila de job sau chiar evolutie la locul actual de munca. Nu este exclus sa incepi sa lucrezi de acasa sau sa-ti muti biroul acasa.
Poate fi vorba de un soi de izolare care poate fi benefica atat timp cat tu esti cel care a ales asta.
Relatiile social-profesionale se dezvolta, de data asta stii sa fii selectiv astfel incat sa ai de-a face cu oameni de calitate, iar acele relatii care dezamagesc sunt menite sa te determine sa alegi calitatea. Proiectele si colaborarile sunt la ordinea zilei. Se anunta abundenta si, in acelasi timp, vei putea sa faci lucrurile intr-o maniera proprie si originala.
Nu trebuie sa te surprinda o schimbare radicala si destul de spontana care se poate ivi. Totul se petrece cu un scop precis si tu trebuie sa fii pregatit sa te adaptezi destul de rapid la orice schimbare, altfel risti sa devii o victima a schimbarii.
In primele trei luni ale anului, esti usor ingrijorat in legatura cu serviciul, insa daca aceste griji sunt preocupari constructive, atunci e normal.
Primesti noi responsabilitati si devii din ce in mai responsabil de acum inainte. Cel putin pentru doi ani si jumatate, ai timp suficient sa te pregatesti pentru anumite performante care sa-ti aduca apoi castiguri constante si sa inveti sa te vinzi, dand valoarea cuvenita banului.
Poti atrage foarte usor lucrurile in favoarea ta, asa ca nu ezita sa profiti de oportunitatile ce apar in acest an deosebit de important.

SAGETATOR / Ascendent in Sagetator
Anul 2012 se anunta norocos in plan profesional, atat in ceea ce priveste activitatile si proiectele de care te ocupi, cat si legat de relatiile cu colegii si mediul de lucru. Nu te plictisesti, ai activitati diverse, insa fii temperat cu eforturile pe care le depui, atfel incat sa fii eficient si sa nu te trezesti ca nu faci fata responsabilitatilor. Pe de o parte, ar fi pacat. In plus, atentia si concentrarea pot avea si ele de suferit.
Poti avea tendinta de a te implica si in proiectele celorlalti. Ar fi bine totusi sa te rezumi la acelea care merita si care iti pot aduce avantaje reale.
Ai anumite nemultumiri adunate de mai demult, simti ca poti mai mult si ca esti pregatit pentru urmatorul pas, fie chiar si usor diferit de ceea ce obisnuiai sa faci. Deja pregatesti aceasta miscare de ceva timp, iar rezultate concrete poti avea in acest an, foarte favorabil pentru cariera ta.
Esti gata sa faci fata cu brio testelor de orice fel si iti doresti succes. Vor exista oportunitati cu impact pozitiv si asupra sectorului financiar. Nu este exclus sa ai de evaluat si varianta de a lucra in strainatate sau pentru alte tari.
In a doua parte a anului, mai exact in vara, se pot construi relatii interesante si reciproc avantajoase. Totusi, in acelasi timp, nu-ti place deloc cum evolueaza atmosfera la locul de munca. Nevoia de schimbare incepe sa te preseze si esti foarte ambitios sa reusesti. Incearca totusi sa tratezi situatiile cu diplomatie, caci e bine sa lasi mereu o usa deschisa.
In a doua jumatate a lunii mai si in iunie risti sa amesteci lucrurile si sa devii destul de subiectiv in relatiile profesionale, ceea ce nu neaparat te avantajeaza. Alege macar calea de mijloc.
In vara, este o peroada buna in plan financiar, cand iti poti (re)negocia castigurile.

CAPRICORN / Ascendent in CAPRICORN
Pana in toamna, nu te hazarda sa faci schimbari in cariera, decat daca esti constrans sau chiar se impun.
E indicat sa analizezi foarte bine situatia actuala si sa incerci sa o evaluezi obiectiv, pentru a-ti da seama ce anume iti lipseste si in special ce ai nevoie si ce anume iti doresti.
Transformarile profunde in ceea ce priveste propria personalitate sunt destul de puternice si te pot determina sa iei decizii radicale legate de statutul tau socio-profesional. Sau, mai mult, poti face anumite greseli care sa te coste imaginea sau sa afecteze modul in care te percep ceilalti. Incearca sa fii corect si responsabil cu ceea ce tine de tine, pentru a fi vazut ca o persoana de baza si respectabila. Nu poti obtine succes fara sa demonstrezi drastic ca il meriti.
Lasa schimbarile pentru toamna, cand vin cu rol hotarator in evolutia ta.
Poti identifica astfel anumite cai sau calitati pe care le ai prin care poti obtine venituri suplimentare. Acest lucru coincide cu faptul ca incepi sa intelegi si sa estimezi mult mai coerent si mai corect cat valorezi si pe ce sa te vinzi.
Din a doua parte a anului, ai ocazia sa te implici in activitati diverse ce tin foarte mult de comunicare si, implicit, relatiile cu cei din jur si munca pe care trebuie sa o faci iti capteaza toata atentia si timpul. Informatia inseamna putere, asa ca nu renunta la cunoastere.
Alege sa te implici constructiv si eficient si evita dispersarea in prea multe activitati.

VARSATOR / Ascendent in VARSATOR
Incepi anul preocupat de chestiunile financiare, in special de resursele financiare suplimentare, creditele sau veniturile partenerului fiind in atentia ta. Vrei si te simti motivat sa castigi cat mai mult si sa pui la punct anumite cheltuieli sau datorii. Asta te incurajeaza sa devii mai productiv si mai atent la dezvoltarea abilitatilor, astfel incat sa dai performanta la locul de munca. Totusi, ai nevoie din ce in ce mai mare de independenta si, daca pentru altii, stabilitatea inseamna sa fii angajat cu venituri constante, tu nu te dai in laturi sa lucrezi cumva pe cont propriu.
In primele luni ale anului, depui eforturi pentru a-ti extinde activitatea sau pentru a identifica noi portite suplimentare de venituri.
Asadar, banii din alte surse sunt acum preocuparea ta principala si esti dispus sa faci tot ceea ce este necesar pentru a obtine corect anumite drepturi. Te lupti pentru ideile tale cu multa ambitie si argumente, in special in partea a doua a anului.
Un an important pentru cariera, in care destinul are un cuvant greu de spus pentru evolutia ta, fie prin experiente, fie prin schimbari, menite sa te conduca acolo unde meriti sa fii. Ar fi indicat sa fii flexibil si sa te adaptezi schimbarilor din viata ta, pentru a fi pregatit sa evoluezi. Nu ar trebui sa te surprinda o schimbare destul de radicala in cariera.
Daca exista restante sau doresti sa te perfectionezi intr-un anumit domeniu prin cursuri, nu ezita. Este o perioada favorabila pentru a face ce nu ai facut pana acum, mai ales ca este posibil chiar sa fii nevoit.
Creste flerul legat de bani, insa totodata si tendinta de a cheltui pe lucruri aparent folositoare, uneori chiar costisitoare. Fii precaut si incearca sa economisesti mai degraba decat sa investesti la intamplare.

PESTI / Ascendentul in PESTI
2012 reprezinta pentru tine un an bun per ansamblu, daca stii sa profiti de oportunitati si cu conditia sa-ti folosesti corect energia, resursele si inspiratia. Daca te simti creativ, exprima-te. Daca iti descoperi noi talente, in special care tin de creativitate sau de domeniul artistic, ar fi si pacat sa nu le dezvolti. Orice incercare de a devia de la ceea ce poti performa prin inspiratie si creativitate, e posibil sa se transforme in esec, prin alegeri gresite si total neinspirate.
Prima jumatate a anului trebuie valorificata cat mai inteligent in ceea ce priveste cariera, pentru ca ti se deschid usi importante, poti lega colaborari/intelegeri favorabile si relatii fructuoase. Astfel, cu un plan concret, bine gandit si inspirat, poti culege roade frumoase in acest an si poti chiar sa te gandesti la anumite investitii.
Nu te hazarda, pana nu verifici de doua ori inainte avantajele si riscurile oricarui tip de colaborare, investitie sau decizie importanta, caci risti sa fii usor confuz sau sa idealizezi prea usor anumite situatii.
Incearca sa fii mai diplomat in relatiile cu ceilalti, in special cu sefii, care te pot provoca cu chestiuni punctuale. Alege sa priveste partea constructiva a acestor situatii si sa actionezi rational. Vei face o reevaluare financiara in sensul eficientizarii, asadar poti restructura, refinanta sau reorganiza anumite datorii sau obligatii financiare. Oricum, bugetul este un aspect important care trebuie luat in calcul in propria evaluare.

Share

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor. Detalii

Cookie-urile ne ajuta sa ne furnizam serviciile. Prin utilizarea serviciilor noastre si navigarea prin acest site va exprimati acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Close